İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Tanıtım Videosu Oluşturmak

Bu yazımızda yeni katılan kullanıcılar için Instagram tanıtım videosu oluşturmayı göstereceğiz. Instagram’ın bu şekilde çok kullanılan ve gittikçe yaygınlaşan bir uygulama haline gelmesi kullanıcıların kendilerini iyi ifade etmek istemelerine neden oluyor. Sonuçta eğer kendiniz hakkında ya da paylaşımlarınız hakkında iyi bir izlenim oluşturamazsanız takipçi elde etmeniz pek mümkün olmaz. İşte bu durum sürekli olarak Instagram üzerinden bir tanıtım yapmak ihtiyacı doğuruyor. İnsanlar hesapları bilinsin ve beğeni alsın istiyor. Tabi tüm bunlar için Instagram’ın da sağladığı birçok ayrıcalık bulunuyor.

Instagram 15 Saniyelik Tanıtım Videosu

İşte bu ayrıcalıklarda bir tanesi de Instagram hesabı için çekebileceğiniz 15 saniyelik tanıtım videosu. Özellikle ticari hesaplar için büyük önem tanıyan bu uygulama normal bireysel kullanıcılar için de büyük önem taşıyor. Çünkü bu uygulama sayesinde hesabınızı çok daha iyi tanıtma şansı elde ediyorsunuz. Bununla birlikte bu tarz bir tanıtım videosu çekmeniz çok daha etkili bir hesap oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bu işin en kötü yanı ise çekebileceğiniz videonun sadece 15 saniyelik oluşu. Bu yönde Instagram’a çok sayıda şikayet gelse de 300 milyon kullanıcının çekeceği uzun videolar platform için sıkıntı olacağından mecburi bir durum diyebiliriz. Kısacası ne yapacaksanız neden bahsetmek ve kendinizi tanıtmak istiyorsanız sadece 15 saniyeniz var. Vine videolarını düşündüğümüz zaman etkili bir video oluşturmak için bu süre hiçte az değil. İnstagram’da satılabilecek ürünler yazımız ile de sürecin detaylarına hakim olabilir ve bu ürünlere yönelik etkileyici tanıtım videoları çekebilirsiniz.

Instagram’da Tanıtım Videosu Nasıl Çekilir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Instagram’da tanıtım videosu nasıl çekilir, bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir konularına değinerek sorularınızı yanıtlayacağız.

Instagram’ı birçok farklı amaçla açmış olabilirsiniz. Eğer bir ürün veya hizmet sunumu için bir Instagram hesabı açtıysanız veya yeteneklerinizin tanıtımını yaparak popüler olmayı hedefliyorsanız mutlaka tanıtım videosu oluşturmanız gerekmektedir. Tanıtım videosu; ürettiklerinizi, yeteneklerinizi ve profilinizin amacını anlatan kısa videolardır.

Kısa ve Öz Videolar Çekin

Kısa ve öz olması bu konunun en önemli detayıdır. Profilinizin amacını ve hedeflerinizi anlatan bu videonun görüntü kalitesi kısa ve öz olması aynı zamanda içeriğinizin de kuvvetli olması gerekmektedir. Böylece sayfanızın veya kişisel blog olarak açtığınız hesabınızın tanıtımını birçok kişiye ulaştırarak milyonlarca kullanıcı ile etkileşime geçebilirsiniz. Ticari amaçlı düşünen kullanıcılar için profil tanıtım videosu son derece önemli ve faydalı olacaktır. Tanıtım videonuzu profilinizdeki görüntüleri içerecek profil sayfanızdan bilgiler içerecek şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Dijital çağa dönüşen dünyada artık her şey İnternet dünyasında ve özellikle sosyal medya kanalları ile sağlanmaktadır.

Instagram tanıtım videosu

Böyle bir dönemde birçok alanı da kendisine bağlayan sosyal medya kanalları üzerinden, işletmeler güçlü profiller oluşturarak profilini çok fazla kullanıcıya ulaştırmayı hedeflemektedir. Bu konuda da yapılacak şeyler takipçi, yorum, beğeni hizmetlerinden faydalanmak ve aynı zamanda gerçek kullanıcıların beğenerek ve güvenerek takip etmelerini sağlayacak tanıtım videoları oluşturmaktır. Video yayınlamak hem profilinizi ve hizmetlerinizi, kullanıcılara daha doğru ve etkili anlatabilecek hem de etkileşiminizi önemli derecede arttıracaktır.

Instagram Tanıtım Videosu Çekerken Yardım Alabileceğiniz Uygulamalar

Canva üzerinden görsellerinize yazılar ekleyebilir ve videolarınız için bir açılış sayfası yapabilirsiniz. Veya bir çok görsel hazırlayıp daha sonra bunlarla beraber bir video oluşturabilirsiniz. Canva bu noktada size görsellerinizi düzenleme konusunda büyük yardım sağlayacaktır. Canva harici diğer video programları;

  1. Capcut
  2. Photopea
  3. Adobe Premier

Ücretli Şablon Seçenekleri Nelerdir?

Ayrıca ücretli olarak hazır şablonlar satın alabilir ve bunları kullanabilirsiniz. Bu şablonları google’da sosyal medya video hazır şablonları olarak aratabilir ve size uygun bir tanesini seçerek profesyonel çalışmalar hazırlayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

İlginizi çekebilecek sayfalar : https://www.fenomist.com/facebook-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeni gelen bu özellik sayesinde, instagram profilinizi tanıtmak adına bir tanıtım videosu çekebilirsiniz. Bu sayede profiliniz daha fazla kullanıcı tarafından dikkat çekecektir.

Tanıtım videoları profilinizi tanıtmak adına çok önemlidir. Özellikle de ticari hesaplar için büyük önem arz eder. Ancak sadece 15 saniye çekilebilmektedir.

Instagram tanıtım videosu çekerek, profilinize yüksek bir etkileşim oranı kazandırmak istiyorsanız, yukarıda ki blog yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz.

Tanıtım videoları çekmek, Instagram kullanıcılarının ilgisini kazanmak ve takip edilmeyi sağlamak açısından çok önemli olabilir.

IGTV, Instagram üzerinden kanal oluşturarak uzun videolar paylaşmanıza olanak sağlayan bir sistemdir.

Instagram üzerinden paylaşılabilecek olan videolar en fazla 59 saniye olabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Tanıtım Videosu Oluşturmak Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Serhat kayacı
    Serhat kayacı

    Instagram Tanıtım Videosu Oluşturmak isimli yazınızı oldukça faydalı buldum. Çok teşekkürler..

  2. metin avci
    metin avci

    Instagram Tanıtım Videosu sayesinde kaç kişiye ulaşabilirim ? Teşekkürler..