İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Sponsorlu Reklam Nedir?

Son zamanlarda oldukça tercih edilen Instagram sponsorlu reklam hizmeti nedir? Facebook’un, kapsamlı müşteri hedefleme seçeneklerine erişimi sayesinde Instagram reklamcılığı da uygulaması kolay ve etkili bir strateji haline gelmiştir. Sponsorlu reklamlar, belirli kitlelere gösterilerek trafik ve dönüşüm sağlar ve ortalama tıklama başına maliyeti 1.20 dolardır. Reklam türleri arasında hikaye, fotoğraf, video, carousel ve koleksiyon reklamları bulunur. Bu reklamlar, kullanıcıları yönlendirme özelliklerine sahip olup ürün tanıtımında etkilidir.

Instagram reklamları, bir işletmenin yaptığı paylaşımlarının birçok farklı müşteriye gösterilmesini hedefleyen pazarlama araçlarının tamamı olarak açıklayabiliriz. Kullanım amacı, trafik veya dönüşüm sağlamaktır. Normal Instagram gönderileri gibi görünen reklam içerikleri, “sponsorlu” diye tabir edilirler ve reklam verenler tarafından belirli bir kitleye yönlendirilmek üzere kampanya haline getirilirler.

instagram sponsorlu reklam nedir

Instagram Sponsorlu Reklam Maliyeti Nedir?

Sponsorlu instagram reklamlarının maliyetlerinin belirli bir standartı bulunmamaktadır. Fakat ortalama bir rakam vermek gerekirse, çoku reklam yerleşiminde ortalama tıklama başına maliyet 1.20 dolardır. Reklam maliyetlerinizin yükselmemesi için ne kadar harcamak istediğinize veya sonuç başına ne kadar harcama yapmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Reklam verme konusunda maddi bir sınır bulunmamaktadır. 5 dolardan 50 bin dolara kadar tüm bütçelerde sponsorlu reklam verebilirsiniz. Instagram sponsorlu reklam maliyetini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler şunlardır;

  • Hedefleme
  • Reklam yerleşimi
  • Reklam biçimi
  • Reklamın verileceği zaman

YouTube Reklam Engellemek hakkında bilgi almak için detaylar yazımızda!

Instagram Sponsorlu Reklam Türleri Nelerdir?

Hikaye (Story) Reklamı

Instagram hikaye reklamları, kullanıcıların hikayeleri arasında görünen tam ekran reklamlardır. Her gün 500 milyon Instagram kullanıcısına ulaşma şansı sağlar. Etkili hikaye reklamı oluşturmak için yüz filtreleri, video efektleri ve metin eklemek gibi Instagram hikaye özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Normal kullanıcı hikayesi gibi duran bu reklamların alt kısmında kullanıcı yönlendirme özelliğine sahip bir kısım bulunmaktadır. Böylelikle sponsorlu reklam instagramdan müşteri dönüşümü alabilirsiniz.

Fotoğraf Reklamı

Markaların ilgi çekici fotoğraflarla ürünlerini ve hizmetlerini sergilemesini sağlayan reklam çeşididir. Hikaye reklam çeşidinde olduğu gibi kullanıcıyı istenilen sayfaya yönlendirmeye yarayan harekete geçirici mesajlar barındırır. Oluşturduğunuz görsel içerikleri fotoğraf paylaşımı şeklinde potansiyel müşterilerinize gösterebildiğiniz, sponsor reklam instagram çeşididir.

instagram reklam

Bu blog içeriğimiz ilginizi çekebilir: Instagram Reklam Fiyatları

Video Reklamı

Instagram’ da videoların ya da yüklenilecek diğer videoların potansiyel müşterilere gösteriminin yapıldığı reklam çeşididir. Video uzunlukları bir dakikaya kadar desteklenen video reklamların daha kısa olanları genellikle daha etkilidir. Kullanıcıların markanıza, işinize veya ürünlerinize daha yakından bakma şansı vermektedir. Kanadalı bir patates cipsi firması, videolu Instagram reklamı yaptı ve bu reklamlarda yaptığı kısa ürün tanıtımıyla birlikte satışlarını % 5.5 arttırdığını duyurdu.

instagram Video Reklamı

Carousel Reklamı

Carousel reklamlar, kullanıcıları doğrudan web sitenize bağlamak için üretmiş olduğunu video ve bir dizi fotoğraf’ı kullanmanıza olanak veren reklamlardır. Birden çok ürünün vurgulanmasının yanında çok parçalı hikaye paylaşımıyla da daha fazla tanıtım yapılmasını sağlayabilir.

Koleksiyon Reklamı

Koleksiyon reklamları, yapısı itibarıyla carousel reklamlarına benzemektedir. Ekstra olarak kullanıcıların ürünleri doğrudan reklamdan satın almasına yarayan bir seçeneğe sahiptir. Kullanıcıların reklama tıklamasının ardından kullanıcı mağaza sayfasına yönlendirilir.

Instagram Keşfet Reklamı

Keşfet seçeneği, kullanıcıların yeni içerik ve yeni hesapları bulmalarını sağlayan Instagram ekranıdır. Her ay Instagram kullanıcılarının yarısı keşfet’e girmektedir. Keşfet reklamları, keşfet ekranında görünmemektedir. Bunun yerine bir kullanıcı keşfet ekranından bir fotoğraf veya videoya tıkladığında ortaya çıkan ekranda görünmektedir. Ayrıca sitemizden Facebook ve Instagram reklam modelleri hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Instagram Sponsorlu Reklam Nasıl Kaldırılır ?

Sponsor reklam verdikten sonra bir hata fark etmiş veya doğrudan reklamı çıkarmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz. Vermiş olduğunuz sponsorlu reklamı kaldırmak için yapmanız gereken adımlar şu şekilde :

  • Instagram profilinize gidin ve ardından “Reklam Araçları” kısmına tıklayın.
  • Kaldırmak istediğiniz reklamın altındaki “İstatistikleri Gör” butonuna tıkladıktan sonra “Reklamı Sil” e dokunmanız yeterli olacaktır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ürün ya da hizmet pazarlayan işletmelerin, mevcut müşteri ve potansiyel müşteri kitlesine gösterilmesini amaçlayan pazarlama araçlarıdır.

Sponsorlu reklamın kullanım amacı trafik ve dönüşüm sağlamaktır. 

Hikaye reklamı, fotoğraf reklamı, video reklamı, carousel reklamı ve kolesksiyon reklamı vb. türler Instagram sponsorlu reklam türlerindedir.

Instagram reklam ücreti ortalama 1.20 dolardır. Instagram reklam ücretleri hakkında yukarıda ki başlıktan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Reklam yöneticisine gidin daha sonra reklam oluştur seçeneğine tıklayın. Reklamınızın detaylarını seçtikten sonra reklamınızın Instagram da görünmesi görünmesi için Instagramı seçin. Böylelikle Instagram reklam hesabınız aktif olacaktır.

Engellemek istediğiniz reklamı görüntüleyin daha sonra sağ yukarıda yer alan üç nokta simgesine tıklayın karşınıza “Reklamı Gizle” seçeneği çıkacaktır bu seçeneğin üstüne tıklayarak Instagram reklamlarını engelleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Sponsorlu Reklam Nedir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Semih Yasin
    Semih Yasin

    instagramda sürekli karşıma çıkan sponsorlu reklamların ne oldugunu nedir ne değildir merak etmiştim bilgi sahibi oldum teşekkürler

  2. Muammer
    Muammer

    İnstagram sponsorlu reklam nedir? diye merak edenler için gayet yararlı bir blog