İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Paylaşımlara Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram paylaşımlara konum ekleme yaparken dikkat edilecek hususlar arasında birçok farklı konu başlığı üzerinde durabiliriz. Bunların başında etiket, fotoğraf filtreleri ve paylaşım zamanı gibi kıstaslar herkesin aklına gelse de fotoğrafların nerelere ait olduğu da önem teşkil ediyor. Dolayısıyla Instagram paylaşımlarında konum oldukça önemli bir yere sahip oluyor. Herkes önemseyip eklemese de bunun sizin ve doğrudan hesabınız için güzel bir pozitif ayrıntı olacağından şüpheniz olmasın. Instagram Paylaşımlara Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Paylaşım yaparken birçok ayar yaptığımız aşikâr. Seçtiğimiz fotoğrafın ardından ileri tuşuyla farklı filtre argümanları arasından fotoğrafı istediğimiz efekte en uygun şekle getiriyoruz. Ardından etiketlemeler, açıklama kısmı ve paylaşım kalıyor. Tam bu esnada ‘haritaya ekle’ kısmı ise Instagram’a konum ekleme açısından bizlere sunulan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Buraya tıkladığımız an paylaşımlarımızın harita üzerinde de yoğun bir biçimde gösterileceğini fark edebiliyoruz.

Aynı zamanda fotoğrafı paylaştığımız an hangi şehirdeyseniz, hangi muhitteyseniz veya hangi mekândaysanız bunu paylaşımın alt kısmında görme şansı yakalıyoruz. Bir nevi diğer insanlarında mekân bazlı aramalarında, mekân araştırmalarında bu fotoğrafın karşılarına çıkmasını sağlıyoruz. Etkileşim açısından buradan da bir artı puan sağladığı kesin.

instagram konum ekleme

Instagram Paylaşımlarında Konum Önemli Mi?

Instagram’a konum eklemek önemli midir diye düşünecek olursak bir paylaşımın nereyi temsil ettiği sizin için elbette önemli olmayabilir. Fakat sizi takip eden kişiler, aynı zamanda takipçilerinizin çevresindeki insanlar keşfet üzerinden paylaşımlarınıza sürekli olarak dahil olabilirler. Burada ilgi odağı olmanın yolu ise etiketlemeler, net açıklamalar ve konum bilgileriyle mümkün oluyor. Merak uyandıran bir mekânda yapacağınız fotoğraf paylaşımı eğer etiket ve konum olmazsa hiç kimseye ulaşmadan arada kaynayabilir.

Oysa bu paylaşımda etiket kullanmanız, birde aktif bir konum bilgisi eklemeniz hem paylaşımınızın daha elit görünmesini, hem de kullanıcı odaklı olarak ulaşabileceği noktalara tamamıyla ulaşmasını sağlayabilir. Instagram paylaşımlarına konum eklediğiniz an ortak etkileşim kişileriyle de keşfet üzerinden bir araya gelebilme şansına sahip olacaksınız. Bu sizin takipçi, yorum ve beğeni çitanızı yukarıya çekecekken aynı şekilde farklı kullanıcılarla da yoğun bir iletişim ağına girmenizi sağlayacaktır. İster istemez hesabınız için olumlu bir koza dönüşecektir.

Instagram Konum Ekleme Nedir ?

Instagram konum ekleme, sosyal medya uygulaması Instagram’da paylaşacağınız gönderilerinize ayrıca gönderinin nerede çekildiği ya da nereden paylaşıldığı bilgisini eklemektir.

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’da konum ekleme özelliği yıllar önce getirilmişti. Ancak yeni üyelerin bilmediği Instagram’da konum ekleme olayını sizlere resimler eşliğinde anlatacağız. Instagram Paylaşımlara Konum Ekleme Nasıl Yapılır? Yakından bakalım.

Instagram Fotoğrafına Nasıl Konum Eklenir ?

Instagram‘a yeni üye olan kullanıcılar bu uygulamanın birçok özelliğini maalesef kullanamıyor. İnternette yaptıkları aramalarda da düzgün elle tutulur bir yardım alamayan bu kişiler için konum ekleme tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu nedenle resimli bir şekilde daha kolay anlaşılabilecek Instagram konum ekleme konusunu oldukça anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştık. Umarız beğenirsiniz.

Öncelikle Instagram’da paylaşacağınız fotoğraf ya da videoyu Instagram ana sayfada bulunan + işaretine tıklayarak bu bölümde açılan alana ekliyoruz. Burada karşınıza fotoğraf ve video filtreleri çıkacaktır istediğiniz filtreleri seçtikten sonra ileri diyerek, gönderinize metin, etiket ve konum ekleme sayfasına gelebilirsiniz.

Konum Ekle Seçeneği İle İstediğiniz Konumu Ekleyin

Metin, etiket ve konum ekleme sayfasından isterseniz diğer Instagram kullanıcılarını gönderinize ekleyebilirsiniz. Konum eklemek içinse yine aynı sayfada bulunan “Konum Ekle” seçeneğini seçerek isterseniz bulunduğunuz konumu isterseniz de arama çubuğuna eklemek istediğiniz konumu yazarak fotoğraf ya da video gönderinize istediğiniz konumu ekleyebilirsiniz.

Instagram Hikayelere Nasıl Konum Eklenir ?

Instagram hikayelere nasıl konum eklenir sorusunun cevabı aslında çok kolay gelin Instagram hikayelere konum eklemeyi yine resimler eşliğinde anlatalım. Öncelikle Instagram hikayeleri açıyoruz ve yeni ya da eski bir fotoğraf veya video gönderisi oluşturuyoruz.

instagram-hikayelere-konum-ekleme

Daha sonra ekranı yukarı kaydırarak açılan menüden konum yazılı kutucuğa dokunuyoruz. Burada ekranı yukarı kaydırırken çok fazla dibe inmemeye gayret edin. Özellikle Apple telefon kullanan Instagram kullanıcıları bu konuda dikkat olmazlarsa, telefon menüsünü de istemeden açabilir.

instagram-hikayelere-konum-ekleme-1

Burada karşınıza bir önceki konum ekleme menüsüne benzeyen bir menü çıkacaktır. Buradan istediğiniz konumu ya da bulunduğunuz konumu yazarak hikaye gönderinize ekleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Instagram’a konum eklemek işte bu kadar kolay. Instagram konum kapatma ayarları için ise yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Instagram, dünyaca ünlü bir fotoğraf ve video sosyal medya paylaşım uygulamasıdır. 2010 yılında Amerika Birleşik Devletler’inde Kaliforniya eyaletinde kurulan şirket bugün 800 milyona yakın kullanıcıya sahiptir.

İlk kurulduğu yıl büyük bir ilgi ile karşılanan Instagram, çok geçmeden bir diğer sosyal medya uygulaması Facebook tarafından satıl alındı. Satışın ardından Instagram’ın iki kurucusu Kevin Systrom ve Mike Kreiger hala şirketin yönetimi konusunda söz sahibi durumdadır. Yeni yapılan birçok güncelleme de yine bu ikili tarafından geliştiriliyor ya da onların onayından geçiyor.

Instagram’ı bu kadar meşhur bir sosyal medya uygulaması haline getiren beğeni ve takipçi özellikleridir. Bu özellikler daha önce Facebook ve Twitter tarafından ilk defa kullanılmaya başlanan özelliklerdir. Bu iki özelliği bir araya getiren ve işin içine fotoğraf ve video paylaşımı gibi özellikleri de ekleyen Instagram bu sayede dünyanın en çok konuşulan ve takip edilen sosyal medya uygulaması haline geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=4nZsNeIE1r8

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Instagram Paylaşım Saatleri

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da paylaştığınız video ve fotoğraflara konum ekleme özelliği mevcuttur. Paylaşacağınız gönderiyi hazırladıktan sonra paylaşım ekranında cihazınızın konum servisini açarak, konum kısmı için konumunuzu seçerek paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram’a giriş sağlayın daha sonra hikaye paylaşımı kısmına geçin hikayenizi oluşturduktan sonra yukarıda çıkan gülen surat emojisinin yanında ki sembole tıklayarak açılan pencereden konumu seçin. Bu şekilde storylerinize konum ekleyebilirsiniz.

Instagram konumları açmak öncelikle telefonunuzda Instagram uygulaması için konum alma izni vermelisiniz. Daha sonra cihazınızın ayarlarından konumlar servisini açarak konum paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarınıza konum eklemeniz art niyetli kişiler tarafından sizlere zarar verilmesine neden olabilir. Lütfen spesifik konumlar belirtmeyiniz.

Instagram paylaşımlarınıza konum eklemek için herhangi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Instagram paylaşımlarınıza eklediğiniz konumlar takipçileriniz tarafından fark edilir. Ancak gizli profil değilse herkes görebilecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Paylaşımlara Konum Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Oğuzhan Bedir ogzhn_bdr
    Oğuzhan Bedir ogzhn_bdr

    Merhaba instagram hesabım gizli değil herkese açık bir profil fakat paylaşımllarıma konum etiketi eklediğimde konum etiketi olan sayfada paylaşımlarım görünmüyor başka hesaplardan aynı şeyi yaptığımda o hesaplar görünüyor nasıl düzeltebilirim bunu

  2. FİRDEVS
    FİRDEVS

    Instagram sayfamda konum eklediğimde tüm düzenlemeyi silip resme veya videoya geri dönüyor… buna çözüm bulamdım

  3. Ünal kıymaz
    Ünal kıymaz

    Instagram Paylaşımlara Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

  4. Sedat İnan
    Sedat İnan

    Instagram Story Konum Ekleme Nasıl Yapılır?