İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram’da Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir?

Son dönemlerde kullanıcı sayısı daha da artan Telegram birbirinden farklı özellikleriyle popülerliğini korumaya devam ediyor. Telegram üzerinden farklı kişilerle iş ve özel hayatınıza dair gizli sohbet yürütebiliyorsunuz. Pek çok kişinin ilgisini çeken ve merak uyandıran bu gizli sohbet nedir, nasıl yapılır ve Telegram gizli sohbet nasıl iptal edilir?

Telegram Gizli Sohbet Nedir? Ne İşe Yarar?

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Telegram nedir? güvenli sohbet imkânı sunan çoklu görüşme programlarından biridir. Özellikle telegram güvenli mi sorusuna olumlu yanıt veren ve güvenilirlik açısından büyük bir kolaylık sağlayan ve iş hayatında da aktif olarak kullanılabilen bu uygulamanın en güzel özelliği çoklu görüşmelere ve gruplara da imkân tanımasıdır. Ücretsiz olarak akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz Telegram uygulamasını aynı zamanda tablet ve bilgisayarlarınızda da kullanabiliyorsunuz. Daha pek çok özelliği bulunan gizli sohbet imkanıyla da dikkat çekiyor.

Telegram uygulaması diğer sohbet uygulamalarının aksine kişilerin görüşmelerini kendi bünyesinde bile depolamayan bir uygulamadır. Bu nedenle kişilerle görüşmeleriniz uygulama hafızasına kaydedilmiyor. Sadece bu küçük detay için bile kullanıcı sayısını ikiye katlayan uygulamanın en dikkat çeken özelliği ise gizli sohbet gerçekleştirebiliyor olmanızdır. Gizli sohbetler sayesinde telegram grup üyesi olma zorunluluğuna takılmadan özel sohbet alanları açabilirsiniz. Kişilere özel olarak ayarlayabileceğiniz ve dilediğiniz anda yok edebileceğiniz gizli sohbet üçüncü kişilerin yazışmalarınıza erişmesini engeller.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl Kullanılır?

Telegram gizli sohbet özelliğini kullanmak öncelikle uygulamayı indirin. Uygulama hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde kolaylıkla kullanılabiliyor. Ücretsiz olarak dakikalar içerisinde indirebildiğiniz uygulama rehberinizdeki kişileri otomatik olarak kişiler listesine ekleyecektir. Bu aşamadan sonra gizli sohbeti şu aşamaları izleyerek başlatabilirsiniz:

telegram gizli sohbet kurma
  1. Telegram uygulamasını açın. Telegram “Kişiler” kısmına gelip listeyi açın.
  2. Gizli görüşme başlatmak istediğiniz kişiyi seçip tıklayın.
telegram gizli görüşme

3. Seçtiğiniz kişiyi tıkladığınız anda o kişiyle görüşme yapabileceğiniz sayfa otomatik olarak açılır. Kişinin isminin bulunduğu alana tıklayarak kişinin kendisine ait profil sayfasına ulaşın.

telegram gizli sohbet nasıl başlatılır

4. Sağ üst köşede yer alan alt alta 3 noktaya tıklayın.  Bu alanda karşınıza açılan sayfada “Gizli sohbet başlat” seçeneğine tıklayın.

telegram gizli sohbet başlatma

5. Bu seçeneğe tıkladığınız anda bahsi geçen kişiyle gizli bir görüşme sağlayabilirsiniz.

6. Gizli görüşme için tercih ettiğiniz kişiyle daha önce bu uygulama üzerinden görüşme sağlamış bile olsanız, “Gizli sohbet başlat” dediğiniz anda yeni bir görüşme sayfası açılır. Yani aynı kişiye ait iki farklı görüşme olur. Gizlenmeyen görüşmede normal konuşmalar yer alırken gizlenen görüşme dilediğiniz an silinebilir.

Telegram Gizli Sohbetin Özellikleri

Kolayca ayarlanabilen ve dilediğiniz zaman silebildiğiniz Telegram gizli sohbetin bazı özellikleri mevcuttur. Merak edilen bu özellikleri listeleyecek olursak;

  • Telegram gizli sohbet, gizlice görüşme yapmak istediğiniz kişiye istek göndererek başlatılır. Kişinin bu isteği kabul etmesiyle görüşme başlamış olur.
  • Uygulama sunucularına takılmayan bu görüşmeler güvenlik açısından son derece ciddi tedbirler içerir.
  • Görüşmeyi dilediğiniz an ortadan kaldırabilecek yok etme zamanlayıcısı bulunur. Zamanlayıcı 1 saniye ile 1 hafta zaman aralığında seçilebilir.
  • Gizli sohbet ayarlanan kişi ile yine Telegram üzerinden normal görüşme sağlanabilir. Özetle tek kişiyle yapılan iki farklı görüşme kaydı da telefonda ayrı ayrı bulunur. Gizli görüşme ortadan kaldırıldığında bile diğer görüşme mevcut kalır.
  • Telegram gizli sohbetin en dikkat çeken ve beğenilen özelliği de görüşmenin ekran görüntüsünün alınamamasıdır. Böylece karşıdaki kişi ya da başka birileri görüşmenin ek bir kaydını tutamaz.
  • “Şifreleme anahtarı” ismi verilen bir güvenlik sistemi mevcuttur. Bu puslu bir şekilde sunulan özel kod, gizli sohbet ettiğiniz kişinin profiline tıklandığında görülebilir. Eğer kişiyle gizli bir görüşmede olup olmadığınızdan emin değilseniz bu kod var mı diye kontrol sağlayabilirsiniz.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir?

Özel hayat ya da iş hayatındaki saklı tutulması gereken bilgilerin görüşülebildiği Telegram gizli sohbet özelliği kişilerin merak ettiği ve genellikle kaygı duyduğu özelliklerden biridir. Lakin güvenlik konusunda şüpheye yer bırakmayan uygulama bu kaygıyı ortadan kaldırmak için karşıdaki kişideki mevcut kaydı da silme özelliğini getirdi. Lakin burada dikkat etmeniz gereken bir durum var. Sohbeti silerken alt kısımda karşıdaki kişiden de silinsin kutucuğu bulunuyor, eğer bunu seçmezseniz görüşme sizden silinir ancak karşı tarafta kalır. Kişi size yeniden mesaj atamaz ama görüşme kaydı elinde kalır. Ekran görüntüsü yine alınamayan bu durum, üçüncü kişilere telefon üzerinden gösterilebilir. Bu sebeple “Telegram gizli sohbet nasıl iptal edilir?” konusunda sıkıntı yaşıyorsanız şu aşamalara dikkat etmelisiniz:

  • Görüşmeye başlamadan önce “yok etme zamanını” ayarlamayı ihmal etmeyin.
  • Görüşme sonlandıktan sonra direkt silme işlemi yapacaksanız karşı taraftan da görüşmeyi silin.
  • Her ne kadar oldukça güvenli olsa da banka, kart vs. gibi oldukça şahsi bilgileri paylaşmamaya özen gösterin.
  • Görüşmeyi başlatan kişi sizseniz ve Telegram gizli sohbet iptali yapmak istiyorsanız konuşmayı sildiğiniz an iptalin gerçekleşeceğini bilmelisiniz. O esnadan sonra karşı taraf konuşmaya yanıt veremez duruma gelir ya da görüşmeyi o kişiden de sildiyseniz telefonundan otomatik olarak yok olacaktır.

Fazla üye sayısına ulaşmak isteyen kişi ve firmalara özel hizmetler sunan InstaTakipçi sayesinde sizde gizli sohbet özelliğinin diğer faydalarından yararlanabilirsiniz. Kolayca iletişim sağlayabileceğiniz ve anında farklı kişi sayılarını içeren Telegram grup üyeleri talep edebileceğiniz InstaTakipçi bilinirliğinizi ve 7/24 iletişime açık olmanızın yollarını aralıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Telegram uygulaması üzerinden seçtiğiniz kişi ya da kişilerle şifreli bir şekilde görüşme yapılmasıdır. Görüşmeleri sonlandırmak için zaman ayarlaması içerir ve diğer kişi görüşmenin ek bir kaydını tutamaz.

Telegram gizli sohbet özelliğinden faydalanmak için herhangi özel bir kriter bulunmaz. Özelliği ister özel hayatınız isterseniz de iş hayatı için kullanabilirsiniz.

Görüşmeyi yok et zamanlaması yaptığınızda Telegram gizli sohbetiniz zaman ayarı geldiğinde otomatik olarak ortadan kaybolur. Ancak silme özelliğini kullanarak da görüşmeyi iptal edebilirsiniz. İptal etmek istediğiniz an karşı taraftan mesajların silinme kutucuğunu işaretlerseniz görüşme iki taraftan da silinir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram’da Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 44 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.