İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Yedek Kod Sistemi Nedir? Nasıl Alınır?

Instagram yedek kod sistemi ile birlikte hesap güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Instagram güvenliğini arttırmak için sosyal medya devi son günlerde bir hayli önemli adımlar atmaya başladı. Sosyal medya devi özellikle kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesi ya da hesaplarına giriş yapmalarının engellenmesi gibi sorunların tamamen önüne geçmeyi amaçlıyor. Instagram’ın internet dünyasında sahteciliklerin artmasıyla beraber yaşanan bu sorunların önüne geçmek için attığı adımlar arasında en çok ilgi çekenlerinden birisi de giriş sisteminde yaptığı şifrelemeler.

İlk olarak giriş sisteminde yapılan bu değişikliklerle beraber artık kullanıcıların iki aşamalı doğrulama sistemini kullanmaları da sağlanmıştı. Instagram kullanıcıları bu sayede uygulamaya girmek istediklerinde öncelikle doğrulama işlemlerini yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda da kullanıcıdan başka birinin hesabına girmesinin tamamen önüne geçilmiş oluyor. İki aşamalı kontrol sistemiyle beraber bu şekilde ekstra bir giriş güvenliği sağlanıyor.

Sistemin işleyişinde ise SMS kontrolü yatıyor. Her ne kadar böylelikle giriş aşamasında maksimum güvenlik sağlanıyor olsa da bunun dışında yaşanacak bir sorunda da kullanıcının da hesaba giriş yapması bir hayli zorlaşıyor. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmama adına ise Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu bazı ayrıcalıklar var.

Instagram İki Aşamalı Kontrol Sistemi

Bu ayrıcalıklardan birisi de yedek kod sistemi. Kullanıcıların iki aşamalı doğrulama sisteminde yaşayacakları bir sorunda doğrudan yedek kod kullanımı yapılarak sorunun önüne geçilebiliyor. Yedek kod sistemine ve nasıl kullanılacağına geçmeden önce iki aşamaları kontrol sistemi hakkında daha detaylı bilgiler verelim. Ardından yedek kodu nasıl alacağınızdan ve hangi durumlarda kullanacağınızdan bahsedeceğiz.

Instagram tarafından sunulan iki aşamalı kontrol sistemi yukarıda da belirttiğimiz gibi doğrudan uygulamanın giriş kısmında yaşanacak hack olaylarının önüne geçmek için kullanılıyor. Kullanıcıların giriş bilgileri çalınsa bile iki aşamalı koruma sistemini kullanmanız durumunda giriş bilgilerine ek olarak SMS kodu girişi de yapmak gerektiği için herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz. Yani sizin adınıza hesabınıza kimse giremiyor.

Tabi standart yöntemlerle. Hesabınıza giriş yapmak istediğinizde ise kullanıcı adı ve şifrenizi doğru bir şekilde yazdıysanız eğer verdiğiniz telefon numarasına bir kod geliyor ve karşınıza gelen bu ekrana kodu girmeniz gerekiyor. Kodunuzu girdikten sonra SMS onayını da yapmış oluyorsunuz ve artık güvenli bir şekilde Instagram hesabınızı kullanabiliyorsunuz. Üstelik her girişte SMS kodunun da değişiyor olması ekstra bir güvenlik sunmakta. Yani standart yöntemlerle sizin giriş bilgilerinizin çalınmasının tamamen önüne geçmiş oluyorsunuz.

Yedek Kod Sistemi Nasıl Aktif Edilecek ?

  • Instagram iki aşamalı kontrol sistemini açmak için öncelikle profil menünüze girmeniz gerekecek. Profil menünüze girdikten sonra ise iOS için çark, Android için üç nokta simgesine basarak ayarlar kısmına giriyorsunuz.
  • Daha sonrasında ekranda en aşağı inerek Instagram iki faktörlü doğrulama sekmesine girmeniz gerekiyor.
  • İki aşamalı kontrol sistemine girdiğinizde ise bir seçenek göreceksiniz. “Güvenlik kodu gereksin” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Şimdi bu seçeneği aktif etmeniz gerekiyor. Söz konusu sekmeyi aktif ettikten sonra hesabınızın doğrulanmış bir telefon numarası olması isteniyor.
  • Zaten hesabınızda bir telefon numarası kullanıyorsanız sıkıntı yok. Fakat numara ekli değilse doğrudan yeni bir telefon numarası girişi yapmanız gerekiyor ki zaten bu numaranın ilk doğrulaması içinde sizden bir kod isteniyor. Verdiğiniz yeni numaraya gelen kodu ekrana girdikten sonra Instagram iki aşamalı doğrulama sistemi kullanıma girmiş oluyor.
instagram yedek kodlar

Artık hesabınıza hemen her girişinizde sizden SMS onay kodu doldurmanız istenecek. SMS onay ekranına telefonunuza gelen kodu girmezseniz sistem otomatik olarak girişi gerçekleştiremeyecek. Bunun dışında Instagram güvenlik kodunu kapatmak isteseniz bile öncelikle giriş yapmanız gerekiyor. Peki giriş yapmak istediğinizde onay kodu telefonunuza gelmezse ya da kullandığınız numarayla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız ne yapacaksınız?

İşte bu durumda da devreye yedek kod sistemi giriyor. Yedek kod sistemi sayesinde SMS onay kodunuz gelmese bile Instagram hesabınıza giriş yapabiliyorsunuz. Bu yönü ile değerlendirdiğimizde SMS doğrulama sistemlerinde yedek kod sistemi hayati önem taşımakta. Peki iki aşamalı kontrol sisteminde sorun yaşarsak yedek kodumuzu nasıl kullanacağız? Yedek kod nereden alınır ve nasıl kullanılır? Daha detaylı olarak ele alalım.

instagram yedek kodlar

Instagram Yedek Kod Sistemi

İlk olarak bir kez daha hatırlatalım bu yedek kod sistemi SMS kodunun gelmediği ya da numarada sıkıtılar yaşandığı durumunda epey işe yaramakta. Genel olarak da bu sistem üzerinde yedek kod kullanımı yapmak mümkün oluyor. Yedek kodları almak için ise belli başlı ayarları yapmanız gerekiyor. Instagram bu gibi bir durumla karşı karşıya kaldığınızda kullanılacak olan kodları liste halinde size sunmakta. Yapacağınız ayarlarla bu listeye ulaşmaya çalışacaksınız. Yedek kod listesine ulaşmak için yapmanız gereken işlemler ise şöyle sıralanabilir;

  • Yine ilk olarak tüm ayarları yapacağımız profil menüsüne gitmemiz gerekecek. Profil menüsüne girdikten sonra ise yine ayarlar kısmına girmemiz gerekiyor.

  • Yukarı da belirttiğimiz gibi iOS ve Android işletim sisteminden ayarlar kısmına girdikten sonra ise yine açılan menüden alt kısımlara inmeniz ve buradan da “iki faktörlü kimlik doğrulaması” kısmına girmeniz gerekiyor.

  • İki faktörlü kimlik doğrulama sistemine giriş yaptığınız bölümde yine alt kısımda “yedek kodlar al” sekmesini göreceksiniz. Bu sekmeye tıkladığınızda yedek kodlarınızın listesini almış oluyorsunuz. SMS kod sisteminde bir hata ile karşı karşıya kalındığında doğrudan yedek kodlarınız listesinden kodları girerek hesabınızı açabilirsiniz. Fakat hemen belirtelim her kod bir giriş için kullanılıyor.
instagram yedek kodlar

Kodların Yenilenmesi

  • İki aşamalı kontrol sistemini kullanarak giriş sistemimizi değiştirdik. Ek olarak yine aynı sistem üzerinden belli ayarlamalar yaparak yaşayacağımız herhangi bir sorunda çözüm oluşturacak olan yedek kodlarımızı da aldık. Peki bu yedek kodların başına bir şey gelirse? Veya yedek kodlar listesinde yer alan tüm kodları kullandıysak ne yapmamız gerekiyor?

  • Bu konuyu da düşünen Instagram, böyle bir durumla karşı karşıya kalan kullanıcılar için yenileme sistemi sunuyor. Instagram tarafından sunulan yenileme sistemi sayesinde sadece yeni kodları almak için belli başlı ayarları yapmanız yeterli. Bu ayarlamalardan sonra elinizde yer alan kodları birebir değiştirebiliyorsunuz. Yapmanız gereken işlemler ise şöyle;

  • Yine her zaman olduğu gibi ilk önce profil menüsüne iriş yapıyoruz. Profil menümüze giriş yaptıktan sonra ise yine ayarlar sekmesine giriyoruz. Artık buraları kısa geçelim.

  • Daha sonra ise ayarlar sekmesinden “iki faktörlü kimlik doğrulama” kısmına giriş yapıyoruz. Bu kısımdan “yedek kodları al” sekmesine bir kez daha dokunuyoruz.

  • Şimdi açılan menüden “yeni kodlar al” demeniz yeterli olacaktır. Tüm bu işlemlerin ardından yedek kodlar listeniz yenilenir.

Önemli Not: Tüm bu işlemler için Instagram hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerekiyor. Yani yedek kodlarınızı almadıysanız ve SMS sorunu nedeniyle onay alamıyorsanız bu sistemin bir anlamı yok. Bunun için mutlaka herhangi bir sorun yaşamadan, hatta iki faktörlü korumayı açar açmaz yedek kodlarınızı almalı ve bu kodları saklamalısınız. Aksi halde giriş yapamadığınız sürece sorunu çözecek kodlara ulaşmanız mümkün değil.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram şifremi unuttum adlı blog yazımız ile bu gibi bir problem yaşadığınızda yapmanız gerekeni öğrenebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek sayfalar: https://www.fenomist.com/twitter-retweet-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması Instagram’a giriş yaparken güvenlik önlemlerinizi arttırarak sms ile onay kodu alarak giriş sağlamak için yapılan bir sistemdir.

Instagram ayarları kısmından hesap bilgilerinizi düzenleyerek telefon numarası ekleyebilirsiniz.

Instagram mail adresinizi girdikten sonra mailinize gelen doğrulama kodunu onaylayarak mail adresinizi onaylayabilirsiniz.

Instagram hesabınızın çalınması durumunda hızlı bir şekilde destek merkezi ile iletişime geçmelisiniz. Hesap kurtarma adımlarını aksatmadan uygulamalısınız.

Instagram için hizmet vermekte olan 3.parti uygulamaların sizlerden şifre istemesi durumunda kesinlikle şifrenizi vermeyiniz. Hesabınız izinsiz kullanılabilir.

Eski hesabınıza ait olan kullanıcı adınızı kullanmanız mümkün değildir. Silinen hesapların kullanıcı adları kullanım dışı olacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yedek Kod Sistemi Nedir? Nasıl Alınır? Hakkında 73 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 104 Ortalama: 5 )

73 yorum

  1. Eda
    Eda

    Hesabıma giris yapamiyorum soyler_123 Kod gelmiyor yardımcı olabilirmisiniz acil

  2. seyma
    seyma

    instagrama güvenlik kodu istiyor tıklıyorum ve kod gelmiyor

    • Murat
      Murat

      Bende de aynı durum var çözüm bulabildiniz mi siz

  3. Naz
    Naz

    Fakat kimse yazmamış kurtarama kodu uzun altı haneli olması lazım o nasıl olacak kurtarma kodu hanesi fazla

    • Yusuf
      Yusuf

      Aynen 8 haneli güzelim hesap gitti

  4. MUTLU
    MUTLU

    KURTARMA KODUNU NASIL NERDE KULLANICAZ VİDEO HALİNDE VEYA TAM AÇIKLAMALI ANLATIRMISINIZ.

  5. Atakan
    Atakan

    Yedek kodlari kaybettim.Instagrama giris yapamiyorum simdi ne yapacagim?

  6. muhammeteminkirac
    muhammeteminkirac

    bunu ben yapmadım dıyor kod istiyor e omuyor 6 gundur giremiyorum

  7. Ömer
    Ömer

    Omer.0401 kulanici adliyim instagramima giris yapamiyorum yardim ede bilirmisinizz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba; instagram giriş sorunları için, https://help.instagram.com/1068717813216421/?helpref=hc_fnav&bc[0]=368390626577968&bc[1]=1640354582954730 linkten yardım alabilirsiniz.

  8. Simge
    Simge

    hesabımı geçici olarak dondurdum. iki farklı kimlik doğrulaması olduğu için kod gelmesi lazım ve giriş yapabilmem lazım. şu an giriş yapmak için kod gelmiyor. hesabım donuk olduğu için de kurtarma kodu kullanamıyorum. lütfen yardımcı olun

  9. Özcan
    Özcan

    Çözüldü: Sms gelmiyorsa aynı telefon numarasından farklı bir yeni hesap açarsanız instangram eski hesabınızdaki iki faktörlük doğrulamayı otomatik olarak kapatır,eski hesabınıza direkt giriş yapabilirsiniz

    • ahmett
      ahmett

      Merhaba! instagram hesabım çalındı kurtarma kodu aldım ilk mailime tekrar aldım hesabımı 2 faktörlüyü aktif ettim aynı telno ile 2 hesabı kullanıyordum ayrıca bir iki gün kullsndım şifre hepsini değiştirdim hesap birden birşey oldu kimlik doğrulama kodu istiyor ama ekrandaki mail bana ait değil hiçbir yolla giriş yapamıyorum illaki o farklı maile yönlendiriyor bendentılamıyorum tabiki hesap ortada kaldı ne ben nede çalanlar giremiyor çözüm nedir acaba??

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba numaraya kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.

    • Zeynep
      Zeynep

      Kesin olarak olurmu acaba denesek eminmiyiz bu olurmu girmemiz gerekiyor hesabımızada artık yapamadık bir türlü

  10. Beyza
    Beyza

    Ben kurtarma kodunu falan hatırlamıyorum yedek kodlarım duruyor ama bu seferde hatalı diyor yardımcı olur musunuz

    • Emine
      Emine

      Bu kod tam olarak nereye giriliyor

  11. Onur
    Onur

    Elimde kurtarma kodu mevcut. Allah aşkına ben bunu nasıl kullanacağım biri beni bunu hangi sayfadan yapacağım bilgisini versin

  12. Meryem
    Meryem

    Ben iki faktörlü kimlik doğrulaması yaptım. Sürekli bana kod geliyor birisi hesabıma mı girmeye çalışıyor anlamadım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, şu an ciddi bir saldırı var eğer şifre yenileme bağlantısı geliyorsa bu bağlantıya tıklamamanız gerekmektedir. Onun dışında hesabınıza girmeye çalıştığınızda doğrulama ister.

      • metin
        metin

        dostum numarama dogrulama kodu gelmiyor *** hesabim adi gelmiyor kafayi yicem lutfen

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, 1 kere kod geldiyse ve yanlışlıkla sildiyseniz veya kaçırdıysanız sonunda tekrar kod gönderilmemektedir. Bir süre bekleyip tekrar deneyebilirsiniz.

        • Zeynep
          Zeynep

          İnstegram sayfamıza şifremizle giriyoruz lakin kimlik doğrulama kodumuzu unuttuk giriş yapamıyoruz yardımcı olabilirmisiniz rica etsem

          • Emre Öztürk
            Emre Öztürk

            Bende de ayni oldu ya

      • Emine
        Emine

        Merhaba ben bir haftadır Instagram hesabıma giremiyorum. Şifresini unuttum yenilemek için link gönderiyorum ama error veriyor yardımcı olur musunuz

        • Insta Takipçi
          Insta Takipçi

          Merhaba, https://help.instagram.com/ bu link üzerinden hesap bilgisi değiştirme talebi oluşturmalısınız.

  13. Yusuf
    Yusuf

    Aynen ya nasıl kullanacağız bunu Allah aşkına

  14. Kader
    Kader

    Merhaba.instagram şifremi ve mailin şifresini bilmiyorum.elimde 5 tane kurtarma kodu var.giriş yapabilir miyim bunlarla?acil cevap lütfen çünkü cihazı değiştirmem gerekiyor.teşekkür ederim.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesap kurtarma kodlarının belirli bir geçerlilik süreleri bulunmaktadır. Bu süreler bitmeden kodlardan yararlanabilirsiniz.

      • Cihangir aslan
        Cihangir aslan

        Merhaba! Benım epostama kod gönderıldı dıyor ama eposta ma bakıyom yok numarama kod gelmıyor acaba çok mu fazla kod ıstedım ondan mı gelmıyom suresi nezman bıtter kodun

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, kodların kullanım süreleri çok kısadır. (1-2 dakika gibi). Doğru mail adresini kullandığınızdan emin misiniz?

  15. Aynur
    Aynur

    Merhaba ben geçen gün hesabımı dondurdum.iki faktorlu dogrulamayi kullandigim telefon hattımida kapattirdim yani sms gelemicek.kurtarma kodlarini sakliyorum ama iki faktorlü dogrulama ayarıni 2-3 sefer kaldirdim oncekilerin kurtarma kodlarini saklamiştım ama en son tekrar o ayari yaptigim zamanki kodlari saklamadim acaba acmak istesem önceki kodlarimla açabilirmiyim hesabimi tesekkurler

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesap kurtarma kodları belli süreler zarfında geçerlidir. Bu kodların süreleri geçtikten sonra sizlere faydası olmaz. Ayrıca kalıcı olarak sildiğiniz hesabınız 30 gün içerisinde geri getirilemeyecek şekilde silinecektir.

  16. Hasret
    Hasret

    Merhaba instagram hesabıma kayıtlı olan telefon numaram artık bende yok ama yedek kodlar duruypr ama kodlar 8 hane olduğu için kod kısmına yazamıyorum yedek kodlar ile hesabımı kurtarabilir miyim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, eğer kodların kullanım süresi dolmadı ise kodları kurtararak hesabınızı kurtarabilirsiniz.

  17. Esra
    Esra

    Tekyou

  18. Emre Öztürk
    Emre Öztürk

    Yedek kodları almayı unuttum lütfen acilen yardımcı olunuz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram destek merkezi üzerinden bu adresi kullanarak https://help.instagram.com/ iletişime geçebilirsiniz.

  19. Meryem Kayıkcı
    Meryem Kayıkcı

    Merhabalar, instagram adresime şifremi unuttuğum için giriş yapamıyorum ve çift koruma faktörü var. Kodlarım var fakat giriş için bu kodu isteyen ekran çıkmıyor nereden yapıldığını ve nasıl giriş yapabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz??

  20. Rahile
    Rahile

    Merhaba,ben 3 hafta önce instagram hesabımı geçici olarak kapatmıştım. Şimdi tekrar giriş yapmak istiyorum ama iki faktörlü doğrulama aktif olduğu için kod istiyor( Duo Mobile). Duo Mobile uygulamasını telefonumdan kaldırdığım için kod alamıyorum, uygulamayı indirsem bile hesabıma giriş yapamıyoum. Yedek kodlarımı da kaybettim. Bu durumda ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun🙏

    • Muhammed
      Muhammed

      Aynı sorunla karşı karşıyayım sonuç aldiniz mi?

  21. Arife
    Arife

    Unutma! Doğru söz işine gelmeyenin zoruna gider.

  22. Semih
    Semih

    İnstagram güvenlik kodu sms gönder

  23. Cihangir aslan
    Cihangir aslan

    Merhaba numaraya kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.

  24. Fatma yorulmaz
    Fatma yorulmaz

    Merhaba nolur yardımcı olun bana yedek kodumu bilmiyorum şifremi bilmiyorum instegrama giremiyorum

  25. Semih
    Semih

    Instagram güvenlik kodu geliyor yardımcı olurmusunuz

  26. Burak
    Burak

    İnstagramımı sağlama alıp giriş yaparken numarama kod geliyordu. Ben yeni hat alınca eski numaramı kapadım. İnstgrama giriş yapayım derken eski kapanan numaraya kod gönderdik diyor. Eski numara kapalı oysa.. kurtarma kod ekran fotoda yok elimde nolur yardım edin

  27. Kaan hızlan
    Kaan hızlan

    Instagram Yedek Kod Sistemi Nedir? Nasıl Alınır isimli yazınız oldukça faydalı. Teşekkürler.

  28. Kemal poyraz
    Kemal poyraz

    Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nedir?

  29. Onur
    Onur

    merhaba kolay gelsin Instagram çalındı yardımcı olur musunuz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, Instagarm hesabınızın bağlı olduğu mail adresinizi biliyorsanız yardımcı olabilirim Teşekkürler..

      • Enver Taş
        Enver Taş

        Merhaba dostum ben mail adresini biliyorum instagramım çalındı şifremi falan değiştiriyorum ama karşıma kimlik doğrulama uygulaması kodu istiyor ben etkinleştirmemiştim ama çalanlar etkinleştirmiş galiba nasıl kurtarabiliriz

      • Ceyda
        Ceyda

        Merhaba banada yardımcı olur musunuz hesabım dolandırıcılar tarafından çalındı

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar , hesabınızın mail adresini hatırlıyor musunuz acaba?

  30. Enver Taş
    Enver Taş

    Merhaba kolay gelsin instagram hesabım çalındı instagrama bağlı telefon numaram değiştirildi e mail üzerinden şifre değiştirip girmeye çalıştım hatta instagram yardım merkezindende giriş bağlantısı aldım ama benden kimlik doğrulama uygulamasından gelen kodu istiyor ben aktifleştirmemiştim onları kodlar bana gelmiyor hesabı kurtarma şansımız var mı?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , mail adresiniz üzerinden yeni şifre oluşturup telefon numaranızı hesabınıza bağlamalısınız. Bu şekilde hesabınızı geri alabilirsiniz.

      • Enver Taş
        Enver Taş

        Maalesef bunu yapamıyorum mail üzerinden şifremi değiştirebiliyorum ama hesabıma giriş yapamıyorum iki faktörlü kimlik doğrulama kodu istiyor ve kod hesabı çalanlara gidiyor yardımcı olma şansınız var mı

        • Enver Taş
          Enver Taş

          Cevap verebilir misiniz?

          • Selen
            Selen

            Çözebildiniz mi? Ben de aynı dertten muzdaripim. Numara kapattırdığım hat, mailime ulaşıyorum fakat mail gelmiyor. Selfie atıp ben olduğumu onaylattırdım ve başka mail verdim link gönderiyorlar şifre sıfırlıyorum fakat sonrasında tekrar eski mailimi ve telefonuma kod gönderdiğini söylüyor doğrulayamıyorum. Nasıl çözeceğiz ya bunu..

          • Enes Bulut
            Enes Bulut

            Merhabalar , uygulamanızın güncellemesini kontrol etmelisiniz.

  31. Muhammed
    Muhammed

    Enes bey merhaba, instagram hesabıma (mskaratekin) iki faktörlü doğrulama işlemini gerçekleştirdim ne zaman yaptım pek hatırlamıyorum fakat bu işlemleri yaparken ordaki seçeneklerden uygulama veyahut sms ile kodu gönder butonunu işaretlemedim ve 1 hafta önce hesabımdan yanlışlıkla çıkış yaptım benden uygulamadaki 6 haneli kodu istiyor fakat telefonumda öyle bir uygulama yok instagram a mail atıp destek istedim 1 haftadır bekliyorum yardımcı olabilirmisiniz?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , iki faktörlü kimlik doğrulaması yaptığınızda size gönderilen kodlar ile sadece giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında Instagram yardım merkezine yine de durumunuzu rapor halinde iletmelisiniz.

  32. İhsan
    İhsan

    Merhaba iyi çalışmalar instagram hesabım çalındı yardımci olabilir misiniz numarayı değiştirmisler kod gelmiyor

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, hesabınızın bağlı olduğu mail adresini hatırlıyor musunuz?

  33. Hilal
    Hilal

    Telefonum kapandı yedek kodlarda gitti hesabıma giriş yapamıyorum yardım edebilirmisiniz ?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızın bağlı olduğu mail adresini biliyorsanız bu şekilde hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

      • Kutay
        Kutay

        Enes hocam merhabalar. İki faktörlü doğrulamam aktif fakat telefonum bozulduğu için kodlara erişimim yok. Instagrama web üzerinden girmeye çalıştığımda giremiyorum kodu alamadığım için. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhabalar, hattınızı ve bilgilerinizi başka bir telefona tanımlayıp deneyebilir misiniz?

  34. Harun
    Harun

    Aynı şekilde benimde çalındı numarayı ve mail’i değiştirmiş giriş yapamıyorum kisisel resimlerim ve mesajlarim vardı nasıl bir yol izleyeceğim lütfeen yardımcı olurmusunz hesabimi alabilirmiym tekrar

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , çalınan hesaplar için Instagram yardım merkezinden destek alabilirsiniz.

  35. nill
    nill

    merhaba uzun zaman önce instagram hesabımı dondurdum ve şuanda şifremi hatırlamıyorum. Yeni şifre istememe rağmen elimde bulunan kurtarma kodlarının süresi dolduğu için şifre yenilenme işlemimde gerçekleşmiyor bu durumda ne yapabilirim.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Instagram Destek yazıp orada bulunan formu doldurabilir ve durumunuzu iletebilirsiniz.