İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

TikTok’tan para kazanmanızı sağlayacak yollar olduğunu söylesek buna inanır mıydınız? Dediğimize bir kısmınız “Hadi canım!” diye tepki verirken, bir kısmınız ise “Hadi anlat!” diyecektir. Somut birçok örneğe rağmen günümüzde TikTok para kazanma ya da sosyal medya hesapları üzerinden para kazanma stratejilerinin olduğuna ihtimal vermeyen bir kitle hala bulunuyor.

Yazımız da bu ön yargıyı kırmak üzerine oluşturuldu. Aklınıza gelmeyecek yöntemlerle TikTok’tan hatırı sayılır meblağlar kazanabilmeniz mümkün. Nasıl yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okumanız sizler için yararlı olacaktır.

TikTok Nedir ve TikTok ile Neler Yapabilirsiniz?

TikTok, 2016 yılında Musical.ly uygulaması referans alınarak oluşturulmuş bir video paylaşım platformudur. Çin’de Douyin ismi ile ByteDance firması tarafından piyasaya sürüldü fakat bir yıl sonra uluslararası pazara hitap etmesi açısından Douyin ismi yerini TikTok’a bırakmıştır. 2018 yılında ise Musical.ly uygulamasını satın alarak popülerliğini kanıtladı. Dünya üzerinde 150 ülkede, 500 milyon kişi tarafından geniş bir kullanıma sahip olan uygulamanın, kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. 

Video paylaşımları yapabildiğiniz bu uygulama, kulağa sınırlı kullanım imkanları sunuyormuş gibi gelse de aslında durum tam tersidir. TikTok ile yapabileceklerinizi özetleyecek olursak;

  • Playback olarak bildiğimiz dudak senkronizasyonu yapabileceğiniz 15 saniyelik videolar oluşturabilirsiniz.
  • Diğer TikTok kullanıcıları ile birlikte eşsiz video çalışmaları yapabilirsiniz.
  • Sağlanan filtre ve ses efektleri desteği ile kendinizi ön plana çıkabilirsiniz.
  • Şarkılara yaratıcı kısa video klipler çekebilirsiniz.
  • Sosyal mecralarda popüler hale gelmiş akımlara katılabilirsiniz.
  • Takipçilerinize canlı yayınlar açabilir, bağışlar toplayabilirsiniz.
  • TikTok’ta dans edebilir, şarkı söyleyebilir kısacası tüm yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.
  • Markalar, ürün ve hizmetlerini duyurabilmek için kısa ve etkili viral reklam niteliğinde videolar çekebilir. Marka kimliğinizi sağlam temeller üzerine kurabilirsiniz.
  • TikTok üzerinden diğer sosyal medya hesaplarınızın etkileşim oranlarını arttırabilirsiniz.
  • E-ticaret sitelerinizin varlığını geniş kitlelere duyurabilirsiniz. Kampanya, avantaj ve promosyonlarınızdan bahsedeceğiniz TikTok videolarında sitenizin popüler bir alışveriş sitesi haline getirebilirsiniz.
TikTok Nasıl Popüler Hale Geldi?

TikTok Para Kazanma Nasıl Açılır?

TikTok üzerinden para kazanmak için çok basit de olsa bazı şartlar olabilmektedir. TikTok para kazanma şartları; en az 1000 takipçiye sahip olmak ve TikTok kullanım sözleşmesine uymaktır. Bu koşulları sağladıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.

En az 1000 takipçiye ulaştıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler ise; iyi bir internet hızına sahip olmak ve kameranızın kalitesinin iyi olmasıdır. Kullanıcıları yayınlarınızda tutabilmek için yayınınızda teknik aksaklıklar yaşanmaması gerekmektedir. Hiçbir kullanıcı sürekli sorun yaşanan bir yayını izlemek istemeyecektir.

Ek olarak; 1000 takipçi ile sınırlı kalmayı TikTok takipçi sayınızı arttırmanız gerekmektedir. TikTok platformunda sizinle birlikte birçok kişi daha para kazanmayı amaçlamaktadır. Rakip olarak da adlandırabileceğimiz bu kişilerin önüne geçebilmek için yüksek takipçi sayılarını da hedeflemeniz oldukça önemlidir. Takipçileriniz arttıkça daha fazla izlenmeye başlayacağınızdan, daha fazla kazanç sağlamanızın da önü açılacaktır.

TikTok’tan Para Nasıl Kazanılır?

TikTok’un para kazandırması, uygulamanın eğlenceli bir sosyal medya aracı olmasının yanında can alıcı özelliklerinden birisidir. Yazımızın devamın da anlatacağımız yöntemlerden kendinize en uygun olanı seçerek TikTok aracılığı ile ciddi paralara sahip olabilmeniz mümkündür. O zaman haydi başlayalım.

TikTok Hesabınızı Fenomen Hale Getirin

TikTok Hesabınızı Fenomen Hale Getirin

TikTok’tan para kazanmanın kapısını açacak yol takipçilerinizin aktif takip işlemlerinden geçer. Şaka bir yana mevcut durumumuza entegre ettiğimiz bu atasözü kesinlikle geçerlidir. Yüksek etkileşimlerle, geniş bir takipçi kitlesine sahip bir hesap olmayı başarabilirseniz, akabinde size bahsedeceğimiz adımları da kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Fenomen bir hesap olabilmek için diğer sosyal medya hesaplarınızdaki TikTok takipçilerinizi hesabınıza yönlendirerek işe başlayabilirsiniz. Ardından kendinize yaratıcı bir konsept oluşturup bu doğrultuda takipçilerinizin dikkatini çekecek içerikler üretmelisiniz.

Yeterince fenomen bir hesap haline geldiğinizi düşünüyorsanız sonucunda hesabınızı kullanarak TikToktan para kazanmanın diğer yollarına geçiş yapabilirsiniz, dilerseniz de fenomen hesabınızı satıp üzerinden belli miktarda bir gelir elde edebilirsiniz. Aslına bakarsanız hesabınızı hizmet ya da ürün statüsüne koymak tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Mavi tikli yani onaylı bir hesap olmakta size birçok katkı sunar.

Kendinize Bir Sponsor Bulun

TikTok en çok para kazanabileceğiniz yöntemlerden biri sponsor kazanmaktır. Bu anlamdaki iş tanımı ise çeşitli markaların ürün ve hizmetlerini hesabınızda yapacağınız paylaşımlarda tanıtmak olacaktır. Kendi konseptinizle tanıtımları başarılı bir şekilde birleştirdiğiniz taktirde marka sponsorluğunda ekstra olarak organik takipçi kazanabileceksiniz hem de iyi bir reklam geliri elde edebileceksiniz. Yalnız sponsor arayışına girmeden önce hesabınızda minimum 50.000 takipçi olması gerektiğini bilmelisiniz. Aksi taktirde sponsor arayışlarınız ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

TikTok İçerik Üreticisi Fonu

TikTok, içerik üreticilerini desteklemek amacıyla TikTok İçerik Üreticisi Fonu’nu bir süre önce başlattı. TikTok para kazanma aktif etme adımları ile bu fona başvurabilmek için TikTok kullanıcılarının sağlaması gereken bazı şartlar vardır:

  • Son 30 gün içerisinde en az 100.000 video görüntülenmesine sahip olmak
  • En az 10.000 takipçiye sahip olmak
  • En az 18 yaşında olmak
  • TikTok topluluk kurallarına ve hizmet şartlarına uymak
  • TikTok Pro/Creator kullanıcısı olmak

TikTok’un bu fonu sunmasındaki amaç; yenilikçi içerik üreten TikTok kullanıcılarını desteklemektir.

TikTok İçerik Üreticisi Fonu şu anda Türkiye’de aktif değildir.

TikTok’ta Canlı Yayın Yapın

TikTok Live.Ly platformuna doğrudan bağlı olan bir uygulamadır. Live.Ly nedir, diye soracak olursanız; Dünya çapında canlı videolar yayınlamanıza ve canlı yayınları izlemenize olanak sağlayan bir uygulamadır. TikTok üzerinden gerçekleştireceğiniz canlı yayınlarda yer alan bağış sistemi üzerinden para kazanabilmeniz mümkündür. TikTok canlı yayın para kazanma için şunları yapabilirsiniz;

  • Hesabınız üzerinden canlı yayın başlatın.
  • Canlı yayını açmadan önce kazanma özelliğinizin açık olduğundan emin olun.
  • Kazanma özelliğinin açık olmasının ardından TikTok cüzdan üzerinden takipçileriniz size canlı yayın esnasında jeton gönderebilir.
  • TikTok üzerinden jetonların kaç liraya tekabül ettiğini de görebilirsiniz.

TikTok’un yapılan canlı yayınlarda kazanılan total miktardan çekim esnasında %20 oranında komisyon almaktadır. Bunu da ek bir bilgi olarak hatırlatmak isteriz.

TikTok Trafiğinizi YouTube’a Taşıyın

TikTok Trafiğinizi YouTube’a Taşıyın

TikTok’ta yaptığınız paylaşımların değer görmediğini ve yeterince para kazandırmadığını düşünüyorsanız, para kazanma konusunda en etkili platformlardan biri olan YouTube’a geçiş yapabilirsiniz. Hatırı sayılır seviyede bir takipçi kitleniz varsa bu sizin adınıza mantıklı bir hamle olacaktır.

TikTok Takipçilerinizi E-Ticaret Sitenize Yönlendirin

Kurumsal bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsanız, TikTok’u etkili bir reklam ve pazarlama alanı olarak kullanabilirsiniz. Ürün ve hizmet tanıtımlarınızı firmanız üzerinden açacağınız bir hesapla yapabilirsiniz, bununla uğraşmak istemiyorsanız da uygulamada fenomen bir hesabın sahibi ile influencerlık için anlaşma yapabilirsiniz.

TikTok üzerinde dahili bir influencer programı mevcuttur. Bu sayede hem marka sahibi hem de kullanıcı güvenli bir şekilde kazanç elde edebilmektedir. Fakat bunun için uygulamaya belli bir komisyon ücreti ödemek durumunda olduğunuzu hatırlatmak isteriz. Durum her ne olursa olsun dünyanın en çok kullanılan uygulaması üzerinden viral reklam ve ürün tanıtımları yapmak pazarlama adına büyük bir strateji hamlesi olacaktır.

TikTok oto beğeni ve TikTok oto izlenme hizmetlerinden faydalanmak için tıkla!

Hesap Yönetim Danışmanlığı Yapın

TikTok fenomenliği konusunda hatırı sayılır bir seviyeye eriştiğinizi düşünüyorsanız, diğer içerik üreticileri için hesap yönetim hizmetleri sunabilirsiniz. Diğer sosyal medya platformlarında yer alan ezeli rekabet ortamı TikTok’ta da kesintisiz bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Hal böyle olunca sosyal medya uzmanı ya da sosyal medya danışmanı başlığın’ da ki meslek grupları açığa çıkmaktadır.

Yüzbinlerce takipçiye nasıl sahip olduğunuzu, etkileşim oranlarını nasıl yüksek tuttuğunuzu ve TikTok içerisindeki deneyimlerinizi diğer kullanıcılara aktarabilme gücünüz olduğunu düşünüyorsanız bu alan üzerinden de gelir elde edebilirsiniz. Alacağınız danışmanlık ücretine ek olarak, danışanınızın yapacağı anlaşmalardan da komisyon isteyerek ekstra gelir elde edebilmeniz mümkün.

TikTok Jeton Yükleme nasıl yapılır? öğrenmek için yazımıza göz atın!

TikTok’da Para Kazanma Şartları Nelerdir?

Para kazanmak isteyen içerik üreticilerinin en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, para kazanmak açısından birçok yöntem sunmaktadır. Peki, TikTok’tan nasıl para kazanılır?

Tiktok’ta içerik üreterek, canlı yayınlar yaparak, affiliate marketing programlarına üye olarak, ürün pazarlayarak para kazanabilirsiniz. Ancak bu yöntemleri denemeden önce yerine getirmeniz gereken bazı şartlar bulunmaktadır.

Yerine getirmeniz gereken TikTok’ta para kazanma şartlarını ise sizin için sıraladık:

  • 18 yaşını doldurmuş olmanız
  • Hesabınızın TikTok’ta Hizmet şartları ve Topluluk kurallarına uyuyor olması
  • İçerik Üreticisi Next programında olmanız
  • TikTok’ta son 30 günde en az 3 içerik paylaşmış olmanız
  • En az 10.000 takipçiye sahip olmanız
  • İçeriğinizin kaliteli ve özgün olması

TikTok İçerik Üreticisi Nedir?

TikTok içerik üreticileri, TikTok’un trendlerini takip eden ve popüler hashtaglerini araştıran, rakip ve hedef kitle analizi yaparak rekabette öne çıkaracak kaliteli içerikler sunan üreticilerdir. İçerik üreticileri, içerik kalitesine ve bu içeriğin doğru kitleye ulaşmasına odaklanır.

Bir TikTok içerik üreticisi için dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta kaliteli bir içerik üretmek ve içerik ile TikTok kullanıcıların etkileşime geçmesini sağlamaktır. Bu bağlamda, başarılı bir içerik üreticisi olmak için şu kriterlere uymalısınız:

  • Kaliteli ve özgün bir içerik üretin
  • Yüksek kaliteli videolar çekin
  • Hedef kitlenizi tanıyın
  • TikTok trendlerini takip edin ve kullanın
  • Doğru anahtar kelimeleri tespit edin ve kullanın
  • Popüler hashtagleri takip edin
  • Etkileşimi arttırın
  • İzleyici geribildirimlerini dikkate alın ve içeriğinizi güncelleyin
  • TikTok performansınızı sürekli takip edin

Bu kriterleri dikkate alarak takipçi sayınızı arttıracak, popüler içerikler arasında yer almanızı sağlayacak ve etkileşimi yükseltecek içerikler sunabilirsiniz. İçeriğin kalitesi ve alınan etkileşimin yüksekliği de TikTok’ta para kazanma yollarından da biridir.

TikTok İçerik Üreticileri İçin Programlar

TikTok’ta içerik üretebilir, bu içeriği kullanıcılarla paylaşabilir ve bunun üzerinden para kazanabilirsiniz. Bunu yapmak için ise dikkate almanız gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Bir içerik üreticisi olarak içeriğinizin özgünlüğü ve yaratıcılığı, videolarınızın aldığı izlenme, beğeni ve etkileşim, takipçi sayınız gibi birçok faktör içeriğinizi bir kazanç sağlama aracına çevirmenizde etkili olan faktörlerdir.

İçerik üreticilerinin herhangi bir programdan faydalanmadan önce sahip olması gereken kriterler ise şunlardır:

  • Programın geçerli olduğu ülkelerde kayıtlı olmak
  • 10.000 takipçi ve daha fazlasına sahip olmak
  • TikTok topluluk kurallarına uygun video üretmek
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Son 30 günde aktif olarak hesabı kullanmak ve en az 3 video paylaşmış olmak

Tüm bu kriterler hemen hemen aynı olmakla birlikte kullanacağız programa göre birkaç değişiklik gösterebilir. Peki, TikTok’ta para nasıl kazanılır? TikTok’ta içerik üreticilerinin kullanabileceği para kazanma programları nelerdir? Bu konuda size yardımcı olabilecek programları aşağıda bulabilirsiniz.

TikTok Partner Programı (TikTok Creator Fund)

TikTok Partner Programı (TikTok Creator Fund), TikTokta para kazanma yollarından birisidir. TikTok’ın içerik üreticilerini ürettiği yaratıcı içerikleri için ödüllendirme niyetiyle başladığı bu program, içerik üretmeyi seven TikTok kullanıcıların para kazanmasına olanak sağlamaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Keşfet Saatleri
TikTok Keşfet Saatleri

Büyük patlamadan bu yana genişle ve gelişen evren gibi TikTok platformu da insanoğlunun yaratıcı zekasıyla sürekli gelişerek büyüyor. Bu sebeple her g...

TikTok Yardım Merkezi 
TikTok Yardım Merkezi 

TikTok, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcının eğlence, yaratıcılık ve paylaşım platformu haline geldi. Bu sosyal medya devi, kısa videol...

Peki, TikTok Partner Programı ile TikTok’ta nasıl para kazanılır? TikTok Partner Programı’na içerik üreticileri başvurabilir ve para kazanmaya başlayabilir. Ancak bunun için yerine getirmeleri gereken bazı şartlar bulunmaktadır.

İşte TikTok Partner Programı’nın bir parçası olmak için sahip olmanız gereken TikTok’ta para kazanma şartları:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya veya İtalya ülkelerinden birinde ikamet ediyor olmak
  • En az 10.000 takipçiye sahip olmak
  • TikTok Topluluk kurallarına uygun bir hesap sahip olmak

Bu kriterleri karşıladığınız takdirde TikTok Creator Fund başvurunda bulunabilirsiniz. Programın bir parçası olduktan sonra ise videolarınız ve canlı yayınlarınız üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

TikTok Partner Programı kazanacağınız ücreti hesaplarken videolarınızın aldığı izlenme sayısı, videolarınız izlenmesindeki organik artış, içeriğe gelen etkileşim gibi faktörleri göz önünde bulundurur. Bunun yanı sıra, videolarınızın TikTok Hizmet Şartları ve Topluluk kurallarına uygun olması da TikToktan para kazanma konusunda dikkat edilmesi gereken kriterlerden birisidir.

Örneğin, TikTok’ta en çok kullanılan para kazanma yöntemlerden birisi olan canlı yayın izlenme yoluyla para kazanmak isteyebilir ve izlenme ve beğeninin getireceği kazancı hesaplamak için “TikTok canlı yayın beğeni kaç para?” ya da” TikTok 1000 beğeni kaç TL?” sorularını sorabilirsiniz.

TikTok’ta her 1000 izlenme ya da 1000 beğeni 1 dolar niteliğindedir. Buna göre etkileşimi ve takipçi sayınızı arttırarak ve içeriğiniz kalitesini yükselterek kazandığınız miktarı arttırabilirsiniz.

TikTok Creativity Program

Günümüzde keşfedilmeyi bekleyen birçok yaratıcı TikTok içerik üreticisi bulunmaktadır. Bunu göz önünde bulunduran ve içerik üretiminde yaratıcılığı teşvik etmek isteyen TikTok da TikTok Creativity Program’ı sunmuştur.

TikTok Creativity Program, TikTok’ta içerik üreterek popüler olmak isteyen ve yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleyen kullanıcılar için sunulmaktadır. TikTok içerik üreticilerine yaratıcılıklarını ilerletmekte destek olarak sunulan bu program, içerik üreticilerine eğitim, kaynak gibi desteklerin temin edilmesini sağlar ve hesaplarını büyütmede ve etkileşimi arttırmada kullanabilecekleri bir rehberlik hizmeti sunar.

TikTok Creativity Program, içerik üreterek TikToktan para kazanmak, TikTok canlı yayın para kazanma, TikTok izlenme para kazanma gibi canlı yayın ve video izlenme gibi konularla ilgili ipuçları ve ücretsiz dersler sunarak hesabınızı nasıl bir para kazanma aracına döndürebileceğinizi anlatır. Bunun yanı sıra, bu program, para kazanmak için kullanabileceğiniz yollar konusunda da size rehberlik eder.

TikTok Creator Marketplace ve Creator Rewards Program gibi TikTok’ta özgün video üreterek para kazanmanıza olanak tanıyan platformlar konusunda da rehberlik hizmeti sunan TikTok Creativity Program, “TikTokta nasıl para kazanılır?” sorusu ile ilgili aklınıza takılan her bir detayı cevaplar. Bu sayede yaratıcı video oluşturma ve etkileşimi arttırma ile TikTok para kazanma yollarını öğrenmenize olanak tanır.

TikTok Rewards

TikTok Rewards ya da başka deyişle video hediyeleri, TikTok üzerinden paylaştığınız videolara izleyicilerin tepki vermesini ve takdirlerini videolarınızı ödüllendirerek göstermesini sağlayan bir programdır. Bu program, videolarınıza izleyicilerden gelen tepkiler ve etkileşim sayesinde Elmas toplamanızı sağlar. Peki, bu elmaslar ne anlama gelir?

Paylaştığınız videolara ve canlı yayınlarınıza izleyicilerin içeriğinizi takdir etmek için gönderdiği bu elmaslar, TikTok’ta kullanılan bir ödül türüdür. İçeriğiniz ne kadar popüler olursa o kadar elmas toplayabilir ve elmaslar karşılığında TikTok’tan para kazanabilirsiniz.

Ancak TikTok Rewards ile TikTok para kazanma aktif etme için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar bulunmaktadır. TikTok Rewards’ın bir parçası olmak istiyorsanız aşağıdaki kriterleri karşıladığınızdan emin olmalısınız:

  • En az 18 yaşında olmak
  • TikTok hesabınızın bu programı destekleyen ülkelerden birinde oluşturulmuş olması (Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Güney Kore, Japonya, Almanya Fransa ve Brezilya)
  • TikTok hesabınızda en az 10.000 takipçi olmalı
  • TikTok hesabınız en az 30 gündür aktif olmalı
  • Son 30 gün içerisinde TikTok’ta herkese açık yayınlanmış bir videonuz olmalı
  • TikTok Hesabınız TikTok Hizmet Şartları ve Topluluk Kurallarına uymalı
  • TikTok Hesabınız kişisel olmalı (İşletme hesapları ya da kamu kuruluşları bu hizmetten faydalanamaz)
  • Videolarınız reklam ve sponsorlu paylaşım içermemeli

Söz konusu TikTok Rewards olduğunda, bu TikTok para kazanma şartları kriterlerine uyarak paylaştığınız videolardan ve açtığınız canlı yayınlardan gelen ödüllerle para kazanmaya başlayabilirsiniz.

TikTok Nasıl Popüler Hale Geldi?

TikTok, diğer sosyal medya platformlarına kıyasla daha kısa süredir hayatımızda yer almasına rağmen en az onlar kadar popülerdir. Yalnız genç kullanıcılara değil herkese hitap eden uygulama deyim yerindeyse 7’den 70’e herkes tarafından kullanılmaktadır. Hal böyle olunca geniş kullanıcı aralığının ardındaki bu başarıya insan hayret etmiyor değil. Sensor Tower istatistiklerine göre 2021 yılı itibari ile dünyanın en çok indirilen uygulaması olmuştur.

TikTok’un popüler hale gelmesinin sebeplerini kısaca şöyle özetleyebiliriz;

  • Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olması sayesinde her yaş grubu tarafından rahat bir şekilde kullanılabilmesi,
  • İnsanların kendilerini rahat bir şekilde ifade edebileceği bir ortam bulabilmesi,
  • Diğer kullanıcılarla videolar aracılığı ile etkileşim kurulabilmesi bu sayede interaktif bir ortam oluşması,
  • TikTok’un insanlar adına iyi ve kolay bir kazanç kapısı haline gelmesi,
  • Sunduğu geniş kullanım imkanları ile eğlenceli bir platform olmasıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=8e_ZMHOkK5Y

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TikTok platformu üzerinden para kazanmanız ve kendinize gelir kaynağı oluşturmanız mümkündür. Belirli seviyeye ulaştıktan sonra reklam alabilirsiniz.

TİkTok profiliniz ile para kazanmak için, yüksek sayıda takipçiye ve etkileşim oranlarına ihtiyacınız vardır. Gönderileriniz çok izlenmeli ve çok beğenilmelidir.

Tiktok’tan para kazanmak şu an için herhangi bir yasal engel ile karşı karşıya değildir. Şuan illegal bir durum söz konusu değildir.

Sizler yazıda anlattığımız tüm uygulamaları yerine getirdiğinizde para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu anlayabilirsiniz.

TikTok son 2 yılda yaptığı kullanıcı artışı ile ülkemizde ve dünyada en hızlı büyüyen sosyal medya uygulaması oldu. Instagram’ın hala çok büyük bir kitlesi var fakat iki uygulamanın çok farklı yönleri mevcut.

Günümüz sosyal medyasının en güncel uygulamalarından birisidir ayrıca TikTok’un 150 ülkede 2 milyar kullanıcısı vardır. Özellikle bu kadar global bir uygulamada popüler olmanız işten bile değil. TikTok hem güncel olması hem de çok fazla kullanıcısı olması sebebiyle popüler olma yolunuzda sizlere büyük avantajlar sağlar.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.