İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Terimleri

Instagram’a özgü olan ve genellikle Instagram’da yer alan pek çok kısaltma ve terim vardır. Bu Instagram terimleri fotoğrafların altına etiketlenir ve bazen de profillerde görülebilir. Anlamları oldukça basit olan bu kısaltma ve terimler ne için kullanılır ve anlamları nedir, bu yazı ile hepsini inceleyeceğiz. Oldukça popüler hale gelen sosyal medya terimleri bu yazı ile kolaylıkla anlaşılabilir hale gelecek.

Instagram Terimleri Nelerdir? Bu Terimlerin Anlamları Nedir?

Instagram’da kullanılan SFS, GT, UNF, GM ve benzeri pek çok kısaltma vardır. En çok kullanılan kısaltmalar ve terimler kısaca şu şekildedir:

  • GT: Geri takip anlamına gelir. Başka bir kullanıcının geri takip atması için bu kısaltma kullanılabilir.
  • UNF: ‘Unfollow’ kelimesinden gelir ve takipten çıkma anlamındadır. Kendi hesabınızda paylaşma şekli genellikle unf=unf gibi olabilir. Bu da takipçilerin bu hesabı takipten çıkması halinde bu hesabın da takipten çıkacağı anlamında kullanılır.
  • DM: ‘Direct message’ anlamındaki mesajlaşma sekmesidir. Instagram üzerinden mesajlaşmak için DM kullanılır. Kişi tarafından mesajlaşmak amacı ile kullanılan bu DM alanında takip edilmeyen kullanıcılar ayrı bir sekmede gösterilebilir.
  • Official: Ünlü kişilerin, devlet adamlarının, oyuncu ya da şarkıcı gibi sanatçıların hesaplarında official işareti görüntülenir. Bunun anlamı o hesapların resmî hesap olduğudur.
  • TBT: #tbt şeklinde kullanımı olan bu TBT kısaltması, ‘Throwback Thursday’ anlamına gelir. Kişiler bu etiketi eskiden çekilmiş olan fotoğraflarını paylaşırken kullanır.
  • TB: TBT ile aynı anlamdadır ve ‘Throwback’ kelimesinin kısaltılmış halidir.
  • SFS: Sıklıkla karşılaşılan SFS teriminin anlamı karşılıklı profil paylaşımı anlamına gelir. Karşılıklı şekilde profiller paylaşılır ve bu şekilde kolaylıkla kısa sürede daha çok takipçi kazanılabilir.
  • Stalk: Özellikle de gençlerin sıklıkla kullandığı bu terim, pek çok sosyal medya uygulaması içinde kullanılır ancak genellikle Instagram ile tanınır. Birini gizli bir şekilde izlemek ya da sosyal medya hesaplarını gizli şekilde takip etmek anlamına gelir. Farklı hesaplar ya da gerçek olmayan hesaplar sayesinde birini takip etmek şeklinde stalk yapılır.
  • Story: Farklı sosyal medya hesaplarından da bilineceği üzere 24 saat süreyle görüntülenebilen fotoğraf ve videolardır. Gizlenebilir ve istenildiği zaman kaldırılabilir. Eğer profile sabitlenmediyse storyler profilde görüntülenmez ve paylaşıldıktan 24 saat sonra yok olur.
  • Fake hesap: Gerçek olmayan yani sahte hesap anlamına gelen fake hesaplar, farklı ve tanınmayan insanların fotoğrafları ile ya da fotoğraf eklemeden açılan hesaplardır ve genellikle stalk için kullanılırlar. Bu hesaplar takipçi yükseltip farklı amaçlarla kullanmak için de açılabilir. (Instagram Destek)
instagram terimleri

Çok Kullanılan Terimlerden En Çok Kullanılanı: SFS Ne Demek?

SFS terimi Instagram’da sıklıkla görülen bir terimdir. Bu terim, karşılıklı profil paylaşımı anlamında kullanılır ve bu şekilde kolaylıkla etkileşim sağlanıp takipçi kazanılabilir. Özellikle de profilini ön plana çıkartmak isteyen ve takipçisini kolaylıkla yükseltmek isteyen Instagram kullanıcıları bu terimi kullanır. Instagram terimleri hakkında tüm bilgileri sizin için derledik, bizi takipte kalmaya devam edin.

En Sık Kullanılan Emojiler ve Anlamları hakkında detaylı bilgi yazımızda!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram terimleri, instagram sosyal medyası ile özdeşleşmiş olan terimlere verilen genel isimdir. Bu terimler instagramdaki durumları, güncellemeleri ve popüler olan paylaşımları ifade edebilir.

Instagram için kullanılan yüzlerce terim bulunmaktadır. Bu terimlerin başında şüphesizki Takip,Beğeni ve Hashtag gibi terimler gelmektedir. Diğer instagram terimlerine blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Instagram terimlerine hakim olmanız durumunda, instagram üzerinde popüler olmak adına atacağınız adımları ve izleyeceğiniz yolları daha kolay belirleyebilirsiniz ve güncel instagram trendlerini takip edebilirsiniz.

Hashtagi paylaşımlarınıza ekleyebileceğiniz etiketlerdir. Paylaşımlarınızın o etikete sahip diğer paylaşımlar ile görüntülenmesini sağlar.

Unfollow, hali hazırda sizleri takip etmekte olan kişilerin takipten çıkma eylemleridir.

Gizli profiller, sadece takipçileriniz tarafından görüntülenebilecek olan profillerdir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Terimleri Hakkında 23 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

23 yorum

  1. Edip
    Edip

    Fff ne demek

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, “FF” kısaltması, Friends Forever yani sonsuza dek arkadaş anlamına gelmektedir.

  2. Elifnur
    Elifnur

    Merhaba main hesabi ne demek

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Main hesabı olarak bahsettiğiniz Mail hesabı yani e-posta adresi olabilir.

  3. Hüseyin
    Hüseyin

    Slm story de anket te dm ve sb yazıyorlar dm yı biliyorum sb ne demek

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, “SB” kısatlması “Somebody” yani “Birisi” anlamına gelir.

  4. Aysu
    Aysu

    Merhaba dtiys ne demek?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram üzerinde sıkça kullanılan “DIY” terimi vardır. Bu terim “Do it Yourself” anlamına gelir yani “Kendi başına yap”. Genelde el yapımı ev ürünleri için kullanılır.

  5. A..
    A..

    İnstagram biyolarına
    36′
    ’24
    Yazıyorlar ne anlama geliyor??

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, yaş anlamına geliyor.

  6. melek
    melek

    merhaba ic cr gibi kavramlar yazıyorlar ne anlama geiyor

  7. Güngör yılmaz
    Güngör yılmaz

    Instagram Terimlerini Bilmek Bana Ne Kazandırır?

  8. hamza kayalı
    hamza kayalı

    Merhaba bu terimler çok karışık. Nasıl daha hızlı öğrenebilirim?

  9. Leyla olcan
    Leyla olcan

    Instagram Terimleri

  10. Sıla
    Sıla

    Merhaba.”kh” ne demek?

  11. Elif nur
    Elif nur

    B+y nedemek

  12. Hazal
    Hazal

    Root ne demek?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar Root Android işletim sistemini kullanan telefon ve tabletlerin, sistemsel tüm kısıtlamalarını kaldırarak tam yetki ve erişimi sağlar. Android cihazın daha önce ulaşamadığınız detaylarına erişim hakkı verir

  13. Caglar
    Caglar

    Enes Bey merhaba. Dm de sohbetler kısmında ,kişinin adının karşısında,fotoğraf makinesi işaretinin solunda, noktalardan oluşan daire işareti çıkıyor bu nedemek. ○ bu işaretin noktalardan oluşan hali.teşekkürler

  14. Caglar
    Caglar

    Enes Bey merhaba. Dm de sohbetler kısmında ,kişinin adının karşısında,fotoğraf makinesi işaretinin solunda, noktalardan oluşan daire işareti çıkıyor bu nedemek. ○ bu işaretin noktalardan oluşan hali.cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler.

  15. Selin
    Selin

    3H veya 9h 7h ne demek

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba Selin, Instagram kullanma diline göre değişir. H = Saat anlamına da gelebilir, H= Hafta anlamına da gelebilir.

  16. xxmetamorfoz
    xxmetamorfoz

    B.Y ne demek??? Acil