İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telefon Numarasından Instagram Bulma

Milyonlarca kişinin kullandığı Instagram uygulamasında arkadaş bulmak için telefon numarasından kişi bulma özelliği yoğun olarak kullanılmaktadır. Her geçen gün artan kitlesi ile dikkatleri üstüne çekerek kendi alanında en iyi olmayı başarmış olan uygulama arkadaşlarını bulmakta zorlanan kişiler için telefon numarası seçeneğini sunmuştur. Bu özellik sayesinde rehberde ekli olan kişiler Instagram uygulaması üzerinden kolaylıkla bulunabilmektedir.  Dünya çapında kullanılan sosyal medya platformunda takipleşmek için arkadaşlarının bulunması gerekmektedir. Kullanıcı adının farklı olması sebebiyle Instagram da aradığı kişileri bulamayanların sayısı bir hayli fazla.

Tam da bu duruma çözüm niteliğinde geliştirilmiş olan telefon numarası ile vakit kaybetmeden hızlıca istenilen kişiler Instagram üzerinde takip edilebilmektedir. Bu özellikten yararlanılması için telefon numarasının kişinin rehberinde kayıtlı olması gerekmektedir. Arkadaş bulmak, arkadaşlarını takip etmek ve ortak zevklerini paylaşmak amacıyla kullanılan uygulama için isim ve soy isim kullanılarak arama yapmak ne yazık ki yeterli sonucu veremeyebiliyor. Bu tarz bir durumla karşılaşılması durumunda telefon numarası ile hesap kontörlü yapılabilmektedir. Vakit kaybetmeden ve oldukça hızlı bir şekilde kişinin rehberinde olan kişilere ulaşması mümkündür. Instagram hesap bulma seçeneklerinden yakalanılabilmektedir.

Telefon Numarası İle Kişi Bulma

Kendini geliştiren ve geliştirmeye devam eden sosyal medya uygulamasında aranılan kişinin bulunamamasının birçok farklı sebebi olabilmektedir. Gerek profil fotoğraflarından tanıyamama gerekse kullanıcı adının farklı olarak tercih edilmesi durumunda takip edilecek kişi ile ilgili tereddütler yaşanabilmektedir. Numaradan hesap bulma işleminde ise böyle bir durumla karşılaşılması imkansızdır. Instagram hesabı açılırken telefon numarası eklemesi yapılmaktadır. Kişi kendi numarası ile hesap açtığından bu rehber de kayıtlı olan kişiler tarafından kolayca tespit edilebilmektedir. Fakat telefon numarası eklenmeden de hesap açılabilir, bunun için mail gereklidir. Bu tarz durumlarda telefon numarasından Instagram bulma işlemi olumlu sonuç vermemektedir.

Instagram’da Fake Takipçiler Nasıl Görünür? öğrenmek ve bilgi almak için yazımıza göz atın!

Telefon numarasından kişi bulmak için aşağıda yer alan adımlar takip edilmelidir;

  • Instagram uygulamasını açtıktan sonra profil simgesine giriş yapmak gerekmektedir.
  • Profil simgesine tıklanması sonrasında sağ üst köşede yer alan ayarlar bölümüne girilmelidir.
  • Ayarlar bölümünde yer alan “Kişiler” seçeneğine giriş yapılmalı ve ardından çıkan “Instagram ”Kişilerinizi Okumak İstiyor” durumuna izin verilmelidir. İzin verilmemesi durumunda telefon numarasından Instagram kişi arama yapılamamaktadır.
  • Kişilere bağlan denildikten sonra rehberde kayıtlı olan kişiler otomatik olarak görüntülenmektedir.
  • Rehberde kayıtlı olan kişiler arasında seçim yapılarak isteğe göre takip edilebilir. (Instagram Destek)

Telefon Numarasından Instagram Hesabı Bulmak İçin Gerekenler

Bahsi geçen ve bulunmak isteyen kişinin telefon numarasının Instagram hesabında kayıtlı olması aranan en büyük özelliktir.
Hesabı aranan kişinin telefon numarasının rehber de kayıtlı olması gerekmektedir, direkt olarak numara girilerek hesap aranması gibi bir durum söz konusu değildir.
Instagram uygulamasına rehbere erişim izni verilmektedir, aksi durumda erişim sağlanamayacağından kişi görüntülenemeyecektir.

Instagram hesabınızı büyütmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabı açarken sizlere iki seçenek sunulur. Ya e-posta adresi ile ya da telefon numaranızı kullanarak yeni hesap açabilirsiniz. Telefon numarası vermek gibi bir zorunluluğunuz olmayacaktır.

Instagram’a kayıt olurken kullandığınız telefon numaranızı başka kişiler göremeyecektir. Gizlilik ayarlarınızı gerektiği şekilde düzenlerseniz telefon numaranız görünmez olacaktır.

Telefon numarası üzerinden Instagram’da arama yaparak bir hesap bulmanız mümkündür. Özellikle rehberinizde yer alan ve aynı numara ile Instagram’a kaydolmuş kullanıcıları bu şekilde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak aradığınız kişinin de kullanıcı ayarlarının bu şekilde olması gerekir.

Instagram takipçileriniz telefon rehberinizdeki numaralara hiçbir şekilde erişemez.

Instagram profiliniz ile rehberiniz arasında bağlantı oluşturabilir ve numaralara kayıtlı hesaplar varsa görebilirsiniz.

Instagram profilinizin numaranızdan bulunmamasını gizlilik ayarları bölümünden düzenleyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telefon Numarasından Instagram Bulma Hakkında 26 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 31 Ortalama: 5 )

26 yorum

  1. cihan
    cihan

    senin dünyadan haberin yok kardeş. instagram veri ihlali kuralları gereği kaldırdı rehberdekileri bulmayı hangi gezegende yaşıyorsun

    • yagmur
      yagmur

      yani telefon numaram ile rehberimdeki kişiler benı bulamayacak öylemı

    • gelturan.baris_76
      gelturan.baris_76

      Telefon numaram uzerine iki instagram var 1inin sifresini unuttum

  2. arif
    arif

    hattım kapalı ve kod alamiyorum ne yapmam gerek

  3. ercan_47_4
    ercan_47_4

    Hesap bim çalındı

    • Emre
      Emre

      Hesabım calindi nasıl geri alabilirim

      • Insta Takipçi
        Insta Takipçi

        Merhaba, hesabınızı geri almak için şifremi unuttum diyerek gerekli aşamaları takip edip şifrenizi geri alabilir veya e-posta adresinize Instagram üzerinden gelen mailleri kontrol edip tekrar hesabınıza erişebilirsiniz.

  4. yaren
    yaren

    instagram veri ihlali kuralları gereği kaldırdı rehberdekileri bulmayı die biri yorum yapmış yani yeni bir tlf numarası ile rehberimde olanlar beni bulamıcak öylemi ?

  5. Mira
    Mira

    Merhaba benim Instagram hesabım kayıp. E-posta ve telefon numaram ile erişemiyorum bana yardımcı olabilir misin?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Hesabınıza tekrar erişebilmek için Instagram Destek Hattı ile iletişime geçebilirsiniz. Hesabınızın sizlere ait olduğunu ispatlamanız durumunda, tüm bilgileriniz istediğiniz şekilde düzenlenecek ve giriş yapabileceksiniz.

  6. Sümeyya
    Sümeyya

    Ben aynısını yaptim ama dolandırıcılar tarafından ele geçirildi o hesabı nasıl kapatabilirim lütfen yardımcı olun

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı kapatmak için Instagram destek hattı ile iletişime geçmelisiniz.

  7. Firat
    Firat

    Merhaba kisi benim tel numarami kullanarak hesap acmistir . Msj olarak arkadasima yeni hesap acti diye gitti ama ben yeni hesap acmadim telefonu mu kullanarak nedir soylebilirmisiniz

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, sizlerin telefonuna onay mesajı gelmeden hesap açılması söz konusu değildir.

  8. Hale
    Hale

    Çok önemli !!!
    Ben instadan bir hesap açtım kendi ismimle değil salladım açarken kendime yeni bir e posta aldım onayladım falan .Sonra bilgilerime bir girip bakayım dedim kendi telefon numaramı gördüm kesinlikle ben onaylamadım yazmadım . Böyle bir şey mümkün mü doğrulama kodu bile gelmedi . Bide bu telefon oraya kayıtlıydı ya rehbere bildirimgitmişmidir kişi şu isimle instagramda diye ? Nolur bişey söyleyin

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, telefon rehberinizde ki kişilere bildirim girmez. Instagram hesabını açarken kullandığınız e-posta adresiniz ile telefon adresi bağlantısı bulunuyor ise otomatik olarak Instagram ayarlarınızda telefon eklenmiş olabilir.

  9. Rojda
    Rojda

    şifremi unuttm

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Instagram’a kayıt olurken kullandığınız mail adresi veya telefon adresi ile şifre sıfırlamayı denediniz mi acaba?

  10. Rıza Necmi
    Rıza Necmi

    Telefon numarasından instagram bulmaya çalışıyordum meğer rehberime erişim vermemişim sorunu çözmüş oldum faydalı yazı için teşekkürler.

  11. Mine Aktas
    Mine Aktas

    telefon numarasından eski instagramımı bulmaya çalışıyordum. acaba instagram takipcilerim rehberime erişebilir mi diye düşünüyordum yazınızı inceledikten sonra soruma cevap aldım teşekkür ederim güzel bir blog yazısı olmuş

  12. Hayriye Gürtekin
    Hayriye Gürtekin

    Instegram hesabımı bul

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , daha açıklayıcı olabilir misiniz?

  13. Tofik
    Tofik

    Salaam abi

  14. Berivan çıkar
    Berivan çıkar

    Ben bir çekilişe katılmak için kendi TLF ve e posta üzerine kayıt açtım sürekli takip engeli yyiyiyorum bu hesaplarını nasıl kapatabilirim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, Çekiliş nedeni ile gün içerisinde yoğun olarak yorum ve paylaşım mı yaptınız?