İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Videosunu Tersten Oynatma & Nasıl Oynatılır?

Instagram kullanıcılarının daha eğlenceli zaman geçirmesi için yenilikler getirmeye devam ediyor. Instagram videosunu tersten oynatma da bu özelliklerden bir tanesi ve kullanıcıların çok eğlenceli videolar çekmesini sağlayan bir özelliktir. Siz de Instagram’da eğlenceli içerikler oluşturmak, tersten video çekerek, arkadaşlarınızla paylaşmak ve beğeni toplamak istiyorsanız, konuyu aşağıda belirtilen başlıklar üzerinden detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Instagram tersten video oynatma özelliğini siz de kullanabilir ve içeriklerinizle fark yaratabilirsiniz.

Instagram Videosunu Tersten Oynatma Hakkında

Instagram, diğer sosyal medya uygulamalarında olan özellikleri kopyalama yolunu da kullanıyor. Snapchat adlı uygulamada olan bu özelliği de kopyalayan Instagram, iyi olan ne varsa kendi bünyesinde topluyor.

Videoyu tersten oynatma, adından da anlaşılacağı gibi bir videonun tersten izlenmesi anlamına geliyor. Video paylaşma özelliğini kullananları sevindirecek bu özellik, genellikle daha eğlenceli videolar çekilmesine yarıyor. Örneğin ileriye doğru bir şey fırlatılırken çekilen video tersten oynatıldığı zaman insanların gizli güçleri varmış gibi bir izlenim verecektir.

Instagram tarafından kullanıcılarına sunulan bu özelliğin zaman sınırlaması bulunmaktadır. Kullanıcılar şu an için en fazla 7 saniyelik videolar çekebilmektedir. İsteyen kullanıcılar daha az süreli video çekebilmesine rağmen, 7 saniyenin üzerine çıkan bir uzun video yükleme mümkün değildir.

Instagram Videosunu Tersten Oynatma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Şimdi eğlenceli içeriklerinizi oluşturabileceğiniz, Instagram tersten video oynatma özelliğinin nasıl yapılacağı ile ilgili aşamaları inceleyelim. Çok basit aşamalar ile kolayca bu özelliği kullanabilir ve eğlencenin doruklarına varabilirsiniz.

  • Öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapması gerekiyor.
  • Bu aşamadan sonra ise hikaye paylaşma ekranına geçiş yapılmalıdır.
  • Hikaye paylaşma ekranında iken ekran sol tarafa getirildiğinde farklı seçeneklerin geldiği görülecektir.
  • Yeni açılan sayfadaki REWIND butonuna basıldığında bu özellik aktif olacak ve videolar tersten oynatılacaktır.
  • Kullanıcıların 7 saniye süre sınırına dikkat etmesi ve videolarına ona göre ayarlaması gerekir.
instagram videoyu geri oynatma

Diğer Hikaye Paylaşım Yöntemleri

Instagram, kullanıcılarına farklı şekillerde de hikaye paylaşma alternatifleri sunar. Bunların tamamı kullanıcıların daha keyifli zaman geçirmesi ve buradan farklı içerikler üretmesi için kullanımdadır.

Kullanıcılar buradan normal şekilde paylaşım yapabilecekleri gibi Boomerang yöntemi ile de paylaşım yapabilirler. Bunun dışında canlı yayın şeklinde de paylaşım yapılması mümkündür. Dolayısıyla da kullanıcıların farklı seçenekleri olduğu söylenebilir.

instagram hikaye paylaşım özellikleri

Instagram videosunu tersten oynatma konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Yabancı bot takipçi satın alma ve Instagram Yabancı gerçek beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram Video izlenme sayınızı yükseltmek için Instagram video görüntülenme satın al hizmetimizi inceleyin!

Instagram videosunu tersten oynatma konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeni özellik olarak gelen Rewind özelliği ile videoların tersten oynatılmasına izin vermektedir. Bu özelliği kullanarak eğlenceli video içerikleri çekebilirsiniz.

Instagram tersten video oynatma özelliği sadece 7 saniyelik videolar için geçerlidir. 7 Saniyeden uzun videolar tersten oynatma yapılamaz.

Videoları en fazla 1 dakikalık olarak paylaşılabilmektedir. 1 dakikadan uzun videoları IGTV ile paylaşmak gerekir.

Instagramda kanal oluşturmanıza ve uzun videoları bu kanal üzerinden paylaşmanıza olanak tanımakta olan bir özelliktir.

IGTV özelliğini kullanmak tamamen ücretsizdir. Video paylaşmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Instagram boomerang, GIF benzeri hareketli fotoğraflar oluşturmanıza olanak tanıyan bir özelliktir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Videosunu Tersten Oynatma & Nasıl Oynatılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. emre yılmaz
    emre yılmaz

    Instagram videosunu tersten oynatma süre sınırı ne kadardır? Teşekkürler..

  2. serhat yazıcı
    serhat yazıcı

    Instagram videosunu tersten oynatma yazınız çok faydalı. Çok teşekkürler..