İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Video Yükleme Sorunu Çözümü

Instagrama herhangi bir video yüklemek istediğiniz sırada Video Aktarılırken Bir Sorun Oluştu ya da Instagram Video Yükleme Sorunu gibi hata mesajları ile karşılaşıyorsanız ve çözümünü arıyorsanız bu yazı ile sorununuza birlikte çözüm bulacağız.  Aslında çözüm çok kolay ve basit. Sadece birkaç işlem yaparak Instagram video yüklenmeme sorunu ortadan kalkacaktır.

Instagram’a Neden Video Yüklenmiyor?

Öncelikle sorunun sebebi hakkında bilgi verelim. Bu duruma sebep olabilecek birkaç farklı sorun olabilir. Birincisi yüklemek istediğiniz videonun formatı, ikincisi ise telefonunuzdaki uygulama belleğinin doluluk oranıdır. Diyelim ki Instagram’a yüklemek istediğiniz videoyu telefonunuz ile çektiniz ve Instagram’da paylaşılabilecek maximum süreyi aşmıyor fakat siz hala videoyu paylaşamıyorsunuz. Böyle bir durumda sorununun en temel sebebi Instagram’ın telefonunuzda kullandığı hafızanın yetersiz oluşudur. Instagram üzerinde yüklediğiniz her fotoğraf, hikaye ve hatta hikayenizde paylaştığınız canlı yayınlar bile telefonunuzun hafızasında yer kaplıyor. Çünkü Instagram üzerine yüklenilen her türlü fotoğraf, video telefonunuzun Instagram hafızasında tek tek saklanıyor. Durum böyle olunca da telefonunuzun hafızası tükendikçe Instagram, video yüklemeyi engelliyor.  Bir diğer sorun ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüklemek istediğiniz videonun formatıdır. Instagram’da video paylaşımını belli formatlar ile yapabilmektesiniz. Eğer paylaşmak istediğiniz videonun formatı Instagram’ın izin vermediği bir format ise paylaşmanız mümkün olmayacaktır. Zaten böyle bir sorun ile karşılaştıysanız karşınıza şöyle bir uyarı mesajı gelecektir ‘ Instagram Seçtiğin Video Türünü Desteklenmiyor’. Fakat videoyu kendi telefonunuz ile çektiğiniz halde oynatmıyor ya da yüklenmiyor hatası alıyorsanız sorun telefonunuzun belleğinde demektir. Bu sorun sadece gönderi olarak paylaşacağınız videolar için değil, aynı zamanda ‘Instagram Hikaye Video Yüklenmiyor’ gibi bir sorunla karşılaşıyorsanız da çözümü yine aynı şekilde. (Instagram Destek)

instagram veriyi sil

Tabii çözüm arayışına girmeden önce internet bağlantınızı da kontrol etmenizde fayda var.  Çünkü paylaşacağınız gönderi yarıda kalabilir, başarısız hatası verebilir ya da görüntü net olmayabilir. Eğer internet ağınızda bir problem var ise mobil internetiniz ile deneyebilir ya da videoyu bilgisayara atarak bilgisayar üzerinden yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat ‘Instagram Mümkün Olduğunda Otomatik Paylaşacak’ hatası alıyorsanız, Instagramın kendisinde sorun olma ihtimali çok yüksek olacağından birkaç saat içerisinde videoyu paylaşmayı yeniden denemenizde fayda var.

Tüm bunların yanı sıra Android ve İphone cihazlar için çözüm kısmı farklı olduğundan iki farklı işletim sisteminin çözümünü de yazımızda yer verdik.

Instagram Video Aktarılırken Bir Sorun Oluştu Hatası Çözümü

Yukarıda Instagrama neden video aktaramadığınızın sorununu tespit ettik burada ise çözümü sizlerle paylaşacağız. Öncelikle video formatınızın Instagramın izin verdiği bir format olduğundan emin olun. Ardından çözüm için yapmanız gerekenleri yapın ki doğru bir sonuç elde edin. Android ve Iphone için çözüm yolu birbirinden farklı olacağından ikisi için de çözümü aşağıda belirttik. Instagram video yükleme sorunu artık çözümsüz değil! Instagram video indirme aracımız ile beğendiğiniz videoları ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Iphone İçin:

Öncelikle telefonunuzun hafızasında yer kaplayan birkaç resim ya da uygulama silmeniz sizin yararınıza olacaktır.

  • Ardından ise telefonunuzun Ayarlar kısmına gelin
  • Genel – Saklama Alanı- icloud Kullanımı- Alanı Yönet adımlarını takip edin,
  • Son olarak ise Instagramı sil kısmını seçmeniz gerekmektedir.  

Bu kısımda korkmanız gereken hiçbir durum yok. Çünkü Instagramı yeniden yüklediğiniz sırada sorununuz çözülmüş olacak.

Android için:

Yukarıda da söylediğimiz gibi öncelikle telefonunuzda yer kaplayan birkaç fotoğraf ya da uygulama silmeniz telefonunuzun hafızası için faydalı olacaktır.

  • Ardından ise Uygulamalar kısmına gelin,
  • Instagram kısmını seçin Depolama – Verileri Sil seçeneğini seçin,
  • Son olarak ise Instagramı yeniden açıp kolayca istediğiniz videoyu paylaşabilirsiniz.

Instagram Video izlenme sayınızı yükseltmek için InstaTakipci Video İzlenme Satın Al hizmetimizi incelemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instamgra yaşadığınız video yükleme sorunu ile ilgili tüm çözümleri sitemizde ki yazımızdan detaylıca öğrenebilirsiniz. Ayrıca Instagram ile ilgili tüm bilgiler içinde tüm çözümler bizde!

Instagram video yüklemede sorun yaşıyorsanız, önbelleğiniz dolmuş olabilir. Veya Instagram limitlerine takılmış olabilirsiniz. Çözümler için yazımızdan yararlanabilirsiniz!

Instagram spam hesaplarını engellemek için bazı limitler kullanmaktadır. Bu limitlerden biride video limitidir. Video yükleme sorununuz bundan kaynaklanabilir.

Instagram profilinizde en fazla 60 saniyelik videolar paylaşmanız mümkündür. Daha uzun videolar izin İGTV özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram TV ücretsiz bir özelliktir. IGTV kanalınızı açarak istediğiniz kadar uzun videoları paylaşabilirsiniz.

IGTV videoları diğer tüm instagram paylaşımları gibi keşfet’de çıkabilmektedir. Videolarınızın yüksek etkileşim almasına özen gösterin ve keşfet’de yerinizi alın.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Video Yükleme Sorunu Çözümü Hakkında 11 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

11 yorum

  1. Mevlüt
    Mevlüt

    Orjinal hesabımda video yükleniyor fakat oyun videosu çektiğim hesapta %50 de takılı kaliyor. Dediğiniz yöntemleri uyguladım fakat aynı sorun devam ediyor sıkıldım artık bu olaydan yardımcı olur musunuz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı hem telefon numaranız hem de mail adresiniz ile onayladınız mı acaba?

      • Mustafa_aksoy0107
        Mustafa_aksoy0107

        Instagram’dan takip ettiğim kişilere çıkart hepsini

  2. Erdinc Akbag
    Erdinc Akbag

    İnstagramda video yükleme sorunuyla alakalı güzel bir blog olmuş çözüme ulaşabildim teşekkürler

    • Handan
      Handan

      Merhaba intekram da duruma video resim attığım da ter döküyo o şekil paylaşiyo ben burda anlatılani da yaptım verileri silip instekrami geri yükledim ama hiç bir sonuç alamadim fotoğraf uygulamaları da sildim hiç bir sekildi düzelmedi bana yardım ci olursanız çok sevinirim.

  3. Ertugrul Dag
    Ertugrul Dag

    Son 1-2 gündür instagrama video yükleyemiyordum demek ki video yükleme sorunu bellekteymiş neyse ki çözüme ulaşabildim sağolun güzel bir yazı

    • Eylül beren
      Eylül beren

      Verileri silersem hesabım gider mi

  4. Berrin
    Berrin

    Merhaba Enes bey benim acil destege ihtiyacım var benim sorunum hikaye paylasırken video ve fotograf payçastıhımda hikayemde ters PAYLASIYOR ve gift ekledimde ve müzik eklediğimde de aynı sorunu yaşıyorum neden acaba nasıl düzeltebilirim bu sorunu bana. Yardımcı olabilirmisiniz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Instagram uygulamanızı silip tekrar yükler misiniz. Ayrıca uygulama güncellemenizi de kontrol etmelisiniz.

  5. Seda
    Seda

    Merhabalar. Benim de instagram hesabımda reels ikonu var ama video yükleme yapamiyorum. Aynı telefon dan diğer instagram hesabıma geçtiğimde direk sorunsuz yükleme yapabiliyorum. Sorun yaşadığım hesabım yıllardır kullanıyorum fakat ilk defa reels atmaya calistim olmadi.hem instagram güncellemesi hem telefon güncellemisi mevcut. Telefon da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum diğer hesabımı gayet rahat kullanabiliyorum. Mesaj attım instagram a ama ne zaman donus olur bilmiyorum. Alternatif başka ne olabilir ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, Instagram tarafınıza 7 gün içerisinde dönüş sağlayacaktır.