İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Son günlerin merak konusu olan Telegram hesap silme işlemi hakkında tüm detayları sizin için ele aldık. İnsanlar arasındaki iletişim, dönemlere göre farklılık göstermektedir. Günümüzde teknolojinin getirdiği nimetlerden yararlanarak dünyanın neresinde olursak olalım istediğimiz insanla görüntülü, sesli ve mesajlaşarak iletişim kurabilme imkanı ve rahatlığına kavuşmuş bulunmaktayız. Telegram; işte bu dönemde karşımıza çıkan, insanlar arasında iletişimi kolaylaştıran bir uygulama olarak hayatımıza giren anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıma girdiği günden bu yana büyük bir hızla kullanılmaya başlamış ve milyonlarca insan tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

2013 yılından beri hayatımızda olan Telegram iletişim alanındaki özellikleriyle kullanıcılarına hizmet vermeye devam etmektedir. Telegram kullanmaktan hoşnut olmadığı için hesabını silmek isteyen kitleler de mutlaka vardır. Telegram hesap silme nasıl yapılır, konusuna geçmeden önce biraz daha Telegram uygulamasından bahsedelim. Yazımızın ilerleyen başlıklarında anlatacağımız kısa işlem adımları ile, hesabınızı dakikalar içerisinde silebilirsiniz.

telegram hesap silme

Telegram hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Uygulamayı daha fazla kullanmak istiyorsanız muhtemelen yapacağınız ilk şey, uygulamayı telefon üzerinden kaldırmak olacaktır. Fakat bu yeterli gelmiyorsa, hesabı da silmek size cazip gelecektir. Eğer Telegram hesabınızı silme kararını verdiyseniz yapmanız gereken aslında oldukça basittir. Aşağıda bulunan Telegram hesap silme yöntemlerini kullanarak, kısa bir süre içerisinde hesabınızı silebilirsiniz.

  1. Telegram uygulamasının ana ekranında yer alan menü kısmına tıklayarak açılan Seçenekler içerisinde Ayarlar kısmına tıklayarak Gizlilik ve Güvenlik kısmından aşağı kaydırarak Gelişmiş başlığında bulunan Hesabımı bu kadar uzaksam sil seçeneğini seçerek belirlediğiniz süreyi girdikten sonra çıkış yaparak belirlediğiniz süre sonrasında hesabınız kalıcı olarak silinecektir.
  2. Hesap silmek için, Telegram hesabımı ve yöneticisi olduğum içerikleri sil adresinden telefon numaranız ile giriş yapın. Ardından size gönderilen güvenlik kodunu girin. Sonra yönlendirileceğiniz sayfada size hesabınızı silmeniz durumunda geri dönüşü olmayacağını bildiren bir onay istenecektir. Onay verdikten sonra yeni açılacak olan pencerede Hesabımı sil seçeneğiyle karşılaşacaksınız. Hala Telegram hesabınızı kapatmak istiyorsanız bu butona bastığınız takdirde hesabınız kalıcı halde silinecektir.
telegram hesabı sil

Telegramın Özellikleri nelerdir ?

Telegram son zamanlarda en az WhatsApp uygulaması kadar talep gören bir uygulama haline gelmiştir. Bunun temel nedeni uygulamanın çağa entegre özellikleridir. Telegram kullanmanızı sağlayacak özellikler şunlardır;

  • Telegram uygulaması aslında rakiplerine oranla daha fazla mahremiyete önem verir. Telegram dahi kiminle iletişimde olduğunuz bilgisine erişemez
  • Kullanıcılar birbirlerine videolar, fotoğraflar ve sesli mesajlar dahil olmak üzere birçok farklı özellikleri de olmaktadır.
  • Ücretsiz bir uygulama olması kullanıcılar tarafından gördüğü ilgide payı olması önemli bir özelliktir. 
  • Bilgisayar aracılığı ile kullanılma özelliğine sahiptir.
  • Telegram tarafından alınan bilgileriniz üçüncü bir kurumla veya kişilerle paylaşılmıyor.
  • İstediğiniz insanlarla bulunduğunuz konumu paylaşabilme imkanı sunmaktadır.
  • Attığınız bir fotoğrafın veya videonun ekran görüntüsü alındığında uygulama iki tarafa da uyarı verir..
  • Diğer iletişim uygulamalarında olduğu gibi Telegram üzerinden de mesaj grupları kurabilme imkanınız vardır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tanıdıklarınıza fotoğraf, video, yazılı ve sesli mesaj gönderebildiğiniz, sesli ve görüntülü bir şekilde arayıp iletişim kurabileceğiniz bir sosyal medya uygulamasıdır. 

Hesabınızı kapatmak istediğiniz taktirde silebilmeniz mümkündür.

Hesabınızı silmek için; Telegram’da yer alan menüden Seçenekler -> Ayarlar -> Gizlilik ve Güvenlik -> Hesabımı bu kadar uzaksam sil seçeneğine tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda geri almanız için sadece 30 günlük bir süre olacaktır. Bu süre geçtikten sonra hesabınızı geri alamazsınız.

Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda Telegram’da yer alan tüm sohbetleriniz silinecek ve asla geri getirilemeyecektir.

Telegram hesabınıza belli bir süre girmezseniz hesabınız otomatik olarak silinir. Bu ayar ise Telegram uygulamasının ayarlar kısmında “Hesaptan bu kadar uzaksam” özelliği içerisinde belirlenir. Hesabınıza bu süre girmezseniz otomatik olarak silinecektir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 35 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. can çağangül
    can çağangül

    Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

  2. erdinç karlıdağ
    erdinç karlıdağ

    Telegramı kullanırsam bilgilerimin ne kadarına ulaşabilirler ?