İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify Premium Ne Kadar?

Milyonlarca şarkının en üst düzey ses kalitesinde dinlenmesine olanak sunan Spotify Premium paketleri oldukça cazip avantajları beraberinde getirmektedir. Tüm cihazlardan indirme işlemleri yaparak uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Halihazırda free uygulaması ücretsiz şekilde kullanılırken belirli sınırlandırmalara sahip olduğu unutulmamalıdır. 50 milyonun üzerine şarkıya erişim imkânı sağlayan müzik dinleme uygulamasını dileyen herkes kullanabilmektedir. Ancak ücretsiz sisteme karşın spotify premium hesabına sahip olan kullanıcılar birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Sizlerde bu avantajlardan yararlanmak için premium paketlerinden uygun olanı seçebilir ve belirli bir süre boyunca ücretsiz denemeye başlayabilirsiniz.

Var olan 1 aylık deneme süresi içerisinde tüm özelliklerden yararlanılır. Bu deneme süresine dair işlemlerde herhangi bir ücret kesintisi yaşanmamaktadır. Sonrasında üyeliğin devam ettirilmesi durumunda belirtilen karttan, daha önceden belirtilen üyelik ücreti çekimi yapılır. Aylık ya da yıllık olarak da abonelikler oluşturulabilirken Spotify Premium ücret skalası öğrenci, bireysel ve aile olarak değişmektedir.

Spotify Premium Avantajları Neler?

1 ay boyunca ücretsiz olarak sağlanabilir olan Spotify bireysel dışında aile ve öğrenci paketlerine sahiptir. Ücretsiz olarak tüm müzik parçaları istenildiği şekilde dinlenebilir. Podcast yayınları da var olurken sesli kitaplara erişim noktasında da bir sınırlandırması yoktur. Bununla birlikte yurtdışı seyahatler içinde müziklerin çalınması söz konusudur. Spotify free ile kıyaslandığında aradaki imkân farkı da ortaya çıkacaktır. Spotify free ile 14 günlük bir sınır var olurken aynı zamanda istediğin parçayı seçme değil, seçili karışık dinleme imkânı bulunmaktadır. Spotify Premium özelinde hiçbir kısıtlama olmadan milyonlarca şarkı dinlenebilir. Ayrıca reklam kesintileri de oluşmamaktadır. İnternet bağlantısı olmadan da dinleme yapılabilmektedir. En yüksek müzik kalitesine sahip şekilde dinleme içinde mutlaka Premium üyelik seçeneklerine göz atılması gerekir. Peki, var olan Spotify Premium paketleri nelerdir? (Spotify Premium)

spotify premium paketleri

Spotify Premium Aile Paketi

İlk olarak bireysel paket bulunurken tüm avantajlar tek kişilik olarak verilmektedir. Bununla birlikte maksimum 6 kişinin hizmetine verilecek Spotify Premium aile paketi seçimi de yapılabilir. İndirimli fiyat üzerinden sansür olmaksızın tüm müzikler aile kontrolünde hazırlanabilir. Aile Mix yapılarak zevklere uygun olarak çalma listeleri hazırlanabilir. Rap, Pop ya da Slow tarzındaki parçalar belirli isimlendirmelerle liste haline getirilebilir. Herkese özel ayrı çalma listeleri hazırlanabilir. Bilgisayar haricinde akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla rahatlıkla uygulamanın kullanılabilir olduğu bilinmektedir. Aile üyeleri tarafından yapılan dinlemelere yönelik herhangi bir kısıtlama oluşmamaktadır. Aynı anda dinleme hallerinde dahi kesinti söz konusu olmazken kalite standartları korunur. Yıllık olarak da abonelik başlatılabilir, çok daha uygun fiyat seçimiyle kullanılabilir.

Spotify aile paketi duo yani iki kişilik ücreti 39.99 TL olarak belirlenmiştir.

İki kişiden fazla kullanıcı kullanacaksa 6 kişilik aile paketi bulunmaktadır ve ücreti 49.99 TL’dir. Bu şekilde Spotify Premium daha uyguna gelmektedir.

Fakat tüm kullanıcıların aile paketini kullanabilmeleri için öncelikle aynı adres bilgilerini girmeleri ve doğrulamaları gerekmektedir.

Sportify Premium Öğrenci Paketi

Kolej ya da üniversiteye kayıtlı durumda olan öğrenciler için geçerli olan Spotify Premium öğrenci paketi çok daha uygun fiyatlardadır. Premium üyelik normal fiyatından %50 indirimli fiyat üzerinden alınır. Ayrıca işlemlerin başlatılmasıyla birlikte tüm özelliklerden tam olarak yararlanılması söz konusudur. Bununla birlikte dört yıl boyunca kişinin öğrenciliğinin devam etmesi şartıyla Spotify öğrenci indirimi yenilenir. 1 yenileme işlemiyle indirimli fiyat üzerinden kullanım devam ettirilir. İnternet olmaksızın tüm parçalar dinlenebilirken kişiye özel çalma listeleri düzenlenebilir ya da Podcast programları takip edilebilir. Var olan sesli kitap bölümleriyle yabancı dildeki tüm programlarda yine en iyi ses kalitesinde sunulur. 1 aylık deneme süresinde herhangi bir ödeme olmamakla birlikte sonrasında belirtilen hesap bilgilerinden ücretler alınmaktadır.

Spotify premium öğrenci paketi ücreti 2023 itibariyle 14.99 TL olmuştur.

Öğrenci paketini kullanmak için öğrenci belgesi ile kanıtlanması gerekmektedir.

Spotify Premium Bireysel

Spotify premiumu öğrenci değilseniz ve tek başınıza kullanacaksanız bireysel paketi alabilirsiniz. Bireysel paketin ücreti ise 29.99 TL’dir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?

Podcast, genellikle dijital platformlardaki dizi hâlinde yayınlanan taşınabilir müzik ve konuşma gibi ses yayınları anlamına geliyor. Spotify podcast,...

Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?
Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Spotify müzik yükleme işlemi nasıl yapılır ve Spotify müzik ekleme işlemlerini bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız. Spotify uygu...

Spotify üyelik iptali nasıl yapılır? bilmek istiyorsanız, ilgili içeriğimize göz atmayı unutmayın!

Spotify ürünlerimizi inceleyerek hesabınızı büyütebilir ve genişletebilirsiniz. Instatakipçi Spotify takipçi satın al hizmeti ile premium hesabınızı büyütebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Spotify ödeme yöntemine güvenmediğiniz takdirde telefon operatörünüz aracılığı ile ödeme yöntemini seçip operatörünüzün ödeme yapmasını sağlayabilirsiniz.

Spotify ürün fiyatları öğrenci indirimi dışında indirime girmemektedir. Fakat bankanız ya da telefon operatörleriniz tarafından belirli dönemlerde indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Konuyla ilgili Spotify Öğrenci İndirimi başlıklı makalemizi okuyarak detaylara erişebilir kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Spotify reklamları kapatmak için üye olunması gerekmektedir.

Spotify kullanabilmek adına en azından 13 yaşında olmak gerekmektedir.

Spotify müzikleri internetsiz uygulama içi depolanabilir ancak ücretli üye olmak gerekir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Premium Ne Kadar? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Umut Dağ
    Umut Dağ

    Spotify premium aldım. Fakat kullanmadığım için kapatmak istiyorum nasıl yapabilirim.

  2. Rıza Bahadır
    Rıza Bahadır

    Spotify premium ne kadar adlı yazınızı okudum çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkürler.