İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Video Paylaşma Nasıl Yapılır?

Günümüzde en sevilen sosyal paylaşım platformlarından Instagram, her geçen gün yeni özellikleri ve kullanımda eğlenceli çeşitliliğiyle popülerliğini korumayı başarıyor. Instagram dendiğinde akla ilk gelen görüntü paylaşımları olacaktır kuşkusuz. Fakat bu en belirgin özelliğinin yanı sıra Instagram’da video paylaşma da oldukça sık kullanılan ve sevilen bir özellik. Sayısı oldukça fazla çeşitli bir çok özelliğiyle genel olarak Instagram nedir? Nasıl kullanılır? İnceleyelim. Ardından Instagram’da video paylaşma nasıl yapılır? aşama aşama anlatalım.

Instagram Nedir? Instagramın Özellikleri Nelerdir?instagram video paylasma

Kuruluş tarihi 2010 senelerine dayanan ve kuruluşundan beri en temel ve belirgin özelliğiyle Instagram bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. Görsel mesajları temel alan bu sosyal paylaşım platformu geçen zamanda kendine birçok yeni özellik ekleyerek beğenileri sürekli üzerinde toplamayı başarmıştır. Bu sosyal platformda şimdilerde sayısız şekilde paylaşım yapma imkanınız var. Bu çeşitlilik de kullanıcıları oldukça memnun ediyor. Öyle ki kullanıcılar bu platform üzerinde popülerliği çok önemsiyorlar. Bu platform üzerinde eğlence amaçlı büyük bir kitle olmasının yanı sıra buradan maddi gelir elde eden kitlenin de sayısı azımsanmayacak oranlara ulaştı. Her geçen günde kullanıcı sayısı da artmakta olan bu platformda sahip olduğunuz hesabınızın gizli yahut herkese açık olma özellikleri mevcut.

Günlük hikaye paylaşımları da çokça sevilerek kullanılan bir diğer özellik. Direkt mesaj kısmında özel mesajlaşmalar yapabileceğiniz bir alanda mevcut burada. Ama yine de Instagram dendiğinde akla ilk gelecek şey her zaman fotoğraf paylaşmak oluyor. Akla hemen bir soru gelebilir. Fotoğraf gibi Instagram’da video paylaşma da mümkün mü? Henüz paylaşmamışsanız bile Instagram’da karşınıza mutlaka videolar çıkmıştır. Bu da sorumuzun cevabını verir. Instagram’da video paylaşma hem mümkün hem de çok sık tercih edilen ve kullanılan bir özellik. Bunun yanında çok kolay birkaç adımla Instagram’da video paylaşma imkanı da bu özelliği daha sevilir kılıyor. Peki Instagram’da video paylaşma nasıl yapılır? Diyorsanız sırasıyla tüm adımları anlatalım.

Instagram’da Video Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagramda video paylaşma aşamalarına geçmeden önce küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda görüyorum. Bu platform üzerinde paylaşmak istediğiniz videoların süresi en az 3 saniye ve en fazla 60 saniye yani 1 dakika olabiliyor. Instagram’da video paylaşma niyetiyle çekeceğiniz videolarda bu süre sınırlamalarına dikkat etmenizi öneririm. Şimdi sırasıyla Instagram’da video paylaşma için yapılacakları inceliyoruz.

İlk olarak giriş yaptığımız uygulamada alt orta kısımda karşımıza çıkacak “artı” sembolüyle (+) gösterilen butona basıyoruz.

Burada açılan fotoğraf yahut video paylaşma alanında hazır olan videomuzu seçmek için kütüphaneye giriyoruz.  Eğer hazır bir video yok ise açılan alanda video çekme seçeneğine girmeniz yeterli.

Kütüphaneden seçtiğiniz videoyu belli oranlarda ekrana sığdırma işlemi gerekebilir tek bir hareketle bu otomatik olarak ayarlanır. Eğer videoyu o anda Instagram üzerinden çekiyorsanız buna zaten ihtiyaç kalmıyor.

Instagram’da Video Paylaşma Nasıl Yapılır?

Ardından ileri diyoruz. Karşınıza çıkan filtre seçeneklerinden dilerseniz bir seçim yapabilirsiniz. Ya da istemiyorsanız bir filtre uygulamadan normal haliyle videonuzu paylaşmak için devam edebilirsiniz.

Videonuzun süresi 60 saniyeden uzun ama paylaşmak istiyorsanız, videonuzun süresini 60 saniye ve altına denk gelecek oranda kesebilirsiniz.

Filtre ve kesme özelliklerini uyguladığımız alanda üst orta kısımdaki ses sembolü ile videonun sesli yahut sessiz paylaşımını seçmek de sizin elinizde.

Videonuza uygulamanız gereken tüm ayrıntıları eklediyseniz yine ileri butonuna basmanız yeterli. Şimdi karşınıza son aşamanın olduğu kısım çıkacak. Burada videonuza açıklama yapmak isterseniz ekleyebilirsiniz. Etiketlemek istediğiniz kişiler varsa etiketleyebilirsiniz. Kullandığınız diğer sosyal medya platformlarında da bu paylaşımınızın görünmesini isterseniz seçeneklerden istediğiniz sosyal medya platformunu etkinleştirerek bunu mümkün kılabilirsiniz.

Tüm işlemler halledildiğinde uygulamada sağ üst köşede göreceğiniz paylaş butonuna basmanızla video tüm takipçilerinizle paylaşılmış olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Instagram’da video paylaşma oldukça kolay ve keyifli bir uygulama yöntemi sunuyor kullanıcılarına. Bu sebeple çok sevilen sosyal medya platformu Instagram’da fotoğraflar kadar videolar da yaygın ve bol bol karşımıza çıkıyor. Daha önce bu platformda videolar paylaşmamışsanız Instagram’da video paylaşma adlı yazımızla aşama aşama tüm adımlarını incelediğimiz video paylaşımını, siz de en kısa zamanda denemek isteyeceksiniz. Oldukça kolay ve eğlenceli bu özellikle siz de çok eğlenecek ve daha çok kullanmak isteyeceksiniz.

Eğer video paylaşamıyorsanız, Instagram video yükleme sorunu hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.

Instagram uzun video paylaşma adlı yazımızı okuyarak uzun videolarınızı nasıl paylaşacağınızı öğrenin.

Instagram Video izlenme sayınızı yükseltmek için Instagram video görüntülenme satın al hizmetimizi inceleyin!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da video paylaşma özelliği mevcuttur. Instagram paylaşım ekranına gelerek galerinizden 1 dakikadan kısa bir video seçerek standart yayınlama sürecini tamamlayarak paylaşım yapabilirsiniz.

Instagram video süresi sınırı bulunmaktadır. Instagram video paylaşım süresi 1 dakikadır.

Instagram videolarınzın popüler videolar arasına girmesi için izlenme sayılarını arttırmanız gerekmektedir. Instatakipci Instagram video izlenme ürününü inceleyerek görüntülenmelerinizi hızla arttırabilirsiniz.

IGTV, Instagram üzerinden kanal oluşturarak uzun videolar paylaşmanıza olanak sağlayan yeni bir özelliktir.

IGTV ile uzun videolar paylaşmanız mümkündür. Normal videolar 1 dakika sürerken IGTV videoların süresi sizlere kalmıştır.

Instagram hikayeleriniz en fazla 15 saniye uzunluğunda olabilmektedirler.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Video Paylaşma Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ayca Dalman
    Ayca Dalman

    Instagramda video paylasmanın nasıl yapıldıgı hakkında güzel bir yazı olmuş 😊

  2. Kemal Ovunc
    Kemal Ovunc

    aşamalar gayet açıklayıcı video paylaşmanın instagramda nasıl yapılacağını iyice öğrendim