İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Linkedin Kişi Arama

Özellikle son yıllarda ekonomik olarak dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir daralma söz konusudur. İşsiz kişi sayısının arttığı günümüzde Linkedin gibi iş bulma konusunda profesyonel hizmet veren bir platform, iş arayan kişiler için oldukça kullanışlı olacaktır. Özellikle iş arama ve iş bulma konusunda bu platformdan aradığınız kişileri ve özellikleri seçme konusunda yardım alabilirsiniz. Peki, Linkedin sayesinde aradığınız Linkedin kişi arama işlemini nasıl yapacaksınız? Cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Linkedin, ülkemizde binlerce kişinin kullandığı ve oldukça geniş kitlelere ulaşabileceğiniz bir sosyal platformdur. Buradaki paylaşımların çoğu iş amaçlı yaptığınız projelerden ve geldiğiniz noktalardan yapılmaktadır. Bu nedenle sizlerde Linkedin’i aktif kullanarak iş konusunda daha fazla bilgi elde etme şansınız olur. Hem arkadaşlarınızı takip edebilir hem de onların neler yaptığı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Linkedin Kişi Arama Özelliği

Çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirkette bulunan eleman açığını, sizlere oldukça kaliteli bir hizmet sunan Linkedin üzerinden giderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Linkedin kişi arama özelliğini kullanmak olmalıdır. Bu sayede kısa zaman içerisinde aradığınız özellikteki kişileri bulabilirsiniz. Peki, bu özelliği nasıl kullanacaksınız?

  • Öncelikle ana sayfadaki “mercek” resmine tıklayın.
  • Buraya aramak istediğiniz kişinin ismini yazarak arama yapabilirsiniz.
  • Çıkan sayfa eğer sizin işinizi görmüyorsa o zaman detaylı bir arama yapmanız gerekecektir.
  • İşte burada yapmanız gereken en önemli şey “arama filtreleme” özelliğini kullanmaktır.
  • Bu özellik sayesinde arayacağınız kişiye ait pek çok detay girebilirsiniz. Bu detaylar:
    • Kişinin özellikleri
    • Öğrenim bilgisi
    • Yaş, cinsiyet gibi bilgilerdir.

Bu şekilde detaylı bir arama işlemi gerçekleştirdikten sonra sizlerde kısa zaman içerisinde aradığınız kişiyi bularak ona hemen işbaşı yaptırabilirsiniz.

linkedin kişi arama özelliği

Linkedin kişi bulma özelliği sayesinde aradığınız özellikteki kişilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu sayede kısa zaman içerisinde profesyonel kişilere ulaşabilir ve eleman açığınızı girebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Linkedin İş İlanları

Linkedin Kişi Arama ve Bulma

Yukarıda anlattığımız şekliyle bu platform üzerinden arkadaşlarınızı, şirketleri ve daha pek çok konuda çeşitli aramalar yapabilirsiniz. Linkedin gibi etkin ve kullanılan bir platform sayesinde kısa zaman içerisinde sizlerde aradığınız işi veya personeli bulabilirsiniz. Ülkemizde yüz binlerce kullanıcısı olan bu platformda hem patronlar, hem çalışanlar hemde iş arayan kişiler bir arada bulunmaktadır.

Linkedin kişi arama özelliği ile birlikte aslına bakarsanız günümüz ilan sitelerinde bulamayacağınız kadar çok özellikli kişileri bulabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir takım temel noktalar vardır.

  • Kişilerin bazen kendilerinde olmayan özellikleri eklediğini unutmamalısınız.
  • Yaş, isim ve soy isim gibi bilgilerin yanlış verilebileceğini unutmamalısınız.
  • Dolandırıcılarında bu platformu kullanabildiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Linkedin detaylı kişi bulma ile birlikte yukarıdaki maddelere dikkat ettiğiniz takdirde kısa zaman içerisinde aradığınız özelliklerdeki kişiye ve işe ulaşabilirsiniz. Ayrıca Linkedin özel mod hakkında kapsamlı inceleme yaptığımız yazıyı da okuyabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Yukarıda yer alan adımlar size yardımcı olmadıysa Linkedin Yardım üzerinden destek almayı deneyebilirsiniz.

Linkedin Destek kategorimiz ile Linkedin üzerinde yaşadığınız tüm sorunları çözebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uygulama üzerinden bağlantı kurmak istediğiniz kişiler ve şirketleri kolay bir şekilde arayabilirsiniz. Böylece kendi ağınızı güçlendirebilir ve daha etkili bir profile sahip olabilirsiniz.

Premium daha fazla ayrıcalıkları olan, daha kolay bağlantılar edinebildiğiniz ve özellikleri sayesinde daha konforlu bir ağ hizmeti sağlana ücretli bir Linkedin özelliğidir.

Kişi arama yapmak için uygulamanız gereken yöntemler çok basittir. Bununla ilgili detaylı bilgiye blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Profilinize sertifika ekleyebilir ve profilinizin daha profesyonel olarak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Uygulama profilleri 30,000 bağlantıya kadar kabul edebilmektedir. En üst limit bu olarak belirlenmiştir.

Linkedin profilinizin görüntülenme sayıları hakkında verilen bilgiler gerçek bilgilerdir. Ancak detaylı bilgilere erişmek adına premium hesap sahibi olmak gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Linkedin Kişi Arama Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. kübra
    kübra

    Linkedin detaylı kişi arama nasıl yapılır yazınızı çok sevdim. Bu tarz insan kaynakları ile ilgili paylaşımlarınız çok faydalı oluyor.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Çok teşekkür ederiz. Diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

  2. Remzi sarı
    Remzi sarı

    Linkedin görüntülenme sayıları doğrumudur? Teşekkürler..

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Evet doğrudur. LinkedIn hakkındaki diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.