İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Video & Görsel Ölçüleri

Instagram görsel boyutları ve video boyutları, ölçüleri konusunda eskiden olduğu kısıtlamanın dışına çıkmıştır ve uzun bir süredir bu uygulamayı da devam ettirmektedir. Önceden yalnızca kare şeklinde ölçüleri belirlenmiş video ve görseller yüklenebilirken artık bu kare yükleme özelliği kalkmıştır ancak artık bu ölçü işi yatay ta da dikey fotoğraf atarken bazen de fotoğrafın alttan ya da üstten kırpılmasını gerektirir. Böyle olduğu zaman post olarak atılmak istenen pek çok fotoğraf ya da video alttan ya da üstten kırpılarak yüklenir.

Instagram Hikaye Boyutu

Hikaye yükleneceği zaman boyutu ayarlanabileceği için genellikle hiçbir problem yaşanmaz ancak Instagram’ın kamerası ile çekilip yüklenecek olan fotoğrafların 16:9 ölçüsünde olması beklenir. Yatay ya da dikey fark etmeksizin 16:9 ölçütünde hikaye çekimi Instagram kamerası ile yapılabilir.

Hikaye boyutu eğer galeriden fotoğraf yükleniyor ise oldukça kolay bir şekilde ayarlanabilir ve istenildiği kadar büyütülüp küçültülebilir. Bu özellik oldukça elverişlidir ve ekranda fotoğraf üzerinde boyut olarak istenildiği kadar oynama yapılabilir.

Instagram storylere ekleyebileceğiniz hikaye boyutu ise video ve fotoğraf farketmeksizin 4GB boyutunda olmalıdır.

Instagram Gönderi Boyutu

Kare, dikey veya yatay paylaşılacak olan gönderiler için ayrı ayrı video ve görsel boyutları:

  • Kare gönderiler için 1080×1080, 1200×1200 boyutlarında paylaşım yapabilirsiniz.
  • Instagram yatay fotoğraf paylaşımı ölçüleri ise 1080×566 boyutlarında olabilir.
  • Dikey fotoğraf paylaşımı için ise 1080×1250 px boyutlarını kullanabilirsiniz.

Instagram Reels Boyutu

Instagram reels postlarınızın boyutları değişmeksizin bu 9:16 oranında, 1080×1920 px boyutlarında olmalıdır. Instagram video yükleme sorunu gibi problemler ile karşılaşmamak ve profil düzenini bozmamak adına, gönderilerinizi bu boyutlarda oluşturmanız oldukça önemlidir.

instagram gönderi boyutları

Çoklu Fotoğraf Paylaşımı Yapılırken Fotoğraf Boyutu Nasıl Belirlenir?

Tek postta pek çok fotoğraf paylaşma özelliği ile fotoğraf yükleneceği zaman ilk seçilen fotoğrafın boyutuna uygun olacak şekilde Instagram kalan tüm seçili fotoğrafları kırpar. Eğer hepsi aynı konumda ve aynı boyuttaysa zaten bir sıkıntı yaşanmaz. Ancak bir dikey ve bir yatay fotoğraf çoklu seçme yolu ile paylaşılacağı zaman dikey olanın kesilmesi söz konusu olur.

Çoklu fotoğraf seçerken tüm fotoğrafların konumunun yatay ya da dikey olup olmadığı kontrol edilmelidir ve paylaşmadan önce mutlaka hangi oranla otomatik olarak küçültüldükleri de önemlidir. Paylaşmadan önce bu detaylara bakılmalıdır.

İlk seçilen fotoğraf kare ise, kalan tüm fotoğraf ya da videolar da kare olacak şekilde Instagram tarafında otomatik olarak kesilir ancak bu kısımda da boyut ile ilgili büyütme ve küçültme imkanı olduğu için bunlar ile oynanarak en uygun boyutlar kolay yolla bulunabilir.

Sosyal medya görsel boyutları nedir? öğrenmek için tıklayın!

Instagram görsel boyutları fotoğrafın kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Çoklu Seçimde Boyutlar Nasıl Birbirine Denk Gelecek Şekilde Ayarlanabilir?

Paylaşılacak olan fotoğrafların boyut ve konumları birbirleri ile aynı ise hiçbir problem yaşanmaz. Ancak konum ya da boyutları farklı ise yaşanacak olan problemden bir fotoğraf düzenleme uygulaması ile kurtulmak mümkündür. Bir fotoğraf düzenleme uygulaması ile paylaşılacak olan iki fotoğrafın arkasına da beyaz arka plan konabilir. Bu şekilde kare halde Instagram’da bu iki farklı boyut ve konumdaki fotoğraf rahatlıkla paylaşılabilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Videolar dik ise post olarak paylaşılacağı zaman 16:9 boyutunda atılamamaktadır. Instagram bunları yukarıdan ya da aşağıdan keserek bu şekilde yeniden boyutlandırır. Yan atılan videolarda ise böyle bir problem gözlenmez çünkü yan atılan videolar tam olarak belirlenen çerçeve ölçüsüne sığmaktadır.

Yatay olan videoların arka planına da farklı video ve fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir arka plan belirlenebilir ve aynı şekilde kolaylıkla kesmeden yüklenebilir. Bu şekilde fotoğraf ya da videolar kırpılmadan çekildikleri halleri ile yüklenmiş olur.

Instagram hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/instagram-begeni-satin-al

Instagram Video izlenme sayınızı yükseltmek için Instagram video görüntülenme satın al hizmetimizi inceleyin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden paylaşım yaparken Görsel ve Video boyutlarını bilmek ve paylaşımlarınızı ona göre düzenlemek profilinizin daha düzenli görünmesini
sağlayacaktır.

Sitemiz üzerinde bulunan Instagram Görsel ve Video Boyutları yazımızdan detaylı olarak tüm ölçüleri öğrenebilir ve daha profesyonel bir görünüme
ulaşabilirsiniz.

Instagram boyutlarını öğrenir ve ona göre paylaşımlarınızı düzenlerseniz, paylaşımlarınız daha profesyonel ve kaliteli gözükecektir. Bu sayede etkileşim oranınıza olumlu bir etki oluşturacaktır.

Instagram ölçüleri paylaşımlarınızın nasıl görüneceğine direkt etki eder. Uygun boyutlarda paylaşılmayan gönderiler kırpılmış ve kesik olarak gözükebilir.

Instagram fotoğraflarınızı belirli ölçülerin dışında oluşturmanız durumunda fotoğraflarınız tam çıkmaz.

Instagram fotoğraf kalitelerine etki edebilmektedir. Eğer profesyonel bir hesap yönetimi yürütmekte iseniz fotoğraflarınızı Instagrama göre optimize etmelisiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Video & Görsel Ölçüleri Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Dogus Bılge
    Dogus Bılge

    Instagrama video ve gorsel atamıyordum olculeri yanlışmış 16:9 atmaya çalışıyordum o yüzden açılmıyormuş demek ki teşekkürler faydalı bir blog yazısı olmuş 🙂

  2. Onur Karadeniz
    Onur Karadeniz

    Video gorsel olculeri hakkında bilgi sahibi oldum instagrama atabilirim artık tesekkurler