İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Jeton Yükleme Nasıl Yapılır? Jetonla Nasıl Para Kazanılır?

Son zamanların en çok kullanılan sosyal ağlarının başında gelen TikTok, pek çok içerik üreticisi ve tüketicisine hizmet ediyor. Uygulama, kullanıcıların yapabileceği çeşitli birçok işlemi bünyesinde barındırmakta. Bu işlemleri yapmak için ise TikTok jeton yükleme zorunluluğu vardır. Peki ama birçok işlemi yapmaya yarayan TikTok jeton yükleme nasıl yapılıyor? Jetonla nasıl para kazanırsınız? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını yazımızda inceledik.

Tiktok Jeton Nedir? Ne İşe Yarar?

TikTok uygulamasında pek çok işlemi gerçekleştirmek için jeton sahibi olmak gerekiyor. Peki tam olarak TikTok jeton nedir?

TikTok jetonları aslında parasal değeri olan bir tür sanal para olarak ifade edilebilir. Bu jetonlar kullanıcıların her biri tarafından belli bir ücret karşılığında satın alınır.

TikTok’ta jetonlar üzerinden kazanç sağlamak da mümkündür. Ancak bunun için belli başlı özelliklere sahip bir TikTok üyesi olmak gerekiyor. TikTok platformunda 1.000 adet ya da daha fazla sayıda takipçiye ulaşmış kişiler, canlı yayın yaptıkları sırada jetonlarla satın alınan hediyeleri kabul edebilirler. Bu hediyeler de içerik üreticisine gelir sağlar.

Güncel TikTok Jeton Fiyatları Ne Kadardır ?

İşte en güncel hali ile (2023) TikTok jeton fiyatları :

  • 70 Jeton | 24,85 TL
  • 350 Jeton | 125 TL
  • 700 Jeton | 249 TL
  • 1,400 Jeton | 499 TL
  • 3,500 Jeton | 1,245 TL
  • 7,000 Jeton | 2,485 TL
  • 17,500 Jeton | 6,200 TL

TikTok Jeton Nasıl Yüklenir?

TikTok uygulamasının para birimi gibi bir işleve sahip olan jetonlarını yüklemek için belirli işlem basamaklarını takip etmek gerekiyor. Bu işlem basamaklarını ise mobil ve masaüstü olarak farklılık gösterebiliyor.

Mobil Üzerinden TikTok Jeton Yükleme Nasıl Yapılır ?

Mobil üzerinden jeton yükleme işlemlerini şu şekilde sıralarız:

tiktok bakiye gösterme
  • TikTok uygulamasını indirip girdikten sonra yapmanız gereken ilk şey, profilinizde sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıkalayarak “Ayarlar ve Gizlilik” menüsünü açmak olacaktır.
  • Ardından Hesap kategorisi altında “Bakiye” butonuna tıklayarak Cüzdanınıza ulaşabilirsiniz.
  • Bu kısım hesabınızda bulunan bakiyeyi gösterir. Eğer daha önce hiç jeton yüklemesi yapmadıysanız bakiye kısmı “0” olarak gözükecektir. Bu alanda yükleme yapmak isteyenler için “Bakiye Yükle” butonuna tıklayarak güncel jeton fiyatlarına ulaşabilirsiniz.
  • Yukarıda da ifade ettiğimiz fiyat listesinden kendinize uygun olan bir tarifeyi seçerek jeton satın alabilirsiniz.
  • Jeton tarifelerinden birini seçtikten sonraki kısımda ödeme yapmanız gerekiyor. Kredi kartı, kod ya da mobil ödeme alternatiflerinden birini seçmeniz mümkün. Kendinize uygun ödeme yöntemini de seçtikten sonra TikTok jetonlarınız kullanıma hazır oluyor.
  • Hediye gelirini görmek için Cüzdana girdiğinizde “Hediye Geliri” butonuna tıklayarak gelirinizi öğrenebilirsiniz.

TikTok oto beğeni hizmetlerinden faydalanmak için tıkla!

tiktok jeton satın al

Masaüstü Üzerinden TikTok Jeton Yükleme Nasıl Yapılır ?

  • İlk olarak TikTok hesabınıza bilgisayar üzerinden giriş yapın.
  • TikTok Jetonlar satın alım sayfasına gidin. Karşınıza TikTok jetonları çıkacaktır.
  • Satın almak istediğiniz miktarı seçin ve ardından “Şimdi Satın Al” a tıklayın.
  • Ödemenizi gerçekleştirdiğiniz takdirde satın alım işleminiz tamamlanmış olacaktır.

TikTok jeton yükleme işlemleri bu basamaklar takip edildiğinde kolaylıkla yapılabiliyor. Yükleme yaptıktan sonra da dilediğiniz gibi kullanmanız mümkün.

TikTok Jeton Nasıl Paraya Dönüştürülür?

Son günlerin popüler uygulaması olan TikTok pek çok içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor. İçerik üreticilerini teşvik etmek ve emeklerinin karşılığını vermek adına bu içeriklerden gelir elde etmeyi mümkün kılar. Peki içerik üreticiler jetonu nasıl paraya dönüştürebilirler?

tiktok hediye geliri

İlk olarak jetonların kazanılması için canlı yayın açılması gerekiyor. Çünkü canlı yayınlar sırasında izleyiciler tarafından gönderilen hediyeler ancak paraya çevrilebiliyor. Bununla beraber canlı yayın açmak için de belirli bir takipçi sayısına ulaşmak şart. Belirli bir takipçi sayısına ulaşan TikTok içerik üreticisi, canlı yayın açarak bu yayından hediyeler toplar. Hediyeler ise jetonlarla satın alınmakta.

TikTok canlı yayını sırasında jeton karşılığı satın aldıkları hediyeleri, canlı yayını açan kişi kabul eder. Bununla beraber kullanıcılar, canlı yayından kazandığı jetonları isterse elmas olarak biriktirir. 1 elmas değeri, 2 jeton değerine eşittir. Eğer bir içerik üreticisi 10.000 ve daha fazla miktarda elmasa sahipse bu elmasları isterse para olarak çeker. Burada asgari sayı 10.000 elmas ile sınırlanmıştır. Söz konusu 10.000 elmasın parasal değeri üzerinden, TikTok platformunun belli miktarda komisyon kesintisi yaptığının da altını çizmek gerek.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Saatleri
TikTok Keşfet Saatleri

Büyük patlamadan bu yana genişle ve gelişen evren gibi TikTok platformu da insanoğlunun yaratıcı zekasıyla sürekli gelişerek büyüyor. Bu sebeple her g...

TikTok Yardım Merkezi 
TikTok Yardım Merkezi 

TikTok, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının eğlence, yaratıcılık ve paylaşım platformu haline geldi. Bu sosyal medya devi, kısa videol...

Bu noktadan küçük bir özet gerçekleştirecek olursak, yayın açan kişiler TikTok takipçileri içerisinde jeton alan kişilerin, bu jetonları yayıncıya vermesi ile gelir elde etmektedir.

TikTok Jeton Alamama Sorunu Nedir ? Çözümü Nedir ?

TikTok Jeton Alamama Sorunu Nedir ? Çözümü Nedir ?

İlk olarak TikTok üzerinden jeton alımı yapabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Eğer 18 yaşından küçükseniz jeton alım satımı veya yayıncı bağışı yapamazsınız. Dolayısı ile jeton alamama sorununun ilk sebebi bu olabilir. İkinci bir neden ise ödeme yöntemlerinde bir sıkıntı yaşanabilir. Kart bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun ve son kontrollerinizi gerçekleştirin. Kart limiti bitimi veya TikTok kural ihlali gibi haberiniz olmayan birden fazla sebep dolayısı ile jeton almakta problem yaşayabilirsiniz. Her bir aşamayı kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

Ayrıca Tiktok’ta para kazanmak için kaç takipçiye ihtiyacım var yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Alakalı içeriklerimiz ;

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1 jetonun değeri 0.7 kuruşa karşılık gelmektedir. 1.000 ve üzeri takipçi sayısına ulaşarak canlı yayın açamaya hak kazanan kullanıcıların, canlı yayın sırasında topladıkları jetonların toplamı 0.7 ile çarpılarak totalde kazandıkları para hesaplanabilir.

TikTok’ta jeton almak için uygulamanın sağ üst kısmında bulunan bakiye butonuna tıklamalısınız. Burada jeton sayıları ve karşılık gelen fiyatlar bulunuyor. Kendinize uygun gelen bir tarifeyi seçerek ödeme adımına geçebilirsiniz.

TikTok’ta canlı yayından topladığınız bağışlar ile para kazanmanız mümkün. Aynı zamanda yüksek takipçi sayısına sahip hesaplar satış ortaklığı yolu ile para kazanabilirler.

En yaygın kullanımı canlı yayınlarda yayıncılara hediye olarak göndermek ve onları desteklemektir. Ayrıca, jetonlarla bazı sanal hediyeler satın alabilir ve bu hediyeleri diğer kullanıcılara gönderebilirsiniz.

TikTok’ta jeton yüklemek için özel bir üyelik gerekliliği yoktur. Herhangi bir kullanıcı, uygulamaya kaydolup ödeme yöntemini tanımladıktan sonra jetonları satın alabilir ve kullanabilir.

TikTok kullanıcıları, 18 yaşından küçükse, Jeton yükleme aşamasında problem yaşabilmektedir. Ebeveynleri veya yasal velileriyle iletişim kurarak ödeme işlemleri hakkında bilgi almalıdır.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Jeton Yükleme Nasıl Yapılır? Jetonla Nasıl Para Kazanılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 20 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.