İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da Youtube Videosu Nasıl Paylaşılır?

YouTube videolarını Instagram’da paylaşmak uzun zamandır YouTube kanalı olanlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Ancak bu yazımızda sizlere sunacağımız yöntem ile Instagram’da YouTube videolarını paylaşmak artık çok daha kolay! Yazımızda yer alan adımları doğru şekilde izlendikten sonra Instagram’da YouTube videolarını yayınlamak sorun olmayacak. Herkese kolaylıkla ulaşmak ve Instagram üzerinden de izleyici kazanmak bu yöntem ile çok daha kolay olacak ve etkileşim oranlarınıza olumlu bir şekilde yansıyacak. Instagram Youtube video paylaşımı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar bu yazıda.

Instagram, video ile tanıtım yapmanın çok kolay ve ücretsiz olduğu bir platformdur ve ayrıca çok daha geniş bir tanıtım yapmak isteyenlere özel uygun fiyatlarla reklam yapma imkânı da mevcuttur. Bu sebeple de YouTube videolarını Instagram’da paylaşmak, YouTube kanalı olanlar için oldukça avantajlı bir tanıtım çalışması olacaktır. Özellikle yeni ürettiğiniz içerikleri Instagram profilinizden paylaşarak, etiketler ile güçlendirerek daha fazla kullanıcı tarafından fark edilmesini ve etkileşim kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram’da YouTube Videosu Nasıl Paylaşılır?

Instagram, pek çok farklı platforma takipçi çekmek için kullanılabilecek oldukça geniş bir fotoğraf ve video paylaşma alanı olduğu için YouTube takipçisi ve izlenmesi kazanmak isteyenler de genellikle kendi reklamlarını Instagram üzerinden yapmaktadır. Sizlere sunduğumuz aşağıdaki adımları izleyerek Instagram üzerinden YouTube videoları kolaylıkla paylaşılabilirsiniz:

  • Öncelikle paylaşılmak istenen videoya girilir ve video linki kopyalanır.
  • Tube2gram internet sitesine girilir.
  • Sitede üst kısımda yer alan sosyal medya platformlarından Instagram seçilir.
  • Çıkan penceredeki ilgili kutucuğa kopyalanan youtube video linki yapıştırılır.
  • Instagram üzerinden video paylaşma süresi kısıtlı olduğundan dolayı ayar sekmesinden videonun gösterilmek istenen kısmı seçilerek kesilir. Videonun uzunluğunu nasıl şekilde paylaşacağınıza göre belirlemelisiniz. Instagram’da her video çeşidinin (IGTV, story, reels, feed video) uzunluk kısıtlaması farklıdır.
  • Kesilen video kısa sürede Instagram’da paylaşılacaktır.

Bu adımlar izlenerek Instagram’da video paylaşmak mümkün hale gelir. Aynı zamanda çeşitli video indirme sitelerinden de YouTube videolarını bilgisayar ve benzeri cihazlara indirmek mümkündür. Bu şekilde de indirilen YouTube videoları kesilerek Instagram üzerinden paylaşılabilir. İndirilen videolar farklı sosyal medya platformlarından da kolaylıkla paylaşılabilir.

Videolarınızı Youtube üzerinde paylaşmadan önce, çeşitli düzenleme programları ile 15 saniyelik tanıtım içerikleri hazırlayabilirsiniz. Hazırlanmış olduğunuz bu tanıtım videolarını Instagram profilinizde paylaşabilir ve açıklamalar bölümünde videonuz ile ilgili detayları ekleyebilirsiniz. Bu detayları eklerken oldukça ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Ardından etiketler kullanarak ve youtube kanal linkinizi de ekleyerek profiliniz üzerinden tanıtım videonuzu paylaşabilirsiniz.

Instagram Hikayede Youtube Linki Paylaşma

Youtube’da yer alan bir videonun bağlantısını Instagram hesabınızda paylaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Instagram’da paylaşmak istediğiniz Youtube videosunu Youtube uygulamasında bulun.
  • Videonun altında yer alan Paylaş butonuna bastıktan sonra “Bağlantıyı Kopyala” seçeneğini seçin ve Youtube linkini kopyalayın.
  • Instagram hikaye paylaşma kısmında sağ üstte görünen gülen yüz (gif) ekleme butonuna tıklayın. (Soldan ikinci buton)
instagramda youtube linki paylaşma
  • Daha sonra alta inerek “Bağlantı” seçeneğine basın.
  • Kopyaladığınız linki yapıştırın.
  • Bitti deyin.
instagram story bağlantı ekleme

Bu şekilde paylaştığınız Instagram storyde Youtube videosu linkini de paylaşmış olursunuz.

instagram youtube linki ekleme

Instagram Üzerinden YouTube Videosu Paylaşmanın Faydaları Nelerdir?

Instagram, pek çok farklı sosyal medya platformuna ait paylaşımın reklamının yapılması ve paylaşılıp daha fazla kitleye ulaşması için oldukça geniş bir alandır ve bu sebeple de YouTube kanalı olanlar özellikle de kanallarının ve videolarının reklamlarını bu platform üzerinden yapmaktadır. Instagram’da YouTube videolarının paylaşılmasının en büyük avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Videosu paylaşılan YouTube kanalının reklamının yapılmasına ve bu sayede daha fazla etkileşim almasına katkı sağlar.
  • YouTube videosuna daha fazla kişinin erişmesine olanak tanır ve bu sayede de videonun izlenme sayısının, abone sayısının ve hatta beğeni sayısının artması çok daha kolay hale gelir.
  • İçeriklerin paylaşıldığı kanalın bilinirliğinin artmasını ve popülerlik kazanmasını sağlar.
  • Daha geniş bir kitleye kanalın ve videonun duyurulmasına yardımcı olur.

Bu avantajları ile Instagram’da YouTube videosu paylaşan kullanıcılar çok daha kolay şekilde kanallarının ve videolarının duyurulmasını sağlayarak daha çok izlenme kazanabilir ve YouTube dışından da takipçi ve izlenme kazanarak kısa sürede popüler hale gelebilir. Kolay şekilde reklam yapma avantajı sağlayan Instagram, içeriklerin de uygun ücretler karşılığında reklamını yapması sayesinde YouTube kanallarının ve kişilerin de tanınmasının çok daha kolay hale gelmesine katkı sağlar.

Eğer hedefiniz bu paylaşımlar ile youtube beğeni sayınızı arttırmak ise daha kolay biçimde youtube beğeni satın alabilirsiniz.

Instagram’da Youtube Videosu Paylaşma Sonuç

Videoların paylaşımları yapılmadan önce, çeşitli metinler ile açıklamalar eklenmelidir. Bu açıklamalar videolarınızın daha çok talep görmesini sağlar. Özellikle videolarınızda kullanacağınız küçük kapak resimlerinin dikkat çekici olmasına dikkat etmelisiniz. Instagram üzerinde videonuzu paylaşmadan önce video ile ilgili dikkat çekici açıklamalar eklemeli ve kesinlikle etiketleri düzenlemelisiniz. Etiketler olmadan videoları paylaşmamalısınız. Kullanacağınız hastahgler videolarınızın daha fazla kullanıcıya ulaşmasına direkt etki eder. Bu nedenle alakalı ve çok hit alan hashtagleri kullanmakta fayda olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

YouTube Shorts İzlenme sayınızı artırmak istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atın!

Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram profillerinizde 1 dakika süresini geçmeyecek şekilde istediğiniz videoları paylaşabilirsiniz. Videoların sizin tarafından yüklenmesi gerekmektedir.

Instagram profillerinizde link paylaşma ihtimaliniz yoktur. Sadece belirli takipçi sayılarına ulaşmış olan profiller hikayeler üzerinden link paylaşabilir.

Profilinizde youtube video paylaşmak adına yapmanız gerekenleri sizlere sunduğumuz blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram paylaşımlarının açıklama bölümlerine link eklenemez. Sadece biyografi ve hikaye üzerinden link eklemesi yapılabilir.

Instagram paylaşımlarınızda etiketler kullanmak, gönderilerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını mümkün kılar. Bu nedenle etiket kullanımı kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Youtube videoları için ideal video çözünürlüğü en boy oranı 16:9 dur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Youtube Videosu Nasıl Paylaşılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Volkan Binay
    Volkan Binay

    instagram hesabımda youtube kanalımın videosunu paylasmaya calısıyordum paylastım tesekkurler faydalı bir yazı

  2. Cahit Sancar
    Cahit Sancar

    İnstagramda youtube videosu paylaşma hakkında faydalı bir blog yazısı 🙂 🙂 🙂