İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Steam Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Steam hesap açma işlemi artık çok kolay! Valve şirketinin tasarlamış olduğu Steam, çok oyunculu bir dijital iletişim formudur. Çevrim içi olarak arkadaşlarınızla oyun oynayabileceğiniz, oyun inceleyebilirsiniz bununla birlikte satın alabileceğiniz bu dijital platform, 12 Eylül 2003 tarihinde piyasaya sunulmuştur. ABD ve diğer tüm ülkelerde kısa sürede popülerlik yakalayan Steam, PC oyuncularının korsan oyunlara olan eğilimini fark eden Valve, kurduğu bu oyun platformu ile en büyük oyun sağlayıcısı konumuna geçmiştir. Bilgisayarın hemen hemen her evde yer edinmesi sonrasında, oyun severler arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayabileceği ve oyun indirebileceği bir arayışa yönelmiştir. Üyelik sistem mantığı ile çalışan bu uygulamadan faydalanmak için hesap açmanız yeterli olacaktır.

Bu arayışa uzun bir süredir yardımcı olan bu eşsiz platforma, ücretsiz olarak üye olabilir ve sizlere sunulan imkanlardan faydalanabilirsiniz. Oyun oynamayı seven hemen hemen herkesin bilgisayarında yer edinen bu program, birçok önemli oyunun dağıtım hakkını elinde bulundurmaktadır. Maç, Windows veya Linux fark etmeksizin tüm işletim sistemleri üzerinden hizmetlerini sürdüren Steam, mobil işletim sistemlerinde de uygulama olarak hizmet vermektedir. Oyun alışverişinin yanı sıra sosyal ağ hizmeti de sunan bu oyun platformunda, arkadaşlarınızla mesajlaşabilir veya oyun içerisinde sesli olarak iletişim kurabilirsiniz. (Steam Destek)

Bulut sistemi ile hareket eden bu uygulama, oyunları otomatik olarak güncelleştirdiği gibi oyunların son sürümüne ulaşmanızı sağlıyor. 150 milyonun üzerinde bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu platformda, binlerce farklı oyun seçeneği bulunmaktadır. Sadece oyun alma hizmeti sunmayan bu uygulama, önleme oyunlardaki eşya ve ekipmanlarınızı satmanıza ve bu sayede bütçenize destek olmanıza da olanak tanıyor. 2015 yılına kadar sadece dolar üzerinden alışveriş yapabildiğiniz platformda, Türk lirası üzerinden de alışveriş yapabilirsiniz.

steam üyelik oluşturma

Steam Hesap Oluşturma

Bu eşsiz uygulamaya tamamen ücretsiz olarak üye olabilirsiniz aynı zamanda hesap açma işlemi yaparak kullanabileceğiniz bir dijital platform olarak hizmet vermektedir. Bu uygulamaya sahip olabilmek için ilk olarak bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Resmî web sitesine giriş yapmanızın ardından, ‘Steam Yükle’ butonuna tıklamalı ve işletim sistemine uygun olan dosyayı bilgisayarınıza indirme yapmalısınız. Ardından ise indirmiş olduğunuz dosyayı bilgisayarınıza kurabilir ve Steam kaydol işlemlerinize başlayabilirsiniz. Giriş dili, Türkçe olarak da bulunmaktadır. Eğer İngilizce ise giriş dilini değiştirerek Türkçe yapabilirsiniz. Steam kaydolma işlemleri, belirtildiği üzere kısa süre içerisinde ve kolayca gerçekleştirilebilmektedir.

steam hesap oluşturma

Oldukça kısa bir süre içerisinde kaydolabileceğiniz bu dijital oyun platformunda, üyelik aşamaları da basit birkaç adımdan oluşmaktadır. Herkesin rahatlıkla üye olabileceği bu uygulama için gerçek bir e-pota adresine sahip olmanız gerekiyor. Çünkü bu e-posta adresine kayıt sonrasında bir onay mesajı gönderilmektedir. Üyelik için resmî siteye girmeniz ve kayıt ol butonuna tıklamanızın ardından, sizlerden istenilen bilgiler: E-posta adresi Kullanıcı adı Şifre 13 yaş ve üzeri olmanız durumunda hesap açabileceğiniz bu platformda, e-posta adresinize gelen doğrulama kodunu girerek sizlerde üyelik işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Ücretli veya ücretsiz birçok oyunun sunulduğu bu eşsiz uygulamada, üyeliğinizi tamamlamanız sonrasında profil oluşturmanız gerekmektedir. Profil kısmında sizlerden isim ve ülke gibi kişisel bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Bu bilgilerinizi girmeniz sonrasında profilinizi oluşturabilir, sizlerde bu dijital platformun hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Steam hesap açma işlemini size kapsamlı olarak anlattık.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Steam ID Nasıl Bulunur? Nasıl İndirilir?
Steam ID Nasıl Bulunur? Nasıl İndirilir?

Steam id bulmanın birden fazla yolu var.  Öncelikle, bu kelimenin anlamı sizin Steam kimliğiniz anlamına gelir. İngilizce’de ki İdentity kelimesi...

Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır?
Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır?

Steam oyun iade etme koşulları hakkında merak ettiğiniz her şey bu blogda! Steam kullananların en büyük soruları arasında yer alan iade işlemini bu ya...

Yazımızı faydalı bulduysanız, Steam ID nasıl bulunur? ve Steam Cevher ne işe yarar? konularında da bilgi edinebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Steam hesabına sahip olmak için herhangi bir şekilde ücret ödemeniz gerekmez. E-mail bilgilerinizle Steam açıp kendi kütüphanenizi oluşturabilirsiniz.

Steam platformunda yılın belli bölümünde büyük indirimler olmaktadır özellikle bu indirimler Kasım ayında gerçekleşmektedir.

Steam dünya üzerinde ki en büyük oyun platformu bu nedenle en son çıkan oyunları
burada bulabilir hatta indirimli olarak satın alabilirsiniz.

Uygulamadaki ürünlerinizi istediğiniz zaman bir başka Steam kullanıcısına devredebilirsiniz.

Cevher, Steam uygulaması üzerinde yer alan ve kullanıcılara farklı avantajlar sağlayan bir bonus uygulamasıdır.

Uygulamanın kullanımı herhangi bir şekilde yasak değildir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Steam Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Fikir Karaca
    Fikir Karaca

    Steam hesabı açılışı yaparken e posta adresime gelen kodu doğrulayamıyorum. Nasıl yapabilirim ?

  2. metin avci
    metin avci

    Stream hesabı nasil açılır konusunda yazdığınız yazı çok faydalı. Çok teşekkürler