İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’a Uzun Video Nasıl Yüklenir?

Instagram kullanıcıları kendi hesaplarından fotoğraf ve video paylaşabiliyor. Instagram uzun video yükleme sayesinde de kullanıcılar istediği uzunlukta bir videoyu buradan paylaşabiliyor.

Gelin Instagram video nasıl yüklenir yakından bakalım ve uzun video yükleyememe sorununu ortadan kaldıralım.

Instagram Uzun Video Yükleme

Instagram, dünyada yaklaşık 1 milyar kullanıcısı olan bir uygulamadır. Bu uygulamanın kısa süre içerisinde çok fazla büyümesinin belli nedenleri vardır. Özellikle paylaşımlara konulan sınırlar, kalitenin artmasını sağlamaktadır. Bu sınırlamalar ayrıca insanların sıkılmadan burada zaman geçirmesi ve Instagram izlenmeleri arttırması konusunda da çok etkilidir.

Bilindiği gibi Instagram, kullanıcılara en fazla 1 dakikalık bir video paylaşma hakkı veriyordu. Fakat son talepler doğrultusunda bu özellik değişti. Kullanıcılar artık 1 dakikadan uzun hikaye ve reels paylaşımı yapabilmektedirler.

Instagram Uzun Video Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yeni güncellemeler ile 1 dakikadan fazla hikaye ve gönderi paylaşımları şu şekilde yapılmaktadır.Bu adımlar şu şekildedir:

Instagram Uzun Video Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Hikaye

Eğer 1 dakikadan uzun hikaye paylaşmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Instagram hikayenizi çekerken kayıt tuşuna Instagram sizlere el verdiğinde basılı tutmaktır. Önceden çekilmiş 1 dakikadan uzun videolarınızıda telefon galerinizde Instagram hikayelere rahatça ekleyebilirsiniz.

Gönderi Reels Paylaşımı

1 dakikadan uzun videolarınızı Instagram reel bünyesi altında rahatça paylaşabilirsiniz. Reels videoları uzun olmakla birlikte telefonun boydan görüntü formatına uygun olacak şekilde paylaşılabilir. Şu an için 90 saniye kadar limiti olan bu özelliğin Instagram tarafından 10 dakikaya çıkarılması planlanmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram video ve görsel ölçüleri hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram video yükleme sorunu genellikle mobil cihazların belleklerinin çok dolu olmasından kaynaklıdır. iOS ve Android için değişiklik gösteren yönlemlerin asıl amadı bellek dolduran cache dosyaları silmektir.

Instagram’da yalnızca kısa yani 1 dakikalık videoların paylaşabilirsiniz. Bu sebeple daha uzun videolar için çoklu paylaşım özelliğini kullanabilirsiniz.

Çoğunlukla internet bağlantısı sorunu nedeniyle karşılaşılan durum Instagram’ın kendi sunucu sorunları veya telefonunuzda bellek kullanımının dolması dolayısı ile olabilir.

Instagram uygulamasını açtıktan sonra artı butonuna basın ve paylaşmak istediğiniz videoyu seçin. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra paylaş butonuna basarak paylaşabilirsiniz.

Instagrama video yüklemek istiyorsanız en fazla 90 saniyelik videolar yükleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’a Uzun Video Nasıl Yüklenir? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. ayan
    ayan

    bende olmuyor ama.aynisini yaptim,5 dk videoyu 5 ayri 1 dk lik bideo yaptim ardarda acilacak sekilde.paylasim sorasinda izin vermiyor instagram?videolariniz en fazla 1 dk icere bilir yazisi geliyor.

  2. Kaan ACIK
    Kaan ACIK

    dediklerinizi yaptım instagrama uzun video nasıl yüklenir ogrenmıs oldum tesekkurler

  3. Fahri Kızıl
    Fahri Kızıl

    instagrama uzun video yükleyenleri gorunce nasıl yüklenir diye merak ediyordum hallettim faydalı içerik.

  4. elvan şeker
    elvan şeker

    Merhaba,
    Instagramda 45 dk’lık video paylaşmak istiyorum bir türlü olmuyor.. Bunu paylaşan hesaplar var ve nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Mb sınırlaması mı var acaba? 90 mb’a kadar küçülttüm yine yüklenmiyor.. telefondan da pc den de olmuyor.. yapanlar nasıl yaptı acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, 1 saate kadar olan uzun videoları IGTV: Instagram TV üzerinden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Yükleme yapmak için ilk olarak Google Play Store ve App Store’da bulunan bu uygulamayı indirmeniz ve Instagram hesabınıza giriş yapar gibi bu platformda da hesabınızı açmanız gerekmektedir.