İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagramda Province Nedir, Ne Anlama Gelir?

Instagram aktif kullanıcı bakımından bakıldığında ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya mecrasıdır. Instagramda province gönderilerin altına yorum geldikten sonra yazılmakta ve ne anlama geldiği herkes tarafından merak edilmektedir. Aslında İngilizce de il anlamına gelen province kelimesi sosyal medyada farklı anlamlara gelmekte ve farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Bu da province kelimesinin merak edilmesine ve araştırılmasına neden olmaktadır. Sizde bu konuyu merak ediyorsanız bu yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Instagram’da herhangi bir yerde konumunu belli etmek amacıyla şehir isimlerinin yanına yazılan Province kelimesinin ne anlam ifade ettiğini ve sosyal medya mecralarında nasıl kullanıldığını sizlere açıklayacağız. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek Province kelimesinin ne anlam ifade ettiğini ve sosyal medyadaki yerini anlayabileceksiniz.

Instagramda Province Nedir?instagram province nedir

Instagramda province bir akım olarak kullanılmakta ve genellikle gençler arasında popüler durumdadır. Sizin konumunuzu gören birisi bulunduğunuz yeri çok değerli bulduğunda province yazmakta ve bunu belirtmektedir. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak; Bildiğiniz üzere Instagram konum ekleme özelliği sunmakta ve bu sayede kullanıcılar bulundukları yerleri paylaşımlarında gösterebilmektedir. Eğer Samsun ilindeyseniz ve bunu paylaşımınızda belirtmek istiyorsanız, konum seçeneklerine girmeli ve samsun yazmalısınız. Samsun şehrinin yanında province yazısını görürseniz şaşırmayın. Çünkü province İngilizcede il anlamına gelmektedir. Birçok kişi yalnızca Samsun’u seçmek yerine Samsun province yazan seçeneği seçmekte ve değer verdiğini vurgulamaktadır. İngilizcede sadece il anlamına gelen bir sözcüğün sosyal medya değer atfeden bir sözcük anlamına gelmesi de sosyal medyanın kültürel etkilerinden biri olarak kabul edilebilir. Elbette bu akımı kullanabilmek için konum ekleme özelliğini de bilmeniz ve etkili bir şekilde kullanabilmeniz gerekmektedir.

Instagram Konum Özelliği Nasıl Kullanılır?

Province kelimesinin il anlamına geldiğini belirtmiştik. Aslında il aynı zamanda bir konumu da belirtmekte olup, bu yan anlamıyla kullanıldığında sosyal medyada daha da değerlenmektedir. İstediğiniz her paylaşımda konumuzu belirtebilirsiniz. Bir kafede çay içiyor ve bunun fotoğrafını çekerek Instagram’a atmak istiyorsanız, konumuzu da ekleyebilir, arkadaşlarınızın nerede olduğunuzdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Konum özelliği fotoğraflarınızda, videolarınızda ve hikâyelerinizde kullanılabilmekte olup, bu sayede tüm paylaşımlarda nerede olduğunuzu belirtebilmektesiniz. Instagram konum ekleme işlemi için yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagramda province nedir, ne anlama gelir konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden yaptığınız paylaşımlarınıza, nerde olduğunuzu veya fotoğrafı nerede çektirdiğinize ait konum ekleyebilirsiniz. Bu sayede konumunuz çevresinden insanlarla etkileşiminiz daha hızlı olacaktır.

Instagram üzerinde bulunan fotoğraflara konum eklemenin güncel versiyonlarından biride ‘Province’dır. Province ile bulunduğunuz konumu daha değerli ve dikkat çekici gösterebilirsiniz.

Paylaşımlarınıza herhangi bir şekilde konum veya province eklemeniz zorunlu değildir. Tamamen sizlerin insiyatifine kalmış bir durumdur.

Instagram konum ekleme özelliği aktif olarak kullanıma devam etmektedir. Yayından kaldırılmamıştır.

Instagram hikayeleri profilinizde en fazla 24 saat süre ile kalıcıdır. 24 saat sonrasında silinecektir.

Instagram hikayelerinize istediğiniz zaman ve istediğiniz şekilde konum ekleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagramda Province Nedir, Ne Anlama Gelir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 51 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. cagdas gollu
    cagdas gollu

    Cok sıkca rastladıgım bu instagram province yazısına nedir bu diye bir araştırma yapayım dedim yazınız gercekten faydalı oldu tesekkurler emegınıze saglık

  2. Bekir Selte
    Bekir Selte

    İnstagram province nedir ne anlama gelir? gibi sorulara yanıt veren faydalı bir blog yazısı.