İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram Nasıl Türkçe Yapılır?

Telegram, özellikle son dönemde çok sayıda kişinin kullandığı ve gizlilik ilkelerinin herkese uygum sağladığı bir sohbet, mesajlaşma ve iletişim uygulamasıdır. Bu uygulama, uzun süredir internet ve mobil kullanıcılarına hizmet verir. Bünyesinde barındırdığı çeşitli içerik kanalları, rehber senkronizasyonu ve arayarak kullanıcı bulabilme imkanının bulunduğu bu uygulama Türkçe dil versiyonuyla da kullanıcılarına hizmet verir.

Telegram Türkçe yapmak için birkaç farklı yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki uygulamanın içerisinde bulunan ve uygulamanın kullanıcılara sunduğu şekillerde değişiklik yapabilmektedir. Telegram uygulaması, bünyesinde çok sayıda farklı dil seçeneği barındırır. Bu diller içerisinde Türkçe de yer alır ve uygulamayı Türkçe’ye ya da farklı dillere çevirebilmemiz mümkündür. Yazımızın alt başlıklarında Telegram nasıl Türkçe yapılır, konusuna değineceğiz.

telegram nasıl türkçe yapılır

Telegram Üzerinden Dil Değişikliği

Telegram uygulamasını kullanmak isteyen ve “telegram nasıl Türkçe yapılır” diye soran çok sayıda telefon kullanıcısı bulunmaktadır. Telegram uygulamasını Türkçe olarak kullanabilmek için tercih edebileceğimiz yöntemlerden biri uygulama ayarlarıdır.

Uygulama üzerinden dil değişikliği yapmak için izlenmesi gereken adımlar;

  1. Telegram uygulamasını telefon mağazaları üzerinden indirin
  2. Telefonunuza yüklenen Telegram uygulamasını açın.
  3. Açılışta meydana gelen ekranda başlat butonu bulunmaktadır.
  4. Başlat butonuna tıklamayın!
  5. Başlat butonunun hemen üzerinde yer alan Türkçe olarak devam et yazısının üzerine tıklayın ve bu şekilde uygulamayı direkt olarak Türkçe şeklinde kullanın.

Uygulama Türkiye mağazaları üzerinden indirildiğinde Türkçe dil desteğini sağlamaktadır. Bu sebeple, herhangi bir ek program kullanmadan Telegram Türkçe dil desteğini kullanmak mümkündür.

telegram türkçe

Telegram Ayarları Üzerinden Türkçe Yapma

Telegram uygulamasını kurarken Türkce olarak başlat seçeneğini kullanmayı unutmuş ya da kaçırmış olabilirsiniz. Ancak bu durumda da uygulamayı Türkçe olarak kullanabilmeniz mümkündür. Yine uygulama üzerinde bulunan seçenekleri kullanarak Telegram uygulamasını Türkce yapabilirsiniz. İşlem adımları şunlardır;

  1. İlk olarak Telegram uygulamasını normal şekilde başlatın.
  2. Kurulumu gerçekleştirilen uygulamada ‘’Search’’ kısmına yani, arama butonuna tıklıyoruz.
  3. Çıkan ekrana ‘’Rubot’’ yazın.
  4. Rubot sonuçlarında çıkan mesaj kısmına “locale android tr” yazın.
  5. Sonrasında Telegram uygulaması ‘’tr.xml’’ dosyası göndermektedir.
  6. Dosyanın üzerine tıklayıp yükle seçeneğine tıklayın. Telegram uygulamasını Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki adımlar doğrultusunda Telegram Türkçe yama şeklinde kullanabilmeniz mümkündür. Telegram uygulaması kurulmadan önce Türkce dil desteğini kullanıcılara sunsa da bazı durumlarda bu seçeneği tıklamayı unutmak ya da gözden kaçırmak mümkündür.  Bu tip durumlarda uygulamayı tekrar yüklemek ya da yukarıdaki adımları takip ederek Türkçe yapmak gerekir.

Telegram Dil Desteği Avantajları

Telegram uygulaması dil desteği olarak diğer uygulamalara göre daha kullanışlıdır. Sadece Türkce ve İngilizce değil çok sayıda farklı dil seçeneği de Telegram uygulaması tarafından kullanıcılara sunulmaktadır. Çeşitli sohbet imkanlarının bulunduğu bu uygulama, gizlilik ilkeleri doğrultusunda telefon kullanıcılarına hizmet verir. Türkçe dil desteği ile birlikte arama, görüntülü arama ve mesajlaşma gibi sohbet seçeneklerini kullanabilme imkanı da bu sohbet uygulaması üzerinde bulunur.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Telegram tanıdıklarınızla görüntülü, sesli sohbet edebileceğiniz, video ve görsel gibi medya içeriklerini paylaşabileceğiniz bir sosyal medya platformudur.

Telegram üzerinden opsiyonel olarak telefon numarası gizleyebilmek mümkündür.

Uygulamayı indirdikten sonra Türkçe olarak devam seçeneğine tıkladığınız taktirde, uygulamayı Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Vaat ettiği özellikler ve güvenlik prensipleri çerçevesinde incelendiği zaman Telegram, birçok canlı sohbet uygulamasından daha güvenilirdir. Özellikle WhatsApp ile karşılaştırıldığında gizlilik açısından daha çok ön plana çıkar.

Telegram uygulamasını indirmek hem telefonlarınız için hem de bilgisayarlarınız için ücretsizdir.

Telegram uygulaması bilgisayar üzerinden de açılabilir. Bunun için web.telegram adresine girmelisiniz. Daha sonra buradan telefonunuz ile yetki paylaşarak telegramı açabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram Nasıl Türkçe Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 42 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Eren kanlı
    Eren kanlı

    Telegram Nasıl Türkçe Yapılır?

  2. orhan ölmez
    orhan ölmez

    Telegram’dan telefon numarası gizlenebilir mi?