İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram 3D Touch Nasıl Aktif Olarak Kullanılır?

Instagram 3D Touch Nasıl Aktif Olarak Kullanılır? Klasik bir iOS özelliği olarak bilinse de artık Force Touch ya da Instagram 3D Touch Android cihazlar içinde gündemde olan bir teknoloji ürünüdür. Günümüzde Instagram kullanıcıları 3D Touch ile fotoğraflar arası geçişi maksimum sürate ulaştırmayı başarıyor. Üstelik bunu hem Android hem de iOS cephesinde etkin olarak kullanma şansına sahip oluyoruz. Bildiğiniz gibi özelliğin teknik olarak amacı ekranı açmadan bir ön izleme modülü oluşturmaktır. Akış ekranında ya da keşfet kısmında gezdiğinizi varsayarsanız ufak karelerde birçok fotoğraf olduğunu görürsünüz. Instagram 3D Touch Nasıl Aktif Olarak Kullanılır?

3D Touch Instagram profillerinin eklediği bu paylaşımların ufak ön izleme görüntülerini tam ekran olarak görmenizi sağlamaktadır. Bunu başarabilmeniz için ilginizi çeken fotoğrafın üzerine gelerek biraz daha sertçe ve daha uzun süre basılı tutmanız yeterlidir. Birçok iOS işletim sistemi kullanıcısı yıllardır alternatif seçenekler içinde bu özelliği kullanıyor. Çoğunlukla Instagram 3D Touch kullanımı ile ilgili soru işaretleri Android kullanıcılarından kaynaklanıyor. Android cihazlarda da bu yıl yayınlanan güncellemeyle birlikte özellik kullanıma açıldı. Uygulamanın güncel olması ise en önemli etkenlerin başında geliyor. Peki Instagram 3D touch nasıl aktif olarak kullanılır? 

instagram 3d touch

Instagram 3D Touch Özelliğini Tüm Cihazlara Sağlıyor Mu?

Aslında Instagram 3D Touch özelliğini iOS ve Android işletim sistemleri için entegre bir biçimde uygulamanın son sürümüyle sundu. Fakat bunun için uygulama kadar mobil cihazınızın yazılımsal anlamdaki durumu da önem taşıyor. Bildiğiniz gibi birçok mobil cihaz işletim sistemlerinin güncellemelerini kısmi olarak alıyor. Bazı cihazlar yeni sürüm çıktığı gibi alıyor. Fakat özellikle amiral gemisi olarak nitelendirilmeyen modellerin çoğunluğu eski sürümü kullanmaya devam ediyor. Bu cihazlar için Instagram 3D Touch çalışmıyor olma ihtimali var. Aplikasyondan ziyade cihazın güncellemeleriyle ve donanımsal yapısıyla alakalı bir durum olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Bunun dışında sorunsuz olarak Android 5.0 Lollipop, Android 6.0 Marshemellow ve Android 7.0 Nougat ve ara paketlerini almış olan cihazların 3D Touch ile Instagram keyfini sürebileceklerini hatırlatalım. Aynı şekilde iOS için zaten stok özelliklerden birisi olan Force Touch hemen tüm cihazlarda aktif olarak var.

Apple akıllı telefonlar kategorisinde sürekli yeni ürünler çıkarmaya başladı. En büyük rakibi olan Samsung sürekli yeni serisini tanıtırken Apple’da Iphone serisine sürekli bir yenisini eklemeye başladı. Bu noktada Apple’ın son bombası ise Iphone 6 oldu. Eski telefonlarına göre çok daha başarılı bir telefon ortaya koyan şimdi ise Iphone 6S ile aynı rengi yakalamak istiyor. Genelge S serisi ile pek farklı bir yeniliği getirmeyen Iphone bu sene bir değişikliğe imza atacak. S serisi yeni cihazda bu sene 3D Touch özelliği yer alacak. 3 boyutlu tıklama özeliği olan Touch desteği üstelik birçok uygulama için de yayınlanır hale gelecek.

instagram 3d touch özelliği

Instagram Yeni Dokunmatik Teknolojisi

Bu uygulamalar içerisinde en çok dikkati çeken ise Instagram oldu. Zira yeni dokunmatik teknolojisi en çok Instagram ve benzeri uygulamalara etki ediyor. Yeni uygulama sayesinde artık kullanıcılar olarak tek bir dokunma hareketiyle profilini gezdiği kullanıcının tüm resimlerini bir metraj olarak görüntüleyebileceksiniz. Bunun yanında sadece Instagram butonuna basarak resimlerini paylaşmanız mümkün hale getiriliyor. Bu yeni teknolojiyle yakın zamanda piyasaya çıkmaya hazırlanan yeni Iphone şimdiden beğeni toplamaya başladı. Instagram’ın bu desteğinin de epey büyük bir artısı da olacağı kesin. Zira bu sayede kullanıcılar çok daha basit yollar ile çok daha fazla kişiye ulaşacak.

Instagram Fotoğraf İndirme hizmetimiz için ilgili linke tıklayabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fotoğrafları bir dokunuş ile ön izlemeli olarak görüntüleyebilirsiniz. 3D Touch ile ekrana görüntüyü tamamen getirmeden ufak bir ön izlemesini getirmektir.

3D Touch özelliği Android ve iOS sürümü güncel kullanıcılara getirilmiştir.

Hesabınız çalındı ise hızlı bir şekilde destek merkezi ile iletişime geçmelisiniz. Hesap kurtarma talebi oluşturmanız gerekir.

Hesabınız ile gün içerisinde limit aşacak derecede eylem yapmanız durumunda hesabınız etkileşim engeli alabilmektedir.

Yeni gelen özellikleri kullanmak adına cihazınız ve uygulamanızın güncel olması ve işletim sistemlerinizin uygun olması gerekir.

Instagram profillerinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken kurallar vardır. Rahatsız edici içerikler oluşturmamak, cinsel içerikler üretmemek ve diğer kullanıcıları rahatsız etmemek gerekmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram 3D Touch Nasıl Aktif Olarak Kullanılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. remzi kayaaslan
    remzi kayaaslan

    Instagram 3D Touch Nasıl Aktif Olarak Kullanılır?

  2. Orhan uslu
    Orhan uslu

    Instagram Topluluk Kuralları Nedir?