İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Yorum Sabitleme

Instagram yorum sabitleme özelliği hakkında tüm detaylar bu yazıda! Ağırlıklı olarak kullanıcı odaklı uygulama geliştirme çalışmaları yürüten Instagram, her geçen gün kullanıcılarına uygulama içinde efektif kullanım alanları yaratmaya devam etmektedir. Bu yenilikler ve gelişimler Instagram’ın kullanıcı dostu özelliklere ne kadar önem verdiğinin de bir göstergesi aslında. Platform üzerinde en son gerçekleştirilen güncelleme, yorumlar alanında oldu. Siber zorbalıkla mücadelede etkin önlemler almaya özen gösteren ve kulanıcılarını her zaman koruyan Instagram; yorumlar alanında yaptığı yenilikle, olumsuz ve rahatsız edici niteliğe sahip yorumları kullanıcının yönetimine bıraktı. Nasıl mı? Önceden, kötü yorumları engelleyebilmeniz için, yorum yapma özelliğini tamamen kapatmanız gerekiyordu. Ancak yeni gelen bu özellikle birlikte rahatsızlık duyduğunuz yorumları silebileceksiniz ve buna ek olarak da sevdiğiniz yorumları posta sabitleyebileceksiniz.

Instagram yorum sabitleme (pinned) özelliği nedir? Nasıl yapılır? Konusu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Instagram Yorum Sabitleme (Pinned) Özelliği Nasıl Yapılır?

Instagram yorum sabitleme (pinned) özelliği postlarınızda yer alan yorumları sabitlemenize yarayan bir özelliktir. Bu özellikle birlikte sabitlenen yorum, sizin açıklamanızın hemen altında yer alacak. Ayrıca herkes tarafından görünür bir hale gelecektir. Özelliği her postta en fazla 3 yorum için kullanabilirsiniz. Instagram yorum sabitleme özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Postunuzun içerisinde görünür olmasını istediğiniz ya da sabitlenmesini istediğiniz yorumu sola doğru kaydırın.
  • Karşınıza gelecek alanda Pinned/Sabitleme seçeneğini göreceksiniz, bu simgenin üstüne tıklayın.
  • Belirlediğiniz yorumun sabitlenmesini onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
instagram yorum sabitleme

Instagram Yorum Sabitleme (Pinned) Özelliği ile Neler Yapabilirsiniz?

Gönderileriniz için yorum yönetimi yapabilirsiniz. Instagram hesaplarında yorum yönetme kısmı her zaman zahmetli ve zaman alıcı olmuştu. Instagram yorum sabitleme (Pinned) özelliği ile gönderilerinizdeki yorum alanlarının yönetimini birkaç işlem adımı ile saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Takipçi kitlenizi genişletebilirsiniz. İstediğiniz yorumları ön planda tutarak, takipçileriniz üzerinde olumlu izlenimler yaratabilirsiniz. Kaliteli içerikler ve olumlu yorumlar barındıran hesaplar her zaman ilgi odağı olmuştur. Bu özellik sayesinde hesabınızı daha popüler hale getirebilirsiniz.

Uygun reklam ve pazarlama hamleleri üretebilirsiniz. Ürün tanıtımı yapan bir influencer ya da işletme sahibi bir girişimci iseniz. Adınız ya da markanız adına doğru pazarlama stratejilerini Instagram yorum sabitleme özelliği geliştirebilirsiniz.

Gelecek güncelleme ile birden fazla yorumu aynı anda silebileceksiniz. Gönderiniz adına yapılan olumlu yorumları açığa çıkarmanıza yarayacak. Bu fonksiyonel özellikle birlikte, yeni gelecek güncelleme ile aynı anda istemediğiniz birçok yorumu da silebileceksiniz. Böylelikle yoğun etkileşimli hesap kullanıcıları için de yorum silme özelliği zamandan kazandıracak. Bu özellik iyi bir güncelleme olacak.

Eğer kendi talep ettiğiniz bir yorum varsa instagram yorum satın al hizmetimizi kullandıktan sonra sabitleyebilirsiniz.

instagram yorum engelleme

Sabitlenen bir Yorumu Nasıl Kaldırabilirsiniz?

Instagram’da kolaylıkla bir yorumu sabitledikten sonra, kaldırmak isteyebilirsiniz. Sabitlenen bir yorumu kaldırmak oldukça basit.

  • Sabitlediğiniz yoruma gidin, iOS telefonunuzda sola kaydırın.
  • Eğer Android kullanıcısıysanız, sabitlediğiniz yorumun üstüne tıklayın.
  • Pinned/Sabitleme seçeneğini göreceksiniz, bu simgenin üstüne tıklayın.
  • Onayladıktan sonra sabitlediğiniz yorum kaldırılacaktır. İşte bu kadar!

Instagram yorum kapatma için ise, ilgili içeriğimizi ziyaret edin!

Instagram Toplu Yorum Silme Özelliği

Hesap yönetimi için kullanabileceğiniz bir başka işlevsel özellik olan toplu yorum silme özelliği de test aşamasında. Şu an için Instagram’da yorum silme özelliğinin kullanımı bir gönderi için tek seferde en fazla 25 yorum için mümkündür. Fakat işlem adımlarını tekrar ederek yorumları toplu bir şekilde silebilirsiniz. Yorum silme işlemi için şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Belirlediğiniz yoruma tıklayın ve Yorumları Yönet (üç nokta) kısmına girin.
  • Sileceğiniz yorumları seçin.
  • Toplu silme işlemini bu adımları tekrar ederek gerçekleştirin.
https://www.youtube.com/watch?v=XYPDW4WnWSg

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’a yeni gelen özellik sayesinde artık gönderilerin sahipleri, beğendikleri ve ön plana çıkmasını istedikleri yorumları sabitleyerek en başta gösterebilmektedirler.

Instagram yorum beğeni, bir Instagram gönderisine yapılmış olan yorumların beğenilmesine ve bu sayede ön plana çıkmasına olanak tanımakta olan bir özelliktir.

Instagram gönderilerine yapılan yorumlar, etkileşim kazanmanın aktif yollarından birisidir. Yorumlarınız ön plana çıkar ise daha fazla kişi tarafından profiliniz fark edilir ve takipçi kazanma ihtimaliniz yükselir.

Kullanıcılar tarafından popüler(fenomen) olarak nitelendirilen profillerde yorumların öne çıkması çok önemli bir işlevdir. Yorumları öne çıkan kullanıcıların görüntülenmesi ve takipçileri hızla artabilir.

Instagram’ın Temmuz ayı güncellemesi ile birlikte gelen özellik ilk gelen yorumlara göre kullanıcılardan beğeni topladı.

Uygulama içerisinde içeriklerinizin altına yorum yapılıyor olması demek içeriğinizin rağbet görüyor olması demektir. Algoritma beğenilen ve altına yorum yapılan içeriğin ilgi gördüğünü düşündüğü için önerilenler listesine çıkarır. Bu sebeple Instagram algoritması için yorum özelliği oldukça önemlidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yorum Sabitleme Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Bilge kekec
    Bilge kekec

    Yanlışllıkla instagram hesbı mı sildim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram hesabınızı 30 gün içerisinde tekrar açmanız mümkün. Lütfen destek merkezi ile vakit geçmeden iletişime geçiniz.

  2. gizem
    gizem

    Instagram yorum sabitleme işlemini sayenizde öğrendim ve uygulamaya hemen başladım. Teşekkürler sayenizde önemli yorumları üst sırada gösterebiliyorum.

  3. mukaddes ser
    mukaddes ser

    Instagram yorum sabitleme yazınızı okudum. Çok faydalı buldum teşekkürler..

  4. saadet yılmaz
    saadet yılmaz

    Instagramda yapılan yorumlardan sabitlediğim yorumları geri kaldırmak istiyorum. Ne yapmalıyım ?