İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme

Snapchat’te ekleyeceğiniz kişinin kullanıcı adını bilmediğiniz zaman, onları ünlü sosyal medya uygulamasında arayarak bulmak oldukça zordur. Ancak Snapchat’e yıllar içinde eklenen “Hızlı Ekle” (Quick Add) ve Snapchat yakındaki kişileri ekleme gibi fonksiyonlar mevcut. Bunlar üzerinden aradığınız insanları rahatlıkla bulabilirsiniz.

Snapchat’in sahip olduğu “Hızlı Ekle” özelliği kullanıcıların sahip olduğu ortak arkadaşlar aracılığıyla sunulan önerilerdir. Mesela Snapchat’te eklediğiniz bir kullanıcı başka bir kişi ile arkadaş ise o kişiyi “Hızlı Ekle”de görebilirsiniz. Fakat “Hızlı Ekle” özelliğinin belirli sınırları vardır ve her zaman aradığınız kişiyi bulmanıza yardımcı olmaz. Bu sebeple, birisini Snapchat’te bulmak istiyorsanız, onları mevcut konumları üzerinden arayarak bulabilirsiniz.

Ayrıca, konum özelliği ile Snapchat üzerinden birisine ulaşmak istediğinizde iki faktöre dikkat etmeniz gerekir. Bunlar:

  • Hikâyeyi paylaşan kişinin paylaşımı ne zaman yaptığı,
  • Paylaşımı yapan kişiye “Oluşturucuyu Görüntüle” seçeneği ile ulaşılabilip ulaşılamadığı.

Bugünkü makalemizde, Snapchat kullanan yakınınızdaki insanları konumlarına göre nasıl bulacağınızı ve Snapchat yakındaki kişileri ekleme fonksiyonunu nasıl kullanacağınızı öğrenebileceksiniz. Bundan önce Snapchat kullanımı hakkında düzenlediğimiz blog yazımızı ziyaret ederek temel bilgilere ulaşabilirsiniz.

snapchat yakındaki kişileri bulma

Snapchat’te Yakınındakileri Bulma

Snapchat’te yakınındakileri bulmayı istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir Snapchat özelliği bulunmakta: Snap Map.

Snap map özelliğini aktif hale getirerek insanları konumlarına göre Snapchat’te bulabilirsiniz. Özelliği aktif hale getirdiğinizde, karşınıza çıkacak haritada birçok mavi nokta ile karşılaşacaksınız. Bu mavi noktalar, bir Snapchat kullanıcısının kısa bir zaman içinde mavi noktanın bulunduğu konumda bir Snapchat hikayesi yayınladığını belirtir. Örneğin haritadaki konumunuza yakın bir alanda mavi bir nokta gördünüz. Bu yakınınızda Snapchat kullanan birisi var demektir.

Ancak, mavi nokta ile haberdar olduğunuz hikâyenin ne zaman paylaşıldığına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun nedeni, paylaşımın üstünden 1 gün geçse dahi mavi noktaların görünür olmasıdır. Hal böyle olunca, hikâyeyi paylaşan kişi bir gün önceden yayınlamış ve konumu çoktan terk etmiş olma ihtimali vardır. Bu sebeple, Snapchat üzerinden birini eklemeye karar vermeden önce, paylaşılan hikâyenin ne zaman atıldığını kontrol edin.

Snap Map’i nasıl kullanabilirsniz? Sizler için Snapchat üzerinden konumunuza yakın kişileri Snap Map ile nasıl bulabileceğinize dair adım adım bir rehber hazırladık.

snapmap

Snap Map’i Açın ve Mavi Bir Etkin Noktaya Dokunun

Birinci adım, Snap Map kısmına gelin ve haritada etkin bir şekilde gördüğünüz mavi noktaya dokunun. (Bunu mobil veya masaüstü Snapchat uygulamasından yapabilirsiniz).

  • Snapchat’i açtıktan sonra konumu açmalısınız.
  • Konumunuzu açtıktan sonra. Snap Map üzerinde kullanıcı kimliğinize atfedilen bir Bitmoji ile mevcut konum bilginize ulaşabilirsiniz. Örneğin, bulunduğunuz güncel konum “Bebek Starbucks” ise Bitmoji’niz Bebek Starbucks üzerinde görünecektir.
  • Snap Map üzerinde, sizin dışınızda görünen birden fazla mavi etkin nokta bulabilirsiniz. Bu mavi noktalar, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Snapchat kullanıcısının yakın zamanda o konumda bir hikâye paylaşımı yaptığını gösterir.
  • Snap Map üzerinde Bitmoji’nizin yakınında bulunan noktalardan birisine dokunun, bu yereli yeterli olur.

Kişinin kullanıcı adını nasıl bulacağınızı ise diğer adımda anlattık.

snap map kullanımı

Hikâyeyi Paylaşanı Görmek ve Paylaşımı Yapanı Eklemek

Snap Map üzerinden mavi bir etkin noktaya dokunduktan sonra, paylaşımı gerçekleştiren mavi nokta ile belirtilen kullanıcının hikayesi görüntülenir. Hikayeri görüntüledikten sonra dikkat etmeniz gereken iki husus vardır. Birincisi “Oluşturucuyu Görüntüle” seçeneği ve diğeri ise paylaşımın yapıldığı tarih. Paylaşılan hikâyenin Hikâyenin sol üst köşesinde, paylaşımın ne zaman yayınlandığı bilgisine ulaşabilirsiniz. Örneğin, paylaşım 14 saat önce yayınlandı. Paylaşımın atıldığı saati görürsünüz. Ancak, hikâyenin paylaşımı üstünden 24 saat geçtiyse, saat ile belirtmek yerine paylaşımın yayınlandığı günün bilgisini görürsünüz (örnek olarak Çrş, gibi).

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Teknolojinin günümüzde geldiği nokta, hepimizin gözleri önünde hızı kesilemeyen muazzam bir dalga gibidir. Tabi ki bu durumda dünya üzerinde kullanıla...

Snapchat Ödül Nasıl Kazanılır?
Snapchat Ödül Nasıl Kazanılır?

Snapchat ödül ne işe yarar? Bir zamanların en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Snapchat, yıllar içerisinde Instagram’ın ona benze...

Dikkat edilmesi gereken ikinci faktör, “Oluşturucuyu Görüntüle” seçeneğidir. “Oluşturucuyu Görüntüle” seçeneği üzerinden, hikâyeyi paylaşan kişinin kullanıcı adına ulaşabilirsiniz.

Hikâyeyi yayınlayan kullanıcının adına da ulaştıktan sonra, ekranın sağ tarafında kalan “Ekle” düğmesi ile kişiyi ekleyebilirsiniz.

Fakat, eklemek gerekiyor ki paylaşımı yapan kişi, attığı hikâyeyi “Bizim Hikayemiz”e eklemediyse, Snap Map üzerinde yaptığı paylaşımı göremezsiniz.

snap map hikaye

Snapchat Hesap Silme Nasıl Yapılır? makalemizi de incelemek için hemen tıklayın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Snap Map, bir kafe gibi sizin yakın çevrenizdeki Snapchat kullanıcılarına ulaşmayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır ve Snapchat kullanıcıları tarafından bildirilen GPS konumuna göre size bilgi sağlanır. Bu sebeple GPS’in yanlış çalışma ihtimalini de hesaba katarak- konumunuza yakın, Snap Map özelliğini gizlilik ayarlarına göre kısıtlamamış her Snapchat kullanıcısı Snap Map üzernde görülebilir.

Bunun cevabı biraz karmaşık. Fakat, özetle birisi konumunuzu kontrol ettiği için bildirim almazsınız.

Hayır. Snapchat üzerinden engellediğiniz hesaplar, sizlere Snap Map üzerinden ulaşamazlar.

Yalnızca konumunuzu paylaşmayı seçtiğiniz arkadaşlarınız Snap Map’te nerede olduğunuzu görecektir. 

Snap Map’i ilk kez kurduktan sonra, onu tamamen devre dışı bırakamazsınız ancak Ghost Mode’a girerek konumunuzu diğer Snapchat kullanıcılarından her zaman gizleyebilirsiniz .

Birkaç saat sonra veya Hayalet Moduna girer girmez konumunuz Snap Map’ten kaybolur. Ayrıca sadece kısa bir süreliğine alçakta olmak istiyorsanız bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.