İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest nedir? Amerika ve Avrupa ülkelerinde son derece popüler olan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan Pinterest, Türkiye’de dünya çapı statüsüne geçmesede yinede kendine has fazlasıyla kullanıcı olan bir görsel paylaşma platformudur. Pinterest’in en büyük özelliği Pinlemek’tir. Peki bu pinlemek nedir, Pinterest nedir, Pinterest nasıl kullanılır, Pinterest ne demek? Gelin hepsine birlikte bakalım.

Pinterest Nedir?

Pinterest video ve fotoğraf paylaşımı yapılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesidir. Kişiler ister kişisel fotoğraflarını, isterse de beğendikleri başka fotoğrafları profillerinden paylaşma imkanına sahip olurlar. Bunun yanı sıra, Pinterest’in en güncel ve en dikkat çekici özelliği, başkalarının paylaştıkları fotoğraf ve videoları, kişilerin kendi profillerinden paylaşma imkanına sahip olmalıdır. Kişiler başkalarının profillerinde paylaştıkları fotoğraf ve videoları beğendikleri takdirde, kendi profillerine pinleme özelliği ile yüklerler. Pinterest’i buna verdiği yaratıcı isim “pinlemek” olarak geçmektedir. Kullanıcılar bu sayede Pinterest pano takipçileri arttırabilmektedir.

Pinterest’in ilginç görülen özelliklerinden bir tanesi de, bu uygulamayı kullanan kişilerin yalnızca 3 te birinin erkek olmasıdır. Genel olarak kullanıcılar kadınlardan oluşmaktadır. Tabi bu durum zaman içerisinde değişebilen bir durumdur. Fakat Pinterest bugüne kadar ki gelişimini kadınlar üzerinden sağlamıştır. Biraz daha kadınlara yönelik olan bu uygulama, zaman içerisinde daha çok erkek kullanıcıya da erişim sağlayabilir.

Pinterest Nedir?

Pinterest üzerinde yapılan paylaşımlar daha çok moda, diyet, zayıflama, creative, ev eşyaları, kendin yap, illüstrasyon çizim gibi konular üzerine yoğunlaştığından dolayı, kadınlara hitap etmesi çok da anormal değildir. Fakat birkaç yıl içerisinde konu bağlamı genişlemiştir. ve Pinterest erkeklere de hitap eden bir uygulama halini almıştır. Giyim,saç ve sakal, dövme gibi erkek stili fikirlerinin ve giyiminin paylaşıldığı bir platform haline de gelmiştir.

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest genel itibariyle kullanımı çok kolay olan uygulamalar arasında yer almaktadır. Pinteres giriş ekranı diğer sosyal medya platformları gibi kolay olan uygulamalar arasında yer alır. Kullanıcıların öncelikle kendilerine bir hesap oluşturmaları gerekmektedir. Oluşturulan hesapların ardından bilinmesi gereken iki önemli kavram vardır: Pin ve Pano.

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pin internette veya Pinterest üzerinde bulunan görselleri, videoları ve paylaşımları saklamak için oluşturulmuş görsel yer işaretidir. Pano ise Pinlerin konu ve temalarına göre bir araya toplandığı gruplar olarak adlandırılmaktadır.Kişilerin kategorisel paylaşımlar yapmalarını sağlayan bu özellik oldukça kullanışlı özellikler arasında yer almaktadır. Ayrıca bu özellik yalnızca Pinterest’e özel olan bir özelliktir. Başka sosyal medya hesaplarında henüz kullanılmaya başlanmamıştır.

Pinterest kullanmaya başlamadan önce, kişilerin kendilerine en uygun kişilere erişmeleri de önemlidir. Çünkü hangi sosyal medya platformu olursa olsun, kullanıcılar o uygulamadan ancak kendilerine yakın hissetikleri eğlenceli ve kendileri için yararlı hesapları takip ettikçe keyif alabilirler. Pinterest Türkçe’yi destekleyen bir uygulamadır. Bu durum Türk kullanıcıların kendilerine en uygun sayfaları bulabilme oranlarını arttırmaktadır. Yukarıda bulunan arama motoruna Türkçe bir şekilde, aradıkları kategoriyi yazarak bu kategoride paylaşılmış içeriklere ve bu kategorilerde paylaşım yapan kişilere ulaşma imkanına sahip olabilirler. Bu şekilde kendileri için en uygun hesaplara ulaşmış olurlar ve Pinterest’i kendileri için olabilecek en keyifli hale getirmeyi başarırlar.

Pinterest Pin ve Pano Oluşturma

Pinterest Pin ve Pano Oluşturma

Kişiler kendilerine hitap eden görselleri ve videoları buldukları takdirde, yapılan paylaşımın altındaki kırmızı pin tuşuna tıklamaları gerekmektedir. Kırmızı pin tuşu sayesinde, o kategoride paylaşılmış fotoğraflara ulaşılacaktır. Kişiler kategorileri veya fotoğrafları “Pin It” yaparak kendi koleksiyonlarına ekleyebilirler. Bu tuşa tıkladıkları takdirde, önlerine “Nereye Ekleyelim ?” diye bir soru çıkacaktır. Kişiler isterlerse yeni pano oluşturarak, isterlerse de var olan koleksiyona ekleme yaparak buldukları fotoğraf ve videoları kendi koleksiyonlarına eklerler. Pinterest Repin & Kaydetme sayesinde o fotoğraflara tekrardan ulaşmaları daha kolay bir hal alacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Pinterest Rich Pins Nedir?
Pinterest Rich Pins Nedir?

Pinterest Rich Pins nedir, Türkçe ismiyle 'Zengin Pinler' Pinterest web sitenizde yer alan ekstra bilgileri bir pin üzerinde gösteren ve sizin bir iş...

Pinterest Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?
Pinterest Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Pinterest para kazanma yolları nelerdir sorusu artan kullanıcı trafiğiyle birlikte daha sık dile getirilmeye başlandı. Ülkemizde de yaygın bir kullanı...

Görüldüğü gibi Pinterest’in kullanımı oldukça basittir. Bunun yanı sıra, uygulama son derece keyifli bir uygulamadır.

Pinterest kullanırken gördüğünüz videoları indirmek için ilgili blog yazımıza göz atabilirsiniz: Pinterest Video İndirme

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Pinterest kullanarak, orjinal fotoğraflarınızı ve içeriklerinizi takipçileriniz üzerinden ücretsiz bir şekilde paylaşabilir ve kendi hayran kitlenizi oluşturabilirsiniz.

Pinterest kullanmak için akıllı telefonlarınızdan, Play store veya Apple store üzerinden uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca isterseniz bilgisayar üzerinden de Pinterest kullanabilirsiniz.

Pinteset uygulaması indirmek için hiçbir şekidle ücret ödemeniz gerekmez. Tamamen ücretsiz bir şekilde Akıllı telefonlarınız veya Bilgisayarınız üzerinden kullanabilirsiniz.

Pinterest uygulaması dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak 200 milyon kullanıcıya sahiptir.

Pinterest Pano, pinterest üzerinde paylaşacağınız Pin’leri bir konu altında toplayabileceğiniz bir özelliktir.

Pinler, Pinterest üzerinde resim paylaşma özelliğidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Pinterest Nasıl Kullanılır? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 24 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Ahmet SAYLİ
    Ahmet SAYLİ

    Pinteres uygulamasında yayınlanan fotoğrafları izahı türkçesi olursa yada çevirmek için ne yapılmalı kazanılan hediyeleri kalmak için nasıl baş vurmak gerekir

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Pinterest üzerinden katıldığınız ve kazandığınız yarışmalar ile ilgili olarak, yarışmayı düzenleyen profil ile direkt olarak iletişime geçebilirsiniz.

  2. Emine
    Emine

    Pinteres uygulamam açılmıyor girdiğimde bizden kaynaklanan sorun oluştu tekrar deneyin diyor

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Emine, Pinterest uygulamasının ön bellek temizleme işlemlerini yapmayı deneyebilir misin?

  3. Tuna Armagan
    Tuna Armagan

    Pinterest in ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmiyordum bu bloga rastlamam iyi oldu teşekkür ederim

  4. Oguz
    Oguz

    Kısaca pinterestin ne oldugunu ne nasıl kullanılacagını anlatan faydalı bir blog içeriği olmuş teşekkürler