İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

En Popüler TikTok Akımları Nelerdir?

TikTok özellikle de son bir yıldır tüm ülkelerde sıklıkla kullanılan bir sosyal medya uygulaması haline gelmiştir. Eğlence videoları üzerine bir platform olan bu alanda pek çok farklı özellikler mevcuttur bu nedenle her dönemde de farklı akımlar TikTok’ta egemenlik sürmektedir. Peki şu sıralar en popüler TikTok akımları nelerdir? Bu akımların takip edilmesi neye yarıyor? Gelin hep birlikte bakalım.

TikTok Akımları Nelerdir?

TikTok’ta popüler hale gelmiş pek çok efekt, challenge, filtre, şarkı ya da replik canlandırma, hobi videosu ve benzeri akım mevcuttur. Örneğin tatlı ya da yemek yapma, kıyafet boyama, evcil hayvanların komik hallerini çekme gibi videolar son dönemlerde oldukça izlenen ve popüler hale gelen akımlardandır. Peki özellikle son dönemlerde en popüler TikTok akımları neler?

Batik Boyama

Son zamanlarda batik boyama yapmak oldukça popüler hale gelmiş durumdadır. Tişörtler, çantalar, çoraplar, etekler ve çok daha fazlası batik boyama denilen boyama yöntemi ile rengarenk boyanarak paylaşılmaktadır. Yapması çok zevkli üstelik olan popüler akım aynı zamanda kıyafetlerinize ve yazınıza renk katacak!

Sürpriz Yüz Efekti

Sürpriz yüz efekti, farklı yüz ifadelerinin ekranda geçtiği ve sizin yüzünüzü genişletme, uzatma, küçültme gibi efektler ile değiştirdiği bir filtredir. Bu filtre hem eğlenceli oluşu hem de farklı efektler görme avantajı ile her yaş grubunu eğlendirmektedir.

Makyaj Challengeları

Farklı renklerden oluşan, boncuklarla, taşlarla, çıkartmalarla, geçici dövmelerle, boya malzemeleriyle süslenen çeşit çeşit makyajlar her dönemde oldukça popülerdir. Özellikle de rengarenk ve farklı şekillerde yapılan makyajlar sürekli ön planda oluyor. Bazen hayvan temalı makyajlar, bazen deniz temalı makyajlar, bazen film temalı makyajlar oldukça popülerdir. Bir dönemde tek bir renk de popüler olabilmektedir. Ancak makyaj challengeları her dönemde oldukça eğlencelidir ve popülerliğini korumuştur..

Şarkılarla Yapılan Popüler Tik Tok Akımları

Şarkılarla Yapılan Popüler Tik Tok Akımları

TikTok’ ta arka plandan çalan şarkının ritmine göre efektif hareketler eşliğinde yapılan bu dansların izleyicileri oldukça yüksektir. Şarkının vurguladığı kelimelere göre özellikle slow motion, fast motion vb. çekim teknikleri uygulanarak gerçekleştiriliyor.

Dans Challengeları

Efektler, filtreler ve benzeri pek çok özellik kullanılarak modern dans, hiphop ve benzeri pek çok farklı dans challengeları TikTok uygulaması üzerinde her dönem oldukça popülerdir üstelik bu danslar bazen çeşitli objelerle süslenebilir. Son dönemde şapka, gözlük, şemsiye, top gibi aksesuarlar ile yapılan danslar oldukça popüler durumda, önceden özellikle de modern dans figürleri oldukça popülerdi. Bu challengelar hem yaparken eğlenceli oldukları için hem de izlerken farklı dans hareketleri görmeye olanak tanıdığı için oldukça popülerdir ve kullanacılara oldukça fazla TikTok takipçi kazandırmaktadır.

Şarkı Sözü Veya Replik Canlandırma Videoları

Popüler hale gelmiş olan ya da komik görülen şarkılar, dizi ya da filmlerin replikleri ve daha pek çok canlandırmaya müsait seslendirme Tiktok’ta oldukça popüler şekilde kullanılmaktadır. Replikler ya da şarkılar söyleniyormuş gibi videoda canlandırılır ve bu şekilde oldukça eğlenceli videolar ortaya çıkmış oluyor.

Tatlı, İçecek, Yemek Yapma Videoları

Tatlı, İçecek, Yemek Yapma Videoları

Kolaylıkla yapılan tariflerin, farklı lezzetlerin, ilginç görünüşteki yiyecek hatta içeceklerin paylaşılması da son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Evde kafe ve restoran lezzetlerini yaşamak isteyenler için bu videolar hem eğlencelidir hem de faydalı denebilecek kadar tarif içerir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Saatleri
TikTok Keşfet Saatleri

Büyük patlamadan bu yana genişle ve gelişen evren gibi TikTok platformu da insanoğlunun yaratıcı zekasıyla sürekli gelişerek büyüyor. Bu sebeple her g...

TikTok Yardım Merkezi 
TikTok Yardım Merkezi 

TikTok, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının eğlence, yaratıcılık ve paylaşım platformu haline geldi. Bu sosyal medya devi, kısa videol...

Bu belirtilen akımlara daha pek çok farklı olanı da eklenebilir ve popüler olan farklı onlarca içerik de mevcuttur. Bu popüler akımlar dünya çapında TikTok üzerinden paylaşılan akımlardır. Her gün bu akımlara bir yenisi daha eklenmektedir. Her biri farklı dönemlerde popüler hale gelen ve sonradan da popülerliğini sürdüren akımlardır.

Akımları paylaştıktan sonra hızlı etkileşim almak için tiktok yorum satın alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TikTok uygulaması üzerinde güncel olarak çok sık takip edilen ve beğenilen gönderilerin oluşturduğu popüler içerik durumudur.

Dünya üzerinde çok popüler bir uygulamadır. Ülkemizde 30 milyon kullanıcı tarafından kullanıldığı ve dünya genelinde de 500 milyona yakın kullanıcıya sahip olduğu bilinmektedir.

Bu akımları takip etmek adına keşfet kısmından yararlanabilirsiniz. Keşfet kısmında yer alan gönderiler genellikle akımlara yön veren gönderilerdir.

En son çıkan uygulamalardan birisidir. Bu sebeple algoritma olarak da kullanıcılarını daha iyi olanaklar sağlar. Yani düzenli bir şekilde özen gösterirseniz popüler olabilirsiniz.

150 ülkede yaklaşık 2 milyar kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Android işletim sistemli telefon kullanıyorsanız Google Play Store’dan rahatlıkla indirebilirsiniz. Eğer iPhone kullanıyorsanız Appstore’dan indirebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Popüler TikTok Akımları Nelerdir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.