İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagramı İnternetsiz Kullanmak Mümkün Mü?

İnternet çağında olmamıza rağmen maliyetleri nedeniyle interneti istediği kullanamayan birçok insan bulunmakta olup, bunlarda sosyal medya uygulamalarını internetsiz kullanmanın yollarını aramaktadırlar. Özellikle aktif kullanıcı sayısıyla ön plana çıkan Instagramı internetsiz kullanmak birçok kişiye cazip gelmektedir. Instagram’da kullanıcılarını düşünmüş olmalı ki Instagramı internetsiz kullanmak isteyenler için bu özelliği bünyesine kattı. Artık isteyen herkes Instagramı internetsiz olarak kullanabilecek. Nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız da yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Instagramı internetsiz kullanmak

Instagramı Internetsiz Kullanmak

Instagram’ın internetsiz kullanılabildiğinden bahsetmiştik. Fakat bu durum sizi hemen heyecanlandırmasın. Maalesef internetsiz kullanımda her özellikten yararlanılamamakta. Instagram’ı internetsiz olarak kullandığınızda güncel gönderileri göremeyeceksiniz. Görebileceğiniz gönderiler yalnızca son girişinizden kalanlar olacak. Peki, Instagramı internetsiz kullanmak isteyen biri neler yapabilecek?

  • Instagram’da bulunan fotoğrafları ve videolarını beğenebilecek
  • Yorum yapabilecek
  • Video izleyebilecek
  • Instagram takipçilerinizin paylaşımlarını belli bir süre görebilecek.
  • Mesaj gönderebileceksiniz.

Fakat yapılan beğeniler, yorumlar ve gönderilen mesajlar siz internetinizi açtığınızda karşı tarafa ulaşacak.

İnternetsiz Instagram Nasıl Kullanılır?

İnternetsiz Instagram kullanma işlemleri için öncelikle güncel bir sürüme sahip olmanız gerekmektedir. Instagram’ın güncel bir sürümünü kullanmıyorsanız uygulama mağazanıza (Android cihazlar için Google Play Store, İOS cihazlar için AppStore) giderek güncelleyebilirsiniz. Güncellemeden sonra çevrimdışı olarak fotoğrafları, videoları ve hikâyeleri görüntüleyebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken bir hususu da belirtmek isteriz. İnternetsiz Instagram kullanabilmeniz için uygulama açtığınız her gönderiyi telefonunuza kaydetmektedir. Bu da bir süre sonra telefonunuzun hafızasının dolmasına ya da kasmasına neden olabilir. Bu nedenle belirli aralıklarla Instagram uygulama verilerini temizlemeniz önerilmektedir.

Instagram Internetsiz Kullanma

İnternetsiz Instagram’da Hangi Özellikler Var?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere akışta önceden yüklenmiş fotoğraf, video ve hikâyeleri görüntüleyebilirsiniz. Bu paylaşımları beğenebilir ve yorumlayabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınıza da özel mesaj gönderebilirsiniz. Tabi tüm bu işlemler internetinizi açtıktan sonra işleme alınacaktır. Bu nedenle acil bir mesaj iletiyorsanız, internetinizin açık olduğundan emin olunuz.

Instagramı internetsiz kullanmak mümkün mü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook tarafından satın alınmasından sonra her geçen zaman biraz daha gelişen popüler paylaşım uygulaması Instagram’a gelen son özellik ile birlikte internetsiz Instagram döneminin ilk adımları da atılmış oluyor.

Son gelen bu özellik bildiğiniz gibi “Saved Photos” özelliğidir. Bu özellik ile birlikte artık kullanıcılar beğendikleri fotoğrafı kaydedebilme imkânına sahip oluyorlar. Önceden kullanıcılar kaydetme işlemlerini ekran görüntüsü alarak gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. Şimdi ise tek bir butonla beğendikleri fotoğrafı Instagram profillerine kaydedebilecekler. Gelelim bu özelliğin internetsiz Instagram ile ne ilgisi olduğuna.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Kullanıcılar beğenip kaydettikleri bu fotoğraflara sonradan bakmak istediklerinde internet yokken de erişebilecekler. Yani kullanıcıların çevrimdışıyken bile fotoğraflara ulaşma imkânı olacak.

Kullanıcılar bu özelliği internetsiz Instagram döneminin başlangıcı olarak görüyor. Sadece kaydedilen paylaşımlar özelliğinde gördüğümüz bu çevrimdışı kullanımı ilerleyen zamanlarda daha fazla özellikte görebiliriz.

Bu özelliği kullanırken bir paylaşımı kaydetmek için fotoğrafın sağ alt kısmındaki ayraç işaretine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra bu kaydettiğiniz fotoğraflar Instagram profilinize kaydediliyor ve buradan fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Sizin dışınızda herhangi bir kullanıcı kaydettiğiniz fotoğraflara ulaşamıyor. Ayrıca beğendiğiniz fotoğrafı kaydederken karşı tarafa herhangi bir bildirim de gitmiyor.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagramı kullanmak için internet şarttır. Ancak instagramın bazı özellikleri olmadan internetsiz olarak kullanılması mümkündür. İnternetsiz olarak sadece, daha önceden önbelleğe kaydedilmiş olan paylaşımlar görüntülenebilir.

İnternet olmadan instagram’a girerseniz, daha önceden girdiğiniz zaman içerisinde önbelleğe kaydedilmiş olan fotoğrafları, hikayeleri ve videoları görüntüleyebilirsiniz. Ancak keşfeti, ana sayfanızı yenileyemezsiniz ve güncel içerikleri göremezsiniz.

Instagram’a yeni gelen özellik sayesinde istediğini fotoğrafı kaydedebilir, koleksiyonunuza ekleyebilirsiniz. Bu sayede internet olmadan koleksiyonunuzda ki fotoğrafları görmeniz mümkün olacaktır.

Instagram üzerinden veri kullanımını azaltmanız mümkün. Yapmanız gereken Instagramı açıp profilinize giriş yapın. Daha sonra ayarlar kısmına girin ve mobil veri kullanımı seçeneğine tıklayın sonra daha az verileri kullan seçeneğine tıklayarak internet tasarrufu yapabilirsiniz.

Maalesef internetiniz olmadan gönderi paylaşamazsınız, sadece kaydedebilirsiniz.

İnternetsiz kullandığınızda çevrimiçi gözükmezsiniz, sadece internet bağlantınız varken takipçileriniz sizi çevrimiçi görebilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagramı İnternetsiz Kullanmak Mümkün Mü? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Ferhat SEZER
    Ferhat SEZER

    Instagramı internetsiz kullanım olduğunu bilmiyordum. Yazıları okudum bazı özellikler yok ama olsun yinede güzel bir olay. Facebook ta bazen internetsiz kullanılıyor.

  2. Necati Kaymak
    Necati Kaymak

    instagramın internetsiz kullanımı mümkün mü diye merak ediyordum aslında hem evet hem hayır gibi güzel bir şey bence

  3. Ekrem
    Ekrem

    İnstagramın kullanımı internetsiz mümkün olsa çok güzel olurdu ya

  4. aygül
    aygül

    Eh yani