İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

SoundCloud Hesap Silme

SoundCloud hesap silme nasıl yapılır? Müzik ve ses dosyalarını ücretsiz olarak dinlemek, yüklemek ve indirmek istiyorsanız, SoundCloud uygulamasını kullanmanız gerekiyor bundan dolayı orijinal müziklere bu şekilde daha kolay ulaşabilirsiniz. SoundCloud uygulaması 2010 yılında kullanıcılarla buluştu.

Platformda ses içerikleri ve dilediğiniz tüm sanatçılar mevcuttur bununla birlikte yüksek bütçeli ve tanınmış ses dağıtım şirketlerine de SounCloud üzerinden ulaşabilirsiniz.

SoundCloud Uygulaması Nasıl Kullanılır?

SoundCloud uygulamasının kullanımı için öncelikle SoundCloud’a giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapmak için aşağıdaki aşamaları izleyebilirsiniz:

  1. SoundCloud uygulamasını girin.
  2. Giriş yaptığınız zaman hesap oluşturma işlemine başlayabilirsiniz.
  3. Normal olarak sizlerden istenilen bilgileri doldurmanız gerekmektedir.
  4. İsterseniz Google ya da Facebook hesaplarınızla bağlantıya geçebilirsiniz.
  5. Eğer uygulamayı sadece dinleyici olarak kullanmak istiyorsanız, yapacağınız işlemler bu kadardır.

Eğer platformu müzisyen ya da yapımcı olarak kullanmak istiyorsanız, bundan sonra marka sayfanızı oluşturmanız gerekmektedir.

Parçalarınızı yükledikten sonra avatar kısmının olduğu yere tıkladıktan sonra “Yükle” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer platform içerisinde bulunan parçayı kaydetmek istiyorsanız, satın al düğmesini kullanmanız yeterli olacaktır.

soundcloud hesap kullanımı nasıl olabilir

SoundCloud Nasıl Kullanılır?

SoundCloud uygulamasında sesleri dinlemek son derece kolaydır. Burada önemli olan üye olmak ve oturum açmaktır. Oturumunuzu açtıktan sonra platformda istediğiniz sesi bulabilirsiniz. Giriş yaptığınızda ön tabloda istediğiniz kategoriyi tercih edebilirsiniz. Burada dinlemiş olduğunuz bir parçayı beğenmiş olabilirsiniz. Beğendiğiniz parçayı da favori listenize ekleyerek daha sonra kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz..

SoundCloud Uygulaması Ücretli mi?

SoundCloud uygulamasına ücretsiz olarak erişim sağlayabilirsiniz. Rakiplerine göre reklam oranları daha düşüktür ayrıca istediğiniz şarkıyı istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz bu konuda sizi kısıtlamaz fakat bu özelliklere sahip olmasına rağmen ülkemizde kullanım oranı oldukça düşüktür.

soundcloud uygulaması ücretli mi

SoundCloud Uygulamasında Müzik Listesi Oluşturmak

SoundCloud uygulamasında müzik listesi oluşturmak son derece kolaydır. Eğer Android telefonlarınızda şarkı listesi oluşturmak istiyorsanız, şu aşamaları izleyebilirsiniz:

  • SoundCloud uygulamasını açtıktan sonra ilk olarak üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.
  • Oluşturmak istediğiniz şarkı listesine eklemek istediğinizi belirleyin. Belirlediğiniz müziği açtıktan sonra oynatma penceresine tıklayarak, “Seçenekler” kısmına tıklayın.
  • Karşınıza bir menü gelecek. Bu menü içerisinde de “Add to playist” seçeneğine tıklayın.
  • Buraya tıkladığınızda yeni bir liste oluşturmak için “Create new playist” seçeneğine tıklayın. Bu şekilde liste oluşturabileceksiniz.
  • Çalma listenize istediğiniz ismi yazın.
  • İşlemi tamamladıktan sonra “Done” tuşuna basabilirsiniz.
soundcloud uygulamasında müzik listesi oluşturmak

SoundCloud Hesap Silme İşlemi

SoundCloud hesap silme işlemi, aynı hesap açma işlemi gibi çok kolaydır. Kullanıcılar tarafından oluşturulan geri dönüşler dikkate alınarak çok basit bir arayüz ile silme işlemleri tamamlanabilir. Eğer sizlerde hesabınızı silmek istiyorsanız, verilerin tamamen silindiğinden emin olmanız gerekmektedir. Ancak şunu belirtmek istiyoruz, hesabınızı kapatma işlemini yaparsınız, işlemi hiçbir şekilde geri alamayacaksınız. Oluşturulan çalma listelerinizin silineceğini de belirtebiliriz.

soundcloud hesap silme

Hesabınızı silmek için ancak tarayıcı kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinden silme işlemi yapamazsınız. Hesabınızı silmeden önce verileriniz temizlenecektir. IOS ya da Android uygulamalarınızdan silemezsiniz. Bunun için internet tarayıcısı kullanmanız gerekmektedir.

  • Hesabınıza girin.
  • Ayarlar kısmına tıklayın.
  • Delete account kısmına tıklayın.
  • Son olarak Delete my account butonuna tıklayın. (SoundCloud Destek)

Bu şekilde Souncloud hesap silme işlemini tamamlayabilirsiniz. SoundCloud hesap silme işlemleri sonrasında, profilinizde bulunan kişisel veriler kalıcı olarak silinecektir.

SoundCloud hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz; SoundCloud Takipçi Satın Al ve SoundCloud dinlenme hizmeti

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hesabınızı silebilirsiniz ve böylelikle hesabınızı tamamen ulaşılmaz hale getirebilirsiniz.

Hesabınızı silmeniz durumunda, hesabınızda bulunan içerikleriniz bir daha geri getirilmemek üzere kaybolacaktır bu nedenle hesap silme işlemi yapmadan önce iyi düşünmelisiniz.

Eğer silme işlemi bana göre değil, ben bir süre sonra geri gelmek istiyorum diyorsanız hesap silme işlemi değil, dondurma işlemi yapmanız gerekiyor. Böylece içeriklerinizi daha sonra ulaşılabilir bir şekilde saklayabilirsiniz.

SoundCloud içeriklerinizin dinlenme ve etkileşim sayılarına bağlı olarak para kazanabilirsiniz.

SoundCloud ülkemizde sorunsuz ve sınırsız bir şekilde kullanılabilmektedir fakat kullanım oranı ne yazık ki düşüktür.

Uygulama ücretsiz olarak kullanılabilir fakat reklamlara tabiidir bundan dolayı tüm özellikleri için ücretli kullanım gerektiriyor.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
SoundCloud Hesap Silme Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Muhammet
    Muhammet

    SoundCloud hesabımı silmek istiyorum ama giriş bilgilerimi hatırlamıyorum nasıl silebilirim bu hesabı

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hesabınızın kullanıcı adını belirterek SoundCloud destek merkezi üzerinden hesap silme talebi oluşturmalısınız.

  2. cetin
    cetin

    Soundcloud hesap silme işlemlerinde çok araştırma yaptım , fakat makalenizin bana oldukça yararı dokundu.

  3. cetin
    cetin

    Soundcloud hesap silme işlemimden sonra SoundCloud ile ilgili olan tüm verilerim de geri dönüşü olmaksızın kaybolur mu ?

  4. cetin
    cetin

    Souncloud hesap silme işlemi konusunda yazdığınız makale çok işime yaradı. Teşekkürler