İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Tam Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Sosyal medyanın en popüler araçlarından biri olan Instagram, oldukça fonksiyonel kullanılabilen inovatif bir aygıt haline geldi. Yaklaşık on yıl içerisinde neredeyse bütün internet kullanıcıları, bir şekilde Instagram kullanıcısı oldu. Bunun sonucunda da E-Ticaret kanallarının bu popüler uygulama üzerinden kendini göstermesi neredeyse mecburiyete dönüştü. Instagram üzerinden kullanılabilecek özellikler arttıkça markalar, sosyal medya yöneticileri ve tabii milyonlarca bireysel kullanıcı, Instagram üzerinden yapılabilen çeşitli görsel tasarım öğelerine merak sardı. Dolayısıyla yine milyonlarca kullanıcı bu sorunun yanıtını aramaya başladı: Instagram tam ekran paylaşım nasıl yapılır? Bu yazımızda sizin için bu soruya detaylı bir cevap vermeye çalışacağız. Instagram hikayelerinizi kırpmadan atmak için Instagram Kırpmadan Hikaye Atma konumuzdan destek alabilirsiniz.

Geçtiğimiz aylarda Instagram için internet programcıları sayfaları üzerinde kullanıcıların tam ekran paylaşım yapabilecekleri bir imkân sundu. Sunulan bu imkân, kullanıcılar arasında hızla rağbet gördü ve herkes bu işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalara başladı. Tam ekran işleminin yapılışına geçmeden önce sizinle Instagram tam ekran paylaşımlarının ne gibi avantajları olduğu ve neden ihtiyaç duyulduğu gibi konuları paylaşalım.

Instagram’da Tam Ekran Tercih Edilmesinin Nedenleri

Instagram üzerinden fotoğraf paylaşımı yapılırken en çok yaşanan problemlerden biri fotoğrafların ekrana sığdırılamaması problemidir. Fotoğraf paylaşımları, Instagram ilk çıktığı dönemlerde yalnızca kare formatında yapılabiliyordu. Yıllar içinde büyük değişikliklere uğrayan uygulama, son dönemlerde kullanım yoğunluğunun da artması ile kullanıcılar için çok daha fazla anlam ifade etmeye başladı.

Yoğun bir şekilde kullanılan bir uygulama olması nedeniyle artık kullanıcılar daha fazlasını, daha gelişmiş kullanım olanaklarını arıyor. Aynı zamanda paylaşacakları görsellerin kendi tasarımları ile takipçilerine ulaşmasını istiyor. Özellikle de ticaret kanalları için paylaşımları tasarlayan sosyal medya yöneticileri, tasarladıkları görsellerden kısıtlama yapmadan kullanıcılara daha kaliteli içerikler yansıtmak amacıyla tam ekran paylaşımlarını tercih ediyor.

Ayrıca günlük kullanım için Instagram tercih edenler, fotoğraf paylaşımı yaparken kırpma, kesme, biçimlendirme, düzenleme gibi işlemlerle uğraşmadan fotoğraflarını tam şekliyle paylaşmanın yollarını arayabiliyor. Instagram’da paylaşılan fotoğrafların tam haliyle paylaşılabilmesi için bir yol yok mu? Elbette, var. Aynı zamanda tam ekran paylaşımın avantajları da hiç azımsanmayacak ölçüde…

instagram tam ekran fotoğraf boyutları

Tam Ekran Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Instagram tam ekran paylaşımları, öncelikle resimlerinizde herhangi bir noktanın kaybolmaması için çekerken düşlediğiniz dünyanın bozulmaması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca eş, dostla çektirdiğiniz fotoğraflarda herhangi bir kişinin fotoğraf dışında kalması gibi tatsız durumlar da oluşabilir. Bu gibi durumlar için de tam ekran paylaşımın kullanımı oldukça faydalıdır.

Ayrıca E-Ticaret üzerine çalışan şirketlerin ve markaların SEO çalışmaları kapsamında kullandıkları ve büyük oranda kullanıcı ya da müşterileriyle bu yolla iletişim kurdukları da unutulmamalıdır. Tasarlanan fotoğraflar üzerinde yer alan iletişim, tarih ve ürün ya da hizmetlere dair önemli bilgiler içeren yazıların kırpma sonucu kaybolması da pek tercih edilen bir durum olmayacaktır.

İşte tam ekran paylaşımların önemi de bu noktada ortaya çıkıyor ve kullanıcılara büyük avantajlar sağlıyor. Instagram üzerinde tam ekran paylaşımlarının avantajlarını, net bir şekilde sıralamak daha faydalı olacaktır:

  • Bireysel kullanımlarda, sevdiklerinizin fotoğrafın dışında kalmasını engeller.
  • Sanatsal bir paylaşım yapmak istediğinizde sizin gördüğünüz ve göstermeye çabaladığınız kadraj bozulmamış olur.
  • Görsel paylaşımlarınızı yaparken dakikalarca hatta bazen saatlerce bir resmin kırpma düzenleme işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  • Fotoğraf çekimlerinizi yaparken kendinizi kısıtlamak zorunda kalmazsınız.
  • Profesyonel paylaşımlarda müşteri tarafından istenmeyen sonuçlarla karşılaşmazsınız.
  • Bir reklam tasarlayıp paylaştığınız zaman kesintilerin ve kayıpların azizliğine uğramazsınız.
  • Reklam tasarımlarınızda kendinizi dar kalıplara sıkıştırmak zorunda kalmazsınız.
  • Böylelikle yaratıcılığınıza sınırlar koymamış olursunuz.
instagram tam ekran kullanmanın avantajları

Instagram Hikâyelerinde Tam Ekran Paylaşımları

Instagram profil sayfanızda ve Timeline’da olduğu gibi hikayelerde de fotoğrafların kesilmesi ve eksilmesi gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Genelde hikâyelerde fotoğraf paylaşımları tam ekran yapılıyor. Fakat kimi zaman bazı hatalar ve kesintiler yaşanabiliyor. Instagram hikâyeleri hayatınızdan kesitler paylaştığınız anlık sevinçlerinizi gösterdiğiniz bir uygulama. Hatta kimi zaman okuduklarınızdan bazı kesitler paylaştığınız bir alan haline geldi. Özellikle de paylaştığınız kitap bölümlerinde yapılan kesintiler tam bir hayal kırıklığı getirebiliyor. Dolayısıyla tam ekran paylaşımı hikâyelerde de aranan bir özelliktir.

Tam Ekran Paylaşım için Uygulama: No Crop Pic

Instagram üzerinde tam ekran paylaşım için ne yazık ki ekstra bir iyileştirme söz konusu değil. Bunun yanında Instagram üzerindeki görsel paylaşımlarınızı tam ekran olarak paylaşabileceğiniz bazı uygulamalar var elbette. Sözü geçen bu uygulamalar oldukça etkili ve yararlı işler çıkarabiliyor. Üstelik ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Yalnızca bu uygulamalar genellikle reklam tabanlı platformlar sunuyor.

Şimdi Instagram için tam ekran paylaşımı yapmanıza yardımcı olan No Crop Pic for Instagram adlı uygulamayı daha yakından tanıyalım.

No Crop Pic for Instagram Nasıl Çalışır?

No Crop Pic for Instagram adlı uygulama, Google Play üzerinden edinilerek tam ekran Instagram paylaşımlarınız için çözüm sunuyor. Programı ücretsiz olarak indirip kurarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

  • No Crop Pic for Instagram uygulamasını indirdikten sonra uygulamayı açıp ilk olarak başlat (start now) kutucuğuna tıklayın.
  • Bu aşamada uygulamanın bir reklam gösterimi vardır. Reklamı isleyip kapattıktan sonra ise sol üst köşedeki üçlü simgeye tıklayıp galeriniz üzerinde paylaşacağınız görseli seçin.
  • Resmi ekleyin. Instagram’ı seçin.
  • Paylaşımınız tamamlanınca Instagram üzerinde incelemenizi yapın.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Instagram Paylaşım Saatleri

no crop for instagram

Kullanacağınız bu uygulama aracılığıyla rahatça paylaşımlarınızı tam ekran olarak paylaşabilirsiniz. Unutmayın bu uygulamayı kullanırken artık resimlerinizde kendinizi kısıtlamanıza gerek kalmayacak.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Yazımızda “Instagram tam ekran paylaşım nasıl yapılır?” sorusunu yanıtlamaya çalıştık. Önerilerimizi takip ederek ve No Crop Pic for Instagram uygulaması üzerinden tam ekran paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.

Instagram Post ve Instagram Repost Nasıl Yapılır başlıkları ile ilgili detaylı bilgi almak için yazılarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram özellikleri ve daha profesyonel bir kullanım için bütün bilgilere Instagram Destek konularımızdan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

No Crop Pic for Instagram uygulaması üzerinden fotoğraflarınızda istediğiniz oynamayı yapıp, döndürebilirsiniz.

Hikâyeleri paylaşırken özellikle paylaşımlarınıza bazı Instagram efektleri, soru kutucuğu, tarih kutucuğu, emoji hatta yalnızca tek bir noktalama işareti yerleştirmek bile görselinizi tam ekran boyutunda tutmanızda yardımcı olabiliyor.

Instagram, her geçen gün uygulama üzerinde güncellemeler ve ihtiyaçlara yönelik yeni çalışmalarını arttırıyor. Özellikle de uygulama için alternatif çalışmalar yapan yeni uygulamalarını zaman zaman bünyesine alarak değerlendirebiliyor. Tam ekran için şimdilik bir çalışma olmasa da güncellemeleri takip etmekte fayda var. Mutlaka bu yönde çalışmalar yapılacaktır.

Google Play ve Apple Store gibi uygulama alanlarından bazı programları indirerek Instagram’da tam ekran paylaşım yapabilirsiniz.

Bu işleminiz için aracı bir uygulama kullanmanı gerekiyor. Bu uygulamalardan bazılar No Crop for Instagram, Instasize vb.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Tam Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 33 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.