İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Takipçi Sayısında Yer Alan K ve M Harfleri Anlamı

Instagram takipçi sayısı ve takip sayısında dikkat çeken ifadelerin başında K ve M harfleri gelmektedir. Birçok kullanıcı internet diline hakim olduğundan bunun anlamını bilebilir. Aynı şekilde İngilizce tabirleri bilen herkesin oldukça yakın oldukları bir açıklama biçimidir. Hatta İngilizcenin Türkçe olarak tabir edildiği bir dönemde yaşadığımızı söylemeliyiz. Çünkü ikisi de dilimizden ziyade İngilizce karşılıklarının baş harflerinden gelen tanımlardır. Takipçi Sayısında Yer Alan K ve M harfleri Anlamı nedir ne için kullanılır detaylıca anlattık.

Instagram Takipçi Sayılarında K ve M ne demek

Bir hesapta 3K takipçi yazısını gördüğünüzde hesabın takipçi sayısının kaç olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Burada asli olan K ifadesidir. Instagram’da da farklı konularda da 1.000 yani ‘bin’ sayısı K ile ifade edilyor. 1k denildiğinde ifade edilmesi istenen sayı 1.000 iken 15k ile 15.000 ifade ediliyor.

Düz mantık olarak baktığımızda M ifadesinin Milyon’un karşılığı olduğunu anlamak zor değil. Fenomenlerin hesaplarının takipçi kısmında yazan 2.6m ifadesinin karşılığı 2 milyon 600 bin takipçidir. Burada ufak sayıların probleme yol açtığı be anlamayı zorlaştırdığı bir gerçek. Örneğin 2.46m ile 2 milyon 460 bin aboneden söz edilmektedir.

instagram k ve m harfleri

Bunun haricinde bir hesabın 2.999 takipçisi olsa bile orada 3k görmezsiniz. Bunun yerine 2k ifadesi sizi bekliyor olur. Aynı şey milyon içinde geçerli olsa da dilimler daha geniştir. Örneğin 2 milyon 999 bin 999 takipçiye ulaşmış bir hesapta son 100 bin takipçi dahil edilmiyor. 3m yerine 2.9m takipçi olduğunu görürsünüz.

Takipçi Satın Alındığında Takipçi Düşer Mi?

Instagram’da K ve M harfleri konusuna açıklık getirdikten sonra bir başka soru işaretini aydınlatarak devam edelim. Instagram takipçileri azalır mı ya da düşer mi sorusunun çok yoğun olarak dile getirildiğini görüyoruz. Bu aslında teorik olarak yapılmaması gereken bir durum olarak biliniyor. Zira organik olmayan bir biçimde takipçi kazanımı sonradan hesap sağlığı için iyi olmayabilir.

Ancak bu hizmeti hangi site üzerinden gerçekleştirdiğiniz de son derece önemlidir. Kaliteli ve güvenilir bir site üzerinden sosyal medya hizmet desteği sağlayarak hesabınızın hem doğal görünmesini sağlar hem de kolayca öne çıkarabilirsiniz. Birçok popüler kullanıcı hesabında karşılaştığınız K ve M harflerine siz de kolayca ulaşır ve popüler bir kullanıcı olabilirsiniz. Sitemizin hizmet bölümünden, tüm sosyal medya hizmetlerine ve site güvenilirliği ile alakalı tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Takipçi sayısında yer alan k ve m harfleri anlamı

Takipçi Sayısındaki K ve M Harfleri Sonuç

Kısacası, Instagram takipçi sayılarında “K” ve “M” harfleri binleri ve milyonları ifade eder. Örneğin, “100K” 100.000 takipçi anlamına gelir ve “1M” 1 milyon takipçi anlamına gelir. Özellikle popüler kullanıcılar ve markalar, binlerce veya milyonlarca takipçiye sahip olabilirler. Bu nedenle, takipçi sayılarının bu şekilde gösterilmesi daha kolay anlaşılmasını sağlar. Ayrıca, bu takipçi sayıları kullanıcının veya markanın ne kadar popüler olduğunu ve kitleler tarafından takip edildiğini belirler.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Takipçi sayılarının sonunda yer alan “K” harfi, “Bin(1000)” anlamında gelmektedir. Yani 3K yazıyor ise 3000 anlamında gelmektedir.

Takipçi sayılarının sonunda yer alan “M” harfi, “Milyon” anlamında gelmektedir. Yani 3M takipçi yazan bir hesap 3 Milyon takipçi anlamına gelmektedir.

Profilde gözüken takipçi sayılarında bazı durumlarda yuvarlama olmaktadır. Örneğin 2.6M Takipçisi olan bir hesabın takipçi sayısı 2.6 milyon kişiden fazla olabilir ancak 2.7 milyon olmadan takipçi sayısı 2.6M olarak gözükmeye devam edecektir.

Instagram profilleri arasında en çok takipçi resmi instagram hesabına ait. Daha sonra ise C.Ronalda gelmektedir.

Takipçi sayısını arttırmak için etkileşim sağlayabileceğiniz paylaşımlarda bulunmalısınız. Ayrıca sitemiz üzerinden profesyonel sosyal medya hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Takipçi satın alım işlemlerini sitemiz üzerinden gerçekleştirmeniz tamamen güvenilir işlemlerdir. Herhangi bir sakınca bulunmaz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Takipçi Sayısında Yer Alan K ve M Harfleri Anlamı Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. süleyman ıraz
    süleyman ıraz

    Şimdi bu K bin M milyon mu demek Enes Bey ?

  2. Kiremithanem
    Kiremithanem

    Ne kadar çooook uzatmışsınız konuyu.

    • Cemali Batın
      Cemali Batın

      Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

  3. Abdulsamet
    Abdulsamet

    Bu site çok güzel bir site herkese tafsiye ederim