İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Steam ID Nasıl Bulunur? Nasıl İndirilir?

Steam id bulmanın birden fazla yolu var.  Öncelikle, bu kelimenin anlamı sizin Steam kimliğiniz anlamına gelir. İngilizce’de ki İdentity kelimesinin kısaltılmış halidir bu yüzden anlamından da anlaşılacağı gibi benzersizdir. Bu uygulamada kullanılacak isim nasıl bulunur? bunun belli başlı birkaç yolu mevcuttur. Bu yazımızda sizlere bu konuları tek tek açıkladık.

Steam ID Nasıl Bulunur?

  1. Steam‘e giriş yapın.
  2. Profil sayfanıza giriş yapın.
  3. Profil sayfanızda menünün altında bulunan yeşil renkli bağlantıda gördüğünüz sayılar sizin Steam ID‘nizdir.

Steam Hex ID Nasıl Bulunur?

  1. Steam uygulamasına giriş yapın.
  2. Kullanıcı adınıza tıklayın. Bu sizi profilinize götürecektir.
  3. Sol üst bölümde profil linkinizi, profilinizin urlsini ve Steam hex id görebilirsiniz.

Oyun İçerisinde Konsol Üzerinden Steam ID Nasıl Bulunur?

CS: GO oynadığımızı farz edelim. Oyun içerisinde konsolu açarak ‘’status’’ yazdığınız zaman oyuncuların listesi gelecektir üstelik burada her oyuncunun karşısında Steam ID numarası yazıyor olacaktır.

oyun içerisinde konsol üzerinden id bulmak

Steam ID Finder Yöntemiyle Nasıl Öğrenilir?

Steam ID Finder oldukça pratik bir yöntemdir bu yüzden genellikle Steam kimlik numarası bulmak adına bu uygulama tercih edilir. Bu uygulama üzerinden nasıl isim bulabilirim der iseniz;

  1. Steam kullanıcısının profilinin linkini kopyalayın
  2. https://steamidfinder.com/ adresindeki kutucuğa yazıp enter tuşuna basın
  3. Sonra bütün ID numaralarını görürsünüz.

Üç adet ID türü bulunmaktadır, SteamID, SteamID3, SteamID64, ilgili site bunların hepsini size listeliyor.

finder ile steam id bulma

Steam Nasıl İndirilir?

Bu uygulamayı nereden edinebilirim derseniz, indirmek için Steam’in ana sayfasından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Steam Download adresine gidebilirsiniz.

Steam hem macOS hem Windows için indirilebilir ve kurulabilir. Uygulama, size otomatik olarak işletim sisteminiz neyse o yönde bir yükleme bağlantısı sunacaktır, bu konuda özellikle seçmeniz gereken bir şey yoktur.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Steam Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

steam indir

Steam Kaç Dakikada İner?

Steam birkaç saniyede iner çünkü bu bağlantısında yalnızca yükleyici paket bulunmaktadır. Bu yükleyici paketi indirdikten sonra açın ve programın bu paket üzerinden yüklenmesini sağlayın. İndirme bittikten sonra bu programın kurulumunu tamamlayın.

Steam’ı Kim Kurdu?

Steam, Valve tarafından kurulmuştur ve temelde bir yazılımdır kısacası bu uygulama sonuçta bir internet sitesi değildir. Bu uygulamanın temeli bilgisayara kurduğumuz programdır.  Temel işlevi ise oyun dağıtıcılığını dünya çapında ve dijital olarak yapmaktır. Aylık 30.000.000 üzeri aktif oyuncu sayısı bulabilmesiyle fonksiyonunu fazlasıyla başarmış bir marka haline gelmiştir bunun yanında uygulama aktif olarak 15.000.000 oyuncuya sahiptir.

steam oyunlar

Steam’de Oyun Nasıl Kurulur?

En başta, Steam oyunlarının büyük kısmı ücretlidir özellikle herkesin oynadığı popüler oyunların %99’u ücretlidir. Oyunları satın almak için bir kredi kartına sahip olmanız gerekir ve bu kredi kartının internetten alışverişe açık olması gereklidir fakat oyunu satın aldıktan sonra o oyunu kesin olarak oynayacağınızın garantisi yoktur. Zira her oyunun istediği bir sistem gereksinimi vardır bu nedenle oyunların açıklama kısmında istenilen gereksinimleri görebilirsiniz. Bu eşsiz platformun yalnızca dağıtıcı rolünde olduğunu unutmamalısınız başka bir deyişle oyunu çalıştıracak olan bilgisayarınızdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır?
Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır?

Steam oyun iade etme koşulları hakkında merak ettiğiniz her şey bu blogda! Steam kullananların en büyük soruları arasında yer alan iade işlemini bu ya...

Steam Cevher Ne İşe Yarar?
Steam Cevher Ne İşe Yarar?

Steam cevher ne işe yarar bu konuda merak ettiğiniz her şey bu yazıda! Günümüzün en yaygın dijital platformlarından birisi olan Steam, oyun oynayabile...

Bu uygulama, dağıtıcı olmanın yanında oyun içerisinde sesli ve yazılı iletişim kurmanıza imkan sağlıyor aynı zamanda kendine ait topluluğu da bulunuyor. Bu topluluk, kitlenin bilgeliğini içerdiği için çoğu problemi çözen bilgi kütüphanesi görevi gördüğü gibi, arkadaş listesi oluşturulabilir ve aynı zamanda canlı yayın yapılabilir.

Steam, CS: GO oyununun popülerleşmesiyle beraber iyice tanınır hale gelmiştir. Steam’in popüleritesinin sebebi oyun satışları ve indirimleridir bundan dolayı 2017 yılından sonraki istatistiklerde oldukça dikey bir tırmanış mevcut.

Steam’den Oyunu Silersem Ne Olur?

Oyun uygulama hesabınızda kayıtlı ve satın alınmış olarak durur. Silseniz dahi sadece oyunun indirilebilir içeriklerini tekrar indirmeniz gerekir kısacası istediğiniz zaman tekrar indirebilirsiniz.

Steam ID Nasıl Bulunur? Nasıl İndirilir? yazımızı beğendiyseniz Steam oyun iadesi nasıl yapılır? yazımız ilginizi çekebilir.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Steam platformu üzerinde sahip olduğunuz profilinizdir, yani Steam
kimliğinizdir bu nedenle Steam işlemleriniz için Steam ID’niz önemli olabilir.

Bu ID’nizi öğrenebilmeniz için sizlere sunacağımız yöntem tamamen ücretsizdir. Yazımız üzerinden detaylı şekilde tüm bilgileri edinebilirsiniz.

ID sizin Steam kimlik numaranızdır. Sahip olduğunuz hesabınızın ID’sini
değiştiremezsiniz fakat yeni hesap açmanız koşulunda başka ID sahibi olursunuz.

Steam üzerinde sahip olduğunuz ürünlerinizi diğer kullanıcılara devredebilir veya satabilirsiniz.

Platformda yer alan ürünler belli dönemlerde indirime girerler özellikle haziran ve kasım aylarında büyük indirimler sağlanmaktadır.

Tamamen yasal prosedürlere sahip olan bir uygulamadır. Herhangi bir yasa dışı durum söz konusu değildir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Steam ID Nasıl Bulunur? Nasıl İndirilir? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. Orhan
    Orhan

    Faydalı oldu teşekkürler..