İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telefonda Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Sizde mi telefon reklamlarından rahatsızsınız? Telefonda reklam engelleme işleminin tüm detayları bu yazıda. Android ve iOS işletim sisteminde sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan reklam çıkması sebebiyle birçok kişi telefon ekranına sürekli reklam çıkıyor nasıl engellerim sorusunu sormaktadır. Oldukça can sıkıcı olan bu durum virüs sebebiyle gerçekleşmektedir. Bootkitler, Oldboot ve malware ise son dönemlerde telefonların tehdit altında olmasına neden olan en önemli etkenlerden.

Günümüzde neredeyse herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar birçok bilgiyi barındırmaktadır. Kişisel hesapların yanı sıra bankacılık işlemlerinin de yapıldığı düşünüldüğünde bu tarz virüsler güvenliği tehdit eden en önemli unsurlardır.

İkinci bir sebep ise vakit geçirdiğiniz uygulama veya internet sitelerinde reklam anlaşmaları ve kampanyalarının bulunması dolayısıyladır. Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda sürekli olarak reklam çıkması ticari amaçlarla geçekleştirilmektedir. Telefon reklam virüsü ile ilgili şüphesi olan kişilerin birkaç farklı yol izleyerek bu reklamlardan kurtulunması mümkündür.

Telefonda Reklam Engelleme

Telefonda Reklam Engelleme

Para kazanma içgüdüsü ile her geçen gün arttırılan bu virüs türü keyif kaçırıcı bir durumdur. Telefon kendi kendine reklam açıyor gibi ifadelerde bulunan kişilerin bu konu ile ilgili tedbir alması gerekmektedir. Bu durum sinir bozucu olmasının yanı sıra tehlikelide olabilmektedir. Bunun için öncelikle telefona indirilen son uygulamaların ne olduğu tespit edilmelidir. İndirilen bir dosya veya uygulama aracılığıyla bu tarz virüslerin bulaşma olasılığı oldukça fazladır. Gerekli adımların izlenmesi halinde telefonda reklam engelleme işlemleri başarıyla tamamlanacaktır.

Android Cihazlarda Reklam Engelleme

Android cihazlarda kullanıcılar Google ile olan uyumu dolayısı ile Google Chrome kullanmaktadır. Telefonda reklam engelleme işlemleri tarayıcı dolayısı ile genellikle Google üzerinden gerçekleştirilir. Oluşan pop-up ve reklamları önlemek için,

  • Telefondan Google Chrome uygulamasını açın.
  • Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayın.
  • Açılan ayarlar menüsünden Site Ayarları seçeneğine tıklayın
  • Ardından Pop – Up ayarları sekmesini açın ve Pop-Up Engelleme seçeneğini aktif edin.

iOS Cihazlarda Reklam Engelleme

iOS cihazlarda ise reklam engelleme Android e göre farklılık gösterebilmektedir. iOS kullanıcılar telefonla entegre olduğu için Safari uygulamasını kullanmaktadır.

iOS Safari reklamlarını engellemek için ise,

  • Telefonunuzdan Safari tarayıcı uygulamasını açın.
  • Safari penceresinden tarayıcı ayarlarına girin.
  • Açılan menüden Açılır Penceleri Engelle butonuna dokunun.

bu sayede Safari tarayıcısını açılır reklamlara kapatmış olacaksınız. Eğer iOS içerisinde Google Chrome kullanıyorsanız Android reklam engelleme adımlarını uygulayabilirsiniz !

İlgili blog yazımıza göz atabilirsiniz ; YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır ?

Video Reklamları Nasıl Engellenir ?

Video Reklamları Nasıl Engellenir ?

Tarayıcı ve uygulamalar dışında, izlediğiniz her türden video içinde reklam engelleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kesintisiz video izlemek isteyen kullanıcılar için büyüt avantaj sağlayan bu yöntemler fazlasıyla tercih edilmektedir.

Android İçin Video Reklam Engelleme

Android telefonlar için sık sık tercih edilen reklam engelleme uygulamaları mevcuttur bu uygulamaları telefonunuza indirerek video reklamlarından kurtulabilirsiniz.
Android telefon reklam engelleme uygulamaları ;

  • Adguard
  • AdBlock Plus
  • AdAway
  • BlockThis

iOS İçin Video Reklam Engelleme

iOS telefonların işletim sistemi kompaktlığı nedeni ile yalnızca sürüm desteği olan uygulamalar indirilebilir konumdadır. Android’ den farklılık göstersede iOS içinde video reklamları engelleyebileceğiniz uygulamalar mevcuttur.
iOS telefon reklam engelleme uygulamaları ;

  • Blocker Legacy
  • Purify
  • Weblock : AdBlock & Proxy
  • Roadblock
  • Content Blocker
  • Freedom – Reduce Distractions

Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürmek

Eğer oluşan reklamlar virüs dolayısı ile çıkıyor ise en etkili sonucun alınmasına olanak sağlayan durum telefonun fabrika ayarlarına geri döndürülmesidir. Telefonun fabrika ayarlarına döndürülmesi son seçenek olsa da kesin sonuç vermektedir. Telefon reklam engelleme özelliği bulunmuyorsa telefon ayarlar kısmından fabrika ayarlarına geri döndürülmelidir. Telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmek için ;
Android telefonlarda ;

  • “Ayarlar” kısmına tıklanarak “Yedekle Ve Sıfırla” seçeneğine girilmelidir.
  • Ardından çıkan seçenekte “Fabrika Verilerine Sıfırla” işlemi onaylanmalıdır.

iOS işletim sistemine sahip telefonlarda ise;

  • “Ayarlar” bölümüne girilerek genel seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Açılan sayfa da “Sıfırla” bölümüne gidilmeli ve ardından “Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil” seçeneğine dokunulmalıdır.

YouTube Reklam Engellemek hakkında bilgi almak için detaylar yazımızda!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Akıllı telefonlarınızda girdiğiniz uygulamalarda veya girdiğiniz web sitelerinde reklam çıkması gayet normaldir. Özellikle ücretsiz olan uygulamalar reklamlar sayesinde gelir elde etmektedirler. Bu yüzden reklamlar kullanıcılara sunulur.

Kullandığınız mobil uygulamalarda ya da web sitelerinde ki reklamları engellemek için, ilk olarak o uygulamanın reklam seçeneğini kapatabilirsiniz. Bu seçenek genelde ücretli seçenektir. Bir diğer durumda ise reklam engelleyiciler kullanabilirsiniz. Bu konu hakkında detaylı bilgi için blog yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Sizlere sunacağımız yöntemlerimizin çoğu ücretsiz yöntemlerdir. Ancak tercih olarak ücretli yöntemlerden de yararlanarak reklamları engellemeniz elbette ki mümkündür.

Youtube’da yer alan reklamları engellemek için Adblock kullanmak mümkündür.

Reklam engelleme uygulamaları tamamen yasal olan uygulamalardır.

Reklam engelleme sistemleri kullandığınız sadece sizler tarafından bilinebilecek bir durumdur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telefonda Reklam Engelleme Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 25 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. songül karayel
    songül karayel

    lütfen telefonuma gelen raklamları engelleyin ben engelleyemiyorum yardımcı olun lütfen

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, uygulamalar içerisinde yer alan reklamları engellemek için uygulamayı internet olmadan kullanmayı deneyebilirsiniz.

  2. Can BAykal
    Can BAykal

    Sıkça karşıma çıkan reklamlardan sıkıldım engellemek istiyorum

  3. Sergen Uner
    Sergen Uner

    Reklam engelleme işlemini güzel anlatmışsınız bloğunuzu severek takip ediyorum