İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Sahte & Fake Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Instagram’da bir milyardan fazla hesap var; Instagram, platformunda milyarlarca aktif kullanıcıya sahiptir. Bu hesapların hepsi gerçek değil; Instagram’da birçok sahte Instagram hesabı var.

Instagram 2014 yılında bir tasfiye kararı aldığında 8 milyondan fazla kullanıcısını kaybetti. Bu, Instagram’da 8 milyondan fazla sahte hesap olduğu ve yıllar geçtikçe sayının artmaya devam ettiği anlamına geliyor.

Instagram sahte hesapları mutlaka yasa dışı faaliyetler için kullanılmıyor. Herhangi birinin sahte bir Instagram hesabı açmak istemesinin birçok nedeni vardır.

Bazı kişiler, bazı kişileri takip etmek ve mesaj göndermek için sahte Instagram hesapları kullanır. İnsanların sizin olduğunuzu bilmesini istemediğiniz için fake bir Instagram hesabı da oluşturuyor olabilirsiniz. Ayrıca sizi takip eden hesapların gerçekliğinden şüpheleniyorsanız, Instagram Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? konulu yazımızı okuyabilirsiniz. İster yasal ister yasa dışı faaliyetler için olsun, nasıl düzgün bir şekilde Fake Instagram hesabı oluşturacağınızı öğrenmeniz gerekir. Yanlış adımlarınız veya kararlarınızla yakalanmaya neden olabilirsiniz. İnsanlara gerçek olmadığınızı belli edebilirsiniz.

Acelecilik veya başka bir nedenle nasıl fake Instagram hesabı oluşturacağınızı da öğrenmek istiyorsanız, biraz bekleyin. Instagram’da fake hesabının nasıl başlatılacağını ve tam olarak nasıl gerçek görünmesini sağlayacağını etkili bir şekilde size anlatacağız.

Sahte bir hesap gördüğünüzde nasıl bulacağınızı öğrenmekle de ilgileniyorsanız, o zaman size anlatalım. Artık tam olarak ne bekleyeceğinizi bildiğinize göre, başlayalım.

Sahte Instagram Hesabı Nasıl Kurulur?

Bu bölüm size tam olarak nasıl sahte bir Instagram hesabı oluşturacağınızı gösterecektir. En iyi sahte Instagram hesapları şüphesizdir ve her şey mükemmel profili oluşturmakla başlar.

Aşağıdaki adımları izleyin ve kısa sürede sahte Insta hesabı oluşturacaksınız.

Sahte Telefon Numarası ve E-posta Adresi ile Kaydolun

Endişelenmeniz gereken ilk şey, Instagram‘a kaydolmak için kullanacağınız e-posta adresi veya telefon numarasıdır.

Kayıt kısmında Instagram, kolayca erişilebilen bir e-posta adresi veya telefon numarası sağlamanızı ister.

Bu, insan olduğunuzu doğrulamak ve ayrıca şifrenizi kaybettiğiniz durumlarda Instagram’ın size bir sıfırlama kodu iletebilmesini sağlamak içindir.

Instagramda sahte hesap açmak isteyen çoğu kişi, gerçek e-posta adresini veya telefon numarasını kullanma hatasına düşmektedir.

Bu çok yanlış bir karardır. Sahte Instagram profili açıyorsanız, iletişim bilgilerinizin de sahte ve sizin için takip edilemez olması gerekir.

İnsanlar, kullandığınız e-posta ve telefon numarası aracılığıyla sizi kolayca takip eder. Bunu istemiyorsunuz, değil mi? Instagram, Facebook gibi e-posta adresinizi ve telefon numaranızı göstermese de bu işlemi önermiyoruz.

Oldukça riskli olduğu için bir telefon numarası kullanmayın. Kayıt işlemi nedeniyle, insanlar kolayca size geri döner. Sahte e-posta adresinizi oluşturduktan sonra feyk Instagram hesabınızı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Hesabı ne amaçla kullanmayı planlıyor olursanız olun, seçtiğiniz sahte ad amacınız için ideal olmalıdır. Öncelikle, sahte Instagram hesabının amacını gerçekten anlamanız gerekir.

Unutmayın, mükemmellik amaç değildir. Bu yüzden mükemmel bir isim bulmaya çalışmayın.

sahte instagram hesabı

Instagram Hesabınızın Gizliliğini Ayarlayın

Instagram hesabınızı Instagram kullanıcıları için gerçek gibi göstermenin yollarından biri, hesabınızı gizli tutmaktır. Çoğu insan bunun tam olarak farkında değildir. Özel hesapların sahte hesap olduğundan şüphelenmiyor.

Bu aynı zamanda Instagram kullanıcılarının ne sakladığınızı bilmelerini sağlar. Instagram hesabınızı başarıyla kurduktan sonra atmanız gereken bir sonraki adım, hesabın gizliliğini ayarlamaktır. Biraz beklemeyin ve kimse profilinize bakmadan önce halledin.

Hesabınızı başarılı bir şekilde gizli olarak ayarlamak için yeni profil sayfanıza gidin. Bu, sayfanın sağ üst tarafında bulunur ve üç yatay çizgi ile temsil edilir.

Birkaç seçeneği keşfetmek için “ayarlar” seçeneğine ve sayfanın sonuna tıklayın. Görüntülenen seçeneklerden “gizlilik” dokunun. Bu size birçok seçenek sunacaktır; ‘bağlantılar’ bölümüne gidin ve listede ilk olan “hesap gizlilik” seçeneğini tıklayın.

Size ‘özel hesap’ ve yanında açıp kapatabileceğiniz bir anahtar gösterilecektir. Açın ve bununla Instagram hesabınız için özel modu başarıyla kurdunuz.

Hesabınız artık istenmeyen kişilere karşı güvence altına alınmıştır. Sadece izin verdiğiniz kişiler profilinize erişir.

instagram gizlilik ayarı

Profil Fotoğrafınızı Ayarlayın

Birçok insan bu kısmı karıştırıyor, bu yüzden dikkat edin. Profil resminiz olarak ünlülerin ve influencerların resimlerini kullanırsanız, sahte Instagram hesabınız gerçek görünemez.

İnsanlar hesabınızla karşılaştığı anda, hesabınızın sahte olduğunu ve onları etkileme planlarınızın sona erdiğini anlarlar.

İnsanlar hesabınızı spam veya uygunsuz olarak bildirir. Bu da Instagram ekibinin hesabınızı incelemesine ve uygun bulunursa engellemesine neden olur. Bunu istemiyorsunuz, değil mi? O zaman dikkatle dinleyin.

Hesabınızı gören kişilerin incelemesinden kurtulmak için yapacağınız işlem; Instagram ters görsel arama teknolojisini atlama işlemi.

Sahte hesapları takip etmelerine yardımcı olur. Bundan dolayı bu hesapların çoğu kapatılıyor. Bu yüz tanıma özelliğini atlamanın ve takipçilerin güvenini kazanmanın tek yolu, Facebook’ta durağan profiller aramaktır.

Yerleştirdiğiniz resmin, yansıttığınız ülkeye uygun olduğundan emin olmalısınız. Instagram’da bu yüz tanıma özelliğini atlatmak için kullanabileceğiniz bir diğer platform ise kitlesel olarak insan resimlerinin bulunduğu Facebook’tur ve bunları kolayca indirebilirsiniz.

instagram profil fotoğrafı değiştirme

Çekici Bir Instagram Hesap Oluştur

Bir görüntüyü kendinize aitmiş gibi aktaracaksanız, çok çekici bir görüntü olması gerekir.

İster erkek ister kadın olarak poz veriyor olun, seçtiğiniz fotoğrafın çekici, göz alıcı olması gerekir.

İşin püf noktası, bu fotoğrafların birçoğunu ve açıkçası aynı kişiyi elde etmekte yatıyor. Resimleri bir kerede yüklemeyin; onları gözetiminizde tutun. Sosyal medya platformunda güvenilirliğinizi önemli ölçüde artıracak diğer faaliyetleri gerçekleştirirken zaman zaman yükleme yapabilirsiniz.

Bu yüz hesabınızın gerçek görünmesini sağlamanın kesin bir yoludur. Tüm resimleri bir kez yüklediniz ve ardından hiçbir şey yüklemediniz. Instagram kullanıcıları için bu şüpheli bir durum.

Periyodik olarak gönderi paylaşmak, hesabı gerçekmiş gibi gösterir ve insanlar o anda ne yaptığınızı bildiklerini düşünürler.

Bu resimlerin yerinin bilincinde olun. Konumunuz İtalya’yı gösterdiğinde Çin’de olduğunuzu gösteren resimler yüklemek istemezsiniz.

Bu, insanların hesabınızın ne kadar gerçek olduğunu sorgulamaya başlamasına neden olacaktır. Hesabınızın şikayet edilmesine, Instagram’da askıya alınmasına ve yasaklanmasına neden olur. Her şeyin doğru zamanda ortaya çıkması gerekiyor.

instagram'da çekici hesap oluşturun

Mesajlara Cevap Vermeye Başlama Zamanı

Instagram hesabınızı gerçek gibi gösterirken takipçiler gelmeye başlar.

Hesabınız özel olarak ayarlandığından, bu size istediğiniz herhangi birini onaylama veya reddetme yetkisi verir. İstek gönderen herkesi kabul etmediğinizden ve kabul ettiğiniz kişilerin sahte Instagram hesabı oluşturma amacınız için avantajlı olduğundan emin olun.

Yukarıdaki tüm eylemlerle, herhangi birinin hesabınızı sahte olarak reddetmesi zor olacaktır. Yapmanız gereken tek şey IP adresinizi gizlemek ve bu yalnızca genel Wi-Fi kullandığınızda mümkündür. Bu, eğer planlıyorlarsa takipçilerinizin sizi takip etmelerini zorlaştıracaktır.

Tüm bu adımlar, nasıl sahte bir Instagram hesabı oluşturabileceğiniz ve gerçek gibi görünmesini sağlayabileceğinizdir.

Bir Hesabın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kusursuz görünen ve binlerce takipçisi olan bir Instagram hesabına rastladıysanız ve ardından sahte olup olmadığını merak ettiyseniz, gerçeklerden uzak olmayabilirsiniz.

Pek çok sahte hesap var ve bazıları botlar tarafından yönetilirken, bazıları insanlar tarafından yönetiliyor ve gerçek görünüyorlar. O halde buradaki asıl soru şu, bir hesabın sahte olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bir hesabın sahte olup olmadığını anlamanın birçok yolu vardır; kimileri tanınan bir kişinin adına hesap işletir. Bazıları ise sadece başkalarını dolandırmak için yaratıyor. Bu tür hesaplarla karşılaştığınızda aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın.

Instagram Limitleri Nelerdir? adlı yazımıza göz atın!

Genel Bir Biyografi Yazıları Oluşturun

Çoğu zaman, bir hesabın sahte olup olmadığını sadece biyografisine bakarak anlayabilirsiniz. Instagram biyografisi, bir Instagram profilini ziyaret ettiğinizde ilk gördüğünüz şeydir; Size Hesap sahibi hakkında bir şeyler söylemesi gerekiyor.

Çoğu sahte hesap bunu dikkate almaz; biyografileri genellikle genel yazılardır çünkü yaratıcı olmaya çalışmazlar. Hesapta birkaç gönderi vardır.

Bir hesabın sahte olduğundan şüpheleniyorsanız ve o hesabın çok az gönderisi olduğunu fark ederseniz, bu hesabın sahte olma olasılığı yüksektir. Bazen profil resimleri yoktur ve olduklarında çok az paylaşım yaparlar.

İçerik için orada değiller, bu yüzden bunun için herhangi bir çaba göstermeyecekler. Herkes Instagram’da düzenli paylaşımlar yapmıyor. Sahte hesaplar genellikle gönderileriyle biraz şüpheli görünür.

Bazen, gönderilerinin zaman çerçevesi, hesabın sahte olduğunu nasıl anlayabileceğinizdir. Hesabın dolu görünmesini istedikleri için hemen birçok gönderi yapıyorlar. Bazen gönderiler tamamen ilgisizdir ve izleyiciye tuhaf görünür.

instagram biyografi yazıları

Takipçiler Genellikle Sahtedir veya Rastgele İnsanlardır

Instagram hesaplarını genellikle gönderileri arkadaşlarımızla, ailemizle ve tanıdıklarımızla paylaşmak için kullanıyoruz. Bunlar, platforma yeni kaydolduğunuzda sizi takip eden kişilerdir.

  • Erişiminizi diğer takipçilere genişletmeye başlayacaksınız. Bu genellikle sahte Instagram hesaplarında geçerli değildir. Takipçilerini kontrol ettiğinizde, genellikle bir grup rastgele insandır.
  • Tutarlı bir kişinin resimler hakkında yorum yapmadığını göreceksiniz. Bunun gibi hesapları gördüğünüzde, gerçek gibi görünen sahte bir hesap olma ihtimali vardır.

Eşit Sayıda veya Daha Yüksek Sayıda Takip Edilenleri Vardır

  • Sahte Instagram hesapları genellikle gerçek takipçilerden daha fazla takipçiye sahiptir.
  • Buradaki fikir, sizi takip ettiklerinde, sizden de geri takip etmeniz istenecek olmasıdır. Çok gerçek olan birçok Instagram hesabının da aynı sayıda takipçisi olduğunu unutmayın.
  • Ancak sahte hesap sahiplerinin takip ettiği kişilerin oranı, genellikle sahip oldukları takipçi sayısından önemli ölçüde yüksektir. Amaçları takipçi kazanmaktır; onlara daha fazla takipçi kazandırmak için Instagram ‘takip limitini’ aşmayı umursamıyorlar.

Not edebileceğiniz başka bir şey, gönderi sayısının genellikle takipçi sayısıyla eşleşmemesidir. Profillerinin 10 binden fazla takipçisi olduğunu görebilirsiniz, ancak muhtemelen altı gönderi yaptılar.

eşit sayıda veya daha yüksek takip edilen

Genellikle Yeni Bir Hesaptır

Instagram sahte hesaplarının çoğu uzun süre dayanmaz. Oluşturulma amacını yerine getirdiklerinde hesap sahipleri onlardan kurtulur.

Bir hesabın sahte bir Instagram hesabı olduğunun bir göstergesi, hesabın yeni olmasıdır. Bu tür hesapları hızlı bir şekilde oluştururlar ve daha sonra onları birçok gönderiyle doldurmaya çalışırlar.

Hesabın ya çok az gönderiye sahip olduğunu ya da çok sayıda gönderi olduğunu fark edeceksiniz. Bu gönderilerin zaman çizelgesini kontrol ederseniz, hepsi arasında kısa bir zaman çizelgesi ortaya çıkar.

Bu hesapların uzun bir ömrü yok, bu yüzden sizi takip eden yeni Instagram hesabını iki kez düşünmeniz gerekebilir. Sahte olma ihtimali yüksek.

Profil Resmi Sahtedir

Böyle bir hesapla ilgili göstergelerden biri profil resmidir. Bazıları hesap profil resmi olarak mankenleri veya ünlüleri kullanıyor

Bu tür hesaplarla karşılaştığınızda, incelemeniz gerekebilir. Profil resmi kullananlar her zaman çekici bir insan kullanır. Çoğu zaman, profil resmi biraz da bikinili pozlar veren mankenlerdir.

Buradaki fikir, hesabı daha iyi görmek için hesabı tıklayacak olan diğer Instagram kullanıcıları için ilginç görünmesini sağlamaktır. Hesaba tıkladığınızda, biyografi genellikle tuhaf vaatlerde bulunur.

Sahte bir Instagram hesabı oluşturmayı düşünmenizin nedeni ne olursa olsun, bunu nasıl doğru yapacağınız konusunda daha fazla endişelenmenize gerek yok. Sahte bir Instagram profili oluşturmak ve gerçek görünmesini sağlamak için geçmeniz gereken tüm süreçleri size anlattık.

Çoğu insan bu adımlardan bazılarını kaçırır. Bu nedenle hesapları çok hızlı bir şekilde askıya alınıyor ve yasaklanıyor. Bu adımın hiçbirini kaçırmadığınızdan emin olun ve hiç kimse hesabınızı gerçek olandan ayırt edemez.

Öte yandan, sahte bir Instagram hesabını gördüğünüzde gerçekten tespit edebilmek istiyorsanız, yukarıdaki ipuçlarını da sizin için derledik.

Bu yazımızı beğendiyseniz Instagram için Kaliteli İçerik Nasıl Hazırlanır? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal medya platformları neredeyse tüm yaş kesimlerine hitap edebilen mecralar haline geldi. Bu sebeple kimi nereden nasıl yakalayacağınız hiç belli olmuyor. Bu sebeple de çeşitli amaçlarla açılacak sahte hesaplar özellikle çok dikkat çekici olmalı. Etkilemeye çalışılan kitle iyi seçilip tüm profil detayı buna göre belirlenmelidir. İçeride yapılacak tüm paylaşımlar, etkileşimler kurguladığınız hesapla doğru orantıda olmalıdır. Tutarlı ve falso vermeden hareket etmelisiniz.

Kendinizi açık etmemek adına attığınız her adıma dikkat edin. Profili oluştururken kesinlikle sahte Telefon Numarası ve E-posta Adresi ile Kaydolun. Bunun amacı karda yürüyüp iz bırakmamak olmalı. Bu sebeple önce platformun sizden isteyeceği bilgileri oluşturmalısınız. Bunu da yaparken sizinle alakalı olabilecek her detayı fake olarak kurgulamanız gerekmektedir. Gerekli bilgileri elde ettikten sonra kurulum aşamalarını izleyerek hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Evet sizi o hikayeyi izlediğinizde görebilirler fakat siz sahte hesap kullandığınızdan bulunamazsınız. Bahsettiğimiz adımları dikkatli bir şekilde uygulayın ve sizi bulmalarına izin vermeyin.

Instagram kilitli hesapları görüntülemenize izin vermez fakat bazı siteler sizin Instagram hesabınızdan giriş yapmanızı isteyip kilitli hesapları görüntülemenize izin verir. Eğer görüntülemek istediğiniz kullanıcının kendisi ya da takipçilerinden birisi de o uygulamayı kullandıysa o hesabı günde size verilen 3 bedava görüntülenme hakkı ile görebilirsiniz.

Hesabınızı oluştururken kendi telefon numaranızı kullanırsanız kayıt olurken insanlara bilgi verme amaçlı sizi Instagram bildirim olarak rehberinizde kayıtlı olan kişilerin Instagram hesaplarına bildirim gönderir. Bu bildirim Instagram hesabınızı kullanırken size sorulur göndermek istiyor musunuz diye? Eğer dikkat etmeyip göndermek isterseniz telefon numaranız sizi anında ele verir.

Evet hesabınız kilitli kalırsa eğer sizin istemediğiniz insanlar tarafından görüntülenemeyecektir. Bu sayede sahte bir hesap olduğunuzu düşünen insanları uzak tutarsınız. Eğer takipçilerinizden birisi anlarsa eğer engeller hesabınızı kullanmaya devam edersiniz. Kilitli kullanmazsanız sizin sahte hesap kullandığınızı daha kolay bir şekilde anlayacaklardır.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sahte & Fake Instagram Hesabı Nasıl Oluşturulur? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 47 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.