İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’a Bağlı Sosyal Medya Hesapları Nasıl Kaldırılır?

Sosyal medyanın en çok kullanılan platformlarından birisi olan Instagram’da takipçi kazanmak için diğer sosyal medya hesapları ile bağlantı kurulduğunu biliyoruz. Instagram’da yapılan paylaşımları böylece diğer sosyal medya hesaplarınızda da yapılıyor ve bu platformlarda da yer alan kullanıcıları paylaşımlarına ilgi gösterebiliyor. Haliyle bu durum takipçi sayılarının da daha kolay artmasına neden olabiliyor. Ayrıca birçok kullanıcının da Instagram’da takipçi kazanmak için bu yola başvurduğu bilinen bir gerçek. Hesap bağlantısı yapma konusunda ise tek yapmanız gereken Instagram ayarlarını kullanmak. Instagram’a Bağlı Sosyal Medya Hesapları bu konuda büyük rol oynamakta. Instagram’a Bağlantılı Hesaplar Nasıl Kaldırılır?

Instagram’a Bağlı Sosyal Medya Hesapları kullandığınızda, Instagram üzerinden yaptığınız paylaşımlar doğrudan diğer sosyal medya hesaplarında da görüntüleniyor. Fakat paylaşımlarınızı diğer sosyal medya uygulamalarında gözükmesini istemiyorsanız bu durumda da diğer sosyal medya hesapları ile yaptığınız bağlantıyı kaldırmanız gerekiyor.

Peki, Instagram ile diğer sosyal medya uygulamaları ile kurulan bağlantı nasıl kaldırılır? Bunun için Instagram’da hangi ayarları kullanmanız gerekiyor? şeklinde sorduğunuz soruları yanıtlayalım. Aslında çok basit aşamalardan oluşan bağlantılı hesapları kaldırma işlemi ile hesaplarınızda düzenleme yapabilirsiniz. Aşağıdaki başlığı inceleyerek tüm detayları öğrenerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Instagram’a Bağlı Hesaplar Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da etkileşimini arttırarak popüler olmak isteyen kullanıcılar, kullandıkları diğer sosyal medya hesaplarında da aynı şekilde etkileşimini arttırmak istemektedirler. Bu konuda yapacakları işlem, diğer sosyal medya hesapları ile Instagram hesapları arasında bağlantı oluşturmak olacaktır. Instagram ve Facebook hesabını bağlamak buna bir örnektir. Böylece, Instagram’da aktif olarak etkileşiminizi arttırırken, kullandığınız ve etkileşimini arttırmak istediğiniz diğer sosyal medya platformlarında da etkileşiminiz artacaktır. Bağlantılı hesap oluşturmak çok basit işlemler ile gerçekleştiği gibi bağlantılı hesapları kaldırmak da bir o kadar kolaydır. Sebep her ne olursa olsun, Instagram’a bağlantılı hesaplarınızı kolayca kaldırabilirsiniz. Yapacağınız işlemleri sırasıyla aşağıda belirttik. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek bağlantılı hesapları kolayca kaldırabilirsiniz.

Instagram’a Bağlı Hesapları Kaldırma Android

  • Öncelikle akıllı telefonunuzdan Instagram hesabınıza girin.
  • Buradan ise ayarları düzenleyeceğiniz profil bölümüne girmeniz gerekiyor.
  • Profil bölümüne girdikten sonra ayarları düzenlemek için Android akıllı telefonlarda üst üste üç nokta simgesine basın.
  • Ayarlar’a girin.
  • Açılan Hesaplar Merkezini seçin.
  • Bu alandan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
instagrama bağlı hesapları kaldırma android

Instagram’a Bağlı Hesapları Kaldırma iOS

  • IOS akıllı telefonlarında ise çark işaretine basarak Instagram ayarlarına girmeniz gerekiyor.
  • Ardından ise “bağlantılı hesaplar” sekmesine girip buradan ise bağlantısını kaldırmak istediğiniz sosyal medya uygulamasına tıklayıp ardından ise “bağlantıyı kaldır” demeniz yeterli olacaktır.
instagram bağlı hesapları kaldırma ios

Instagram’da bağlantı verdiğiniz diğer sosyal medya platformlarından bağlantıyı kaldırmak için gerekli aşamaları sizlere açıkladık. Umarız bu içerik talebinize doğru yönde karşılık sağlamıştır. Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarınız ile ilgili yaşadığınız sorunların çözümüne site üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz konulara da site üzerinden ulaşabilirsiniz. Ana kaynaklar baz alınarak yazılan içerikler ile yanıt aradığınız tüm sorulara ve sorunların çözümüne ulaşabilirsiniz. İçerikler talebinizi karşılamıyor ise bize yorum kısmından da ulaşarak soru ve sorunlarınızı iletebilirsiniz, ayrıca görüş ve öneri de bildirebilirsiniz.

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama ile Facebook hesabınızı bağlamanız mümkündür. Instagram üzerinden ayarlar kısmında bağlı hesaplar seçeneğini kullanarak Facebook hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Instagram’a diğer sosyal medya hesaplarınızı bağlayabildiğiniz gibi bu bağlantıları kaldırma imkanınız da bulunmaktadır.

Twitter, Facebook, Tumblr ve Vkontakte gibi sitelere hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Uygulama ile birden fazla Instagram profilini aynı anda kullanabilmenizi sağlayan özelliktir.

Bir Instagram uygulamasında çoklu hesap kullanımı olarak en fazla 5 hesap bulunabilir.

Hesabınızı silerseniz, tüm takipçileriniz, takip ettikleriniz silinir. Ayrıca yorumlarınız, beğenileriniz ve paylaşımlarınız da silinecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’a Bağlı Sosyal Medya Hesapları Nasıl Kaldırılır? Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

7 yorum

  1. Ayşenur
    Ayşenur

    İstagramla tiktoga giriş yaptım ve artık desteklemiyor tiktokta kayıtlı olan telefon numaramı degiştrdgm için o tiktoga giremiyorum o Tiktogu nasıl kapatabilirim

  2. selin karadağ
    selin karadağ

    Instagrama bağlantılı sosyal medya hesapları nasıl kaldırılır yazınızı okudum çok başarılı buldum. Teşekkürler..

  3. servet serden
    servet serden

    Instagrama facebook hesabı bağlananabiliyor mu ?

  4. sena cebe
    sena cebe

    Instagram hesap bağlantısı kaldırma işlemi nasıl yapılır ? Teşekkürler..

  5. mia
    mia

    baglantıyı koparınca bağlı olan hesaba tekrar girebiliyor muyum yani hesap silinmiyor değil mi

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , merak etmeyin hesabınız silinmiyor. Hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz.