İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Spotify Şarkıları Nereye İndiriyor?

Spotify ücretsiz şekilde kullanılabileceği gibi Premium paketlere de sahip olan Spotify şarkı indirme nasıl oluyor sorusu sıklıkla sorulmaktadır özellikle Premium üyeler tarafından indirilen şarkıların bulunmamasından kaynaklı problemlerin yaşandığı görülmektedir.

50 milyondan fazla şarkıyı kaliteli sesle kullanıcılarına sunan müzik uygulamasında istenilen şarkıların cihazlara indirilmesi dakikalar içinde gerçekleşmektedir. Peki, sonrasında bu müziklerin kullanımları nasıl olmaktadır?

Spotify Şarkı İndirme İşlemi Nedir?

Milyonlarca kullanıcıya hitap eden Spotify müzik indirme işlemi için öncelikli olarak Premium üyelik şartı bulunmaktadır. Deneme süresi ücretsiz olmakla birlikte sonrasında bireysel, aile ya da öğrenci paket seçenekleriyle tüm kullanıcılar Premium avantajlarından yararlanabilir.

Premium hesaplar üzerinden internet olmaksızın şarkı dinlenebileceği gibi aynı zamanda spotify şarkı indirme imkanı da verilmektedir. Ancak premium hesabı olmayan ve ücretsiz bir şekilde spotify hizmetlerinden yararlanan kullanıcılar, Spotify indir özelliğinden faydalanamazlar.

spotify şarkı indirme işlemi

Spotify Premium Nedir?

Aylık veya yıllık ödemeli Spotify üyelik sahipleri istediği şarkıları cihazına indirebilir, arzu ettiği zaman diliminde indirdiği şarkıları çalabilir. Pop, Slow, Rap ya da Rock gibi farklı müzik türlerinde çalma listeleri de oluşturulabilmektedir.

Öğrencilik belgesinin ilgili link bağlantısı üzerinden sisteme eklenmesiyle Premium üyelik yarı fiyatına işleme alınır üstelik 12 ay geçerliliğe sahip olan öğrenci indirimiyle şarkı indirme noktasında herhangi bir kısıtlama yoktur. Sonrasında ise yenileme süreçleri başlatılırken dört yıl boyunca hesabın öğrenci indiriminden yararlanmasına izin verilir. Yenileme işlemlerinin yapılmaması durumunda ise doğrudan Premium üyelik standart fiyat tarifesine geçirilmektedir.

Bunun haricinde aile paketiyle 6 farklı hesaptan şarkı indirilebilir bu yüzden hiçbir sorun olmaksızın tüm cihazlardan işlemler yapılabilmektedir. Yüksek müzik kalitesine sahip olarak hemen indirme işlemleri gerçekleştirilir. Ayrıca sesli kitap ve Podcast imkanları da mevcut olurken şarkı nasıl indirilir sorusunun yanıtı bu şekilde verilmektedir. (Spotify Destek)

Spotify çevrimdışı dinleme olanakları ile ilgili bilgi almak için yazımıza göz atın!

spotify premium

Spotify Şarkı Nereye İndirilir?

Peki Spotify Premium üyelere özel olan şarkı nereye indirilir? sorusuna sistem için yanıt verilir. Bilindiği gibi indirme işlemleri Spotify tarafından yapılırken özel olarak şifrelenmiş şekilde müzikler cihaz üzerinden kullanılır. Bundan dolayı çoğu kullanıcı, indirilen müziklerin telefonda görünmemesinden şikayet etmektedir. Ancak bilinmesi gerekir ki Spotify doğrudan ses formatında bir indirme işlemi yapmamaktadır. Bunun nedeni ise Premium üyeliğin devam etmesinin sağlanmasıdır.

Doğrudan cihazlara açık bir şekilde indirmenin olması halinde kullanıcılar, Premium üyeliğini sonlandırarak indirdikleri şarkıları dinlemeye devam edebilirlerdi. Bunun önüne geçmek için mutlak surette Premium hesabının olmasını zorunlu kılacak bir sistem işleyişi mevcuttur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?
Spotify Podcast Nedir? Nasıl Yüklenir?

Podcast, genellikle dijital platformlardaki dizi hâlinde yayınlanan taşınabilir müzik ve konuşma gibi ses yayınları anlamına geliyor. Spotify podcast,...

Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?
Spotify'a Müzik Nasıl Yüklenir?

Spotify müzik yükleme işlemi nasıl yapılır ve Spotify müzik ekleme işlemlerini bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız. Spotify uygu...

Spotify Şarkıları Nereye İndiriyor? Sorusunun cevabını merak ediyorsanız. İlgili yazımıza göz atın!

spotify şarkıları nereye indiriyor

Şarkılar doğrudan Android-data-com.spotify.music klasörünün içerisine ekleniyor. Kayıt durumları sonrasında dinleme bu şekilde yapılıyor. Spotify Dosya için Dosya Yöneticisi üzerinden işlemler yapabilirsiniz. Files-spotifycache-storage ile indirme yaptığınız dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Bu dosyaların kullanımları Premium üyelikle gerçekleşir. Doğrudan telefona indirme olmadığı için üyeliklerin kapatılması halinde şarkıların dinlenmesi de söz konusu olmamaktadır.

Neden böyle bir şifreleme olduğu sorusuna ise basit yanıtlar bulmak mümkündür. Şifreli olarak kendi dosyasını oluşturmaması halinde deneme süresi içinde kullanıcılar istedikleri dosyaları cihazına indirerek üyelikler çıkabilirdi. Spotify şarkı indirme işlemini sizlere detaylıca anlattık.

Spotify sayfalarınızı büyütmek ve hedef kitlenizi genişletmek için Spotify takipçi satın al hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Premium ile telefonunuzun hafızası yettiği kadar şarkı indirebilirsiniz, özellikle indirme ile ilgili bir sınır bulunmamaktadır.

Ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, ücretsiz kullanımlarda çoğu özellik kısıtlı olsa da ücretsiz olarak şarkı dinleyebilirsiniz.

Spotify üyeliğinizi aylık ya da yıllık paketlerle sağlayabilirsiniz aynı zamanda yıllık paketler de toplu ödeme yaparak indirim hakkı kazanabilirsiniz.

Spotify aile paketleri 4 kullanıcının yararlanabileceği üyeliği temsil etmektedir.

Reklamları kaldırmak için üye olmanız gerekir. Başka bir yol bulunmamaktadır.

Ücretsiz kullanıma uygundur fakat Spotify premium yoksa reklamlara tabii olarak hizmet sunar.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Şarkıları Nereye İndiriyor? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.