İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram Kullanıcı Adını Unutmak – Nasıl Giriş Yapılır?

Instagram internet dünyasının en çok aranan uygulamalarından biri. 2016 yılını geride bırakmaya sadece sayılı günler kala açıklanan kullanım ve arama verilerine bakacak olursak Instagram’ın listede üst sıralarda yer aldığını da net bir şekilde görebiliriz. Özellikle Snapchat ile girdiği mücadele sonrasında daha da bir ön plana çıkmaya başlayan Instagram’ın bu yapısı ile beraber uygulamaya üye olan kullanıcı sayısı da artış göstermeye başladı. Görünüşe göre Instagram’da yaşanan en büyük sorun Instagram Kullanıcı Adını Unutmak.

Tabi her ne kadar kullanıcı sayısının sürekli olarak artması ve Instagram’ın sürekli olarak güncellenmesi beğeni toplasa da aslında uygulamanın bu şekilde ön plana çıkması yaşanan sorunlarında sayısını bir hayli arttırmakta. Yaşanan tüm bu sorunlar için ise Instagram’da düzenli aralıklarla kullanım rehberleri yayınlayarak kullanıcıların yaşadığı sorunları çözmeyi hedefliyor. Bu noktada Instagram’da en çok yaşanan sorunların başında ise kullanıcı bilgilerinde yaşanan sorunlar geliyor. Çoğu kullanıcı hesabıma giriş yapamıyorum sorunu yaşıyor.

En Sık Yaşanan Sorun Instagram Kullanıcı Adını Unutmak

Genelde Instagram’ın akıllı telefonlar üzerinden kullanılması ve akıllı telefonlardan uygulamaya giriş yapılırken bilgilerin hatırlanılmasının seçilmesiyle beraber kullanıcılar akıllı telefonlarında her seferinde şifre girmeden ve her seferinde kullanıcı adını yazmadan doğrudan Instagram uygulamasına giriş yapabiliyor. Bu durumda aslında büyük bir kolaylık olarak gösterilse de kullanıcı giriş bilgilerinin unutulmasına da neden olmakta. Zira son dönemde kullanıcılarda da en çok bu yönde mesajlar geldiğini söylemek gerek.

Bu noktada eğer Instagram şifrenizi unutmuşsanız o zaman yapmanız gereken şifremi unuttum bağlantısı üzerinden Instagram’a mesaj göndermek ve onay maili istemek. Instagram mail adresinize onay maili gönderdikten sonra ise doğrudan gelen bağlantı üzerinden şifrenizi de değiştirip hesabınıza girebiliyorsunuz. Fakat kullanıcı adınızı unuttuğunuzda nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor şimdi buna bakalım. Instagram kullanıcı adınız dışında Instagram şifrenizi unutabilirsiniz, bu konuda Instagram şifremi unuttum yazımızı inceleyebilirsiniz.

instagram kullanici adı ve şifre değiştirme

Instagram Kullanıcı Adını Unutmak Halinde Yapılması Gerekenler

  • Öncelikle bir öneri de bulunarak işe başlayalım. Daha rahat işlem yapmak ve daha rahat kullanıcı adınızı öğrenmek için mutlaka Instagram web sürümünü kullanmanız gerekiyor. Instagram web sürümü üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Zira akıllı telefon üzerinden bu işlemleri yapmanız pek mümkün değil.
  • Instagram giriş sayfasına girdikten sonra ise yapmanız gereken “şifre ve kullanıcı adının” girişinin yapılacağı kısımda yer alan “unuttun mu?” bağlantısına girmek. Unuttun mu bağlantısına girmeniz durumunda size hangi bilginizin unutulduğunu soran bir kısım gelecek. Buradan “Kullanıcı adı veya E-posta” seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Bu işlemden sonra posta hesabınıza bir mail gönderilecek. Bu link sizi doğrudan giriş sayfasına yönlendiriyor. Linkin yaptığı yönlendirme sonrasında ise karşınıza gelen sayfada kullanıcı adınız gösteriliyor.
  • Eğer bu adımlar size yardımcı olmadıysa Instagram Yardım Merkezi‘nden destek almayı deneyin.

ÖNEMLİ NOT: Bu işlemle kullanıcı adınızı öğrenmenizle beraber “şifre değişikliği” yapmanız da gerekli. Güvenliğiniz için Instagram kullanıcı adı ve şifreniz bölümünde yeni bir şifre oluşturmanızı da istemekte. Özellikle belirtmek gerekir ki Instagram veya farklı platformlara üye olurken sizden istenen, e-posta, telefon numarası gibi önemli güvenlik bilgileri, güvenliği sağlamak açısından son derece önemlidir. Bu nedenle bu bilgilerin sürekli hesap içerisinde güncel tutulması son derece büyük bir önem taşımaktadır. Bunun için Instagram şifre değiştirme işlemini de öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

Instagram Eski Kullanıcı Adı Bulma

Instagram’da eski kullanıcı adı bulma yapmak biraz karmaşık olabiliyor. Eski kullanıcı adlarınızı kullanmamak için kullandığınız kullanıcı adlarını bulmak istiyor olabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek Instagram eski kullanıcı adınızı bulabilirsiniz.

  • Profilinize gidin ve sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.
instagram eski kullanıcı adı bulma
  • Açılan sayfada “Hareketlerin”e tıklayın.
  • Hareketlerinizi yönetebileceğiniz bir sayfa göreceksiniz. “Hesap Geçmişi”ne tıklayın.
instagram eski kullanıcı isimleri
  • Hesap geçmişi sayfasında eski kullanıcı adı dahil hesabınızda yaptığınız bütün değişiklikleri görebilirsiniz. Aşağı inerek günümüzden geçmişe yaptığınız değişiklikleri inceleyebilirsiniz.

Bu yazıda Instagram Kullanıcı Adını Unutmak sorunundan bahsettik. Umarız faydalı bulmuşsunuzdur. Instagram hesabınızı kullanmaya başladıktan sonra büyütmek için Instatakipçi sitemize göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’ a mail adresinizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Mail adresinizi kullanıcı adı bölümüne yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Instagram hesabınıza kullanıcı adı, mail ya da telefon numarası ile şifrenizi de girerek giriş sağlayabilirsiniz. Giriş için 3 giriş bilgisinden bir tanesi kesinlikle olmalıdır.

Şifrenizi unutmanız durumunda mail adresinize bir şifre değiştirme bağlantısı gelecektir. Bu işlemi tamamladıktan sonra şifrenizi güncelleyebilir ve sisteme giriş sağlayabilirsiniz.

Giriş yapın ve bakmak istediğimiz sayfanın profiline girin. Yukarıda sağ köşede bulunan 3 noktaya tıklayın. Çıkan ekrandan ‘ Bu Hesap Hakkında’ yazısına basın. Karşınıza baktığınız profilin önceki kullanıcı adları çıkacaktır

Uygulamayı açın, Profilinize gidin ve ardından “Profili Düzenle” ye dokunun. “Kullanıcı Adı” nın yanındaki metin kutusuna dokunun. Şimdi, mevcut kullanıcı adınızı silmek için Sil simgesine dokunun.

Evet silinen Instagram hesabınızı çok kolay birkaç adımda geri alabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kullanıcı Adını Unutmak – Nasıl Giriş Yapılır? Hakkında 19 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

19 yorum

  1. teyfur
    teyfur

    kullanici adini ve parolami giriyorum girmiyor

    • teyfur
      teyfur

      kullanici adimi sehv giriyor

  2. Musa Rustemov
    Musa Rustemov

    Ben instagram sifremi unutdum.Yardim edin

  3. Emre
    Emre

    Instagram eposta mı unuttum
    Yardımcı olursanız çok sevinirim

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, maalesef bu konu hakkında sizlere yardımcı olamıyoruz.

  4. Emine
    Emine

    Instagramıma giremiyorum telefon numaram değişti diye mi acaba

  5. Vildan
    Vildan

    Ben bir arkadaşım ile mesajlaşırken Üçüncü mesajım gitmedi ve yavaşça konuşma silindi.Ben bu arkadaşımın kullanıcı adını unuttum.Ona çok ulaşmak istiyorum.

  6. Ismail
    Ismail

    Instogram kolanci adımı onutum ve e postam yok nasil açarım sadece şifreyi biliyurum hesabimd dondurdum

  7. tayfun
    tayfun

    instagramıma bir yerden giremiyom kulanıcı adımı yada sifre mi unttum galiba yardım edersimisiniz

  8. Yuşa
    Yuşa

    Kullanıcı adımı biliyorum ama giremiyorum yardımcı olabilirmisiniz

  9. Nihal_kıvırcıkk
    Nihal_kıvırcıkk

    Merhaba instagram ekibi instagram hesabim calindi yardimci olun kulanici ismimi bulamıyorum hesabim

  10. Pınar
    Pınar

    Merhaba enes bey instagram kullanıcı adımı unuttum numarayi ve e-postayı yazıyorum hesap bulunamıyor diyor.Lutfen bana yardımcı olur musunuz bu hesapta vefat eden arkadasimin fotografı ve videosu var tesekkur ederim

  11. Mehmet
    Mehmet

    İstegram hesabımı kapatım ama kulancı adımı unutum

  12. Gunel
    Gunel

    Salam men kulanici adimi ve parolani duzgun yiqiram ama acilmir instaqrami acdiqim nomrede islemir baqlanib meylede qosulmatib nece edim 😔

  13. serra
    serra

    Mail adresi ile instagram giriş yapabilir miyim ?

  14. selim
    selim

    Instagram Kullanıcı Adını Unuttum nasıl giriş yaparım yazınızı çok faydalı buldum. Çok sağolun.

  15. Ebru han
    Ebru han

    Merhaba ben Instagram hesabima giremiyorum sürekli onay kodu istiyor ama onay kodu telefonuma gelmiyor

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Merhabalar, Facebook hesabınızda Instagram hesabınız tanımlı ise Facebook üzerinden giriş yapmayı deneyebilirsiniz.