İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Pinterest Rich Pins Nedir?

Pinterest Rich Pins nedir, Türkçe ismiyle ‘Zengin Pinler’ Pinterest web sitenizde yer alan ekstra bilgileri bir pin üzerinde gösteren ve sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmaksızın bu bilgileri otomatik bir biçimde senkronize eden kullanışlı bir paylaşım aracıdır. Normal hesaplar için kullanışlı olsa da özellikle Pinterest Business hesabınız varsa son derece avantajlı bir kullanım sağlayan zengin pinler, pazarlama stratejilerinizi ayrıntılar içerisinde boğulmadan gerçekleştirebilmenize imkan sağlar. Bu anlamda Rich Pins araçlarının, normal pinlere göre daha fazla işlem yapabilmenize olanak veren bir çeşit premium pin versiyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak premium ibaresi geçtiği için ücretli olduğunu düşünmeyin. Zengin pin özelliğinden yararlanmanız için ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Pinterest Rich Pins Ne İşe Yarar?

Pinterest’in son yıllarda dijital pazarlama ve satış söz konusu olduğunda hızlı yükselişi, büyük ya da küçük fark etmeksizin pek çok işletmenin buraya yönelmesine neden oldu. Bu anlamda Pinterest Rich Pins kullanımı, işletme sahiplerinin işini oldukça kolaylaştıran bir araç. Faydalarına gelecek olursak :

  • Aktif bir biçimde pazarlama ve satış stratejisi sürdüren firmaların; gerçek zamanlı fiyatlandırma, stok durumu ya da ürünün yer aldığı web sayfasına dair bağlantı linkleri gibi konularda hızlı değişikliklerle karşılaşması söz konusu olabilir.
  • Bu açıdan standart pinlere göre çok daha fazla bilgi ekleyebilmenize imkan tanıyan zengin pinler, aynı zamanda bu bilgilerin web sitenizle senkronizasyonunu da sağlar.

Ayrıca Pinterest Rich Pins’in yalnızca business hesaplar için avantajlı olduğunu söylemek yanlış değilse bile eksik olur. Farklı avantajlarını da değerlendirebilmek için gelin önce Pinterest Rich Pins türlerini ve özelliklerini ele alalım.

pinterest rich pins nedir

Pinterest Rich Pins Türleri Nelerdir ?

Pinterest, farklı türlü etkileşimlere olanak sağlamak için üç farklı Rich Pins türünü kullanımını sunmakta:

  • Ürün Zengin Pinleri: Eğer halihazırda Pinterest üzerinde bir business hesabınız yer alıyorsa zengin ürün pinleri oldukça kullanışlı olacaktır. Ürün pinlerinde; ürünlerinizin güncel fiyatları, stok durumları ve buna benzer çeşitli bilgilerin bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ancak ülkemiz kullanıcıları için bu kategoride yer alan zengin pinlerin senkronizasyon desteği maalesef bulunmuyor.
  • Yemek Tarifi Zengin Pinleri: Web sitenizden tarifler pinleyerek porsiyon büyüklüğü, malzeme listesi ve pişirme süresi gibi bilgiler verebilirsiniz. Yemek tarifi zengin pinlerinde ülkemiz kullanıcıları için de senkronizasyon özelliği yer alıyor.
  • Zengin Makale Pinleri: Blog yazılarınız ya da makaleleriniz hakkında ekstra bilgileri takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Aynı şekilde zengin makale pinlerinde de web sitenizle senkronizasyon özelliği ülkemiz için de aktif.

Pinterest Kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için yazımızı okuyun!

Pinterets Rich Pins

Pinterest Rich Pins Avantajları Nelerdir ?

Pinterest Rich Pins, birincil amacının potansiyel takipçilerin dikkatini çekmek ve onları sayfanıza yönlendirmek olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca bu anlamda zengin pinlerin oldukça efektif olduğunu gösteren istatistiksel veriler de mevcut. Buna göre zengin pinler standart pinlere göre yüzde 36 daha fazla beğeni alırken zengin pinlerden yararlanan kullanıcıların ziyaretçi sayısındaki artış yüzde 70’lere kadar varıyor. Bu noktada hesabınız için bir bir işletme stratejiniz mevcut ise Pinterest Rich Pin entegrasyonunu vakit kaybetmeden gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır.

  • Buna ek olarak Rich Pins, mevcut Pinterest takipçileriniz ile etkileşime geçmek için de avantajlı bir kullanım sunuyor. Örneğin paylaştığınız zengin pini sabitleyen bir takipçiniz, o ürünün fiyatında bir değişiklik meydana geldiğinde bu yönde bir e-mail aracılığıyla bilgilendiriliyor. Bilhassa e-mail pazarlamacılığı için ayrı bir efor harcamayı düşünmüyorsanız, Pinterest’in sağladığı bu özellikten yararlanarak yeni fırsatlar elde edebilirsiniz.

Nitekim sosyal medya uygulamalarından gelen bu tür e-mailler işletme web sitelerinden gelen e-maillere göre daha yüksek bir açılma oranına sahip. Ayrıca sitemiz üzerinden Pinterest hesap silme ile ilgili kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Web sitenizde yer alan ekstra bilgileri bir Pin üzerinde gösteren ve sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmaksızın bu bilgileri otomatik bir biçimde senkronize eden kullanışlı bir paylaşım aracıdır.

Satış ve pazarlama stratejileri geliştiren pek çok işletmenin; gerçek zamanlı fiyatlandırma, stok durumu ve bağlantı linkleri gibi konularda hızlı bir şekilde senkronizasyon yapmasına olanak tanımaktadır.

Ürün zengin pinleri, yemek tarifi zengin pinleri ve zengin makale pinleri Pinterest Rich Pins türleri arasında yer almaktadır.

Normal pinlere göre daha fazla bilgi ve detay içerdiğinden Rich Pin’ler içeriklerin daha ilgi çekici hale gelmesine yardımcı olurlar. Bu da hesabınızın daha fazla etkileşim ve trafik elde etmesine yardımcı olmaktadır.

Rich Pins kullanımı oldukça basittir. Web sitenize meta etiket ekleyin sonrasında doğrulama işlemini tamamlayın ve ürün sayfalarında doğru meta etiketleri kullanarak Rich Pin formatını uygulamaya alabilirsiniz.

Hayır, Rich Pin’ler için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Fakat web sitesindeki ürünlerin doğru şekilde işaretlenmesi gerektiğinden, işaretleme işlemi için bazı ücretli araçlar gerekli olabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Pinterest Rich Pins Nedir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Tuğrul Çam
    Tuğrul Çam

    Rich pins nedir ve ne olduğuyla ilgili merakımı giderdim faydalı bir blog

  2. Caner Can
    Caner Can

    rich pins ile alakalı hiçbir fikrim yoktu daha önceden yeterli yazı görememiştim internetten nedir bu diye yazınızı okuyunca net bir bilgi sahibi oldum sayenizde