İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Snapchat Dondurma Ve Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Snapchat hesap silme artık çok kolay! Instagramın gelişimi ile Snapchat kullanıcıları artık hikayelerini Instagram üzerinden paylaşmakta. Bu sebeple de Snapchat kullanıcıları hesaplarını dondurmak ya da tamamen silmek isteyebiliyor. Bu yazımız ile Snapchat hesabınızı kolaylıkla dondurma ya da silme işleminin nasıl yapılacağını sizler için derledik.

Snapchat Hesabı Nasıl Dondurulur?

Snapchat silme işlemi kalıcı ve geçici olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Bazı kullanıcılar Snapchat hesabını kısa bir süreyle bırakırken, bazıları kalıcı olarak silmek isteyebilir. Snapchat silme linki kullanıldığı anda, Snapchat kendini 30 günlük beklemeye almaktadır. Buna bir nevi dondurma işlemi denilebilir. Kullanıcılar hesaplarına 30 gün boyunca giriş yapmazlarsa, hesapları kalıcı olarak silinecektir. Snapchat hesabı silme oldukça basit bir işlemdir.

Snapchat hesabınızı geçici olarak dondurmak istiyorsanız, dondurma işlemi sonrasında dikkat etmeniz gereken bir husus bulunuyor. Çünkü hesap dondurma ve silme işlemini aynı anda yapmış oluyorsunuz. Snapchat, kullanıcılarına iki farklı seçenek sunmuş. Hesabınızı 30 gün boyunca dondurabiliyorsunuz. Fakat bu süre geçtikten sonra hesabınız tam anlamı ile siliniyor.

Şimdi gelelim merakla beklenen ‘Snapchat Hesabı Nasıl Dondurulur?’ sorusunun cevabına.

Snapchat Hesap Silme Adımları

Snapchat Hesap Silme Adımları

Bilgisayar Üzerinden Hesap Silme

Snapchat Hesap Silme Linki

  • Öncelikle yukarıda vermiş olduğumuz linke tıklamanız gerekiyor. Snapchat hesap silme linki ile hesabınızın dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Açılacak olan sayfaya silmek istediğiniz Snapchat hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini girin.
  • Daha sonra ise hesabınızı silmek istediğinize dair bir onay süreci olacaktır.
  • Hesabınızı silmek istediğinize dair onay vermenizin ardından son defa kullanıcı adınızı ve parolanızı tekrar girip ‘DELETE ACCOUNT’ yani ‘HESABI SİL’ butonuna tıklamanız yeterlidir.
Telefon Üzerinden Hesap Silme

Telefon Üzerinden Hesap Silme

Telefon uygulaması üzerinden Snapchat hesap silme işlemleri ise,

  • Uygulama içerisinde “Ayarlar” sekmesini açın ve Profil ekranındaki ⚙️ sembolüne tıklayın.
  • “Hesap Eylemleri” kısmına gelin.
  • “Hesap Sil” e dokunun.
  • Hesabınızı silmek için son adımları takip edin.

İlgili yazımıza göz atabilirsiniz Snapchat Nasıl Kullanılır ?

Snapchat Hesabınızı Şifrenizi Bilmeden Silmek Mümkün Değil!

Snapchat hesabınızı silmek ya da dondurmak istiyorsunuz. Lakin hesabınızın şifresini bilmiyorsunuz. Maalesef hesabınızın şifresini bilmeden hesabınızı silemezsiniz.  Çünkü hesap silme ya da dondurma sadece kullanıcı adı ile yapılan bir işlem değil. Bu sebeple de öncelikle hesabınızın şifresini hatırlamalı ya da ‘Şifremi Unuttum’ kısmından yeniden oluşturmalısınız.

Snapchat Hesabımı Dondurduktan Sonra Nasıl Geri Açabilirim?

Snapchat hesabınızı dondurduktan sonraki 30 gün içerisinde, Snapchat uygulamasına kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek tekrar açabilirsiniz. Yalnız 30 gün içerisinde tekrar açmazsanız, hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Kişilerin dondurma işleminden sonra süreyi iyi hesaplamaları ve şifrelerini kesinlikle unutmamaları şart olan bir durumdur. Şifrenizi unutmanız durumunda snapchat hesabınızı tekrar aktif etme konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Snapchat Hesabınızı Silmeden Önce Mutlaka Düşünün!

Snapchat hesabınızı artık kullanmak istemeyebilirsiniz ya da bir süreliğine ara vermek isteyebilirsiniz. Fakat bu süre zarfında düşünmeniz gereken çok önemli bir husus bulunmakta. Bilindiği üzere Snapchat uygulamasının kendisine ait bir fotoğraf, video galerisi mevcut. Uygulamayı sildikten ya da dondurduktan sonra bu galeriye erişiminiz kaldırılıyor. Bu sebeple de hesabınızı silmeden önce bir daha düşünün ya da saklamanız gereken fotoğraf ve videoları bir yere mutlaka yedekleyin. Eğer hesabınıza 30 gün içerisinde yeniden giriş yaparsanız, galeride bulunan fotoğraflar silinmeyecektir. Fakat 30 günün sonunda hesabınıza girişiniz engellenecek yani hesabınız tamamen silinecektir. Bu sebeple de sizin için önemli olan anıları farklı bir yere yedeklemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme
Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme

Snapchat’te ekleyeceğiniz kişinin kullanıcı adını bilmediğiniz zaman, onları ünlü sosyal medya uygulamasında arayarak bulmak oldukça zordur. Ancak Sna...

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Teknolojinin günümüzde geldiği nokta, hepimizin gözleri önünde hızı kesilemeyen muazzam bir dalga gibidir. Tabi ki bu durumda dünya üzerinde kullanıla...

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir? yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Snapchat hesabınızı istediğiniz zaman dondurmanız mümkündür. İstediğiniz kadar ara verebilirsiniz ve istediğiniz zaman hesabınızı tekrar açabilirsiniz.

Snapchat hesabınıza belli bir süre ara vermek istiyorsanız dondurmayı düşünebilirsiniz. Ancak geri dönmek gibi bir niyetiniz yoksa hesabınızı tamamen silmeniniz mümkündür.

Snapchat hesabınızı dondurarak, istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz. Ancak hiç geri dönmek gibi bir niyetiniz yoksa tamamen silmeniz gerekecektir.

Silnen snapchat hesaplarınızı tekrar kullanmak isteseniz bile maalesef kullanamazsınız.

Snapchat kullanabilmek için en az 13 yaşında olmak gerekir. 13 yaş altı kullanıcılar için yasal değildir.

Snapchat günümüzde de çok popüler olarak kullanılmakta olan bir uygulamadım. Herhangi bir yasak durumu yoktur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Dondurma Ve Silme İşlemi Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. umut demirci
    umut demirci

    Snapchat Dondurma Ve Silme İşlemi Nasıl Yapılır isimli makaleniz oldukça faydalıydı. Çok teşekkürler..

  2. Işık subaşı
    Işık subaşı

    Snapchat Hesabımı Dondurmak İle Silme Arasında ki Fark Nedir?