İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram 4 Müthiş Özelliği

Instagram 4 müthiş özelliği birlikte kullanıma sunuldu. Instagram ile hızlı bir yükseliş içerisinde olan ve sosyal medyanın görsel paylaşım açısından ilk sırada yer alan uygulamalarından bir tanesi yayınlandığı andan bu yana gerek aldığı güncellemeler gerekse de yaptığı sistemsel değişikliklerle şimdilerin en başarılı uygulamalarından biri olan Instagram sürekli olarak yeni özellikler alıyor olsa da söz konusu uygulamanın az bilinen püf noktaları da var. Instagram 4 Müthiş Özelliği sizi çok şaşıratacak.

Instagram’ın çok daha işlevsel bir uygulama haline gelmesini sağlayan bu özellikler aynı zamanda Instagram’ın daha eğlenceli bir uygulama haline gelmesini de sağlamakta. Resim düzenleme modlarından genel kullanımı değiştirenlere kadar bu gizli özellikler, daha doğrusu az bilinen özellikler neler? Instagram kullanımını nasıl daha eğlenceli hale getirebiliriz? Daha detaylı olarak bakalım.

Düzenlenmiş Fotoğrafla Orijinal Fotoğrafı Karşılaştırmak

Instagram paylaşımlarının birçoğunda kullanıcılar fotoğrafları paylaşmadan önce fotoğraflar üzerinde çeşitli düzenlemeler yapıyor. Fotoğrafların belli bölümlerinin kesilmesi, resimlerin döndürülmesi ve daha birçok işlem paylaşımdan hemen önce Instagram paylaşımlarının düzenlemesi için kullanılmakta. Özellikle bu konuda Instagram filtreleri önemli bir yere sahip. Genel kullanıcı verilerine göre neredeyse herkes paylaşımlarına en az 1 filtre uygulamakta.

Düzenlenmiş Fotoğrafla Orijinal Fotoğrafı Karşılaştırmak

Instagram’ın sanal bir albüm olarak düşünülmesi ve Instagram paylaşımlarının daha çok ilgi çekmesi adına yapılan tüm bu düzenlemeler kimi zaman ters etki de yapabiliyor. Yani filtrelerle çok daha iyi hale getirmek istediğiniz paylaşımlarınızı bir anda çok daha kötü bir hale getirebiliyorsunuz. Kullandığınız filtrelerin fotoğrafları nasıl değiştirdiğini de görmek isteye bilirsiniz. Bu noktada düzenlenmemiş olan ana resimle düzenlediğiniz ana resim arasında karşılaştırma yapmanız için kullanabileceğiniz çok iyi ve bir o kadar da basit yöntemlerde var. Bu yöntemi daha detaylı olarak anlatalım.

  • Bu işlemi düzenlenmiş olan fotoğraflar üzerinde yapmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle Instagram paylaşımı için düzenlediğiniz fotoğrafın filtreli yani paylaşıma hazır hali üzerine gelmek.

  • Ardından bir süre boyunca filtreli fotoğrafın üstüne basılı tutmanız gerekiyor. Filtreli paylaşımlarınızın üzerine birkaç saniye basılı tuttuğunuzda resim düzenlenmemiş halini görüntüleyebiliyorsunuz.

  • Fotoğrafın ilk halinin görüntülenmesiyle beraber filtrelerinizin ya da düzenlemelerinizin kaybolacağını da düşünmeyin. Görüntüye basılı tutmayı bıraktığınız an düzenlenmiş olan filtreli resim yeniden görüntüleniyor.

Paylaşım Sonrasında Etiket Ekleme Sistemi

Son dakika haberlerine çıkmayı hakedecek kadar nitelikli bir özellik; etiket düzenleme ve ekleme özelliği! Instagram takipçi kazanma konusunda en çok önem verilen konulardan birisi etiket kullanımı olarak değerlendirilmektedir. En çok beğeni getiren hashtagler kullanımı hem hesaplarınızda paylaştığınız fotoğrafların bir sınıfının belirlenmesini sağlıyor hem de paylaştığınız fotoğraflara ilgi duyan kullanıcıların da hesabınızı ve paylaşımlarınızı çok daha kısa süre ve çok daha kolay şekilde bulmasını sağlıyor. Instagram tarafından sunulan etiket sisteminin kullanımı bu kadar önemliyken etiketleri nasıl kullanacağınız da oldukça önemli.

Paylaşım Sonrasında Etiket Ekleme Sistemi

Burada gereksiz etiket kullanımı yapmamak, etiketleri çok aşırı kullanmamak, paylaşımların açıklama bölümlerini sadece etiketle doldurmamak gibi birçok tüyo noktası var. Fakat bunun dışıdna birde az bilinen sistemler var. Bunlardan birisi de paylaşımı yaptıktan sonra etiket eklemek. Paylaşımınızı etiketsiz olarak yaptıktan sonra yeniden etiket eklemenin en büyük avantajı Instagram hesabınıza bağlı olan diğer sosyal medya uygulamalarında da bu şekilde aynı etiketlerin öne çıkmasını sağlayabiliyor olmanız.

Bunun için yapmanız gereken işlem ise paylaşımdan sonra paylaşımınıza gelip yeniden Instagram görselini düzenlemek. Yeniden Instagram görselini düzenlemek istediğinizde bu kez paylaşımlarınıza etiket eklemeniz gerekiyor. Bu şekilde diğer sosyal medya uygulamalarında da yeni oluşturduğunuz etiketler görüntülenmiş olacak ve paylaşımlar bir kez daha öne çıkmış olacak. Bu şekilde sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlarda tek tek etiket yazmanıza da gerek kalmayacak. Düzenleme sonrasında otomatik olarak etiketler diğer hesaplarda da görülüyor.

Paylaşımları ASCII Kodu Halinde Görüntülemek

Paylaşımları ASCII Kodu Halinde Görüntülemek

Instagram’ın paylaşımları için en ilgi çeken noktalardan birine gelelim. Aslında bu sistem basit bir kod düzeniyle beraber ortaya çıkıyor. Instagram tüm resimlerinizi ASCII kod düzeniyle beraber saklıyor. Kısacası tüm paylaşımlar ASC kod düzeni sisteminde görüntüleniyor. Bu sistemde paylaşıma baktığınızda ASCII kodlarını görüntülüyorsunuz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?
Instagram Veri Kullanımı Tasarrufu Nedir?

Instagram, günümüzde en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerinden etkileşim imkanı sunan bu platform, ayrıc...

Bir nevi yapboz gibi paylaşımlarınızı bir araya getiren ASCII sistemini görüntüleyebiliyorsunuz. Tabi Instagram’ın resimleri kaydetme sistemi bu şekilde. Yani her ne kadar görebiliyorsunuz desek de Instagram’ın paylaşımlarında kullanıcıların doğrudan bu yapıyı görmesi mümkün değil. Bunun için bazı küçük oynamalar yapılması gerekiyor. Peki fotoğrafları ASCII modunda nasıl görüntüleriz.

  • Öncelikle resimleri tam ekran modunda açmanız gerekiyor. Tam ekran modunda açmak için neler yapacağınızı birazdan ele alacağız. Resimleri tam ekran olarak açıktan sonra şimdi ise yapmanız gereken yeni düzenleme.

  • Görüntülediğiniz fotoğrafların URL sayfalarının sonuna “.txt” yazıp daha sonra aratma için enter tuşuna basmanız gerekiyor. Bu şekilde ASCII düzeninde görüntüleme sistemi sağlanmış olacak. Yine aynı sistemi kullanan “.html” uzantısını da ekleyerek benzer bir görüntüyü hatta detaylısını da elde edebilirsiniz.

Paylaşımları Tam Ekran Olarak Görüntülenmesi

Bir önceki maddede ele aldığımız ASCII kodlarıyla görüntüleme yapmak için Instagram paylaşımlarınızı öncelikle tam ekran olarak görüntülemeniz gerektiğini belirtmiştik. Şimdi ise fotoğrafları nasıl tam ekran yapacağınızdan bahsedelim.

Bu noktada şunu belirtmek gerekiyor. Sadece ASCII sisteminin görüntülemesi değil bunun dışında tam boy resimlerin görüntülenmesi ve kısacası paylaşımları yüksek çözünürlükte indirmeniz mümkün. Ayrıca tabi ki yüksek çözünürlükte görselleri daha detaylı olarak da görüntüleyebiliyorsunuz. Bu işlem için yapmanız gereken işlemleri ise şöyle sıralayabiliriz.

  • Öncelikle Instagram’ın web sürümünü bilgisayarlarınız üzerinden açmanız gerekiyor. Instagram web sürümünü görüntüledikten sonra tam boy olarak görüntülemek istediğiniz fotoğrafları ya da paylaşımlara tıklamanız gerekiyor. Paylaşımlara tıkladığınızda URL kısmında uzun açıklama bölümünün yer aldığını göreceksiniz.
  • Adres satırında yer alan URL kısmında “?taken-by” ve sonrasındaki bölümleri siliyoruz. Bu kısma ise daha geniş görseller ise “media/?size=L” ifadesini eklemeniz gerekiyor. Burada yer alan Large ifadesi resmin tam boy görüntülenmesini sağlıyor. İşte bu yazıda sizlere Instagram 4 müthiş özelliği konusunu ele aldık

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram etiketleri, bir konu hakkında Instagram’da paylaşıma açık olan tüm içerikleri görüntüleyebileceğiniz sisteme verilen isimdir. Instagram’da popüler etiketleri kullanarak profilinize gelen ziyaretleri arttırabilirsiniz.

Instagram filtre kullanılan fotoğrafları görüntülemek için filtreli fotoğrafın üstüne basılı tutarak orjinal halini görüntüleyebilirsiniz.

Instagram güncellemeleri bazı zamanlarda otomatik olarak telefonunuza gelmez. Bu gibi durumlarda manuel olarak AppStore ve Google Play’e giriş sağlayarak güncellemeleri yapabilirsiniz.

Instagram üzerinde yapacağınız paylaşımlarınızda tek paylaşım için en fazla 30 adet etiket kullanabilirsiniz.

Instagram etiket kullanımı paylaşımlarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını ve daha fazla etkileşim almasını sağlar.

Instagram DM üzerinden grup sohbetleri oluşturabilir ve 32 kişiye kadar kişi davet edebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram 4 Müthiş Özelliği Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

7 yorum

  1. Istanbul ithal​at - ithal Çin ​ürünleri
    Istanbul ithal​at - ithal Çin ​ürünleri

    instagramda paylaşım yapınca fotoğraflar özellikle de mesaj olarak görüntü attığımızda eksik çıkıyor. Nedeni nedir? söyler misiniz. Yarım yamalak fooğrafların çıkmasının nedeni?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Instagram’a yükleme yaparken bağlantı hatası veya cihazınızdaki görsellerin zaten problemli olması ihtimalleri ilk akla gelenler. Bunların dışında birçok sebebi olabilir. Bozuk bir görseli bizimle paylaşabilir misiniz?

  2. Fulya
    Fulya

    Merhaba instagramda paylaşım yapılabilen uygulamalara başka bir uygulama ekleyebilir miyiz?
    Veya başka bir uygulamayla bağlantı kurabilir miyiz diyeyim. Smule sing diye bir uygulama var fakat karaoke yaptıktan sonra herkeste çıkan instagramda paylaş özelliği bende çıkmıyor. Acaba ayarları nereden yapmam gerek telefondan mı etkinleştirmeliyim, nasıl?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, bahsettiğiniz uygulamanın Instagram üzerinde paylaşmanızı sağlayacak araçlarının yazılımı geliştirenler tarafından düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir. Bu sayede Instagram’da diğer uygulamalar aracılığıyla paylaşım yapabilirsiniz. Uygulama buna izin vermiyor veya böyle bir özelliği göremiyorsanız uygulamanın geliştiricileriyle iletişime geçmenizi öneririm. Sürüm hatası olması ihtimaline karşın uygulamayı yeniden kurmayı da deneyebilirsiniz.

  3. Derya ARI
    Derya ARI

    Instagram özelliğini yaparken yukarıda belirttiğiniz kurallar tek mi? Tüm bilinmeyen özellikler instagram için değşiim gösteriyor. Hangi uygulamaları daha çok tavsiye ediyorsunuz. Güvenlik için soruyorum.

  4. Borahan
    Borahan

    iyi bir instagram kullanıcısı olduğumu düşünüyordum bu az bilinen 4 müthiş özelliği yeni görüyorum ama 😀 teşekkürler

  5. Bora Özer
    Bora Özer

    Az bilinen bu 4 müthiş özellik ile alakalı bu bloğun bütün instagram kullanıcılar tarafından okuması gerektiğini düşünüyorum