İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Linkedin Sertifika Ekleme Nasıl Yapılır?

Linkedin bugüne kadar kullanılmış olan en kaliteli ve en yararlı programlar arasında gelmektedir. Bu uygulama sayesinde kişiler online olarak kendilerine ait büyük ve geniş çaplı bir CV oluşturabilir ve bu CV’yi farklı kanallar üzerinde paylaşarak daha çok kişiye erişim sağlayabilirler. İşverenlere ulaşmanın ve kendini kanıtlamanın en kolay yollarından bir tanesi, bir Linkedin profiline sahip olmaktır.

Kişiler Linkedin üzerinde özgeçmişlerine dair her şeyi paylaşabilirler. Ufak bir iş deneyimlerinden, gittikleri seminerlere ve aldıkları sertifikalara dair her şeyi paylaşabilecekleri bu ortam, kendilerine en uygun işvereni bulabilmelerini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yüksek kademeli işlere gelebilmeleri açısından onlara güzel bir kapı olacaktır.

Linkedin Sertifika Ekleme

Her CV’de yer verilmeyen sertifikalar, özellikle lisans ve yüksek lisans mezunları için kıymetlidir. Çünkü bu sertifikalar için de belirli ücretler ödenmiştir ve kişiler sertifikalarını LinkedIn CV üzerinde belirtmek istemektedir. Linkedin sertifikalı özgeçmiş oluşturmanın en kolay yolunu kullanıcılarına sunmaktadır. Kişiler bu yöntemin nasıl gerçekleştiğini bilmek istemekte ve arama motorlarına Linkedin sertifika ekleme nasıl yapılır sorusunu sormaktadır.

Linkedin üzerinden sertifika eklemek çok basittir. Kişiler hesaplarına giriş yaptıktan sonra, anasayfada bulunan ben simgesine tıklayarak işe başlayabilir. Ben simgesine tıklanıldığında kişinin profili açılacaktır. Yukarıda yer alan kısımlarda “Profile ekle” kısmı yer alır. Profile ekle sekmesinde bulunan başarılar kısmının yanında bulunan ok simgesine tıklanır. Açılan kısımda sertifikalar adlı bir başlık yer almaktadır. Bu bölüm, sertifikalarınızıa eklemenize olanak tanıyan bölümdür. Yanında bulunan artı işaretine tıklandıktan sonra sertifikalar eklenmeye başlayabilir. Kişi isterse bilgiler girerek, isterse de olan sertifikaları fotoğraflayarak sertifika ekleme işlemini gerçekleştirebilir. (Linkedin Destek)

Linkedin Sertifika Eklemek Profilime Ne Katar?

Linkedin profilini oluşturan kişilerin profillerini mümkün olduğunca kalabalık tutmaları, iş bulabilmeleri açısından oldukça olumlu olacaktır. Çünkü iş verenler Linkedin profillerinde bulunan yoğunluğuna dikkat etmektedir. Kişilerin profillerinin ne kadar görüntülendiği, ne kadar iş deneyimine sahip olduğu, ne kadar programa katıldığı ve ne kadar sertifikasının olduğu gibi hususlar da iş bulmak açısından önem taşımaktadır. Ayrıca profilleriniz üzerinden yapmış olduğunuz paylaşımlarda bu konuda bu önem arz eder.

Linkedin profillerinde görülen sertifikalar, özellikle işe alınacak olan bölümle ilgili sertifikalar, kişilerin iş bulma potansiyellerini arttıracak, profillerine giren kişi sayısının yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra iş verenlerin yaptıkları bir karşılaştırmada, sertifika sayısı çok olan kullanıcılar öne çıkacaktır. Daha çok sertifika, daha çok deneyim ve daha çok eğitim anlamına gelmektedir. İşveren kişinin ne kadar eğitimli olduğunu, ne kadar çok deneyime sahip olduğunu görüntülediği takdirde kişinin iş bulma olasılığı çok yükselecektir. Kişi kendisine en uygun işi seçebileceği gibi, maaş konusunda da daha yüksek tekliflere sahip olacaktır. Eğer varsa sertifikalar mutlaka Linkedin profillerine eklenmeli, yoksa da edinmek için daha çok çaba gösterilmelidir. Kişiler sertifika almaya çekinmemeli, bu tarz toplantıları mutlaka araştırmalı ve onlara katılmalıdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
LinkedIn Para Kazanma Rehberi
LinkedIn Para Kazanma Rehberi

LinkedIn, iş dünyasının en güçlü ve etkili profesyonel ağıdır. Milyonlarca kullanıcı, kariyerlerini şekillendirmek, iş fırsatları yakalamak ve iş düny...

LinkedIn Yardım Merkezi 
LinkedIn Yardım Merkezi 

LinkedIn Yardım Merkezi, kullanıcıların LinkedIn'i daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak birçok kaynağı içerir. İş dünyasındaki bağla...

Linkedin Derece Nedir? Öğrenmek için ilgili blog gönderimize göz atın!

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve popüler listelere girmek için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz; https://www.fenomist.com/linkedin-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Linkedin profilinize sahip olduğunuz sertifikaları ekleyerek kariyerinizi ve iş hayatınızı daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Sahip olduğunuz sertifikaları ekleyerek, daha göz alıcı bir iş profiline sahip olabilirsiniz. Bu sayede daha çok işveren tarafından teklif alma imkanınız bulunacaktır.

Linkedin sertifika eklemenin size olumlu katkı verecektir. Herhangi bir zarar görmeniz mümkün değildir. Sertifikayı nasıl ekleyeceğiniz öğrenmek adına yazımızı detaylıca okuyabilirsiniz.

Linkedin profilinize eklediğiniz sertfikalar, profilinizin daha profesyonel görünmesine ve yetkin olarak algılanmanıza yardımcı olacaktır.

Linkedin profillerinize ekleyeceğiniz yeteneklerinizi, o konuda uzman ve deneyimli kişiler tarafından onaylatabilirsiniz.

Linkedin profillerinize herhangi bir sınır bulunmadan istediğiniz kadar sertifika eklemeniz mümkündür.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Linkedin Sertifika Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Yesim Sancak
    Yesim Sancak

    Linkedinde sertifika eklemenin nasıl yapıldığı hakkında bilgi almak istiyordum bloğunuzu inceledim ve çok beğendim. Teşekkürleeer 🥰

  2. Ceyhun Adem
    Ceyhun Adem

    Gerçekten faydalı bir yazı olmuş linkedinde sertifikanın eklemenin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyordum sonunda öğrendim çok teşekkür ederim.