İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Takip Nasıl Bırakılır?

Instagram artık sürekli takipçi kavramı üzerinde durmaya başladı. Zira kullanıcılarda artık hesaplarının önemini ölçmek için artık takipçi sayılarını göz önüne almaya başladı. Tabi takipçi konusuna bu kadar önem verilmesi Instagram’da fenomen kullanıcılardan biri olmak için de takipçi kontrolüne bir hayli önem verilmesi gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Zira takipçi sayınızın değişmesinde sizi takip eden kullanıcılar kadar sizin de takip ettiğiniz kullanıcıların etkisi oldukça fazla. Bugünkü konumuz Instagram’da Takip Nasıl Bırakılır?

Kullanıcılar çoğu durumda sizin takip ettiğiniz hesaba bakarak da sizi takip edip etmeme kararı verebiliyor. Bunun için takipçileriniz kadar takip ettiğiniz hesapların da oldukça önemli olduğunu da söylemek gerekiyor. Bu noktada bilmeniz gereken en önemli konulardan birisi de takip etme ve takibi bırakma işlemlerinin nasıl yapılacağı. Bu noktada takip etme konusunda kullanıcıların yapacağı işlemler aslında oldukça basit. Tek yapmanız gereken kullanıcının sayfasına gelip “takip et” butonunu kullanmak. Peki, Instagram’da Takip Nasıl Bırakılır? adım adım gösterelim.

instagram takip bırakma adımları

Instagram’da Takip Nasıl Bırakılır?

Instagram’da isteseniz de istemeseniz de tanıdığınız veya tanımadığınız kullanıcılardan veya tanıdıklarınızdan etkileşim alırsınız. Aldığınız bu etkileşimler bazı durumlarda sizi rahatsız ediyor olabilir veya hoşunuza gitmeyen bir profili takip etmek istemeyebilirsiniz. Takip ettiğiniz bir kullanıcıyı takipten çıkarmak aslında çok kolay işlemlerle gerçekleştirilebilir. Hatta siz takip etmeyi bırakırken, onların da sizi takip etmesini engelleyebilirsiniz. Bir profili takip etmekten çıkmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Takip ettiğiniz kullanıcıları takip etmeyi bırakmak için ilk olarak Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.
  • Ardından takip etmeyi bırakmak istediğiniz kullanıcının profiline gelin.
  • Sonrasında kullanıcının profilinde yer alan “Takiptesin” butonuna basın.
instagram takipçi unfollow etme
  • “Takibi bırak” butonuna basarak takipten çıkın veya başka bir değişle unfollow edin.
instagram takibi bırak

Instagram’da birisini takipten çıkarmak istediğinizde ‘takip’ kısmından ismini aratarak kolayca takibi bırakabilirsiniz.

Hemen hatırlatalım bir kullanıcıyı takip etmeyi bıraktığınızda o kullanıcıya takip ettiğinizi bıraktığınız yönünde her hangi bir bildirim gönderilmiyor. Yani kullanıcı bunu bilmiyor. Aynı durum engelleme için de geçerli.

Bu konu ilginizi çekebilir: Instagramda Bir Kişiyi Engelleme Nasıl Yapılır?

Hesabı Kısıtla Özelliği Nedir?

Instagram yeni güncellemesi sayesinde bir kullanıcıyı takipten çıkarmak veya engellemek zorunda kalmadan ondan bildirim almayı veya ana sayfanızda görmeyi bırakabilirsiniz. Bu özellik genellikle kişilerin tanıdığı hesapları takipten çıkarmak istememesi fakat etkileşime girmekten kaçınması durumlarında kullanılır. Özelliği kullanmak için şu adımları izleyin:

  • Kısıtlamak istediğiniz hesabın profiline gelin.
  • Kendisini takip ediyorsanız “Takiptesin” butonuna tıklayın, etmiyorsanız sağ üst köşedeki üç noktaya basın.
  • “Kısıtla” butonuna basarak hesabı kısıtlayın.
instagram hesabı kısıtla

Bir Kullanıcının Beni Takip Etmesini Nasıl Durdurabilirim?

Eğer bir kullanıcının sizi takip etmesini istemiyorsanız “Takipçiyi Çıkar” özelliğini kullanarak sizi takip etmesini engelleyebilirsiniz. Bu işlemi sadece telefona yükleyeceğiniz Instagram uygulaması ile gerçekleştirebilirsiniz. Adımlar şu şekilde:

instagram takipçiyi çıkar
  • Takipten çıkarmak istediğiniz hesaba gelin.
  • Sağ üst köşede yer alan üç noktaya basın.
  • “Takipçiyi Çıkar” butonuna basın. Artık bu kullanıcı sizi takip etmiyor olacak. Bu durumu anlaması için kontrol etmesi gerekmektedir.

Ayrıca sitemizden Instagram takipçi satın alabilir ve hesabınızı büyütebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinden takip etmekte olduğunuz kişileri, istemeniz durumunda takipten çıkabilirsiniz. Böylece takipçilerinizi tekrar düzenleyebileceksiniz.

Takip etmeyi bıraktığınız kişiye, bu durum ile ilgili herhangi bir bildirim gitmeyecektir.

Takip etmekten vazgeçtiğiniz ve takip listenizden çıkardığınız birisini, isteğiniz dahilinde tekrar takip edebilirsiniz.

Instagram toplu takip bırakmak adına belirli uygulamalar bulunmaktadır. Ancak bu uygulamalara güvenmemeniz durumda asla kullanmayınız.

Instagram profillerinizden engellediğiniz kişiler sizlere göremeyecektir. Engel durumunu kaldırmadan sizleri göremezler.

Engellediğiniz instagram profillerine herhangi bir şekilde bildirim gitmemektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Takip Nasıl Bırakılır? Hakkında 8 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

8 yorum

  1. Canan
    Canan

    Instagramda başkasının hikayesinin takibi nasıl bırakılır

  2. ömer
    ömer

    takipleri cıkar hepsini

    • Altun
      Altun

      Takiplerin hepsin cikarmak istiyorum

  3. eser yanılgan
    eser yanılgan

    Takip Ettiğim Kişiyi Takipten Çıkabilir Miyim?

  4. Hayati şener
    Hayati şener

    Instagram da Engellediğim Kişiler Beni Görebilir mi?

  5. Ferdi kalem
    Ferdi kalem

    Takipten Çıktığım Birini Tekrar Takip Edebilir Miyim?

  6. Nazlı Hilal Çiçek
    Nazlı Hilal Çiçek

    Merhaba. Bu sabah instagramda takip etmeyenleri çıkardım. Birkaç dakika sonra tekrar girdim. Robot musun deyip form gönderdi, doldurdum. Sonra telefon numarama kod gelmesini bekledim ama gelmedi. Ve şu an hesabım görünmüyor. Sanırım instagram sildi. Yardım eder misiniz lütfen? Nasıl geri alabilirim??

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , Kapatılmış olan hesabınızı geri açmak için Instagram yardım merkezi ile iletişime geçmeli ve hesap kurtarma talebinde bulunmalısınız.