İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Pinterest Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Pinterest para kazanma yolları nelerdir sorusu artan kullanıcı trafiğiyle birlikte daha sık dile getirilmeye başlandı. Ülkemizde de yaygın bir kullanıcı tabanına sahip olan Pinterest, görsel tabanlı bir sosyal medya sitesidir. Hem uygulaması hem de web sitesi kişilere beğendikleri yapıları ve estetik değerlerini karşılayacak görselleri istifleme şansı veriyor. Dünya üzerinde 100 milyonu aşan kullanıcı trafiğinin de 5/4’ü kadın kullanıcılardan oluşmaktadır. Sizlere yazımız içerisinde Pinterest yapısından ve para kazanma yollarından bahsedeceğiz. İlk olarak bu işleme başlamadan önce Pinterest nasıl indirilir?

Pinterest ile Para Kazanma Yolları Nelerdir ve Nasıl Uygulanır?

Pinterestin sağladığı sosyal ağ ilişkisi kullanıcılarına geniş bir alan içerisinde etkileşim ve kümeleşme imkanı sağlamaktadır. Pinterestten para kazanma aslında bir noktada bu kümelerle sağladığınız etkileşime bağlıdır. Pinterest üzerinden para kazanma yolları:

  • Takipçi kitlesi oluşturmak.
  • Marka elçisi ve sponsorluk.
  • Satış ortaklığı ve ürün tanıtımı.
  • SEO etkileşimleri.

Pinterest ile Para Kazanma Yolları: Takipçi Kitlesi Oluşturmak

Belirli alanlarda uzmanlıkları olan ya da keyif alan kişiler bu durumlardan sürekliliği olan bir küme kurabilirler. Sonucunda insanlar kendi uzmanlıkları ya da merak ettikleri konular hakkında araştırma yaparak ya da bu alanlarda vakit geçirerek keyif aldıkları etkileşimlerini sürdürmeye devam edebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse; 80’ler Sineması, güncel giyim modaları ve bisiklet sporu. Bu alanlarda hazırlayacağınız paylaşım kümeleri takipçilerinizi kemik bir kadro yapısında oluşmasını sağlayacak ve uzun vadede başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Potansiyel takipçileriniz böylelikle sizin ve keyif aldığınız alanı takip etmeye başlayacaktır. Sosyolojide yer alan genel olanda özel olan, özel olanda genel olan yapısı tam bu durum için geçerlidir. Oluşturacağınız panolarla birlikte takipçileriniz keyifli paylaşımlar yakalayacaklardır. Çok fazla kullanıcısı olan bir platformda ilk başlarda fark edilmek zor olabilir. Bu durumda Pinterest Takipçi Satın Al hizmetinden yararlanmayı düşünebilirsiniz.

Pinterest ile Para Kazanma Yolları: Marka Elçiliği ve Sponsorluk

Pinterest belirli alanlarda uzmanlık ya da keyif alan insanların kendilerine özgü spesifik içerikler bulabildikleri bir alandır. O yüzden de çeşitli markalar Pinterest hesap sahipleriyle anlaşma yolunda ilerleyerek kendi markalarını ön plana çıkartmasını isterler. Örnek vermek gerekirse, makyaj alanında uzman içerik üreten bir Pinterest üyesi, dünyaca ünlü bir makyaj markasıyla anlaşma yolunda ilerleyerek bu durumdan gelir elde ederek internetten para kazanabilir. Bunu aklınıza gelen hemen hemen her içerik biçimine uyarlamanız mümkündür. Sonucunda uzmanlıkların tamamı aslında kapital dünya içerisinde kendi marka rekabetine sahip. Bu koşul için bir yukarıda yer alan koşulun gerçeğe dönmüş olması gerekmektedir.

Pinterest Kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için yazımızı okuyun!

Pinterest ile Para Kazanma Yolları: Satış Ortaklığı ve Ürün Tanıtımı

Pinterest oluşturduğunuz kanal üzerinden satış yapmak sıklıkla başvurulan bir gelir kapısıdır. Bu gelir kapısı içerisinde kişiler uzmanlık barındıran ve takipçisi olan kanal üzerinden ürün satışı yapabilirler. Ürün satışı gelir dağılımı ise, belirlenen ürünün satışının doğrudan Pinterest sayfası üzerinden yapılması koşulunda (Bitly gibi URL servisinden kaç kişinin tıkladığı takip edilebilir) kâr elde etme üzerine ya da doğrudan belirli bir ücret karşılığında doğrudan satış yapma ile gerçekleşebilir. Bu durumu ürün tanıtımı olarak da nitelendirmek mümkün.

Pinterest ile Para Kazanma Yolları: SEO Etkileşimleri

SEO etkileşimleri sizin sadece Pinterest alanıyla sınırlı kalmayarak, yaptığınız panolarla arama motorlarında da karşılık bulunabilmeniz için oldukça gereklidir. Profil oluşturduğunuz alan içerisinde ve yaptığınız panolarda kullanacağınız anahtar kelimeler sayfanızın oluşumu açısından oldukça değerlidir. Hazırlayacağınız kanalın arama motorları üzerinden aranma potansiyeli olan kelime öbekleriyle paylaşılması büyük önem taşımaktadır. Eklediğiniz her Pin için 100 harf açıklama sınırınız vardır. Bu açıklamalar içerisinde tercih edeceğiniz kelimeleri olabildiğince odak anahtar kelimeleriniz ile birlikte belirlemelisiniz.

Pinterest ile para kazanma yolları nelerdir başlıklı içeriğimizde sizlere içerik oluşturma düzenini ve bunu yaparken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Pinterest Rich Pins Nedir?
Pinterest Rich Pins Nedir?

Pinterest Rich Pins nedir, Türkçe ismiyle 'Zengin Pinler' Pinterest web sitenizde yer alan ekstra bilgileri bir pin üzerinde gösteren ve sizin bir iş...

Pinterest Hesabı Nasıl Silinir?
Pinterest Hesabı Nasıl Silinir?

Pinterest hesap silme nasıl yapılır, Instagram, Twitter veya Whatsapp’ı duydunuz, kullanıyorsunuz ama Pinterest’ten haberdar mısınız? Pinterest son 2 ...

Bu yazımızı beğendiyseniz TikTok’ta Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacım Var? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Profillerinizde belirli kategoriler açarak paylaşımlar yapmanıza olanak tanıyan özelliğe “Pano” denilmektedir.

Sayfanızda yer almasını istediğiniz görsellerinizi ekleyebileceğiniz özelliktir. Panoların içerisine pinler ekleyebilir ve takipçilerinize sunabilirsiniz.

Pinterest üzerinde düzenli olarak paylaşım yaparak, etkileşim oluşturarak gelir elde etmeniz mümkündür. Detaylı bilgilere blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Google Adsense hesabı açıp sitenize eklediğiniz kodlar sayesinde sitenizde reklamlar yayınlanır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bu reklamlara tıkladığında para kazanmaya başlarsınız

Pinterest tamamen ücretsizdir. Pinterest’i kullanmak için herhangi bir abonelik ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Günde 3.000-10.000 kişinin ziyaret ettiği blog sitesi ayda 1.500-5.000 TL arasında gelir elde edebilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Pinterest Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. selami
    selami

    Pinterest ile para kazandıktan sonra ödememizi nasıl alabiliriz ?

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Pinterest sadece sizin websitenizin ya da ürününüzün reklamını yapmanıza yardımcı olacak bir platformdur. Bu sebeple ödemeleriniz Pinterest tarafından değil, yaptığınız işe bağlı olarak gelecektir.

  2. Suna Aydın
    Suna Aydın

    Pinterest Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir adlı yazınız sayesinde farklı açılardan para kazanma yöntemlerini öğrendim. Çok teşekkürler..

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Teşekkür ederiz! Dilerseniz diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.