İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Telegram Web Uygulaması Kimin? & Nasıl Kullanılır? Hangi Ülkenin?

Telegram, popüler mesajlaşma uygulamaları opsiyonları arasında en çok tercih edilenlerdendir. Güvenli bir veri tabanıyla sunduğu mesajlaşma ve dosya paylaşımı sayesinde çoğu kullanıcıyı kendine çekmeyi başarmıştır. Günden güne artan kullanıcı sayısıyla Telegram, azımsanamayacak bir kitleye sahiptir. Peki bilinen mesajlaşma uygulamaların rakip olan ve kitlesini günden güne büyüten Telegram uygulaması kimin?

“Telegram uygulaması kim tarafından geliştirildi?” , “Teknoloji dünyasının sahibi ve şirketi kim?” kullanıcıların merak ettiği sorular arasında. Bu içeriğimizde “Telegram kimin? Hangi ülkenin ve nasıl kullanılır?” gibi uygulama hakkında merak edilen birçok soruyu sizler için yanıtladık.

Telegram’ın Kurucusu Kimdir?

Hikayesini bildiğimiz büyük teknoloji devleri aksine isimsiz süper kahramanı ile giderek büyüyen Telegram’ın aslında çok ünlü bir kurucusu var. Telefon, tablet ve bilgisayarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz meşhur mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’dur.

Son yıllarda ismini sık sık duyduğumuz Telegram, yayın hayatına 2013 yılında başladı. Nikolai Durov ve Pavel Durov’un ortak girişimleriyle zemini atılan Telegram, anlık mesajlaşma uygulaması olarak birçok avantajıyla birlikte kullanıcılarına hizmet vermeyi sürdürüyor.   

Rusya’nın Mark Zuckerberg’i olarak bilinen Pavel Durov, Telegram’ı yayın hayatına başlatmadan önce de teknolojik çalışmalarda yer alıyordu. Rusya sınırları içerisinde Facebook’a alternatif olan Vkontakte’yi 2006 yılında kurmuştu. Daha sonradan bulunan mesajlaşma uygulamalarını beğenmeyerek Telegram’ı kurdu. Pavel Durov aynı zamanda yetenekli bir fotoğrafçıdır.

Telegram Messenger

Telegram Hangi Ülkede Kuruldu?

Telegram’ın kurucusu olan Pavel Durov Rusya’da çalışmalarına devam ediyordu. Putin mükellefleri ile yaşadıkları sorunlardan sonra 2014 yılında Rusya’dan çıkarak merkezini Berlin’e taşıdı. Telegram ekip üyelerinin tümü Berlin’de oturma izni alamadı. On beş kişilik temel bir kadrosu bulunan Telegram’ın tüm ekibi bir araya toplamakta zorlanmıştır. Ancak merkezini Dubai’ye taşıyan Telegram ve Pavel Durov hizmetlerine buradan devam ediyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar çalışmalarına istikrarla devam eden Telegram, emeklerinin karşılığını almakta gecikmedi. Pavel Durov, Telegram için her ne kadar asla kâr amacı güven bir kuruluş olmayacak dese de artan kullanıcı sayısı Telegram’a kârı da beraberinde getirmiştir. 8 Ocak 2021 tarihinde açıklama yapan Pavel Durov aylık kullanıcı sayılarının yaklaşık olarak 500 milyon olduğunu dile getirdi.

Telegram Hakkında Ek Bilgiler

Telegram uygulamasının ortaya çıkış serüvenini sizlerle paylaştık. Şimdi ise Telegram kullanıyorsanız ya da kullanmayı düşünüyorsanız sizlere yardımcı olabilecek bazı bilgiler paylaşacağız. Bu bilgilerimiz Telegram kullanımı ve telegram hizmetleri özelinde olacaktır. Eğer Telegram uygulamasına sahip değilseniz, Telegram Nasıl İndirilir? adlı yazımız sayesinde bilgi sahibi olabilirsiniz!

telegram kullanımı

Telegram Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Güvenliği ve hızı ile ünlenen anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ı kullanmak oldukça basit. Akıllı cihazlardaki tüm uygulamaları indirme ve açma adımlarını Telegram içinde uygulayabilirsiniz. Telegram mesajlaşma uygulaması olduğu için telefon numaranızı girerek giriş sağlayabilirsiniz. Telegram’ı kullanmak için izlemeniz gereken adımları Telegram Nasıl Kullanılır? ve Telegram Hesabı Nasıl Oluşturulur? adlı yazılarımızdan daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Bulut tabanı ile çalışmak Telegram uygulaması’nın oldukça hızlı çalışmasını sağlar. Standart sağlanan görüşmeler ve mesajlaşmalar harici yüksek boyuttaki gönderileriniz için de Telegram’ı tercih edebilirsiniz. Bu sayede hızlı ve güvenli bilgi alışverişi yapabileceksiniz.

grup hizmetleri telegram

Popüler Telegram Hizmetleri

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, 200.000 kişiye kadar izin verdiği grup kurma özelliği ile kullanıcılarını sevindiriyor. Telegram içinde kurulan gerek şirket gerekse sosyal gruplar oldukça meşhur. Telegram grupları mesajı, kişiyi ya da belge eklerini aynı anda onlarca kişiye ulaştırmanın en pratik yollarından. Hızlı bir şekilde kişilere ulaştırılan bilgiler amaca yönelik olarak anında geri bildirim sağlıyor.

Gruplarda çevrimiçi olarak bulunan kişileri gösterme özelliği de olan Telegram grupları, farklı noktalardaki kişileri organize bir şekilde bir arada topluyor: Ders notları, hatıra fotoğrafları ya da beğenilmesi istenilen fotoğraflar. Eylem ne olursa olsun, Telegram gruplarından çağrı yapmak ve reaksiyon almak zaman kazandıran bir yöntem. Firmalarında sık sık kullandığı bu gruplar, iş hayatında yapılması gerekenleri ve duyuruları paylaşarak organize etmek gibi birçok profesyonel bir hizmet sağlıyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram'da Durum Paylaşma Özelliği Var Mı?
Telegram'da Durum Paylaşma Özelliği Var Mı?

Pek çok insanın Telegram kullanmaya başladıktan sonra uygulama içerisindeki beklentileri de farklılık göstermektedir. Telegram’ın sticker özelliği ve ...

Telegram Güvenli mi?
Telegram Güvenli mi?

Son zamanlarda anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, WhatsApp'ın büyük rakibi olarak ön plana çıktı ve pek çok yeni kullanıcıya ulaştı. Bunun en büyük...

Sosyal medyada bulunan bireyleri de bir araya getiren Telegram grupları; ortak beğeni, paylaşım ve daha fazla etkileşim için başvurulan yöntemlerden. Gruplarda ve kanallarda paylaşılan gönderilerin görüntülenme/izlenme sayıları kanalda yer alan herkes tarafından görülebilir. Bu nedenle kanallarda yer alan paylaşımların görüntünlenme sayıları önemlidir. İşte tam bu sırada telegram gönderi izlenme sayısı artırma hizmetleri tercih edilen uygulamalardan bir tanesi haline gelmektedir.

Telegram Mobil

Sosyal Medyada Büyümek için Telegram’ı Kullanın

Son günlerde herkes popüler sosyal medya uygulamalarında büyümek ve takipçi sayısını arttırmak istiyor. Zaman ve emek isteyen bu süreci kısaltmak ve daha pratik hale getirmek ise mümkün. Telegram’ın 200.000 kişiye kadar ulaşmasını sağlayan grup kurma özelliği, bunun için başvurulan yöntemlerden biri. Düşük takipçi sayısına ya da az etkileşim alan bir profile sahip olabilirsiniz. Bunu yükseltmenin ve arttırmanın yolları birden fazla kişiye ulaşmaktan geçer.

Beğeni, takipçi ve etkileşim satın almak beklediğiniz etkiyi göstermezse organik takipçi trafiğini arttırarak gelişimizi emin adımlar ile sağlayabilirsiniz. Bunun için birçok hizmet sağlayan girişimler mevcuttur. Verilen Telegram grup üyesi satın al hizmetleriyle gönderileriniz aynı anda yüzlerce kişiye ulaşarak etkileşim trafiğinizi artırır. Etkileşimi artan sayfanız giderek daha çok keşfet gibi insanların sizleri görebileceği ara yüzlere çıkar. Instatakipci gibi bu hizmeti güvenle alabileceğiniz siteler mevcuttur.  Hesaplarınıza zarar vermeden ve güvenle trafik hizmeti sunan markalardan büyümek için yardım isteyebilirsiniz.

Eğer aklınızda Telegram Güvenli Mi? sorusu varsa, yazımızı inceleyerek aradığınız cevabı bulabilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp’ın kullanıcı bilgilerini paylaştığı açıklandığından bu zamana kadar birçok kullanıcı Telegram’ı kullanmaya başladı. Güvenlik ilkesine ayrıca önem veren Telegram bu konudaki gelişmelerini sürdürüyor. WhatsApp’a oranla daha fazla güvenlik sekmesine sahip, Telegram şu ana kadar kullanıcılarında hayal kırıklığı yaratmadı.

Sosyal medya uygulamalarında aktif olmak ve geniş kitlelere hitap etmek zamanınızı alan bir süreç Instatakipci gibi güvenilir hizmet veren siteler üzerinden alacağınız grup hizmetleriyle bir paylaşımınızı anında yüzlerce kişiye ulaştırabilirsiniz. Etkileşim oranınızı arttıran bu hizmet aynı zamanda uygun fiyatlı güvenilir ve sürdürülebilirdir.

Her zaman telefonunuza erişiminiz olmayabilir. Bunun için böyle zamanlarda rehberinizdeki kişiler ile iletişimi koparmamak adına Telegram Web uygulamasını kullanabilirsiniz. Arama motorlarından yapacağınız aramayla bağlanabileceğiniz Telegram Web siz sonlandırana kadar bilgisayar ve tabletinizden açık kalmaya devam eder. Telefon harici diğer teknolojik cihazlara da uyumlu olan Telegram iletişimde kesintiye izin vermeyerek kaldığınız yerden devam etmenizi sağlar.

Telegram tamamen ücretsiz olarak mesajlaşmanıza olanak tanıyan bir platformdur. Hiçbir şekilde ücret ödemeniz talep edilmez. WhatsApp gibi Telegram uygulaması da ücretsiz olarak kullanılabilir. Veri gönderim sınırı bulunmaz.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Telegram Web Uygulaması Kimin? & Nasıl Kullanılır? Hangi Ülkenin? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 20 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.