İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Görünür?

Fake takipçi Instagram gerçekleri ile ilgili sorunuz mu var? Instagram’da fake takipçiler veya bot hesaplar olarak da adlandırılan gerçek olmayan takipçiler var. Bunlar sosyal medya platformlarında hareketsiz kalan veya herhangi bir faaliyette bulunmayan kullanıcılar. Genellikle bu hesaplar, diğer kullanıcılara spam iletiler. Yorum göndermek için Instagram kayıt sürecinden otomatik olarak geçen bir yazılım olan “bot” olarak adlandırılan hesaplardır. Bir uygulama tarafından oluşturulmuştur.

Bot hesap nasıl anlaşılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Takipçi listenizde gezinirseniz, birçoğunun fark edilmesinin kolay olduğunu göreceksiniz. Kullanıcı adları genellikle harf ve rakamlardan oluşur ve çoğu zaman profil resmi yoktur. Bunun da ötesinde, genellikle yüzlerce hatta binlerce başka hesabı takip ederler. Ancak neredeyse hiç kimsenin onları takip etmediğini göreceksiniz. Bu Instagram’da fake takipçiler nasıl oluşturuluyor öğrenmek için Sahte Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur? başlıklı konumuzdan yararlanabilirsiniz.

Instagram Fake Takipçi Nedir?

Günümüzün sosyal medya dünyasında, kişilerin ve işletmelerin çevrimiçi varlıklarını artırmak, popülerliğini artırmak gibi sebepler yüzünden sahte takipçiler satın almaları giderek daha yaygın hale geliyor.

Peki fake Instagram takipçileri tam olarak nedir? Instagram sahte takipçi, belirli bir hesabı takip etmeleri için para alan botlar veya gerçek kişiler tarafından oluşturulan hesaplardır. Bu sahte takipçilerin genellikle çok az etkileşimi vardır veya hiç yoktur. Sahte bir takipçi kontrolü veya denetimi yapılarak kolayca tespit edilebilirler.

Peki insanlar ve işletmeler neden sahte takipçi satın alır? Bazıları bunu sosyal kanıt elde etmek ve daha popüler görünmek için yaparken, diğerleri bunu platformdaki etkileşimlerini artırmak için yapıyor. Ancak sahte takipçi satın almak, Instatakipci.com gibi güvenilir bir siteden satın almadığınız takdirde bazen hesabınıza zarar verecektir.

Instagram sahte takipçi tespit

Instagram Fake Takipçi Neden Satın Alınır?

Instagram’da sahte takipçi satın almanın popüler bir uygulama olmasının birkaç temel sebebi bulunmaktadır. Bu uygulama genellikle kısa vadeli hedeflere yönelik bir çözüm olarak görülse de, uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabilir. İşte Instagram’da sahte takipçi satın almanın yaygın nedenleri:

  • Hızlı Popülerlik: Birçok kullanıcı ve marka, yüksek takipçi sayısının daha popüler ve etkili görünmelerini sağlayacağını düşünür. Bu yüzden sahte takipçiler, hızlı bir şekilde yüksek takipçi sayılarına ulaşmayı vaat eder.
  • Sosyal Kanıt Baskısı: Sosyal medyada ‘sosyal kanıt’ önemlidir. İnsanlar, yüksek takipçi sayısına sahip hesapları daha güvenili ve başarılı olarak algılayabilir. Bu nedenle, bazı hesaplar sahte takipçiler satın alarak bu algıyı güçlendirmeye çalışır.
  • Rekabetle Başa Çıkmak: Bazı işletmeler veya influencer’lar, rakipleriyle rekabet edebilmek için hızlı bir şekilde takipçi sayılarını artırmak ister. Sahte takipçiler, bu hedefe ulaşmak için kısa bir yol olarak görülür.
  • Etkileşim ve Erişim Hedefleri: Bazı kullanıcılar, yüksek takipçi sayısının daha fazla etkileşim ve daha geniş bir erişim sağlayacağını düşünür. Ancak, sahte takipçiler gerçek etkileşim sağlamaz ve bu yüzden bu strateji genellikle etkisizdir.
  • Marka İmajı ve İtibarı: Özellikle yeni oluşturulan işletme hesapları için, yüksek takipçi sayısı markanın güvenilirliğini ve itibarını artırmak amacıyla kullanılabilir.
  • Reklam ve Sponsorluk Fırsatları: Influencer’lar ve markalar, yüksek takipçi sayıları ile daha fazla reklam ve sponsorluk anlaşması elde edebileceklerini düşünebilir.

Ancak, bu yaklaşımın ciddi riskleri bulunmaktadır. Sahte takipçiler gerçek etkileşim sağlamazlar. Markanızın itibarına zarar verebilir ve uzun vadede organik büyümenizi engelleyebilir. Instagram, sahte takipçileri saptama ve bunları kullanan hesapları cezalandırma konusunda giderek daha yetenekli hale gelmektedir. Bu nedenle, organik büyüme stratejilerine odaklanmak daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaklaşım olacaktır.

Instagram Fake Takipçi Nasıl Anlaşılır?

Sahte takipçi Instagram nasıl tespit edilir diye merak mı ediyorsunuz? Günümüzün sosyal medya dünyasında, kişiler ve işletmeler sosyal medya üzerinden varlıklarını göstermek ve artırmak amacıyla sahte takipçiler satın almaları giderek daha yaygın hale geliyor. Sahte takipçi nasıl anlaşılır sorgusu bu yüzden büyük önem taşır.

Peki bu durumda bir hesabın sahte takipçileri olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Instagram bot takipçi nasıl anlaşılır sorgusunda dikkat edilmesi gereken birkaç işaret var. Gelin bunlara yakından bakalım:

  • Profil İncelemesi: Sahte takipçilerin genellikle çok az profil bilgisine sahiptir. Ek olarak çoğunda hiç profil bilgisi olmadığını ve kendilerine ait gönderileri olmadığını da belirtmekte fayda var. Fake Instagram takipçilerinin çoğunda yumurta veya genel avatar gibi genel profil resimlerine de sahip olur.
  • Etkileşim Oranlarını Analiz Etme: Hesabın etkileşim oranını kontrol edin. Bir hesabın takipçi sayısı yüksek ancak gönderilerinde etkileşim (beğeni ve yorum) çok azsa, bu kişi muhtemelen sahte takipçi satın almıştır.
  • Yorumların Kalitesi: Sahte hesaplar genellikle genel ve alakasız yorumlar yapar. Eğer yorumlar genellikle birkaç kelime, emoji veya çok genel ifadeler içeriyorsa, bu yorumların sahte hesaplardan geldiği olasıdır.
  • Takipçi/Takip Edilen Oranı: Sahte hesaplar genellikle çok sayıda hesabı takip eder. Ancak karşılığında az sayıda takipçileri vardır. Eğer bir hesabın takip ettiği kullanıcı sayısı takipçi sayısından çok daha fazla ise, bu durum şüphe uyandırır.
  • Ani Takipçi Artışları: Eğer profilin takipçi sayısında ani ve doğal olmayan artışlar gözlemleniyor ise, bu genellikle sahte takipçi satın alındığının bir göstergesi sayılır.
  • Üçüncü Parti Araçların Kullanılması: Sahte takipçileri belirlemenin başka bir yolu da sahte takipçi kontrolü veya denetimi yapmaktır. Bunu yapmanıza yardımcı olacak çeşitli araçlar vardır. Bu araçlar, bir hesabın takipçilerini analiz eder ve kaçının sahte olduğuna dair bir rapor sunar.

Bu adımlar Instagram hesabının bot olup olmadığı nasıl anlaşılır sorunuza çözüm sunar.

Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Kaldırılır?

Instagram bot hesap nasıl anlaşılır sorunuzdan sonra merak edebileceğiniz başka bir konu daha var. Peki hedef kitlenize ulaşmanızı engelleyen fake hesaplardan veya bot takipçilerden nasıl kurtulabilirsiniz?

  • Instagram Temizleme Uygulamaları
  • Programsız ve Manuel Olarak Kaldırma İşlemi

Instagram Temizleme Uygulamaları

Instagram’da fake takipçiler denince bunları sizin için temizleyecek bazı uygulamalar var. Instagram for Cleaner, en çok incelenen uygulamalardan. Ayrıca iOS cihazınıza indirebilirsiniz. Android için Instagram için Unfollower’ı kullanın.

Bu özel uygulamalar fake takipçileri veya etkin olmayan hesapları kaldırmak için tasarlanmıştır. Fakat botlar oluşturmak için aynı programlama ve teknolojiyi kullanırlar. (İlk etapta size sahte takipçiler kazandıranların aynıları). Bu nedenle Instagram üçüncü parti uygulamaların kullanımına sıcak bakmaz ve önlem alınması gerekir.

Botları takipçi listenizi temizlemek için ilk kurduğunuzda, bir kerede kaldırdıkları hesap miktarını kontrol etmeniz gerekir. Bu, saniyede veya hatta saatte bir oranda olabilmektedir. Çok düşük bir sayı seçmenizi tavsiye ederim. Instagram, hesabınızda çok fazla tekrarlayan davranış tespit edecektir. İçerik yükleme, hashtag’ler aracılığıyla keşfedilme, diğer hesaplarla etkileşim kurma gibi. Bundan dolayı belirli etkinliklerden engellenebilirsiniz veya hesabınız tamamen devre dışı bırakılmaktadır.

Geniş bir takipçi kitlesi olan bu uygulamaları kullanırken bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Birkaç bin takipçiniz varsa, botların çalışmaya başlaması, durması ve işi tamamlamaması ihtimali vardır. Öte yandan, fake hesapların kaldırılmasında hiç etkili olmayabilirler. Basitçe yasaklanma veya hesabınızın devre dışı bırakılması şansınızı artırırlar.

Instagram'da fake takipçiler için cleaner for instagram uygulaması

Etkin Olmayan Hesapları Kendiniz Ellinizle (Manuel) Olarak Kaldırın

Bu benim bir numaralı tavsiyem. Biraz daha zaman alıcı olsa da uzun vadede yatırımın buna değeceğini söylediğimde bana inanın.

Takipçi listenizi takip etmeye başladığınızda, hangi hesapların takipten çıkacağını belirlemeye başladığınızda. 1 saat içinde kontrol etmek için 20 kişilik bir grup oluşturmanızı öneririz. Çalışırken, aktif olmayan ve sahte takipçileri kaldırırken, tuttuğunuz hesaplarla etkileşime girdiğinizden emin olun.

Bu, Instagram’da fake takipçiler yerine bu değişiklikleri gerçek bir kişinin yaptığını göstermekle kalmaz, aynı zamanda gerçek takipçileriniz ve hayranlarınızla etkileşime geçmeye başladığınızda onların da karşılık verme ihtimalleri vardır. Profilinize girerler, yeni içeriğinizin bazılarına iki kez dokunurlar ve hatta yorum bırakırlar. Bu özgün etkileşim, eski bir “etkin olmayan” takipçiyi etkinleştirecek ve Instagram algoritması artık yeni gönderilerinizin yayınlarında görünmesini sağlayacaktır.

Takipçi listenizde manuel olarak çalışmanın dezavantajı yoktur. Profilinizin platform genelinde etkileşimini ve görünürlüğünü artırırken, sahte ve etkin olmayan takipçileri kaldırdığınızda içeriğiniz daha iyi performans gösterecek, daha özgün etkileşim alacaksınız ve algoritma sizin tarafınızda olacak.

Unutmayın bu aktiviteyi zamana yaymanız gerekir. Bir botun yapacağı aynı tekrarlayan davranışı yapıyorsanız, aynı sonuçları alırsınız. Amacınız hesabınızın ban yemesi değildir.

Günde birkaç kez sadece 20 hesap ve tüm etkinliği birkaç haftaya dağıtın. Evet, bu sıkıcı bir süreç, ancak uzun vadede faydaları, yapılan işten çok daha ağır basacak. Artık hayran kitlenizi büyütmenize ve içeriğinizi yükseltmenize yardımcı olacak aktif, ilgili takipçileriniz olacak.

Instagram'da fake takipçiler

Instagram’da Fake Takipçiler Kaldırıldığında Ne Olur?

Aktif olmayan hesaplar, botlar ve sahte takipçiler Instagram’ınızdan kaldırıldıktan sonra ya sizin hayranınız olan ya da potansiyel hayran olan takipçilerle kalacaksınız. Bunlar, içeriğiniz, sayfanız ve müziğinizle etkileşime girecek ve hayran kitlenizi daha da büyütmenize yardımcı olacak kişilerdir.

Instagram’da yeni içerik yayınladığınızda toplam takipçi sayısına göre etkileşim yüzdeniz daha yüksek olacağından daha iyi sonuçlar alırsınız. Ve sadece bununla kalmaz, içeriğinizle aldığınız etkileşim gerçek olacaktır.

Instagram’a takipçilerinizin iyi bir yüzdesinin orada yayınladığınız içeriği beğendiğini söyleyebildiğinizde, deneyimlerini iyileştirmek ve onları geri getirmek için bunu platformda daha fazla kullanıcıya iletmek isteyeceklerdir.

Bu yazıya göz atabilirsiniz: Yasaklı Sitelere Giriş

Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Engellenir?

Fake takipçi kontrolünün nasıl yapıldığını ve bulduğunuz bot hesaplardan nasıl kurtulacağınızı açıklamadan önce, yeni spam hesapları çekecek hiçbir şey yapmadığınızdan emin olmak iyi bir fikirdir.

  • Kural 1: Takipçi satın almayın.

Fake hesaplar sadece gösterişten ibaret ve sadece size sorun çıkarırlar. Instatakipci güvencesiyle Instagram Türk Gerçek Takipçi Satın Alarak yükselmeye devam edebilirsiniz.

  • Kural 2: Mevcut bir hesabı satın almayın.

Instagram kurallarına aykırı olmasına rağmen, mevcut hesapları satmayı teklif eden pazar yerleri var. Kulağa hoş geliyor değil mi? Ne yazık ki, gerçek olamayacak kadar iyi bir teklif. Hesabı satın almadan önce göremezsiniz bu nedenle fake takipçi olup olmadığını kontrol etme şansınız yoktur. Yaptığınız işle ilgili meşru bir hedef kitleye sahip bir hesap satın alma şansı çok düşüktür.

  • Kural 3: Beğeni veya yorum satın almayın.

Çok sayıda takipçiniz var ancak çok az etkileşim alıyorsanız, sizinle çalışmak isteyen işletmeler için bu tehlike işareti olacaktır.

Bunun kötü bir fikir olmasının birkaç nedeni var aldığınız yorumlar genellikle tamamen alakasız olacak ve çok açık bir şekilde bot olan hesaplardan gelecek.

Ancak, en büyük sebep, bu satın alınan beğenilerin ve yorumların nasıl çalıştığına bağlıdır. Tüm bu etkileşimi vaat eden uygulamalar ve hizmetler, ana sayfanıza ve diğer kullanıcılara sizi takip etmeleri ve beğenmeleri için resimler yayınlayacaktır. Etkileşim elde edeceksiniz ancak aynı zamanda tehlikeli görünen takipçiler seli elde edeceksiniz işletmelerin sizden uzak durmasını kesinlikle sağlayacaksınız. Instatakipçi bütün bu olumsuzlukları engellemek için en kaliteli hizmeti sağlar.

Instagram'da fake takipçiler nasıl durdurulur

Aktif Olmayan Takipçi Satın Almak Neden Kötü Bir Fikirdir?

Takipçi satın alırsanız binlerce fake hesabın nasıl olacağı hakkında konuştuk. Ancak bu etkileyici takipçi sayılarının cazip olduğunu biliyoruz bu yüzden neden bu kadar kötü olduğunu biraz daha ayrıntılı olarak incelemeye değer.

Etkileşim Oranlarınız Düşer

Pek çok insan, sizi olduğunuzdan biraz daha popüler göstermek için birkaç sahte numaraya sahip olmanın ne gibi bir zararı olduğunu merak ediyor. Ancak ‘takipçiler’, pazarlama ekipleri söz konusu olduğunda hızla işe yaramaz bir metrik haline geliyor.

Bunun yerine, iş yapacağınız insanlar etkileşim oranlarınıza bakmaya hevesli olacak ve eğer kimse ne yayınladığınızla ilgilenmiyorsa, bir sonraki kampanyalarında onlarla çalışmayı unutabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu şekilde düşün. 500 takipçiniz varsa ve gönderilerinize düzenli olarak 50 beğeni veya yorum alıyorsanız, %10 katılım oranınız var demektir.

Şimdi, 5.000 satın alınan takipçi ekleyin.

Hesabınızı ilk bakışta daha etkileyici görebilirsiniz. Fakat bu sahte hesaplar etkileşime geçmeyecek. Bu nedenle daha önce aldığınız 50 beğeni veya yorumu almaya devam edeceksiniz. Sorun şu ki, yeni sahte takipçilerinizle, bu 50 beğeni artık yaklaşık yüzde 0.9’luk bir etkileşim oranını temsil ediyor. Böylelikle 500 gerçek hesaptan harika bir etkileşim oranı elde etmek için harcadığınız çalışmanız tamamen silinecektir.

Bol Miktarda Spam Alırsınız

DM’lerinizi otomatik mesajlarla doldurmaya ve harici web sitelerine tıklamanızı sağlamaya hazır mısınız?

Takipçi satın alırsanız tam olarak bu olacak. Ve en kötü durumda, sahtekarlığa ve kimlik bilgilerinizin çalınmasına maruz kalabilirsiniz.

Bu bot hesaplar para kazanma amacıyla tasarlanmıştır. Bunu genellikle insanların kredi kart bilgilerini çalmaya çalışırlar.

Dolandırıcılıklara kanmasanız bile bu gerçekten can sıkıcı.

  • İtibarınıza veda edin.

Kendi kişisel markanız söz konusu olduğunda;

Hepimiz mükemmel selfieleri çekmek için bir yığın dağınıklığı ortadan kaldırdık. Şurada burada küçük bir filtre uygulamaktan zarar gelmez. Fakat bir işletmeyle çalışırken sahte takipçilere sahip olmak sadece bir aldatmacadır.

Yakalanırsanız (ve bize güvenin, yakalanırsınız), işletmeler gelecekteki iş birlikleri için sizi neredeyse kesinlikle kara listeye alacaktır.

  • Hesabının kapatılmasına neden olabilirsiniz.

İşletmeler tarafından kara listeye alınırsınız. Herkesin önünde utandırılırsınız. Bu yeterli değil gibi bir başka yaptırım uyguluyor. Instagram aşağıdakileriniz ile ilgili şüpheli etkinlik tespit ederse, kendinizi Instagram profiliniz olmadan bulabilirsiniz.

Gelişmiş yapay zekalar, sosyal medya hizmetleri tarafından anormal olarak kabul edilen etkinlikleri tespit etmek için kullanılıyor. Çok az insan aniden 1.000 yeni takipçi kazandığından, bunu yaparsanız hesabınız büyük olasılıkla işaretlenecektir. Bu algoritmalar her zaman gelişmektedir. Bu nedenle kısa vadede paçayı sıyırmış gibi hissetseniz bile Instagram, reklam amaçlı kullanan markalar için her zaman hizmetini kaliteli hale getirmek için çalışmaktadır.

Instagram Fake Hesabının Kime Ait Olduğunu Bulma konusu hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

instagram spam mesajlar

Instagram’dan Bot Takipçileri Kaldırmak Ne Kadar Sürer?

Dikkat sürenize bağlı olarak, tüm hayalet takipçilerinizi Instagram’dan silme görevini tekrar gözden geçirebilirsiniz. Birkaç gün sürdüğünü görebilirsiniz ama buna değer.

Aslında, bu ‘Kaldır’ düğmesine her bastığınızda, kafanızda bir yazarkasa gürültüsünü hayal edin. Çünkü Instagram’daki spam takipçilerden nasıl kurtulacağınızı düşünerek, influencer işinizin sağlam temellerini atıyorsunuz. Takipçiler söz konusu olduğunda, her şeyden önce kendinize sormalısınız. Bu hesap Instagram topluluğuma değer katacak birine mi ait? Cevabınız muhtemelen birlikte çalışacağınız herhangi bir marka ile aynı olacaktır. Bu yüzden birkaç takipçi daha istemenin bir influencer olarak para kazanma şansınızı mahvetmesine izin vermeyin. Instagram fake hesap nasıl anlaşılır? yazımızı da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Instagram Takipçi Analizi servisimiz ile hesabınızın takipçi profili hakkında bilgi edinin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal medya günümüzde artık itibarın da diğer adı. Bu sebeple yaptığınız her hareket, içeride bulunan her hareketiniz çok kıymetlidir. Sizin sosyal medya itibarınızı ise var olan takipçileriniz artırır. Çünkü etkileşim oranı yüksekliği var oluşunuzun önemini de artıracaktır. Bu sebeple fake takipçiden uzak durulmalıdır.

İnternet ortamı her konuyla ilintili olarak aslında bilgi kirliliğinin çok yüksek olduğu bir alan. Burada da haliyle yapacağınız her hareketi araştırarak, inceleyerek hareket etmelisiniz. Bu gibi durumlarda en popüler mecralar için dahi güvenilirdir demek kullanıcı hatasının payını yok saymak demektir. Bundan sebep iyi araştırma yapılmamış her hareket güvensizdir ve yaptığınız her hareketi kontrollü yürütün.

Kesinlikle çoğunluğun dahil olduğu yanılgısına kapılmayın. Evet yüksek katılım oranı güven belirtisidir ancak, kesinlikle uygulama için detaylar okuyun. Kullanıcı yorumlarını göz ardı etmeyin. İndireceğiniz siteyi doğru seçin. Seçeceğiniz sitenin dahi araştırmasını dikkatle yapın. Elinizdeki yazılıma uygunluğu kontrol edin.

Takipçi satın alırsanız binlerce fake hesabın nasıl olacağı hakkında konuştuk. Ancak bu etkileyici takipçi sayılarının cazip olduğunu biliyoruz. Bu yüzden neden bu kadar kötü olduğunu biraz daha ayrıntılı olarak incelemeye değer.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Görünür? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 35 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.