İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Kreatif Merkezi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Git gide dijitalleşen dünyada sosyal medyanın önemi de oldukça artmaktadır. Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya mecralarından sonra da TikTok kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Video içeriği üretip paylaşım yapılan ve canlı yayın yapma imkânı sunan TikTok, diğer sosyal medya uygulamaları gibi iş dünyası için de bir kapı açmıştır. Çeşitli markalar ve işletmeler bu uygulamalar üzerinden kampanya oluşturup müşterilerine ulaştırmaya başlamıştır. TikTok Kreatif Merkezi de başarılı bir kampanya oluşturma yolunda kullanıcılara ilham vermek amacıyla oluşturulmuştur.

Sosyal medya uygulamalarının iş dünyası üzerindeki etkileri çok büyük. Bu kanallardan verilen kısa reklamlar hem kullanıcıların dikkatini kolayca çekiyor hem de daha düşük maliyetli oluyor. TikTok’un For Business sayfasında paylaştığına göre; TikTok, reklam net değeri dalında dünya genelinde 1.sırayı almış ve 2020’de Yılın Pazarlamacısı seçilmiş.

Eğlenceyi ve eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan sosyal medya uygulamaları, oluşturulan kampanyaları daha keyifli hale getiriyor. Popüler sosyal medya uygulamalarının hemen hemen hepsinin iş hesabı açma kısımları mevcut. TikTok da For Business platformunda markalar, küçük/büyük işletmeler ya da çeşitli ajanslara kampanyalarını sunmaları için iş hesabı açma fırsatı sunuyor.

tiktok şimdi başla

TikTok’ta var olan ve günden güne artmaya devam eden kullanıcı kitlesi arasında nasıl başarılı olunur? Her bir kullanıcının yarattığı fikirler ve videolar arasından görüntülenme ve dönüşüm oranınızı arttırmanız için yaratıcılığınızı konuşturmanız gerek. Tiktok videoları nasıl çekilir konusunda bilgi sahibi olduktan sonra TikTok Kreatif Merkezi bu noktada sana ve şirketine yaratıcı fikirler oluşturmanız için yol gösterecektir. En son trendleri ve başarılı olan yöntemleri paylaşır. Video oluştururken kullanabileceğiniz araçları sunar. TikTok Kreatif Merkezi nedir ve nasıl kullanılır, detaylı inceleyelim.

TikTok Kreatif Merkezi Nedir?

TikTok’un işletmeler ve markalar için oluşturduğu For Business sayfasında “İlham” kısmına tıklayın. Altta çıkan pop-up’ta “Kreatif Merkezi” butonunu göreceksiniz. Gelin Kreatif Merkezinin bize sunduklarına göz atalım.

tiktok kreatif merkezi giriş

TikTok Kreatif Merkezi, TikTok’ta en son popüler olanları keşfetmenizi sağlar. Başarılı olmak için nasıl TikTok’lar oluşturmanız gerektiğinin püf noktalarını verir. Kısacası size yaratıcılığınız ve aksiyon almanız için gerekli ilhamı vermeye çalışır. Başarılı olan markaların bunu nasıl başardıklarını göstererek size kanıtlarla gelir. Böylece şirketiniz veya markanız için bir kampanya oluşturmadan önce nerden başlayacağınız, nelere öncelik vereceğiniz veya nasıl yapacağınız konularında fikir sahibi olursunuz.

For Business sayfası üzerinden iş hesabı açmadan da Kreatif Merkezi’nden faydalanabilirsiniz ancak kaynaklarınız tabii ki kısıtlı olacaktır. İş hesabı oluşturup araştırmaya başlamanız daha çok bilgiye erişmenizi sağlar.

TikTok Kreatif Merkezi’nde keşfetmeye başlamadan önce önemli bir not düşelim: sayfanın Türkçe diline çevrilmiş hali henüz mevcut değil. Kreatif Merkezi’nin size sunduklarını anlayabilmek için İngilizce biliyor olmanız size fayda sağlayacaktır. Herhangi bir çeviri sayfasından yardım almanız da işinizi görebilir.

TikTok Kreatif Merkezi Nasıl Kullanılır? Ne işe yarar?

Kreatif Merkezinin size ilham vermek için sunduğu farklı farklı kaynaklar var. Bu kaynaklar ile başarı yolunda uygulamanız gereken her türlü püf noktaları ve araçları sizlerle paylaşır. TikTok Kreatif Merkezi içinde yer alan kısımlar:

  • Inspiration (ilham)
  • Insights (iç görüler)
  • Tools (araçlar)
  • Audio Library (ses kütüphanesi)

İlk olarak “Inspiration” yani “ilham” kısmı ile başlayalım.

Inspiration

TikTok Kreatif Merkezi bu kısımda size ilham vermesi amacıyla bazı örnekler ve ipuçları veriyor. Inspiration bölümü üç kısma ayrılıyor:

  • Top Ads (en iyi reklamlar)
  • Trend Discovery (trend keşfi)
  • Showcases (vitrinler)

Top Ads’de karşınıza çıkan çeşitli filtreleme özellikleriyle, görüntülemek istediğiniz en başarılı reklamları kendi kampanyanızın amacına ve içeriğine benzer konumlandırabilirsiniz. Filtreleme seçenekleri arasında ülke seçimi, sıralamak istediğiniz reklamların içeriği, kampanya hedefleri, reklamların kaynağı, oynatma süresi ve formatı yer alıyor.

tiktok kreatif merkezi reklamlar

 Aynı zamanda sayfada görüntülemek istediğiniz reklamları isteğinize göre sıralama fırsatı da veriyor. “Reach” yani ulaşımı fazla olan, “Engagement” yani etkileşimi fazla olan ya da “6s Views Rate” gibi. Son 7 gün ya da son 30 gün seçenekleri ile görüntülemek istediğiniz zaman aralığını da ayarlayabiliyorsunuz.

Trend Discovery kısmında son 7 gün veya son 30 gün içerisinde TikTok’ta trend olmuş “hashtag”leri görüntüleyebilirsiniz. Etkileşiminizi arttırmak için son zamanlarda popüler olan bu hashtagleri paylaşımlarınızda kullanın. Yine bu kısımda sayfa görünümünüzü TikTok’un sunduğu ülke, kategori gibi filtrelerle kişiselleştirebilirsiniz.

tiktok hashtag bulma

Yine Trends Discovery bölümünde Hashtags butonunun yanında TikToks butonunu görürsünüz. TikTok Kreatif Merkezi’nin bu kısmında ülkeye ve zaman aralığına göre yükselen ve trend olan tiktokları keşfedebilirsiniz. “Hot” seçeneğine tıklarsanız yükselişte olan, viral olan tiktokları görürsünüz. “Likes” beğeni sayısına , “Comments” yorum sayısına, “Shares” paylaşma sayısına göre popüler olan tiktokları inceleyebilirsiniz.

kreatif merkezi tiktoklar

Trend Discovery’nin 3. ve son alt başlığı “Showcases” kısmında farklı sektörlerdeki markaların showcase’lerini yani vitrinlerini görme fırsatı bulursunuz. Bu bölümde yine çeşitli filtreler mevcut. Bölge, sektör, çeşitli formatlar ve kampanya hedeflerini filtreleyebilirsiniz.

Insights

Kreatif Merkezi’nin Insights kısmı Inspiration’da olduğu gibi canlı örnekler göstererek değil, daha çok bilgi verme, öğretme amaçlı kullanılır. Üç bölüme ayrılır:

  • Creative Insights (kreatif, yaratıcı içgörüler)
  • Tutorials
  • News & Updates

Creative Insights bölümünde TikTok, video oluştururken uygulayabileceğiniz, faydalı bulduğu iç görüleri sizlerle paylaşır. Etkileşimi arttırmak için TikTok Kreatif Merkezinin sunduğu bu püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Yüzdelerle paylaştığı veriler ile video kalitesinin 720P ve yukarısı olması gerektiğinin, ses eklentisinin öneminin, video oynatma süresinin optimizasyonunun ve daha birçoğunun dönüşüm oranını arttırdığından bahsediyor. Alta indiğinizde “Vertical Tips” bölümüyle karşılaşırsınız. Burda TikTok Kreatif Merkezi, yaptığınız iş ile ilgili spesifik iç görüler sunuyor. Gaming veya E-commerce seçenekleriyle kendi işiniz ile ilgili ipuçları bulabilirsiniz.  

Insights başlığı altındaki bir diğer kısım olan Tutorials, popüler olan yaratıcı teknikleri nasıl uygulayabileceğinizi anlatan kısa eğitim videolarından oluşuyor. Tutorials sayesinde işinizi büyütmeniz ve etkileşim alabilmeniz için uygulamayı gözden geçirebileceğiniz trendleri nasıl çekeceğiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

tiktok kreatif merkezi eğitim

Son alt başlık olan News & Updates bölümünde ise kampanya işleyişinin, TikTokların ve daha fazlasının anlamlı hale gelebilmesi için TikTok’un çeşitli blog yazıları yer alıyor.  Gelen güncellemeler ve yenilikler hakkında fikir sahibi olmak ve kolay kavramak amacıyla buradaki blogları takip edebilirsiniz.

Tools

kreatif merkezi araçları

Bu kısımda TikTok Kreatif Merkezi, video oluştururken kullanabileceğiniz araçlarını sizinle paylaşır. Yaratıcı fikirlerinizi bir önceki başlıklar aracılığıyla bulduktan ya da geliştirdikten sonra “Tools” başlığına gelip üretim aşamasına geçersiniz. Bu kısımda da alt başlık olarak çeşitli araçlar karşımıza çıkıyor:

  • TikTok Video Creator
  • Smart Video
  • Video Template
  • Smart Video Soundtrack
  • Smart Text
  • Quick Optimization

TikTok Video Creator kırp, katmanla, yuvarla hepsini bir arada içeren ve yaratıcılığınızı sınırsızca kullanabileceğiniz bir video oluşturma aracıdır. İhtiyacınız olan her türlü fonksiyonu bulabileceğiniz ve kolayca ustalaşabileceğiniz bu TikTok web-bazlı editörü video oluştururken rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Smart Video, eklediğiniz görsel veya videoları TikToklara dönüştürmeye yarayan oldukça pratik bir araçtır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Saatleri
TikTok Keşfet Saatleri

Büyük patlamadan bu yana genişle ve gelişen evren gibi TikTok platformu da insanoğlunun yaratıcı zekasıyla sürekli gelişerek büyüyor. Bu sebeple her g...

TikTok Yardım Merkezi 
TikTok Yardım Merkezi 

TikTok, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının eğlence, yaratıcılık ve paylaşım platformu haline geldi. Bu sosyal medya devi, kısa videol...

Video Template kısmında markanıza en uygun şablonu seçin ve görseller ekleyin. Kaliteli reklam öğesi oluşturmak için kolay bir yöntemdir.

Smart Video Soundtrack aracı, size kampanyanız için müzik bulmanızda yardımcı olmak için var. Reklam öğelerinizi yükledikten sonra TikTok Kreatif Merkezi size en uygun müziği bulup eşleştirir.

Smart Text bir akıllı metin oluşturma aracıdır.  Kampanyanız için seçtiğiniz anahtar kelime öbeklerini girip reklamlarınız için öne çıkacak yaratıcı metinler oluşturmanıza yardımcı olur.

Quick Optimization ileTikTok stili elementlerini ekleyerek var olan yaratıcı fikirlerinizi oluşturma aşamasına geçin.

Audio Library

tiktok ses kütüphanesi

TikTok Kreatif Merkezinin son bölümü Audio Library yani Ses Kütüphanesi. Oluşturduğunuz TikTok kampanyalarınıza en uygun müziği seçmeniz için milyonlarca şarkı sunuyor. Tavsiye edilen çalma listeleri, en popüler müzik sıralamaları ve daha fazlasını bu kısımda rahatlıkla bulabilirsiniz. Müzikleri tema, tür, modunuza göre veya uzunluklarına göre filtreleyip videolarınız için en doğru müziği seçebilirsiniz. ­­

TikTok Creative Exchange

TikTok’ta kampanya oluştururken yardım alabileceğiniz bir başka projesi de Creative Exchange. Fakat bahsetmeden önce belirtmek gerekir ki TikTok bu hizmeti bütün kullanıcılarıyla paylaşmıyor. Hesabınızın doğrulanmış reklam veren hesabı olması kabul edilmek için istenen gereklilikler arasında.

tiktok kreatif partner

Creative Exchange kapsamında TikTok, reklamlarınız için sizi yaratıcı ortaklarıyla buluşturuyor. Sektördeki en iyi partnerlerden kampanya oluşturma sürecinde ve yaratıcılık aşamasında destek alırsınız. Platform üzerinden başvuru açıp yaratıcı ortaklar havuzundan kendinize en uygun olanı seçersiniz. Seçtiğiniz partner ile yine platform üzerinden iletişime geçerek fikirlerinizi paylaşırsınız ve teklif oluşturursunuz. Belirli bir süre zarfında karşı taraftan örnek yaratıcı sonuçlar gelir. Eğer beğenirseniz kabul edip süreci başlatırsınız. Ya da farklı fikirler sunarak sonuçları geliştirirsiniz. Sonunda profesyonel yaratıcı ortaklar ile beraber başarılı bir proje ortaya çıkarmış olursunuz.

TikTok Kreatif Merkezi Sonuç

TikTok, mükemmel kampanyayı yaratmanız ve başarılı olmanız için gereken tüm püf noktaları ve araçları sizlerle Kreatif Merkezi’nde paylaşıyor. Bu yolda yalnız olmadığınızı verdiği çeşitli ipuçlarıyla gösterirken eğlenmeyi asla unutmamanız gerektiğini de vurgulamaktan çekinmiyor.  Bu işi severek ve keyif alarak yaptığınızda güzel sonuçlar elde edeceğiniz bir gerçek. Size TikTok Kreatif Merkezi’nde verilen kaynaklardan detaylıca bahsettik. Bir yandan blogumuzu okurken bir yandan da TikTok For Business hesabınızı açın ve Kreatif Merkezi’ne göz atın. Yaratıcı fikirlerinizi TikTok ile hayata geçirmeye başlayın!

Tiktok Beğeni Satın Al hizmetimiz ile TikTok hesabınızın popülerleşmesini sağlayabilirsiniz!

TikTok Kreatif Merkezi Sıkça Sorulan Sorular

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

E-ticaret siteleri ve markaların TikTok üzerinden dönüşüm oranını arttırmak adına belli bir ücret karşılığı verdiği kısa reklamlara denir.

Markanızın reklamını TikTok üzerinden oluşturmak ve yönetmek için ihtiyaç duyulan araçları ve erişimi sağlar. Küresel hedef kitlesine ulaşmanıza yardımcı olur ve strateji belirlemenizde kolaylık sağlar.

Reklam bütçesini faturalandırma kısmında kendiniz belirlersiniz. Günlük veya toplu ödeme seçeneği ile minimum bütçenizi ABD doları cinsinden ayarlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgiyi TikTok İşletme Yardım Merkezi > Reklamlar kısmından bulabilirsiniz.

TikTok 500 milyon ve artan aktif kullanıcı sayısıyla işinizi geliştirmek için çok iyi bir yöntemdir. Potansiyel müşterilerinize ulaşmanızda ve dönüşüm oranını arttırmanızda oldukça etkili olacaktır.

TikTok uygulamasını indirin veya web üzerinden açın. TikTok For Business sayfası üzerinden ücretsiz iş hesabı açın. Ve üretmeye başlayın!

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Kreatif Merkezi Nedir? Nasıl Kullanılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 32 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.