İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram ile Facebook Nasıl Bağlanır?

Instagram ve Facebook günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız sosyal medya platformlarından ikisi. Rutin yaşamda büyük yer kaplayan bu uygulamalar, gündemi takip etmek adına önem taşımaktadır. Yalnızca gündemi takip etmek değil, insanların yaşam stillerini de kolayca sergileyebileceği bir alan da sağlamaktadır. Görünen o ki, bu uygulamaların popülerliği yıllar geçtikçe artacak. Bu noktada uygulamayı kullanan kitleler her geçen gün farklı özellikleri deneyimlemeyi istemektedir. Hesapları bağlama, bu özelliklerinden biri. Bu içeriğimizde Instagram Facebook nasıl bağlanır? sorusuna yanıt bulacaksınız.

Instagram’ı Facebook’a Bağlamanın Avantajları

İstisnasız her sosyal medya kullanıcısı, paylaşım yapmadan önce fotoğraf ya da videolarını uzun uzadıya bir kontrol sürecinden geçirmektedir. Bu süreç nedeniyle paylaşımların son hallerine karar verme bir hayli zaman alabilmektedir. Çünkü hem takipçilerinizi hem de arkadaşlarınızla paylaştığınız bu içerikler imajınız için önem teşkil etmektedir. Peki bu kontrol sürecini nasıl azaltabilirsiniz? Hesaplarınızı birbirine bağlayarak tabi ki de.

Instagram Facebook bağlantısını kurduğunuzda düzenlediğiniz ve paylaştığınız bir görseli tek bir tuşla diğer platformda da paylaşabilirsiniz. Hatta eski gönderilerinizi bile anında Facebook hesabınızdan da paylaşabilirsiniz. Bunun için gönderinizin menü kısmına tıklayıp ‘Paylaş’ yazısına basmanız oradan da Facebook uygulamasını seçmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede paylaşımınızın en güzel halini hiç uğraşmadan diğer platformdan anında paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu bağlantı takipçilerinizi ve arkadaşlarınızı daha kolay bulmanız açısından da rahatlık sağlamaktadır. Facebook hesabınızda bulunan arkadaşlarınızı otomatik olarak Instagram üzerinden de takip edebilme imkanınız olacaktır. Bu sayede arkadaşlarınızın hesaplarını teker teker aramanıza gerek kalmayacaktır. Arkadaşlarınızın Instagram’da olup olmadığını anında öğrenebilme kolaylığı da sağlayacaktır. Aynı şekilde arkadaşlarınız da sizlerin hesaplarını kolaylıkla bulabilecektir.

Instagram Link Ekleme ve Instagram Link Kopyalama başlıkları hakkında bilgi almak için sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

facebook instagram bağlantısı

Instagram ve Facebook Hesabını Bağlama

Hesaplarınızı bağlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Bu işlem kısa sürede ve gayet kolay bir şekilde uygulanabilmektedir:

  • Instagram hesabına giriş yapınız. Profile girmek için sağ alt tarafta bulunan profil fotoğrafının üstüne basınız. Profili açınız.
  • Sağ üst tarafta yer alan 3 yatay çizgi şekline basarak ‘Ayarlar’a tıklayınız. 
  • ‘Hesap’ kutucuğuna basarak ‘Başka uygulamalarda paylaşım’a tıklayınız.
  • Bu kısımda bağlantı kurulabilecek diğer uygulamalar yer almaktadır. Facebook yazısının üzerine basarak bağlantı kurulmak istenen Facebook hesabının bilgilerini giriniz. Eğer kullandığınız cihazda Facebook hesabınız zaten açıksa bu işleme gerek kalmayacaktır. Direkt ekranda çıkan Facebook hesabınızın üzerine basınız. Otomatik olarak giriş yapmış olacaksınız.
  • Bu aşamalardan sonra işlem onaylanır ve bağlantı kurulmuş olur.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Instagram Canlı Yayın İzleme Nasıl Yapılır?

instagram ve facebook bağlama

Instagram Facebook Bağlantısını Kaldırma

instagram facebook bağlantısını kaldırma

Yeni bir Instagram hesabı açmanız gerektiğinde ya da Facebook hesabınızı kapatmak istediğinizde bu işleme ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu işlem için aşağıdaki adımların uygulanması gerekmektedir.

  • Instagram hesabına giriş yapınız. Sağ alttaki profil kısmına basarak profil hesabını açınız.
  • Sağ üstte bulunan menü kutucuğuna tıklayarak ‘Ayarlar’a giriş yapınız.
  • Hesap yazısına tıklayınız. Bağlı hesaplara giriş yapınız. Facebook kısmına basınız.
  • Hesabı kaldır yazısına basılarak çıkan ekranı onaylayınız. Bu işlemlerden sonra Instagram Facebook bağlantısını kaldırmış olursunuz.

Instagram Limitleri Nelerdir? adlı yazımıza göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır, bulunmamaktadır. Gerek duyduğunuz her an yukarıda anlatılan bağlantı kaldırma-kurma işlemlerini tekrarlayabilirsiniz. Örneğin; kullandığınız Facebook hesabını kapatıp yeni bir hesap açabilirsiniz. Bu durumda bu bağlantıyı da yeniden kurabilirsiniz. Bu işlem için bir limit bulunmamaktadır.

Evet. Bu bağlantının kurulmasının en güzel avantajlarından biri de budur.

Hayır. Bağlantıyı kapatmadığınız sürece bir değişiklik olmayacaktır.

Evet, oluşturduğunuz bağlantıyı kaldırmak mümkündür yazımızda sizler için resimli bir şekilde belirttik.

İlk olarak oturum açın ve sol taraftan Sayfalar’ı tıklayın. Ardından Ayarlar’a gidin ve sol sütunda Instagram’ı tıklayın son olarak aşağıya kaydırın ve Instagram Bağlantısını Kes altında Bağlantıyı Kes’i tıklayın.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram ile Facebook Nasıl Bağlanır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.