İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Yayınlarını Facebook Üzerinden Paylaşma

Bu yazımızda Instagram yayınlarını Facebook üzerinden paylaşma konusuna değineceğiz. Son dönemin iki lider uygulaması farklı seçenekler ortaya çıkararak kişilere en rahat kullanım sunmayı amaçlıyor. Instagram anların ölümsüzleştirildiği, güzel karelerin insanlarla paylaşıldığı bir platform. Bu platformla benzer özellikler gösteren, daha çok paylaşım kadar iletişim odaklı hareket eden Facebook, fotoğrafların paylaşılmasına olanak sağlıyor. Bu şekilde Instagram yayınları kolay bir şekilde Facebook üzerinde paylaşılabiliyor. Instagram Yayınları Facebook Üzerinden Paylaşma nasıl yapılır gelin yakından bakalım.

Instagram Yayınları Paylaşma

2010 yılında hayatımıza giren Instagram, aslında ilk olarak İOS alt yapısı için hazırlanmıştı. İlk başta sadece bu sistemdeyken, özelliklerinin birçok kişi tarafından beğenilmesi üzerine Android sisteminde de kullanılmaya başladı. Günümüzde 100 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Farklı efekt seçenekleri ile insanlar anlarını, değişik tasarımlarla paylaşma olanağına sahip oluyor.

Instagram yayınları oldukça ilgi görüyor.  Canlı yayın özelliğinin bu denli popüler olmasının en büyük nedeni ise, diğer sosyal medya hesapları ile uyum içinde olması. Yani bu uygulamaya yüklenen fotoğraflar, başka sosyal medya hesaplarında kolay bir şekilde paylaşılabilme olanağını sunuyor. Bu yayınlanan fotoğrafları, Flickr, Tumblr uygulamaları ve Twitter, Facebook gibi uygulamalarda paylaşma olanağı sağlıyor. Popülerliğini her geçen gün arttırması ve Facebook üzerinden de paylaşım olanağı sunulması üzerine, bu uygulama Facebook tarafından 2012 yılında 1 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir fiyata satın alınmıştır.

Yazıda, Instagram yayınlarını Facebook üzerinden paylaşma işlemini nasıl yapabilirsiniz, bu iki uygulamayı birbirine nasıl entegre edebilirsiniz, bunlarla ilgili detaylı bilgiler yer alıyor.

instagram canlı yayını paylaşmak

Instagram’daki Paylaşımlar Facebook’ta Nasıl Yayınlanır?

Emekle efekt yaptınız, düzenlediniz ve Instagram uygulamasında paylaştınız. Bu düzenlemeyi bozmadan başka hesaplarda da paylaşmak istiyorsunuz. Bu işlem oldukça kolay. Instagram yayınlarını Facebook üzerinde paylaşma işlemi hakkında tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarınızı Facebook’ta paylaşmak için yapmanız gerekenler

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın. (Mobil uygulama ya da masa üstü fark etmez.)
  • Hesabınızda profil sekmesine giriş yapın. Profilde sağ üst köşede üç noktaya tıklayarak ‘’ayarlar’’ bölümü yer alıyor. Ayarlar bölümünde düzenlemek ya da değiştirmek istediğiniz tüm bilgiler yer alıyor.
  • Ayarlar bölümüne girdiğinizde karşınıza Bağlantılı hesaplar bölümü çıkacak. Aradığınız, yapmanız gereken işlem burada. Bu kısımda, Instagram ile bağlantılı diğer uygulamalar hakkında tüm bilgileri görebilirsiniz.
Instagram Yayınları Facebook Üzerinden paylaşmak
  • Hangi uygulamalara bağlanabileceğinize dair isimler burada yer alır. Instagram tarafından entegre özelliğine sahip Facebook, Twitter, Tumblr gibi tüm uygulamalar ana ekranda görünür.
  • Bu görünen uygulamalar arasında Facebook da bulunuyor. Facebook sekmesine tıkladığınızda, sizden Facebook giriş bilgileriniz istenecek. Kendi hesabınıza ait bilgileri girdikten sonra, iki uygulama birbirine bağlantı gönderecek, Instagram ve Facebook hesabınız birbiriyle bağlantılı hale gelecek.
  • Bazen, tüm aşamaları yaptım ama bağlantı sorunu oldu, hesaplar bağlı görünse bile Instagram fotoğrafını Facebook’ta göremiyorum şeklinde sorunlar ortaya çıkıyor. Eğer yanlış bir şey yapmadıysanız ya da farklı bir sorun yoksa, iki uygulamadan da çıkış yapmanız sorunu çözecektir. İki uygulamadan da çıkış yaparak, uygulamalara sıfırdan giriş yapın. Bu işlem değişikliklerin algılanmasını kolaylaştırarak, güncelleştirme yapacaktır.
instagram canlı yayını facebookta paylaşmak

Bu sorunlarla sürekli karşılaşmanız durumunda, bir miktar bekleyin. Sonrasında aynı işlemleri tekrarlayın. Bazen internet bağlantısından kaynaklı olarak ya da bazı sorunlardan dolayı, işlem gerçekleşmeyebiliyor. Bu sorunlardan kaynaklı durumlarda, tekrar denemeniz durumunda büyük ihtimalle sorun ortadan kalkacaktır.

Instagram Uygulamasından Çıkış Yapmanız İçin Takip Etmeniz Gereken Adımlar

  • Öncelikle Instagram uygulaması girişi yapıldıktan sonra, Profil bölümünde sağ üst kısımda üç nokta göreceksiniz. Bu üç noktadan birçok yere ulaşabilirsiniz.
  • Bu üç noktaya tıklayıp, ayarlar kısmında ekranın en altında yer alan çıkış yap sekmesine tıkladığınız anda, hesaptan çıkış yapmış olacaksınız.

Facebook uygulamasından çıkış yapmanız için takip etmeniz gereken adımlar

  • İlk olarak Facebook uygulamasına giriş yapın. Sağ üst köşede üç yatay çubuk göreceksiniz.
  • Bu yatay çubuğa tıklayıp, çıkış yap dediğinizde, hesaptan çıkma işlemi gerçekleşmiş olacak.

Bunları doğru bir şekilde yaptıktan sonra ilk olarak Facebook uygulamasına giriş yapın. İkinci olarak Instagram uygulamasına giriş yapın.

  • Bu işlemleri sırasıyla yaptığınızda hesapları da birbirine bağlamış olursunuz. Instagram yayınlarını Facebook üzerinde paylaşma için iki uygulamayı birbirine bağladım. Peki şimdi ne olacak? Bu işlem sayesinde Instagram da paylaşmak için düzenlemekle uğraştığınız fotoğrafları, ekstra bir çaba göstererek Facebook hesabınızda paylaşmanıza gerek kalmayacak. Instagram yayınları paylaşımlarınız için Facebook’ta da paylaşılsın seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Instagram üzerinde paylaşılan tüm fotoğraflar, anında algılanıp Facebook üzerinden de paylaşılacak. Bu şekilde iki kez uğraşmadan, tek seferde aynı fotoğrafı iki farklı yerde paylaşma imkanına sahip olacaksınız.

Sürekli yeni özelliklerle, kullanıcılarına konforlu bir kullanım sunan Instagram’ın, her geçen gün takipçilerini neden bu kadar arttırdığını da anlamak zor değil. Normalde her iki uygulamaya ayrı ayrı girerek, iki kere uğraşıp fotoğrafları paylaşmak zorunda kalıyordunuz. Ancak bu hesapları birbirine bağlama kolaylığı sayesinde, zamandan tasarruf etme olanağına sahip oluyorsunuz. Siz sadece bir yerde düzenleme yapıyorsunuz ancak iki hesapta da aynı fotoğraf paylaşılıyor. Instagram yayınlarını Facebook üzerinde paylaşma özelliği tamamen kullanıcı memnuniyeti odaklı ve oldukça işlevsel!

Instagram’a bağlı sosyal medya hesapları nasıl kaldırılır? sorusunun cevabı için ilgili içeriğimize göz atın!

Genel Sorunlar

Ancak zaman zaman sorunlar ortaya çıkabiliyor. Özellikle tüm işlemlerin yapılmasına rağmen, hala bağlantı sorunları yaşanabiliyor. Instagram üzerinden paylaştığım fotoğraf, otomatik olarak Facebook üzerinden paylaşılmıyor sorunu üzerine yapılması gereken birkaç işlem var. Bu işlemler sonucunda Instagram yayınlarınızı diğer uygulamada da göreceksiniz. Ancak şu sıralar, Instagram hikayeleri Facebook üzerinden paylaşma konusunda kimi problemler yaşanmaktadır. Bu sorunun da en kısa sürede çözülmesi beklenmektedir. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Hesapları birbirine entegre etme sürecinde bahsettiğimiz aşamaları aynı şekilde uygulayarak, Instagram üzerindeki bağlantılı hesaplar bölümüne gidin. Bağlantılı hesaplar sekmesi üzerinden Facebook uygulamasını bularak, verdiğiniz izinleri kaldırın. Artık hesaplar birbirine bağlı değil. Uygulamalardan çıkış yapıp tekrar giriş yapın. Son aşamada ise, hesapları birbirine bağlamak için yaptığınız her şeyi adım adım tekrar uygulayın. Farklı bir durum yoksa sorun ortadan kalkacaktır. Instagram Yayınları Facebook Üzerinden Paylaşma hakkında ki tüm detaylar bu blog yazımızda.

Instagram hakkında daha fazla bilgi edinmek için Instatakipçi Blog sayfamızdaki Instagram Destek kategorimize göz atabilirsiniz! Instagram hesabınızı büyütmek ve daha fazla etkileşim almak için Instatakipçi sitemize uğrayın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama üzerinden yapacağınız yayınları isterseniz Facebook üzerinden paylaşabilirsiniz. Böylece yayınlarınızın etkileşim oranı iki katına çıkacaktır.

Hesaplarınızı istemeniz durumunda, Facebook hesabınız ile bağlayabilirsiniz. Böylece paylaşımlarınız, hikayeleriniz ve yayınlarınız Facebook üzerin de de görünecektir.

Yayın açmak ücretsizdir. Ayrıca Facebook ile paylaşmak içinde herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

2 platform da aynı anda yayın yapabilmeniz için bilmeniz gerekenler;
1.Adım: restream.io internet sitesini açın.
2.Adım: Kendinize bir hesap oluşturun.
3.Adım: Ardından çoklu yayın yapacağınız platformların hesap bilgileriyle giriş yapın.

Yayın yaparken 8 saatlik bir süre sınırı uygulanmaktadır.

Uygulamanın yaptığı yeni güncellemelere göre, artık içerik sahipleri Facebook ‘da ücretli canlı yayın açabilecek.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yayınlarını Facebook Üzerinden Paylaşma Hakkında 10 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

10 yorum

  1. hakan
    hakan

    Instagram takipçi satın almak için güvenilir Web sitesi

  2. Nevin BEYAZ
    Nevin BEYAZ

    Uzun zamandır bu uygulamayı kullanıyorum. Zaten paylaşım yaparken alt tarafta seçenek sunuyor ister paylaş ister paylaşma o sana kalmış. Ama bu şekilde olması gerçekten güzel. En azından aynı şeyleri paylaşırken uğraşı istemiyor.

  3. Emine UÇMAZ
    Emine UÇMAZ

    ayrı ayrı kaç hesap bağlanabiliyor. Daha önce bunun hakkında bir duyum almıştım. Dilerseniz tüm hesaplarınızı tek bir hesaba bağlayabilirsiniz diyorlardı. Doğruluk payı var mı?

  4. Eylul SERİN
    Eylul SERİN

    Tek seferde bir resmi üç ayrı sosyal medya hesabından paylaşabiliyorum. Çok güzel bir uygulama uğraşı vermeden paylaşımları tek elden yapıyorsun güze bence

  5. Halil
    Halil

    Harika bir site teşekkür ederiz

  6. tayfun gözen
    tayfun gözen

    facebook ta yaptığım bir paylaşımı aynı anda instagrama nasıl yüklerim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram’da ayarlar>bağlı hesaplar> Facebook seçimini kontrol edin.

  7. serhat
    serhat

    Instagram yayınlarını facebook üzerinden ne kadar süre sınırı ile paylaşabilirim ?

  8. merve serter
    merve serter

    Instagram yayını facebook da paylaşma adlı yazınızı okudum. Çok faydalı buldum sağolun.

  9. Yasemin
    Yasemin

    Merhaba tüm ayarları yaptım olmadı çıkış yaptım girdim yine olmadı ben instamdaki gönderilerimi Facebook ta otomatik paylaşmak istiyorum fakat tam tersi oldu Facebook’taki gonderileri Instagram da paylaşılıyor