İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Instagram, her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından birisidir. Bu açıdan her gün birçok kişi, Instagram kullanıcısı olmak için yeni hesap oluşturmaktadır. Oluşturulan bu hesaplardan bazıları daha önce Instagram kullanan ve çeşitli sebeplerden yeni hesap açan kişileri kapsamaktadır. Bu gibi durumla karşılaşıldığında akıllara “Instagram’da eski kullanıcı adları nasıl geri alınır?” sorusu gelmektedir.

Bilindiği üzere Instagram kullanan her kişi bir kullanıcı adı ve şifreye sahiptir. İlk kez üye olunurken oluşturulan bu bilgiler, özellikle kullanıcı adı konusunda oldukça hassastır. Instagram üzerinden oluşturduğunuz kullanıcı adınız, sizin hesap adınız yerine geçmektedir. Bu açıdan seçeceğiniz kullanıcı adı, hesap oluşturulduktan sonra değiştirilebiliyor. Kullanıcı adı değiştirme durumu Instagram tarafından belirli bir kısıtlamaya tabi değildir. Fakat kullanıcı adı oluşturulmasında Instagram sizden daha önce kullanılmamış bir isim istemektedir. Şu an veya daha önce herhangi bir hesap tarafından kullanılan kullanıcı adı almanıza sistem tarafından izin verilmemektedir. Bu açıdan Instagram’da eski kullanıcı adınızı almanız sadece belirli yöntemlerle gerçekleşebilmektedir.

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Geri Alma 2024(Videolu+Resimli Anlatım)

Her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşan Instagram, her anlamda kendini geliştirmektedir. Özellikle gizlilik ve güvenlik konusunda oldukça dikkatli davranan bu platform, kullanıcılara bunu yansıtmaktadır. Bir güvenlik önlemi olarak karşımıza çıkan özgün kullanıcı adı alma, birçok kişinin zaman zaman hoşlanmadığı durumdur. Özellikle geçmişte hesabını kapatan veya silen kişiler bu durumdan oldukça etkilenmektedir. Instagram, geçmişte kullanılan herhangi bir kullanıcı adını tekrar alınmasına izin vermemektedir. Bu isim her ne kadar size ait olsa da sistem buna müsaade etmemektedir. Bu durumda Instagram’da eski kullanıcı adları geri alma durumu kullanıcıları farklı yollara yönlendirmiştir. Instagram’da eski kullanıcı adları geri alma yöntemleri şu şekildedir:

  • Instagram hesabınızı bir sebepten kapatmaya karar verdiyseniz, ilk olarak kullanıcı adınızı transfer etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde Instagram’da eski kullanıcı adınızı tekrar alabilmeniz mümkün olmaktadır. Güvenli şekilde transfer edilen kullanıcı adınız, aktarım sonrası tekrar kullanılabilmektedir.
  • Instagram’da eski kullanıcı adınızı geri almanın bir diğer yöntemi de kapatılan eski hesabı açtırmaktadır. Profesyonel bir destek almakla birlikte kapatılan hesap tekrar açtırılabilmektedir. Bu sayede eski kullanıcı adınız tekrar ulaşılabilir olmaktadır.

Bahsettiğimiz bu iki yöntem Instagram’da eski kullanıcı adlarına ulaşmak için uygulanan adımlardır. Bu noktada önemli olan eski kullanıcı adınızın boşa çıkması veya transfer edilmesidir. Aksi taktirde Instagram, aynı ismi almanıza tekrardan müsaade etmemektedir. Bu sebepten dolayı hesaplarınız kapatılırken bahsettiğimiz noktalara dikkat etmek oldukça önemlidir.

instagram kullanıcı adı geri alma

Instagram’da Silinen veya Kapatılan Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

Instagram’da silinen veya kapatılan eski kullanıcı adlarının geri alınma yöntemlerini sizlerle paylaştık. Bahsedilen bu yöntemlerde en önemli nokta hesaplara işlem yapmadan kullanıcı adlarını güvenle aktarmak olacaktır. Bunun yanında pek çok kişi Instagram’da silinen veya kapatılan eski kullanıcı adlarının ne zaman boşa çıkacağını da merak etmektedir. Merak edilen bu konuda bilinmelidir ki öncesinde önlem alınmayan tüm kullanıcı adları tekrar kullanılamamaktadır. Tüm bu durumlarda sorun yaşamamak adına yapmanız gerekenler şöyledir:

  • İlk olarak mevcut hesabınızı silmeden önce yeni bir hesap oluşturun.
  • Bu noktada yeni hesaba kullanıcı adı almadan önce, eski hesabınızdaki kullanıcı adınızı değiştirin.
  • Ardından boşa düşen eski kullanıcı adınızla yeni hesabınızı açın.
  • Güvenle eski kullanıcı adınızı aldıktan sonra, eski hesabınıza dilediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız bu işlemler sonrası aynı kullanıcı adınız, yeni hesabınızda güvenle kullanılabilecektir.

Instagram Eski Kullanıcı Adı Nasıl Bulunur?

Yazımızın başında sizlerle eski kullanıcı adı almayla alakalı bilgiler paylaşmıştık. Eski kullanıcı adını almak yerine eski kullanıcı adını merak eden kişiler de bulunmaktadır. Bu noktada “Instagram eski kullanıcı adı nasıl bulunur?” sorusu pek çok kişinin merak ettiği konulardandır. Instagram eski kullanıcı adı bulmak, oldukça kolay bir yöntemle gerçekleşmektedir. Instagram’ın sunduğu bu özellik, eski kullanıcı adlarına ulaşılmayı sağlamaktadır. Instagram eski kullanıcı adını bulma şu aşamalara gerçekleşmektedir:

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından hesabınızın profil bölümüne gidin. Bu kısımda bulunan ayarlar seçeneğini seçin.
  • Karşınıza bir menü çıkacaktır. Buradaki seçeneklerden ‘Güvenlik’ sekmesini seçin.
  • Bu kısımda karşınıza çıkan ‘Veriler ve Geçmiş’ başlığı altındaki ‘Verilere Eriş’ seçeneğine dokunun.
  • Açılan sayfada profilinizin çeşitli konulardaki verileri, başlıklar halinde çıkacaktır. Burada son olarak ‘Önceki Kullanıcı Adları’ seçeneğini seçin. Bu işlem sonrası hesabınızda kullandığınız tüm kullanıcı adları görüntülenecektir. Böylelikle tüm Instagram eski kullanıcı adlarınıza ulaşabilirsiniz.
instagram eski kullanıcı adı bulma

Instagram’da Başkasının Eski Kullanıcı Adı Nasıl Bulunur?

Elbette ki Instagram’da başka hesapların da eski kullanıcı ad geçmişleri mevcuttur. Bu noktada merak edilen Instagram’da başkasının eski kullanıcı adı nasıl bulunur sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Instagram içerisinde bulunan çeşitli kategoride birçok hesap vardır. Bu hesaplardan onaylanan, ünlü veya işletme hesabı için bu seçenek kullanılmaktadır. Instagram’da başkasının eski kullanıcı adı bulma adımları şöyledir:

  • Kendi kişisel hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından eski kullanıcı isimlerini merak ettiğiniz hesabın profil sayfasına gidin.
  • Bu sayfada sağ üst köşede buluna 3 nokta/çizgiye tıklayın.
  • Eğer hesap dediğimiz kriterlere uyuyorsa burada açılan bölümde ‘Bu Hesap Hakkında’ seçeneği çıkacaktır.
  • Bu seçeneği seçtiğinizde merak ettiğiniz eski kullanıcı adları tarihleriyle birlikte burada size görüntülenecektir. Böylece oldukça kolay şekilde Instagram’da başkasının eski kullanıcı adına ulaşılabilmektedir.

Instagram kullanıcı adı, eski kullanıcı adı alma ve bulma gibi pek çok konudaki bilgilerimizi sizlerle paylaştık. Her geçen gün büyüyen ve en etkin kullanılan platformlardan olan Instagram, bu anlamda sizlere sınırlı seçenekler sunmaktadır. Özellikle güvenlik olarak önlemler dahilinde ulaşılan tüm bilgiler, bu doğrultuda kullanımına izin verilmektedir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli konu, hesaplarınızda bir işlem gerçekleştirecekseniz, kullanıcı adınızı öncelikle güvene almanız olmalıdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Kullanıcı adımı unuttum” sorunuyla karşılaşıyorsanız, ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz!

Instagram hakkında başka bilgiler de öğrenmek istiyorsanız Instatakipçi Blog sayfasındaki Instagram Destek kategorisine göz atın!

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram, kullanıcı adı konusunda kişilere belirli kriterler sunmaktadır. Bu açıdan daha önce alınan kullanıcı adları tekrar bir başkası tarafından alınamamaktadır. Böyle durumlarda kullanılan o ismin, boşa düşmesi beklenmektedir. Instagram kullanıcı adları, bazı durumlarda hiç biz zaman alınamamakla birlikte zaman zaman kişilerin kullanmayı bırakmasıyla boşa düşmektedir.

Silinen Instagram hesabının kullanıcı adı bazı durumlarda alınabilmektedir. Eğer öncesinde kullanıcı adı taşındıysa bu mümkün hale gelmektedir. Fakat önlem alınmadıysa, silinen hesaptaki kullanıcı adı hiçbir zaman alınamamaktadır. Yazımızın içerisinde silinen Instagram hesabı kullanıcı adıyla alakalı detaylı yöntemler bu konuda size detaylı bilgi verecektir.

Instagram’da yeni hesap oluştururken veya kullanıcı adı değiştirirken alınan uyarılardan birisi kullanıcı adı alınamıyor uyarısıdır. Bu uyarı almak istediğiniz kullanıcı adının daha önceden alındığını size bildirmektedir. Bu gibi uyarı alındığında kullanıcı adını farklılaştırmak sizlere çözüm sunacaktır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Nurseli
    Nurseli

    Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Blogunuz çok güzel yazmışsınız iyi ki varsınız

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Biz teşekkür ederiz..

  2. Selami yeyin
    Selami yeyin

    Merhaba hesabim calindi kapatilmasi icin ne yapmaliyim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , hesabınızın bağlı olduğu mail adresi ile birlikte instagram yardım merkezine hesabınızın kapatılması için rapor gönderirseniz hesabınız kapanır.

  3. ferdi akkaya
    ferdi akkaya

    Instagram’da eski kullanıcı adları nasıl geri alınır merak edip duruyordum açıkçası kafama şu soru takıldı aktif olarak kullanılan bir kullanıcı adını çeşitli yöntemlerle alabiliyor muyuz acaba? Çok teşekkürler

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar, maalesef Instagram’da aktif olarak kullanılan bir kullanıcı adını sistem ayarları üzerinden almanın bir yolu yoktur. İstediğiniz kullanıcı adını bulunduran profilin sahibi ile iletişime geçerek şansınızı deneyebilirsiniz.