İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu Nedir ?

Instagram hesabımız çoğunlukla hoş deneyimler yaşatsa da zaman zaman aksaklıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu aksaklıkların bazıları oldukça önemliyken, bazıları göz ardı edebilir. Instagram tamamen takip ve beğeni sistemi üzerine kurulu bir sosyal medya platformu uygulamasıdır. Bu nedenle Instagram takip edemiyorum sorunu kullanıcılar arasında oldukça önemlidir. 

Bugünkü yazımızda sizler için hesabınızın karşı karşıya olduğu kısıtlama dolayısı ile takip edememe veya fotoğraf beğenememe gibi sorunları nasıl çözebileceğinize birlikte deyineceğiz. O nedenle Instagram kimseyi takip edemiyorum gibi endişelere yer vermenize gerek yok. Hazırsanız başlayalım

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu Neden Olur ?

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu Neden Olur ?

Instagram’da belirli sebeplerden dolayı sorunlar ortaya çıkabildiğinden bahsetmiştir. Bunlardan belki de en önemlisi takip etme sorunu. Takip et butonuna bastığınızda, takip isteği gitmiyorsa nedeni belli sebepler olabilir. Gelin bu Sebepleri Birlikte inceleyelim.

Instagram takip etmenleri bulma işlemi için ilgili bir diğer makalemize göz atabilirsiniz : Instagram Takip Etmeyenler & Takibi Bırakanları Bulma 

Hesabınız Geçici Olarak Engellenmiş Olabilir

Instagram şüpheli bir hareket gördüğünde, veya topluluk kurallarını ihlali ile hesabınızda olağan olmayan işlemler yapıldığında size uyarı vermekte ve hesabınızı geçici olarak engellemektedir. Bu durumda birini takip etmek istediğinizde, karşınıza ‘’hesabınız geçici olarak engellendi’’ yazısı çıkacaktır.

Hesabımın Geçici Olarak Engellendiğini Nasıl Anlarım?

Instagram hesabı geçici engelleme işlemini oldukça basittir.

  • Bunu anlamak için herhangi bir kişiye takip isteği göndermeye çalışın.
  • Takip et butonuna basın.
  • Hesabınızın engelli olmadığı durumlarda takip isteği karşı tarafa gidecektir.
  • Ancak engel yemişseniz, takip et butonuna bastıktan sonra birkaç saniye bekledikten sonra, sanki hiç istek göndermemiş gibi görüntü aynı olacaktır.
Hesabı Geçici Olarak Engelleme Nasıl Kaldırılır ?

Hesabı Geçici Olarak Engelleme Nasıl Kaldırılır?

Instagram takip ve beğeni sorunu noktasında, temel nedenlerden olan geçici olarak engellenme sizi korkutmasın. Bu durum Instagram’ın aldığı küçük bir güvenlik önlemidir. Bu durum geçicidir ve sizin hesaba giriş yapmanızı, başkalarının paylaşımlarını ya da kendi paylaşımlarınızı görmenizi engellemez. Bu gibi durumlarda, engel geçici olduğu için sorun, 24 ve 48 saat arasında kendi kendine ortadan kalkacaktır. Bu gibi durumlarda sadece bekleyin. Bilmediğiniz yanlış bir işlem yapmanız, kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Instagram Hesabı Geçici Engelleme Neden Olur?

Sorunu anladınız ancak neden geçici olarak engel yediğinizin farkında değilsiniz. Bunun sebebi, Instagram’ın koyduğu sınırların dışına çıkarak kural ihlali yapmanız. Bu kurallara dikkat ettiğiniz sürece hesabınızın geçici olarak engellenmesi gibi bir sorun yaşamazsınız. Burada sayılar devreye giriyor. Bir gün içinde çok fazla beğeni ve takip yapmanız şüpheli bir harekettir. Bu durumda hesabınız geçici olarak engellenir. Bu durumda dikkat etmeniz gereken noktalar:

  • Riske atmamak adına gün boyu 50 kişiden fazla takip isteği göndermeyin. Ve bu istekleri aynı anda göndermemeye dikkat edin, zamana yayın. Çok aşırı takip isteği göndermek, Instagram tarafından robot olarak algılanabilir ve size sorun çıkarır. Bu nedenle takip isteği gönderirken dikkatli olun. ( Bu sayılar daha esnek olabilir ama risk almamak adına dediğim sayıları geçmemeye çalışın.)

Hesabınızda Instagram takipçi sayınız çoğaldıkça, hesabınız büyüdükçe takip isteği gönderebileceğiniz kişi sayısı değişmektedir. Yeni bir hesaba sahipseniz 50 kişiyi geçmemeye çalışın. Zaman içerisinde hesabınız büyüdükçe günde 400- 500 kişiye kadar takip isteği göndermek sorun teşkil etmeyecektir.

Internet Bağlantısından Kaynaklı Bir Sorun Olabilir

Internet Bağlantısından Kaynaklı Bir Sorun Olabilir

Instagram takip sorunu, yukarıdaki maddeden kaynaklı değilse internet bağlantınızla alakalı olabilir. Instagram’ın çalışabilmesi aktif bir internet bağlantısı gerekmektedir. Bu internet ihtiyacı karşılanmadığı zamanlarda uygulama tüm özellikleri yerine getiremeyebilir. Bu nedenle takip isteği gönderemez. Internet problemi kullanıcıların sık sık başına gelmektedir. O nedenle hesabınızda Instagram takip etmeyenler de aynı nedenden dolayı sizleri takip edemiyor olabilir.

Sorunun Internet Bağlantısından Dolayı Olduğunu Nasıl Anlarım?

Sorunun internet bağlantısı kaynaklı olup olmadığını anlamak için, internette herhangi bir bilgi aratın. Normal arama motorunda da arama yavaş oluyorsa, sorun internet bağlantısından kaynaklı demektir. Ancak normal aramalarda sayfa hızlı bir şekilde açılıyorsa, takip isteği gönderememe sorununun internet bağlantısı ile alakası yoktur. Sorun internet bağlantısından kaynaklıysa tarifenizi değiştirmeniz ya da internet bağlantısını güçlendirmek için hattın müşteri hizmetleri ile irtibata geçerek çözüm bulmanız daha sağlıklı olacaktır.

Bu iki maddeyi kontrol etmeniz durumunda, takip edememe sorunu büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.

Instagram Fotoğraf Beğenememe Sorunu Nedir ?

Instagram Fotoğraf Beğenememe Sorunu Nedir ?

Instagram fotoğraf beğenememe sorunu, tıpkı Instagram takip edemiyorum sorunu ile benzer olsa da belli başlı farklılıklar yer alıyor. Eğer Instagram hesabınızdan hiçbir paylaşımı ve fotoğrafı beğenemiyorsanız bir sorun var demektir. Muhtemel sorun ise , hesabınız Instagram tarafından geçici olarak engellenmiş. Yukarıdaki yazıda, takip etme noktasındaki kurallara değindik. Burada da aynı şekilde, fotoğraf beğenme üzerine bilmeniz gereken sınırlar hakkında bilgi vereceğiz.

Hesabım Neden Geçici Olarak Engellendi?

Fotoğrafların hiç birini beğenemiyorsanız, hesabınız geçici olarak engellenmiş demektir. Bu da aynı şekilde sayısal sınırlara uymayıp, kural ihlali yapmanızdan kaynaklı olarak ortaya çıkar. Kısa sürede çok fazla beğeni yapıyorsanız, bu sorunla karşılaşmanız olasıdır. Bir dakikada on yirmi tane fotoğraf beğenmeniz Instagram uygulaması tarafından yasa dışı olarak algılanır. Bu engel ortaya çıktığında başkasına yönelik hiçbir şey yapamazsınız.

Paylaşım beğeni, yorum yapma gibi bir çok özellik geçici olarak kısıtlanır. Hesabın geçici olarak engellenmesi durumunun ortadan kalkması yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Bir iki gün içerisinde sorun kendiliğinden düzelecektir. Bu süreçte sizin yapmanız gereken beklemektir. Ve sorun çözüldükten sonra, kural ihlali olan işlemleri tekrarlamamanızdır. Fotoğraf sınırını aştığınızda yine aynı sorunla karşı karşıya kalacağınızı unutmayın.

Fotoğraf Beğenme Sorununa Engel Olmak İçin Ne Yapmalıyım ?

Fotoğraf Beğenme Sorununa Engel Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

Instagram takip edememe sorunu gibi fotoğraf beğenememe sorunu da, benzer aşamalardan geçmektedir. Bu sorunla tekrardan karşılaşmamak adına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. (Aşağıda bahsettiğimiz sayılar biraz daha esnek olabilir. Sorun yaşamamak adına siz bu sayılara göre hareket edin.)

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bunlar:

  • Gün içerisinde beğendiğiniz fotoğraf sayısı 100’ü geçmesin. ( Bu beğeniler art arda olmasın, gün içine dağıtmaya çalışın.)
  • Fotoğraf paylaşımı oldukça önemlidir. Gereğinden fazla fotoğraf paylaşmak hesabın geçici olarak engellenmesine neden olabilir. Bu durumda bir gün içinde paylaştığınız fotoğraf sayısı 50’yi geçmesin. Bu ölçütlere dikkat edelim.
  • Geçici olarak hesap engeli sorunu oluşmasında diğer önemli bir etken, hashtag kullanımı. Doğru kullandığınız takdirde oldukça işlevsel olan bu hashtaglar, yanlış kullanmanız ve sayısına dikkat etmemeniz durumunda risklidir. Hesabınızın engel yemesine neden olur.

Bu gibi durumlarda her paylaşımda en fazla 5 tane hashtag kullanmaya dikkat edin. Bu sayıyı kesinlikle geçmeyin. Eskiden sayısız yapılsa bile sorun olmazken, günümüzde hesabın engellenmesi gibi büyük sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bahsettiğimiz noktalara dikkat ettiğinizde, sorun buradan kaynaklıysa çözülecektir.

İlginizi çektiyse Instagram Beğeni Engelini Nasıl Kaldırılır ? yazımıza göz atıp detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hesap Engelinin Kalktığını Nasıl Anlarım ?

48 saat geçti ama hala hesabınızdan takip isteği gönderemiyorsunuz. Bu durum bazen yaşanabilmektedir. Instagram’ın incelemesine bağlı olarak uzama ihtimali vardır. Burada sıkıntı olup olmadığını anlamak adına dikkat etmeniz gereken birkaç detay var. Eğer ki hesabınıza bir süre sonra girdiğinizde hala fotoğraf beğeneme ve kullanıcıları takip etme sorunu yaşıyorsanız hesabınız hala engel altında demektir. Yapabileceğiniz çözümler ne yazık ki Instagram topluluk kurallarına uyduğunuzdan emin olmak ve Instagram takip edemiyorum sorununun geçmesini beklemek olacaktır.

(Instagram Destek)

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram profilinizden takip edebileceğiniz kişi sayısı 7500’i geçemez. Instagram spam takipleri önlemek için böyle bir sınır koymuştur.

Instagram üzerinden birini engelledikten 48 saat içerisinde tekrar takip edemezsiniz. Eğer bu tarz bir durum yoksa diğer olası sorunları ve çözümleri öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram üzerinden istediğinzi fotoğrafı beğenemiyorsanız, spam olarak algılanmış olabilirsiniz. Bu sorunu çözmek adına beğeni sayılarınızı gün içerisinde çok yüksek tutmayın ve gün içerisinde çok fazla fotoğraf paylaşmayınız.

Instagram üzerinde aynı gün içerisinde çok sayıda etkileşimde bulunmanız nedeniyle spam olarak algılanabilir ve belirli bir süre için etkileşim engeli alabilirsiniz.

Instagram engelleri belirli sürelerde devam etmektedir. Sizlere mail olarak bilgilendirme mesajı gönderilir ve engel süreleriniz belirtilir.

Instagram DM üzerinden çok kişiye mesaj isteği göndermeniz ve bu isteklerin reddedilmesi neticesinde belirli süreler için DM engeli almanız olasıdır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takip Edemiyorum Sorunu Nedir ? Hakkında 89 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 58 Ortalama: 5 )

89 yorum

  1. Şevval KÖMÜRCÜ
    Şevval KÖMÜRCÜ

    Teşekkürler, sayenizde engellemem kalktı. Ben yazıdaki sorunları çözeyim derken hesabımdaki engel kalktı birden. Gerçekten teşekkürler

    • Yaşar
      Yaşar

      Mrb benim instagramda sűrekli eylem engelleme cikiyor takip takipci neden acaba?

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, bir süre takip beğeni yapmayın ve şifrenizi değiştirin. Sorun düzelecektir.

    • Murat
      Murat

      Engel yiyeli neredeyse 1 hafta oldu 100 kere sorun bildirdim ama işe yaramadı bıktım usandım artık ne ne zaman kalkacak bu ya

  2. Orkun KEMERCİ
    Orkun KEMERCİ

    Fotoğraf beğenmeden dolayı bir süre engellenmiştim. Sonrasında tekrar engelim kalktı. Ben hesaplarda bir yanlışlık oldu diye düşünmüştüm. Meğer farklıymış yazıyı okuyunca anladım. Teşekkürler

  3. Fahrettin ÖZTÜRK
    Fahrettin ÖZTÜRK

    Yeni güncelleme gelmiş demekki. Bende paylaşımlardaki beğeniler neden görünmüyor diye merak ediyordum. Çözüm için de ayrıca teşekkürler

  4. Züleyha ŞEN
    Züleyha ŞEN

    Ben bir ara takipçi göndermeyi abarttım herhalde. Bir iki gün engellendim mi bilmiyorum ama kimseye takip isteği gönderemedim. Hesabım daha sonra kendiliğinden açıldı. Demekki fazla kasmak sıkıntı oluyor hesaplar için

  5. Fatma kübra Dindar
    Fatma kübra Dindar

    Benim yaklaşık bir aydan beri takip engelim var geçmiyor bir türlü kalkması için ne yapmam lazim acil yardımcı olursanız sevinirim

  6. Savaş
    Savaş

    Merhaba, Instagramda kimseyi takip edemiyorum aynı zamanda gönderileri beğenemeyip yorum da yapamıyorum. Sitenizde yazılanlar uyarınca 48 saat hatta bu süreyi aşkın şekilde engelin kalkmasını bekledim ancak hala hiçbiri kalkmadı ayrıca koşulları ihlal ettiğimi de düşünmüyorum. Cevap verip yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; üst üste engel yemeniz durumunda ceza süresi uzamaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Instagram Kullanım Koşullarını inceleyebilirsiniz; https://help.instagram.com/581066165581870/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=285881641526716

  7. Burcu Aydemir
    Burcu Aydemir

    Merhaba benimde takip engelim oldu ama tam olarak anlayamadığım bir konu var.. şimdi engel mesajı geldikten sonra 48 saat takip isteği atmamak mı gerekiyor? Ben hergun bir kere deniyorum ama o süre uzamasını mı sağlıyor? Cevaplarsanız çok çok sevinirim 😊 şimdiden teşekkürler

  8. Yakup akçay
    Yakup akçay

    Merhaba tam 1 haftadır takip edememe sorunu yaşıyorum halada geçmedi 48 saat deniliyor ama 48 saat i çok geçti hala aynı sorun lütfen yardımcı olursanız sevinirim

  9. Ceylan
    Ceylan

    Defalarca Sorun bildirdim ama bir türlü takip engelim kalkmadı ne yapabilirim kalkması için yardım edebilir misiniz ?

    • Instatakipci Editör
      Instatakipci Editör

      Instagram Topluk Kuralları’nı ihlal etmeniz durumunda bu tür engellemeler kalkmayabilir, şüpheli hareketi bir çok kez tekrarladığınız da engel süreleride uzamaktadır.

  10. Hande
    Hande

    Takip etmeme sorunum var

    • Instatakipci Editör
      Instatakipci Editör

      Merhaba; instagram topluluk kurallarını ihlal etmeniz durumunda hesabınız ile ilgili bazı kısıtlamalar gelmektedir.

  11. Emre Tufenk
    Emre Tufenk

    Benim yaklasik 1 haftadir takip istegi atamiyorum gelen isteklere v.s bile bi çözüm sunarsaniz cok sevinirim

  12. Halenur
    Halenur

    Instagram hesabımda takip isteği atamıyorum telefonum iphone7
    Nolur bu sorunu biran önce çözer misiniz?Lütfen

    • Zeynep
      Zeynep

      Merhaba 1 haftadır kimseye istek atamiyorum her şeyi denedim olmuyor her gün bir kez deniyorum kalktı mi diye ama bu sorun hala devam ediyor toplumumuzu korumak için bazi hareketleri kisitliyoruz yaziyor su sorun nasil düzelte bilirim lütfen yardım edin

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, Instagram hesabınız etkileşim engeli almış olabilir. Bu tarz kısıtlamalar 1-2 hafta içerisinde kalkmaktadır.

  13. Aslan demiröz
    Aslan demiröz

    Takip isteği engelli

  14. Mehmet taşkın
    Mehmet taşkın

    Engelleme yok foto beğeniyorum ama kişi takip istediğim de mümkün olmuyor

  15. Fadime Görkem Maraşlı
    Fadime Görkem Maraşlı

    Hesabımdan takip isteği gönderemiyorum

  16. Nese
    Nese

    Merhaba ,Takip engelim var.istek yollayamiyorum nasil duzeltebilirim.hesabimin sifresinide unuttim

  17. Uğur Çalışkan
    Uğur Çalışkan

    Merhaba efendim ben ınstagram da takip engelim var be 1 haftadıe geçmedi yazı gönderdim yine de kalkmadı ne olur sence?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba şifrenizi değiştirmeyi deneyin

  18. Mehmet
    Mehmet

    takip isteği atamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifrenizi değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Çözülmezse işlem yapmadan 1 hafta beklemeniz durumunda düzelecektir.

  19. mehmet
    mehmet

    merhabalar

    Daha önce gönderdiğim arkadaşlık isteklerini topluca kaldırma işlemini nasıl gerçekleştirebilirim.

  20. @boncuk_dunyası33
    @boncuk_dunyası33

    Yorum ve begenme yapamıyorum

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba hesabınızda çok fazla etkileşim uygulandığında bu tür kısıtlamalar getirilmektedir. Öncelikli olarak şifrenizi değiştirmenizi öneririz. Eğer işe yaramazsa, hesabınız düzelene kadar etkileşimde bulunmamanızı öneririz.

  21. Özgür
    Özgür

    Benim hesabım yeni, çok fazla ekleme yaptım bu yüzden engel yedim. Nerdeyse bir haftadır engel kalkmadı ne yapmalıyım?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifrenizi değiştirip tekrar deneyin.

  22. İrem
    İrem

    İntsagram engelim 2 aydır kalkmiyo lütfen yardımcı olun

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şifrenizi değiştirip tekrar giriş yapın, düzelecektir.

  23. Hediye
    Hediye

    Beş gün oldu ve Instagram takip engelim hala kalkmadı ne yapmalıyım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram tarafından verilen etkileşim engelleri 2 ila 7 gün arasında değişiklik gösteren sürelere sahiptir. 7 Gün geçmesine rağmen engeliniz kaldırılmaz ise Instagram destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz.

  24. Aylin
    Aylin

    Selam benim işletme hesabım var yeni açtım ancak takip engelim 4 gün geçmesine rağmen kalkmadı lütfen yardımcı olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız inceleme altında olabilir. Kayıt sırasında eksiksiz bilgiler sunduysanız en kısa süre içerisinde hesabınız aktif olacaktır.

  25. Suna
    Suna

    Mrb takip engeli aldım bugün 13 Gün oldu düzelmedi engelim şifrede değiştim tel kapalı tuttum sorun bildir yaptım
    Rıca etsem yardımcı olurmusunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınız ile zaman içerisinde yapmış olduğunuz yoğun işlemler erişim engeli almanıza neden olabilir. Instagram yardım merkezi ile iletişime geçerek bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  26. Onur
    Onur

    Merhaba instagramda bir butik ve çanta sayfam var takipçi kazanayım derken takip engeli yedim 2 haftadır da engelim kalkmadı bekleyen cevapsız takip isteklerini falan siliyorum sorun bildiriyorum yine olmuyor ne yapmam lazım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Eylem engeli ile ilgili olarak e-posta adresinize bir mail gelmiş olabilir. Bu mailde engelin ne kadar süre kalıcı olacağı belirtilmiş olmalıdır.

  27. Ibrahim küsdürmez
    Ibrahim küsdürmez

    Ben kimseyi takip edemiyorum ve resim beyenemiyorun bunu kaldırın lüffen

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda beğeni, takip, takipten çıkarma işlemleri nedeniyle kısıtlama almış olabilirsiniz.

  28. Sibel Şölenci
    Sibel Şölenci

    İnstagram hesabımdaki takipçi sayım takılıp kaldı. Aylardır takip isteği alıyorum ve kabul ediyorum ama takipçi sayım sabit kalıyor neden?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınız etkileşim engeline takılmış olabilir mi? Sizlere bu konu hakkında herhangi bir bilgilendirme maili geldi mi acaba?

  29. Şirin
    Şirin

    2 haftadan fazla oldu ama, kalkmadı

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Bu konuda mail adresinize bir bildirim / mail geldi mi acaba?

  30. Sadin kavak
    Sadin kavak

    Kimseyi takip edemiyorum neden

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınız etkileşim engeli almış olabilir. Gün içerisinde çok sayıda takip işlemi ve takipten çıkarma işlemleri neticesinde bu durum gerçekleşmiş olabilir.

  31. tahir
    tahir

    instagram takip engeli yedim 1 gündür açılmadı kaç günde açılır acaba

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagra mtakip engelleri 1-2 hafta kadar sürebilmektedir.

  32. Simge
    Simge

    Takip edemene sorunum yaklaşık 2 aydır devam ediyor .. arada 3 kişiye istek göndermek açılıp tekrar engelleniyor .. sebebi ne olabilir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda takip etme, takipten çıkarma ya da beğeni de bulunma durumlarında hesabınız askıya alınabilir.

  33. Şadiye Başaran şirin
    Şadiye Başaran şirin

    Merhabalar benim işletme hesabım var 2 aydır takip et butonu çalışmıyor bazı kişiler hesabı görünüyor bazı kişilerde çıkmıyor arama motorunda yazınca çıkar ama takipçi takip eden ve gönderiler 0 gösteriyor hesap gizli gösteriyor yardımcı olur musunuz lütfen

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızın ile ilgili tüm onaylama işlemlerini yaptınız mı acaba?

  34. Meral
    Meral

    Merhabalar, 5 gundur takip kisitlamam var. Süre belirtmeksizin kısıtlama oldugu yaziyor. Her gun deniyorum fakat ayni yazi yine cikiyor. Daha ne kadar surecegi ile ilgili sorun bildir bölümünden yazi yazdim. Sonuc cikmadi. İnstagram uygulamasini kaldirdim tekrar yukledim ama olmadi. Ne yapmalıyım?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, bu kısıtlamalar genellikle 14 gün sürmektedir.

  35. Melisa
    Melisa

    Mrb ben takip isteklerini onaylayamiyorum gt de yapamiyorum engel mi yedim acaba yardimci olur musunuz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınız etkileşim engeli almış olabilir. Bu tarz engeller yaklaşık olarak 1 hafta içerisinde kaldırılır.

  36. Gizem
    Gizem

    Merhabalar 1 haftadır açmış olduğum hesabım takip engeli aldı. Bu yüzden sayfamı büyütemiyorım. Sorunlar da max 2 günde hallolur diyor ama ben 1 haftadır kimseyi takip edemiyorum.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, kısıtlama almış olabilirsiniz. Hesap kısıtlamaları genellikle 2 hafta sürebilmektedir.

  37. Furkan
    Furkan

    Hesabımda 3 aydır engel var, daha sonra tekrar dene diyor bir sürede belirtmiyor.
    Araştırdım her yöntemi denedim ama yok olmuyor bir türlü sonuç alamıyorum.

  38. Melike
    Melike

    Merhaba.Benim hesabım aynı resim ve isimle kopyalandı.Çevremdeki arkadaşlarımı dolandırdı.Spam ve şikayet yaptığımız halde o sayfa hâlâ kapanmıyor.Ne yapabilirim.Bilgilendirirseniz sevinirim.

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, destek merkezine bu konuda yazdınız mı acaba?

  39. Bora
    Bora

    Haftalardır kimseyi ekleyemiyorum, üstelik beni takip etmeye başlayan kişileri bile takip edemiyorum. Bu sorun çözülmüyor bir türlü.

  40. Nilüfer gurtekin
    Nilüfer gurtekin

    Merhaba ben engellemişim bir arkadaşım tarafından fake hesap açıp tekrar denedim bu seferde takip istegi atamiyorum geri atıyor bu durumu aciklayabilirmisiniz

  41. Aycan
    Aycan

    Merhaba ınstagram hesabın başkasının elıne gectı yazdı ılk önce maıl ve sıfremı hatırlamadığım icin yeni ınstagram hesabı açtım fakat yeni açtığım hesap Ta da takıp filan edemıyorum kımseyı beğenme de yapamıyorum aynı hesapta tabletten filan gırdıgımde takıp yapabılıyorum sadece telefonda yapamıyorum sebebi nedir

  42. Bahar
    Bahar

    1 haftadır takip engelim kalkmıyor Gt yapamadığım için takipçilerim düşüyor takip engelini nasıl kaldırabilirim?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, takip engeli zaman içerisinde kalkmaktadır. Beklemekten başak yapılabilecek bir durum bulunmamaktadır.

  43. Melih
    Melih

    Merhaba 20.04.2021 tarihinde engelim kalkacaktı ama 21.04.2021 tarihi oldu halen kalkmadı

  44. Funda Yıldızeli
    Funda Yıldızeli

    Instagram hesabımdan takip edemiyorum. Engelleme yedim ne yapmam gerekiyor ? Denedim de yazdıklarınızı bir türlü sorun çözülmüyor.

  45. Zilan
    Zilan

    Merhaba hesabımı ben kendim kapattım ama yanlış hesabımı kapattım ne yapabilirim ?

  46. aijahan1206
    aijahan1206

    Instagram da kimseyi takip edemiyorum beğeni atamıyorum yorum yapamıyorum sorunun çözülmesini arz ediyorum lütfen kısa sürede düzelmesini rica ediyorum teşekkürler

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , uygulamanın güncellemesinin tam olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sorun güncelleme de değilse uygulamayı silip tekrar yüklemelisiniz. Yine devam ederse cihazınızda bir problem vardır.

  47. ali
    ali

    mrb benim intstagram hesabım son 15 günde tek bir kullanıcı özelinde olmak üzere takip isteğini kendiliğinden bırakıyor.istek tekrar gönderip karşı taraf kabul ettikten sonra belli süre sonra tekrar takipten çıkıyor.bu sorun neden kaynaklanabilir ?

  48. özgür
    özgür

    merhaba instagram hesabımda son 15 günde sadece tek kişi özelinde olmak üzere kendiliğinden kişiyi takipten çıkarıyor daha sonra kişiyi ekledikten bir müddet sonra kişinin profiline girdiğimde tekrar takipten çıkıyor.bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , bu sorun tamamen uygulamanızdan kaynaklıdır. Uygulama güncellemenizi kontrol edip tekrar bakmalısınız.

  49. elif
    elif

    Merhaba yaklaşık 5 gündür takip engelim var şifremi değiştirdim takip vs yapmadım hala düzelmedi nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba , engelin neden kaynaklandığı konusunda herhangi bir uyarı aldınız mı?

  50. Nuray
    Nuray

    Instagram hesabım 4 gündür kişilerimin son görülme saatletini hiç kimsenin göstermiyor bunun sebebi ne olabilir

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, Kişiler kendi ayarlarından son görülme saatini gizlemiş olabilir. Dilerseniz siz de kendi ayarlarınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz.

  51. Emine Meltem gürsoy
    Emine Meltem gürsoy

    Mrh instegramda kimseyi takip edemiyorum 10 gün oldu ne yapabilirim

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, birden fazla takip isteği veya takipçi, çok fazla mesaj gönderme isteği gibi durumlarda hesaplar kısıtlanabilir. Önerimiz 7 gün boyunca hesabınız üzerinden herhangi bir etkileşim(takip etmek, mesaj atmak, beğeni yapmak vs.) sağlamamanız. 7 gün içerisinde hesabınız normale dönecektir.

      • Mehtap
        Mehtap

        Merhaba 7 gün etkileşim yapmasak beklesek düzeldiğini nerden anlayıp tekrar etkileşim yaparım

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, tekrar deneyerek anlayabilirsiniz.

  52. Yasemin
    Yasemin

    Merhabalar üç gündür takip et yapamıyorum ve defalarca yazdım İnstagram a dewam ediyor neyi nasıl nereden öğrenebilirim

    • İclal Bozdemir
      İclal Bozdemir

      Takip isteğini sık sık yolladıysanız size Instagram tarafından kısıtlama gelmiştir. Bu işlemi mümkün olduğunda az yapmanız lazım.