İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Signal Uygulaması Nedir?

Anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Signal, özellikle son dönemlerde kullanıcı kitlesini oldukça genişletmiştir. Kullanıcılar, mesajlaşma uygulamalarını kullanırken gizlilik ve güvenlik ilkelerinin nasıl uygulandığına oldukça önem verir. Bu nedenle kullanıcıların kişisel bilgilerini güvenceye alan uygulamalar daha çok tercih edilir. WhatsApp’ın son güncellemesiyle birlikte Signal gibi rakip uygulamaların kullanım sıklığı artmıştır. App Store ve Google Play Store üzerine WhatsApp uygulaması gerilerken, Signal uygulamasının indirilme sıklığı artışa geçmiştir.

Signal Uygulaması Nasıl İndirilir? Signal Nasıl Kullanılır?

Anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma, grup sohbeti ve karşılıklı sohbet gibi seçenekleri ile kullanıcılar tarafından sevilerek kullanılan Signal uygulaması, ücretsiz bir uygulamadır. Bu nedenle akıllı telefonlar üzerinden standart bir cep telefonu numarası ile bu uygulama indirilebilir. IOS ve Android sürümü bulunan bu uygulamayı akıllı telefonların uygulama mağazasından kolayca indirmek mümkündür. Rehberinizi bağlayabildiğiniz bu uygulama ile yapabileceğiniz işlemler;

  • Anlık mesajlaşma
  • Sesli Arama
  • Görüntülü Arama
  • Grup Sohbeti
  • Medya dosyaları paylaşma (sesli ve görüntülü medya)
  • Kaybolan mesajlar özelliği ile mesajlaşma
  • Ücretsiz SMS

Uygulamayı android telefonunuzdan indirmek için; Signal Android

IOS telefonunuzdan indirmek için; Signal iOS

signal uygulaması

Signal Uygulaması Güvenli Mi?

Bireyler anlık mesajlaşma uygulamalarında sohbetler ya da medya paylaşımı ile pek çok kişisel bilgisini uygulama üzerinde kullanır. İş ya da özel yazışmaların yapıldığı, fotoğraf ve video gibi çeşitli medyaların gönderildiği bu uygulamalarda kullanıcıların güvenliğinin sağlanması gerekir. Signal anlık mesajlaşma uygulaması, sağladığı gizlilik ve güvenlik önlemleri ile de kullanıcıların beğenisini kazanır. Uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde uygulama kullanırken paylaşılan hiçbir bilgi üçüncü tarafların erişimine açık değildir. Rakip uygulamalarda görülebilen bazı gizlilik problemleri sonrası bu uygulama pek çok ünlü isim tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle son dönemde Elon Musk’ın Signal uygulaması ile ilgili tavsiye niteliği taşıyan sosyal medya paylaşımı ile birlikte, uygulamanın güvenilirliği ile ilgili daha net sonuçlara ulaşılabilir. Twitter gibi ünlü sosyal medya platformunun CEO’su da Signal uygulamasını tercih eden ve dijital dünyada isim yapan kişilerden biridir.

signal anlık mesajlaşma

Signal Uygulamasında Hangi İşlemler Yapılabilir?

Signal, bir ücretsiz anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Akıllı telefonların uygulama mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirilebilen bir uygulamadır. Konuşma ya da mesajlaşma sırasında gereksinim duyulan tek bağlantı internettir. Bunun haricinde tarife üzerinden herhangi bir mesaj ya da arama ücreti alınmaz. Sesli ve görüntülü sohbetlerin de yapılabildiği Signal’de, karşılıklı bireysel konuşmaların yanı sıra grup sohbetleri de yapılabilir. Bu nedenle iş ve okul arkadaşları, aile bireyleri ya da yakın arkadaşlarla bir arada sohbet edebilmek mümkündür. Diğer rakip uygulamaların sağladığı tüm özellikleri içerisinde bulunduran uygulamada fotoğraf, video ya da ses gibi medya dosyaları da paylaşılabilir. Fotoğraf ve videolar üzerinde küçük düzenlemeler yapabilme imkanı da mevcuttur. Bu nedenle pek çok farklı amaç için beğeniyle kullanılan bir cep telefonu ve masaüstü uygulamasıdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Telegram Nasıl Kullanılır yazımızı da inceleyebilirsiniz

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Signal, arkadaşlarınızla ya da ailenizle anlık olarak sohbet edebileceğiniz bir mesajlaşma platformudur.

Signal uygulamasına Google Play Store ya da App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilmeniz mümkündür.

Signal, kişisel verilerin korunması noktasında hassasiyet göstermektedir. Bu nedenle güvenli bir platform olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Signal uygulaması, Signal vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilmektedir.

Signal uygulamasına giriş yapın, daha sonra ayarlar kısmından gelişmiş özelliklere tıklayın son olarak “hesabı sil” butonuna tıklayın. Böylelikle hesabınız silinecektir.

Signal Andorid iOS ve PC üzerinden ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Signal Uygulaması Nedir? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 42 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Doğan
    Doğan

    sayın instegram.
    hesabım kapatım nasıl geri açarım yardımcı olursanız sevinirim

  2. Mine Aksöz
    Mine Aksöz

    Signal uygulamasi nedir nasil kullanilir gibi sorular vardı kafamda blogu inceledikten sonra hepsi ortadan kalktı tesekkur ederim :))))

  3. Berkay Yesil
    Berkay Yesil

    Elon Muskı görünce hemen tıkladım 🙂 bu arada “signal uygulamasi nedir” konusuyla alakalı blogunuzu cok begendim